TFF 1.Lig, 2.Hafta l SAMSUNSPORUMUZ 1-1 Antalyaspor

Başlatan Sadece Samsunspor, 26 August 2007, 20:10:50

« önceki - sonraki »

ali.burnas

arkadaşın biri çok güzel telafi etmiş antalya bu ligin en favorisi.koskoca antalya belediyesinin desteğini arkasına almış.
sizde böle favori bi takıma karşı son dakkaya galip girmeniz ve son anda talihsiz bi golle maçı kaybetmeniz.sizinde çok iyi bir ekip oldunuzu gösterir.
en azından o kaleci varya mükemmel biri valla geçen sezon bizde bi serkan vardı bu sene boluya gitti hani geçen hafta 3 tane yediya.onun yerine geçen sene bizde bu kaleci olsaydı biz çoktan çıkmıştık süper lige.kaleciye güvenin.

jean

biz daha iyi olacagiz o kesin takim kendini belli ediyor bir galibiyet aldimi gerisi gelecek eminim 1-1 guzel skor ama son dk yememiz uzucu inslalah cenk atmamistir bize

berusa55

yok kardesim cenk hiç asılmadı bile maca... golü atan ali zitouni ne yazık ki

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: "ali.burnas"arkadaşın biri çok güzel telafi etmiş antalya bu ligin en favorisi.koskoca antalya belediyesinin desteğini arkasına almış.
sizde böle favori bi takıma karşı son dakkaya galip girmeniz ve son anda talihsiz bi golle maçı kaybetmeniz.sizinde çok iyi bir ekip oldunuzu gösterir.
en azından o kaleci varya mükemmel biri valla geçen sezon bizde bi serkan vardı bu sene boluya gitti hani geçen hafta 3 tane yediya.onun yerine geçen sene bizde bu kaleci olsaydı biz çoktan çıkmıştık süper lige.kaleciye güvenin.

evet ben dedim bi önceki sayfada doğru ama : antalyaspor bu ligin en favori ekibi ise ve bizden zarzor puan alabiliyorsa demekki biz bu ligin gerçek favorisiyiz  :!:

mehmet yılmaz

HoliganSamSunLu

maçı izleyemedim skoru şimdi öğrendim çok yazık olmuş galip gelseidik çok güzel olacaktı inşallah erciyes karşısında 3 puanla tanışacağız..

edmontdante

Seyirci süperdi bugün.Herkeste bir inanmışlık vardı.Uzun zaman sonra maratonun  şehir bölümünden maç izledim.Maratonun üstünün kapanması  sesi çok fazla etkilemiş.Artık SÖĞÜTLÜBAHÇELİLER'in sesi   aynı yönde bulunan maraton tribününe çok etkili geliyor.Taraftarın bu sene için inancı yüksek.Geçen seneki fiyasko ve hayal kırıklığından sonra hepimiz daha farklıyız.Bu tribünlerin doluluğundan ve  taraftarın tezahurata katılmasından açıkca belli.Zaten takımın ilk yarıdaki müthiş mücadelesi ve taraftarın  inancı birleşince her şey umduğumuz gibi gitti.Ancak 2.Yarı ile birlikte Antalyaspor hem taraftarı susturdu hem de  oyunu bizim sahada oynadı.Adamlar beraberliği haketti samimi olmak gerekirse.Ama 88 e kadar oyna son anda sallapati bir vuruşla 2 puanı kaybetmek  insana dokunuyor.

Bugün farklı bir şey de taraftarın hata yapan oyuncuya gösterdiği anlayıştı.Her seferinde    hata yapan oyuncu alkışlandı.Belki bunda oyuncuların gösterdiği mücadele ve hırsın etkisi olabilr.Geçen sene gördüğümüz sahtekarlardan sonra  şimdiki çocukları öpüp başımızın üstüne koymak geliyor insanın içinden.

Sahanın en iyisi Serkan RENÇBER'di.Bu işi biliyor.
Benim için en iyisi ise CENK'ti tabiki.SÖĞÜTLÜBAHÇELİLER'in onu çağırışı müthişti.Eski günler gibi.Bence tam bir SAMSUNSPOR'lu.Daha fazla birşeyler yazıp çocuğu zorda bırakmayım.

