Samsunspor Olağan Genel Kurulu - 10 Nisan 2009 Cuma Saat: 17.00 - ÇAGEM İlkadım

Başlatan Recep, 14 February 2009, 19:22:27

« önceki - sonraki »

Kais

Alıntı yapılan: AKYOL55 - 10 April 2009, 19:02:55
bi sn Sayın Tomaç ne anlatıyor başkan seçilmiyormuş ki o zaman ne toplantısı bu?
bir başkan adayı yoktu ki.sadece mevcut yönetim devam etsinmi onun oylaması yapıldı

ramcQ_55

ramcQ_55

kadir55ist

kongreye katılım gayet üst düzeyde gibi görünüyor nerdeyse tüm yerel yöneticiler samsunsporumuzun yanında gibi geç de olsa
ama yine başkan ve yönetim seçememiş olmamız önümüzdeki sezonuda zor duruma sokuyor.
hersene temmuz ayına kadar başkan seçemiyoruz sonra zoraki bir başkan toplama 10 günlük bir takım ne yapacağı belli olmayan koskoca bir samsunspor .
hayırlısı olsun demekten başka çare yok gibi.

55.hakan

bu gidişat takımı olumsuz etkileyecektir en azından para bulunması gerekiyor oyuncular serbest kalmasın diye

berusa55

Kongreyi sevgili samsuni, maraton başkan ve bengülü Recep ile beraber takip ettik. Siyasilerin, bürokratların ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımı kongreyi çok daha geniş katılımlı bir hale getirdi.

Olumlu gördüğüm en önemli yan, bu kongrede Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın kazanılmasıydı. Kendisi, geçmişin geride bırakılması ve önümüze bakmamız gerektiğini belirterek yaşadığı sıkıntıların geride kaldığını beyan etti. Açıkçası edindiğimiz şu ki Sayın Yılmaz, Samsunspor'umuza desteğe açıkca hazır. İlçe Belediye başkanlarının da orda oluşu bizleri ayrıca mutlu etti. Olumsuz tek tablo, halihazırda yeni bir başkan adayının çıkmayışı ve Hakkı Tomaç ve listesindekilerinin beş hafta daha zorunlu olarak göreve devam etmek zorunda oluşları.

Sonuç olarak; esas önümüzü göreceğimiz süreç, lig bitiminde yapılacak kongrede gibi görünüyor arkadaşlar. Umarız şehirde özellikle Belediye Başkanları nezdinde oluşan bu birlikteliğin ve destek mesjlarının, Samsunspor'umuzun yönetimine talip olmaya niyetli kişilere cesaret vermesidir.

***Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın görüşleri ve diğer detaylar için aşağıdaki habere bakınız arkadaşlar:

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=10795

Recep

ister art niyetli deyin ister at gözlüğüyle bakıyor deyin yönetimdekilerin hepsi eski başkan ve yönetici vede pisliklerinin kapanması için kanunen 10 sene geçmesi lazım hepsi o sürenin dolması için oyun çeviriyorlar hiç birinin Samsunsporu düşündüğü yok
YZY de bu oyuna dahil oldu şimdi al gülüm ver gülüm oldu

red_white

Faith Öztürk sahipsiz şehrin sahipsiz takımı diye pankart açıldı die darılmış sayın öztürk o pankart olmasaydı bugün orda bulunanların %50 si kongreye gelmicekti.

ali ihsan

Sezon sonu güçlü bir yönetim şart.Verilecek desteği tekrar heba etme gibi bir lüksümüz yok artık.

Bu kongrenin bu şekilde olacağı az çok belliydi zaten.Kalan 5 hafta da oyuncu alacaklarını ödeyip oyuncuları elde tutmamız şart.yoksa koca sezon verilen emek-yönetimsel anlamda-boşa gider.

mehmet yılmaz

Bizce akşamın şoku Fatih Öztürk'tü. Açılan pankartı eleştirdi, eleştirisinin tek sebebi kendi resminin de orada olmasıdır. Kogredeki konuşması belki dışarıdan birisi için güzel gibi görünebilir ama daha 15 gün önce birebir sohbette bizlere neler dediyse tamamen tersini söyledi orada. Kulaklarımıza inanamadık ve iyi ki de o pankart açılmış diye bir kez daha takdir ettik. O pankart açılmasa bu tablo olmayacaktı!

Yönetim çıkmaması beklenen ve bilinen birşeydi zaten. Bunda şaşılacak birşey yok. 5 hafta salimen tamamlandıktan sonra aralarında mali anlamda çok güçlü iş adamlarının da bulunduğu iyi bir yönetim oluşacaktır bence.

