Samsun Basket Kulübü 2007/08

Başlatan Cagdas Ünver, 04 November 2007, 00:28:48

« önceki - sonraki »

Yalnızca BİZ

SEEELVİİİİİİN SEEELVİİİİİİN SEEEELVİİİİİİN

Ben tüm takımı seviyorum.

veis

sbk samsunsporun erkek takımıyla aynı durumda degil ve lige çıkıcak insanlar artık trafsfer politikası izliyor gerçi şuan içinde en zor viraj bu olsa gerek ilk sene için çok akılcı transferler ve akıllı politikayla oradada başarılı olucakdır.

Yalnızca BİZ

ligte tutunacak güçte transferler yapacağımızı düşünüyorum...

veis

kolloid profildeki resimden anladım zaten tüm takımı sevdigini. :P

sbk_foReveR

26 March 2008, 00:41:51 #1024 Son düzenlenme: 26 March 2008, 19:17:24 samsuni
Alıntı yapılan: aaxiss - 25 March 2008, 15:43:02
bütün sezonun uğraşıları bu güzel maçla mutlu sonla bitti  ama şimdi karşımızda fb, gs, bjk, botaş, kayseri gibi güçlü takımlar var. üstelik göreceksiniz 1. lig seneye bu seneki 1.ligden çok daha zor geçecek.
takımımızdaki bazı skıntılar sezon sonunda bile etkisini gösteriyor. hala
baskıda top çıkaramıyoruz mesela. çok iyi bir organizasyon, planlama ve maddi güç gerekli. bunların aşılabilecek durumlar olduğunu düşünüyorum ama çok dikkatli olmak lazım.
bir de, bir yorumda takım kaptanlarımız tuğba ve selvin diye yazılmıştı. bildiğim kadarıyla takımda tek kaptan var. o da belgin.

sevgili aaxiss nasıl sıkıntı yaşanmasın ki? bölük pörçük bir sezon geçirdik, planlamamız çok geç yapıldı... doğru transferler geç geldi.. ilk transfer olan ülkü den ne kadar verim aldık ki? ülkü basketbolu sadece 3 sayı atmaktan ibaret zanneden bir arkadaşımız...sıfır defans yapıyor maçlarda... sonra alınan mürrüvet kaç dakika süre aldı? en doğru transfer diyebileceğimiz selvin bile takıma leyladan sonra katılmadı mı? latasha nın transferi bir tesadüf sonrası gerçekleşmedi mi? deniz ve tuğba devre arasına yakın bonuslar olmasa bu kadar kolay rotasyon yapabilecek miydik?

takımın son hali son 2-3 aylık periyotta şekillendi...elbette baskı görünce zor top çıkarır böyle bir takım..elbette zona karşı hücum edemez (bknz 65-65lik tarsus maçı), elbette enerjisini tükweterek oynar...

ama artık önümüzdeki sene için donelerimiz var..artık ne doğru ne yanlış görebiliyoruz.. basketbol de tek doğru vardır= planlama! 4 yabancı oyuncu alma hakkkımız olan bir ligde oynayacağız.. eğer burada seçimler doğru yapılırsa, teşhisler doğru kullanılırsa..çok sağlam bir 1.lig ekibi olabiliriz..

benim olmazsa olmazlarım selvin,deniz,tuğba ve fadime bu sezondan...neden?
selvin son derece karekterli bir oyuncu
deniz müthiş bir tekniğe sahip, kendisine güvenildikçe de üzerine koyuyor her hafta
tuğba olağanüstü atletik bir yapıya sahip, müthiş sıçrıyor, eksiklerini tamamlarsa ( ki hakemlerle konuşmamak, zaman zaman sete konsantre olamamak gibi kolay tamir edilebilecek eksiklikler bunlar) birinci sınıf bir yerli oyuncu olabilir.
fadime ye gelince...bildiğim kadarıyla ikinci kligde oynadığı her takımı birinci lige çıkarmış bir kariyeri var.. fadime bir takımda her zaman olması gereken bir ABLA konumunda..ona hem saha içinde hem saha dışında çok ihtiyaç olacağını düşünüyorum..