Bizde iyiler bence kaleci Ercüment (Ki Akın'dan 2 gömlek üstün)di.Başka oyuncu saymak zor oyun anlamında   ama mücadele açısından Can,Kemal AKBABA,Sinan,Kenan,Murat DUMAN iyiydiler.Ben Ömür'ü beğendim biraz zayıf görünsede güç açısından topu fena kullanmıyor anlamsız paslar atmıyor.

Yukarıda ANTALYASPOR 2.yarıda taraftarı da uyuttu oyunu da bizim sahada oynadı dedim.Bunun tek nedeni orta sahada topu tutabilecek yek bir adamımız olmaması.Presle kazandığımız her topu amaçsız vurunca  adamlar atak üstüne atak yaptılar.Hepimizin bildiği gibi orta sahamız çok zayıf.daha doğrusu insiyatif alıp sonuca gidecek iş yapacak adam yok.Rakipte Serkan RENÇBER bu işi çok iyi yapıyor.Adam resmen tek başına  oyunu idare etti.Bizde bu konumda oynayan Zafer ŞAKAR bu açıdan etkisiz.En ciddi konrtamızda topu  araya salması gerekirken geriden gele Feridun'a attı.Oysaki araya Caner'e gönderse karşı karşıyaydı.Bu pasları atamayan adam oyun kurucu oynamamalı bence.Belki bu pozisyon  gözden kaçmış olabilir ama 2.yarının en etkili atağıydı.Birde Ömür'ün sağdan getirdiği top Caner in önüne düşse maçı almıştık .

Bu sene fotoğraf çekmeyeceğim.Çünkü geçen sene yapacak bir şey yoktu.İzleyecek oyunda.Bu nedenle fotoğraf çekiyordum ama bu sene  en azından sahada hırslı adamlar var,mücadele ediyorlar.Birkaç iyi sonuçla dahada farklı olacağına inanıyorum her şeyin.

Feridun çok kötüydü.Daha doğrusu gününde değildi.Pek fazla kalitesine inanmadığım bir oyuncu ama yine de kendine has yaptıkları var.Bunlarla zaman zaman etkili oluyor ama bu gün şans yanında değildi sadece bu.Birde sağdan kendi çabasıyla getirdiği bomboş bir topu  Caner ve Kemal'le  buluşturamadı.Pozisyon %100 ofsayttı ama yan hakem (Ki çok kötüydü) atlamıştı.

Bu arada Fatih AYTEKİN'in sağ kanatta Murat DUMAN'ın önünde denenmesi belki uygun olabilir.Çünkü  arkaya çok rahat koşu yapabiliyor.Buluştuğu toplarla gol bulabiliriz ama tabiki bunun birde savunma yönünü düşünmek lazım.Belki Fatih AYTEKİN pek tutulmuyor ama bu konuda takımın en iyisi bu çocuk ve bu konuda futbolda sonuca götürecek 2-3 etkili işlemden biri.Mesela GULY,Wright Phılıps.Adamların tek yaptığı bu.

Bu arada Murat DUMAN yerinde transfer.Sağlam bir adam.Zaten bu tarz adamlar 1.Lig ile Süper lig arasında kalan adamlar 1.Lig için etkili ama Süper Lig için tam manasıyla yeterli olmayanlar.malatyalı Taner gibi.

Hakkı'nın  alınması Emre BALAK hususunda kötü oldu.Emre BALAK çok kalite bir oyuncu.Tamam Hakkı sert,kuvvetli,cesur bir adam ama o mevki aynı zamanda denge,sezgi  ve sistem gerektiriyor  ve bence bu Hakkı'da hiç yok ama Emre'de fazlasıyla var.

Marciel her zamanki gibi fiyasko.Bir kaç iyi kademe dışında.

Her şeye rağmen Geçen seneki sahtekarları görmemek çok güzeldi.Bu çocuklar daha hırslılar.Ama bu seneki takımların daha kaliteli olduğu düşünülürse sadece hırs bizi nereye kadar taşıyacak göreceğiz.