Tablo çok iyiydi; yıllardır olmayan birşey oldu ve Vali'nin dışında Bş. Bld. Bşk. ve alt kademe bşk. ları eksiksiz oradaydılar. Hepsi salona birlikte girdi, adeta bir Samsun kenetlenmesi imajı verildi. Her biri farklı partilerden olan başkanların Samsunspor etrafındaki bu birliktelik tablosu devam eder inşallah.

Y.Ziya Yılmaz'ın konuşması beklediğimden çok daha iyi idi. Samsunspor'dan söz ederken hep "Samsunspor'umuz"  dedi. Belli ki, çok sıkıntı çekmiş, yaralanmış... ( Bunlar ayrı tartışma konusu, kendi yanlışları da etkili olmuş mudur, ya biz yaralanmadık mı vs. vs. ) Ama orada olması ve açıkça şunu söylemesi önemli ve güzeldi; geçmişi içime gömdüm, acısı bende kalır ama artık yeni şeyler söylemek lazım, ileriye bakalım!

Ayrıca Samsunspor'un çok zor şartlar altında olmasıyla ilgili de ilginç şeyler söyledi; ümitsiz olmaya gerek yok, sorun çok diyorlar, her takımın sorunu var. Bence çözülemeyecek sorun yok ortada.

Diğer belediye başkanları için "onların adına da konuşuyorum" demesi ve daha önce kendi aralarında konuşmuş olmaları da dikkate değerdi.

Yine söyledikleri arasında, Samsun'da ciddi bir değişim var. TSO yönetimi OMÜ rektörü, belediye başkanları değişti. Birşeyler değişecek... cümleleri de vardı.

Neden aylarca Samsunspor'u konuşmadığı konusunda ise, mahkeme sürecinin devam etmesini ve Samsunspor'u seçime alet etmek istememesini söyledi. Hatta ilginç bir cümle de kurdu; Samsunspor'umuzdan iki tane futbolcunun adını sayamayacak olan bazı adaylar boyunlarında Samsunspor atkısıyla oy istediler, çok zoruma gitti ama sustum, sabrettim.

Y. Ziya Yılmaz, Samsunspor ile bu akşam barışmıştır!

Özetle, Y.Ziya Yılmaz'ın konuşması açık bir destekti. Ben önümüzdeki günlerde artık güzel şeyler olacağına inanıyorum/inanmak istiyorum!

Seçim sürecindeki Y.Ziya Yılmaz muhalifliğimden de asla pişman değilim. Çünkü olması gereken bu idi. Çünkü o tavır ortaya konmasaydı, belki Y.Ziya Yılmaz da bu kadar önemsemeyecek, küskünlüğüne devam edecekti. Neticede biz kimseyle şahsi bir düşmanlık içinde falan değiliz, sonunda bizim dediklerimze geldi başkan. İnşallah somut adımlarla bunu desteklerler ve Samsunspor'umuzu yeniden ait olduğu yere, Süper Lige çıkartırlar.

O zaman da "Teşekkürler" diye pankart yaptırıp, emeği geçen başkanların fotolarını koydurmayan Derneğin de Allah belasını versin! Yeter ki olsun...

serdaryavuz

çok teşekkür ederim açıklamalarınız için bende bugün gittim kongreye ama içeriye almadılar yalnızca üyeler girebilir dediler bende burdaki suçumu anlamış oldum kendime bi ders çıkardım en yakın zaman da üye olmam gerekiyomuş.

berusa55

Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'dan bugünden sonra daha da ümitlendik!

İnşallah yapılacak ilk kongrede şu tabloya güvenen bir baskan adayı ve ekibi çıkar da yeni sezona sorunsuz bir şekilde gireriz...

Akyol

Fatih Öztürk'ün darılmasına kırılmasına hiç gerek yok o pankartın açılması demek seçim sürecinde SAMSUNSPOR adının 1 numaraya yerleşmesi demekti bizler haklı protestolarımızı en düzgün şekilde yaptık ve sonuçlarını da gördük kaldı ki o pankartın ucundan tutan birisi olarak daha da mutlu olduğumu söyleyebilirim.Hep diyoruz eleştiriyorsak sevdiğimizden hepimizin ortak sevdası olan takımımıza birilerinin sırtını dönmesi bizleri çok üzüyordu bunları anlatmaya çalıştık ve etkili de olduğumuzu düşünüyorum.5 Haftalık periyodu en iyi biçimde geçip önümüzde ki yılı düşünmeliyiz iyi yoldayız inşallah bazı şeyler lafta kalmaz.

ahk34

10 April 2009, 22:52:31 #583 Son düzenlenme: 10 April 2009, 22:54:39 ahk34
Bir zamanlar Süper Lig'de fırtınalar estiren Samsunspor'un bugün olağan üstü kongresi vardı. Kongrede eski yönetime mecburen göreve devam kararı çıktı.