bu 4 oyuncuya gençlerden bu sene daha çok sivrilen ve gelecek vadeden 3 yerel kökenliyi (cansu,hanife ve nihal) katarsak 7 oyuncu eder... 4 yabancı tercihinin birini çok iyi bir guard, diğer 3 ünü pivot ve power forvete kullanabilirseniz, geriye 3 ya da 4 yerli transferi kalıyor ki bu çok önemli.. hazır, 1.lig tecrübeli ve 2 numara hem 3 numara oynayabilecek oyuncularda kullanılmalı bu tercih..

bu yukarıda bahsettiğim şeylerin hepsi maliyet elbette..maddi güç olmadan hiçbir şey olmuyor sporda... gelgör ki atla deve de değil bunları başarmak.. zaman kaybetmeden sponsorluk anlaşmalarının, maddi gelir kaynaklarının somutlaştırlıması.. daha profesyonel bir sistemin oturtulmaya başlanması gerekli.. bunlar ha diyince olmuyor ama bir yerden de başlamak şart.. ben mevcut yöneticilerin çoğunun amatör bir başarma azmiyle çalıştıklarını zannediyorum ve tüm bu saydığım planlamaları yerine getirebilecek kapasitede oldukları zannındayım.. bu nedenle de karamsar değilim..

yukarıda saydıklarımın yarısından biraz fazlası gerçekleşirse birinciligden korkmayı bıralın..birinciligin korkulan takımı oluruz...evet belki gs, fb, bjk ile yarışamayız ilk sezonumuzda ama, birinciligden korkan değil...birinciligin korkulan takımı olabiliriz pekala.

ilk sezon hedefi ilk 8 olabilir, ama sonrası hedef büyüyecektir

Yalnızca BİZ

Alıntı yapılan: veis - 26 March 2008, 00:09:45
kolloid profildeki resimden anladım zaten tüm takımı sevdigini. :P

Selvin başkadır başka...

sbk_foReveR

Alıntı yapılan: samet - 25 March 2008, 23:04:53
kesinlikle şampiyonluk olmalı bu hava hiç değişmemeli...

bu bu kadar kolay mı?
ağır ağır çıkacaksın bu basamakları...bence...yoksa ayağın kayıverir mazallah:)

1.ligde oynayan takımlardan en az 4-5 i avrupada final four ları zorluyor şu an..ve bu senelerin birikimi... sabır ve rakibine saygı spordaki başarının olmazsa olmazıdır..

herşey zamanla..herşeyin sırası var..önce ciddiyetimizi bütün basketbol camiasına kanıtlayacak adımlar atalım..özlenen başarılar sonra yavaş yavaş gelecektir..

bu tür sporlarda en önemli şey altyapı ve şehre branşı sevdirmek benimsetmektir.. o zaman her aile çocuğunu elinden tutup alt yapıya getirecektir ki bunun meyvelerini çok değil 5-6 sene sonra toplamaya başlarsınız..işte o zaman sizi kimse tutamaz

maço

tarsusa saglam gıtmek gerekır ıllakı ordakı seyırcıyle papaz olunacaktır aman gıdenler saglam gıyınsınler :D

celebi

Alıntı yapılan: camakf_55 - 26 March 2008, 06:15:39
tarsusa saglam gıtmek gerekır ıllakı ordakı seyırcıyle papaz olunacaktır aman gıdenler saglam gıyınsınler :D

niye hava soğuk mu oralarda sağlam giyisinler falan. ::) :D

beşnumara

abi geleceklere benden uyarı:tabii ki deplasmana giden zaten temkinli gelir de bu bölgenin insanları yani adana mersin tarsus hatay osmaniye bölgesinin insanları ..ç olur. geleceklere duyurulur...

tunç güvenoðlu

ortamı germenin anlamı yok. inşallah hiç bir olay çıkmadan maç seyredecegiz.

sbc_emo

oralar terörist eylemci dolu aklı olan gitmesin

bu arada jean sen ne ayaksın

Cagdas Ünver

hepsini tek tek kutluyorum.Insallah seneye birinci ligde güzel yerlere gelir , ve orada kalici oluruz.Bir Basketbolcu olarak takim olmanin ne kadar zor oldugunu biliyorum.Insallah bu takim ruhu hep kalici olur.TEBRIKLER SAMSUN BK