Sadece Samsunspor

gol attıktan sonraki sevinçte beni tv ye çekmişler dsporda - babam söyledi şimdi - o nasıl sevinmek oğlum diyor  :lol:

mehmet yılmaz

Edmondante'nin yazdıklarına tamamıyla katılıyorum.
İlaveten yer yer tekrara kaçsa da şunlar söylenebilir.

maça gelince

1- ilgi pazartesi olmasına rağmen üst düzeydi stadın geneli doldu
2- tv'ye nasıl yansıdı bilmiyorum ama sağlam bağırıldı, maraton da buna zaman zaman iştirak etti; iyi bir tribün ortamı vardı
3- eğer kazanabilseydik çok fiyakalı bir iş olacaktı
4- genelde tahmin edilen oldu. Yani, Antalya ligin en hazır takımlarından birisi ama Samsunspor da her şartta Samsunspor'dur.
5- maçın hakkı beraberlikti; ilk devre biz ikinci devre antalya iyi oynadı ancak ikinci devre bizim kondisyonumuz çok düştü eğer ilk devredeki formu muzu oyunun geneline yayabilirsek çok iyi olacağız demektir
6- bu takım lige neredeyse 1.5 ay geriden girdi, sorularla dolu bir kamp, yönetim kaosu derken ilerleme katdeiyoruz ve bu hassas dönemimizde antalyaya kaybetmemiş olmak kötü değil.
7- bizde kaleci ercüment ve defans dörtlüsü gayet iyiydi ( murat duman'ı çok beğendiğimi ifade etmeliyim; hakkı da bildiğimiz yürekli oyuncu idi) sıkıntımız orta sahada; Zafer dışındakiler verimsizdiler. serkan rençber gibi bir orta sahaya ihtiyacımız vardı bizim. Feridun'un eşref saatiydi galiba, rezil top oynadı.
8- ligin 6-7. haftasından sonra çok iyi duruma geliriz

HoliganSamSunLu

Samsuni Dediğin gibi byük sorunlardan çıkmış bir takımdan fazla bir şey beklemekte doğru değil antalya karşısında beraberlik başarı değilsede kötü de değildir. antalya ligden düşmeyi hak etmeyen bir futbol oynadığını zaten biliyoruz kadrosunu korumayıda kısmen başardı buna karşılık yeni bir yapılaşma yönetim teknik kadro yeni gelen futbolcuların uyumu derken inşallah dediğin gibi ben 5. haftadasn sonra  gerçek samsunsporu izleyeceğimizi umuyorum...

merkez

Uzun yıllar görmeye hasret kaldığımız bir atmosfer vardı tribünde.Herkesin heyecanı gözlerinden okunuyordu.Taraftar benimsediği başkanına destek verircesine bağırıyor takımı ateşlemek için elinden geleni yapıyordu maçın başında...
Bu görülmeye değer ortamda başlayan karşılaşmanın hemen başında iki tartışmalı penaltı pozisyonu ile daha da hareketlendi tribün.Sonrasında Canerin 25 metreden gelen ortaya muhteşem zamanlamasıyla gelen kafasının önce kaleci sonra direkte patlaması...
Gol geliyorum diyordu ve geldi de...
Zaferin yarı orta yarı şut karışımı frikiği kaleciyide geçerek filelerle buluştu ve Tüm stad Goooool diye inledi...
Ardından Daha etkili ve derli toplu oynayan yine bizdik,33 numaralı oyuncumuz Feridun Sungur'un gününde olmayışı sonrasında gelen zorunlu Marciel Back değişikliği bence maçın kopma noktasıydı.Feridun her ne kadar gününde olmasada,ayağına gelen topların çoğunu ezse de yine de Sağdan bindirdiği ataklarla ve yaptığı ortalarla maçın seyrini değiştirecek bir oyuncuydu.
Derken devre bitti.2.Yarı hepimiz aynı oyunun tekrarını beklerken Antalyaspor daha derli toplu başladı.Ama buna rağmen ikinci yarının hemen başında çok net bir gol kaçıran taraf da yine biz olduk.Onu gol yapabilsek maç kopacak Antalyasporlu oyuncular oyundan düşeceklerdi.
Lige tam hazırlanamamanın handikapları maçın 60.dakikalarında kendini göstermeye başladı malesef.
Sonrasında Yücel hocanın Celil-Can değişikliği bize ikinci darbeyi vurdu.Can sahanın heryerine ayak basmıştı,mücadelesi ve hırsı ile sahada kalması gerekiyordu ne yazık ki bana göre burda inanılmaz bir teknik hata yapıldı.
Netice itibari ile ilerleyen dakikalarda 2.yari daha etkili oynayan Antalyasporun son dakikada gelen bir anlık defans zafiyeti sonucu kalemizde gördüğümüz gol ile malesef sahadan bir puana razı olarak ayrılmak zorunda kaldık.
Bence Samsunspor her ne kadar 2.yarı daha etkisizmiş gibi gözüksede Sezon başındaki tüm olumsuzluklarına ve hazırlıksız lige başlamasına rağmen Lige tam manasıyla hazırlanmış Antalyasporla başa baş bir oyun sergiledi.
Stadı dolduran binlerce taraftara,gurbetcilere,çevre ilçelerden gelen yılların samsunsporlularına yazık oldu malesef.
İnşallah bu güvenmişlik duygusunu hisseden Futbolcular kendilerine verilen bunca desteği ve emeği karşılıksız bırakmazlar ve umarım bundan sonra gülmeyen yüzümüzü güldürürler