İlkadım Belediyesi'ne ait Çok Amaçlı Gençlik Merkezi'nde (ÇAGEM) düzenlenen olağanüstü kongre, divan kurulunun ilgili gündem maddelerini belirlemesiyle başladı.

Kongrede söz alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bugünü yeni bir dönemin, umutların yeşereceği bir gün olarak değerlendirdiğini belirtti.

Samsunspor'un Türk futbolunda birçok başarıya ulaşan bir takım olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları söyledi:

''Burada konuşDostum sorunlar sadece Samsun'a özgü sorunlar değil. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Samsunspor'un, Samsun adına önemi belki kamusal değil ama toplumsal olarak ilk sıradadır. Herkesin iyi niyetli olduğunu ve Samsunspor'a katkıda bulunma amacını taşıdığı düşüncesindeyim. Bu katkılar Samsunspor'a azalan güvenin artmasında da fayda sağlayacaktır. Önceliğimiz bu takımın sahipsiz olmadığı ve hiçbir zaman da sahipsiz kalmayacağının gösterilmesidir.''

Büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da 17 sene önce Samsun'a geldiğinde Samsunspor'un içinde bulunduğu duruma zaman zaman bir şekilde tanık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu süre içinde görev alan başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri hep çile çekmiştir. Futbol vefasız bir iştir. Bu iş İstanbul turnuvasından başka bir şey değildir. Aralarında birkaç da Anadolu kulübü bulundurulmaktadır. Hiç kimse bu kulübü zarar ettirmek için göreve gelmemiştir. Dolayısıyla kulübün bugüne kadar başına gelen herkesi minnet ve şükranla anmak gerekir. Özellikle benim Samsunspor'la ilgili son dönemde yaşadığım sıkıntıyı Allah düşmanıma nasip etmesin. Dava konusundan dolayı hiç hak etmediğimiz halde inim inim inledik. Mevcut davadan dolayı son bir yıldır konuşmadım. 58 yaşında biri olarak hakimin karşısında el pençe durduk. Kan tükürdüm kızılcık şerbeti içtim ama konuşmadım.''

Dünü dünde bırakmak gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Valimiz başkanlığında merkez ilçe belediye başkanlarımız ile bir araya geldik. Bir durum değerlendirmesi yaptık. Hiçbir sıkıntı çözümsüz değil. Ancak kentin tek sorunu da Samsunspor değil. Birçok sorunumuz var. Biz bu sorunları çözmek için çalışacağız. Tüm sıkıntılarımızı aşmak için elimizden geleni yapmak için uğraşacağız.''

Konuşmaların ardından başkan adayının çıkmaması üzerine gündemdeki seçim maddesi çıkarıldı. Mevcut yönetimin bir sonraki kongreye dek yönetimi sürdürmesine karar verilerek kongre ertelendi.

Mevcut yönetim ise Hakkı Tomaç başkanlığında İsmail Uyanık, Abdi Azgar, Tahsin Kosif, Erkut Tutu, Ömer Çoruh, Suat Çakır, Fikret Yalçın, Cevat Öncü, Hayati Ergör ve Metin Ateş'ten oluşuyor.

Kongreye AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ile çok sayıda üye katıldı.
http://www.haber7.com/haber/20090410/Samsuna-baskan-adayi-bulamadilar.php

Yıllar sonra samsunsporla ilgili manşetlerde bir haber başlıgı gördüm NERDEN NEREYE
Biz ne oluyoruz ya, iyice dibe vurduk farkındamısınız?

since1965

Yzy dinleyince bir anda kendimi suçlu hissettim ona inandım.Ama daha sonra ya bizim son 4 senede çektiklerimiz istedigi adama gelince destek gelmeyince yalnız bırakması ya samsunspor benim gündemimde yok demesi.Sanki a takımı sadece samsunspordan dolayı oldu gişbi anlatışları.Kendisinin ilhanı tümeri bedeva bırakması vakıfbankdan çektigi kredi imzasız maliyeye verilen dilekçedeki payı.Bunların vicdan azabını çekiyor.Biz de en az senin kadar çektik.

Ama suna inandım olumlu ve samimi yaklaşıyor.Aglamalı sesi bizim çektigimiz çileler yanında azdır.Yeter ki bir adım gelsin.Biz gerekeni daha da fazla yerine getirecez.