O'neal

26 March 2008, 13:38:38 #1033 Son düzenlenme: 26 March 2008, 13:49:12 O'neal
    Eğer bir basketbol forum sitesinde tuttuğunuz takımla ilgili görüşlerinizi yazıyorsanız ve bu takımı yakından yada içerden tanıdığınız her yazınızdan açıkca belli oluyorsa objektif olmanızı beklemek pek doğru değil. Ama ne olursa olsun hakkaniyete uyan art niyetsiz yazılar beklemek ise hakkımız.
  Latasha ya Tod diyecek kadar bu takımı yakından tanıyan arkadaşın yazısını okuduğumda ilk aklıma gelen şeyler di bunlar.Kazanılmış bir zafer sonrasında siz eleştirilerinizi hep belli oyuncular üzerinde yoğunlaştırırsanız yukarıda bahsolunan hakkaniyete uygun bir tavır
sergilemiş olmazsınız.takımın birinci lige çıkmasında büyük emeği geçen Ülkü'yü sadece 3 sayı atan bir oyuncu olarak görmek ne kadar art niyetsiz bir davranıştır tartışılır.
  Mürüvvet kaç dakika süre aldı? Art niyetsiz bir tavır 1. ligin güclü ekibi Botaş'dan alınan Mürüvveti yanlış bir transfer olarak nitelendirip oyuna katkıda bulunmamasını kötü oyuncu oluşuna bağlamak değil onu hemde çok ihtiyaç duyulan maçlarda dahi kenarda oturmaya mahkum eden Koç'u eleştirebilmektedir. Varmı bu konuda arkadaştan bir ses yok.Hocam be Ülkü Mürüvvet hızını almışken ekle bunlara birde Belgin'i tam olsun.
    basketbol de tek doğru vardır= planlama! demiş hazret. Ya bide ben bu ders verir gibi konuşmalardan sıkıldım. Anlaşılan arkadaş ders vermeyi seviyor. Ama dersini çokda iyi bilmiyor anlaşılan. Kardeşim basketbolda tek doğru yoktur. Bir çok doğru vardır. planlamada bunlardan sadece biridir.

Başka ne demiş Üstad. ''Selvin son derece karekterli bir oyuncu'' Kişisel özellik olarak mı karekterli yoksa bir oyun karekterinden mi bahsediliyor belli değil. Kişisel olarak karekterli oluşunun oyuna katkısı ne olur tartışılır. Yok eğer bir oyun karekterinden bahsediyorsan hiç bir karekteristik özelliği yok selvinin bana göre. Selvin ancak ''KÜÇÜK MAÇLARIN BÜYÜK OYUNCUSU'' OLABİLİR O KADAR.(Hem karektere o kadar kafayı takarsak geleneklerine göreneklerine bu kadar bağlı muhafazakar bir toplum olarak Latasha'nın durumunu nasıl açıklayacaksın)
  Tuğba için ne demiş arkadaş. Müthiiiiiiş teknik Müthiiiiiiş sıçrama Müüüüthiş atletik. Vay anasını ya. Bu kız neymiş de biz bir türlü görememişiz. görende sanacak Milli takımın değişmez oyuncusu 1. numarası. Ya bırak hocam ya. Gördük o sıçrama yeteneğiniTarsus maçlarında yerlerde sürünürken.

Fadime konusu. İkinci ligde oynadığı her takımı birinci lige çıkarmamıştır. Sadece ikinci ligden birinci lige çıkan takımların kadrosunda yer almıştır. O kadar. Ablalığa gelince. Kime ablalık yapacak hocam fadime. Alınması düşünülen 4 tane yabancıyama. Fadime önde 4 yabancı arkada Fadime abla Fadime abla bize şeker alsana.
  Haksızlığa uğrayanların haklarını savunmak gerek..........    

Var mı Senden Öte

Hayatımız otobüslerde trenlerde geldi geçti
Bu taraftar bir kez olsun hiç uçağa binemedi
Büyük Vali duy bu sesi
UÇAK kaldır uçur bizi

Biz otobus istemedik uçak istedik ordaaa 8)