hasselbaink

yüreğim hem buruk hem de ümit dolu...

birşeyler olacak, olmalı!

antalyaspor, samsunspor'un yarım halinden aldığı bir puana seviniyorsa bizde bir keramet var demektir. geçen yılki paracı, sahtekarlara göre bu çocuklar altın, altın...

bir oyun kursu kıyak olurdu ama yönetimimizin canı sağolsun.

ali ihsan

Maçı tv den seyrettim.İlk yarı fena değildik.2.yarı resmen mahkum oynadık.Bunda Antalyanın sezona bizden daha hazır olması ve özellikle hücum hattında etkili ayakları bulunması önemli rol oynadı.Sağ açığımız yok.Ferudun tamam süratli ama teknik yok adamda.Bence o bölgede fatih Aytekinde ısrar edilmeli.Ayrıca Celil girerken çıkan bence Can değil Sinan olmalıydı.Can ı beke çekebilirdi çünkü çok hırslıydı ve zamanlaması yerindeydi.Jovanovski zamanında kümede kaldığımız son haftalardaki performansını hatırlattı bana Can.En önemli eksiğimiz orta sahamız.Oyunu rakibe kabul ettiremiyoruz ve topu oyuna sokma ve forvete serviste yetersiz kalıyoruz.Defans oldukça iyi sayılır ama kalecimiz Ercüment'in hakkını vermemiz lazım.Tek kelimeyle mükemmeldi.İstanbul maçında onu görünce rüzgar bu çocuğu uçurur diye içimden geçirdim ama yanılmışım.Kahvedeki millet bayıldı Ercüye.
Takımın hırsı iyiydi.Fizik gücümüz arttıkça ve celil-serkan ikilisi takıma katılınca çok daha iyi olacağız.Unutmayalımki Antalya bu ligin en hazır takımlarından biri ve gerçekten kadro kaliteside çok iyi.Ama son dakikalarda bir anlık gafletten gol yemek acaip sinir bozucu, o saatten sonra golmü yenir ya.

timofte

Son zamanlarda oyuncularımızı bu kadar istekli görmemiştik, taraftar da gerçekten harikaydı fakat bütün bu güzellikler bir anlık gaflet yüzünden galibiyetle tamamlanamamış oldu. Son zamanlarda son dakikalarda trajik puan kayıpları yaşar olduk, umarım böyle şeyler yaşamaya devam etmeyiz.

Merkez ve edmontdante uzun analizleri, sevgili samsuni de resimleriyle maçı bir kez daha yaşamamızı sağlamış. Bunların üstüne söyleyecek fazla bir şey yok ama Yücel Hoca'nın bazı hataları olduğunu ben de düşünüyor ve söylemek istiyorum. Yalnız bunları takımı şimdilik çok iyi tanımamasına bağlıyorum.

Maça Can'ın yerine giren Marciel Samsunspor'da oynayacak yetenekte olmadığını bir defa daha gösterdi. İyi niyet bazen yetmiyor. Kapasite sınırlı olunca, futbolun temel prensiplerinden bihaber olunca ne yapsan boş.

Kaleci Ercüment ise iyi bir yetenek olduğunu bu maçta gösterdi. Zaten, izleyemediğim İstanbulspor maçındaki performansı hakkında da iyi şeyler söylenmişti. Yediğimiz golde köşeye giden topa da müdahalesini yaptı ama malesef engel olamadı. Hakkı ve Kenan savunmada sağlam durdular, Zafer Şakar sadece attığı golle değil futboluyla da geçen yıldan daha iyi bir noktada olduğunu gösterdi.

Takım ikinci yarıda kondisyon eksiğinden midir, orta sahadaki zaaftan mı nedir Antalyaspor'a çok rahat futbol oynama fırsatı verdi. Bu mantalite ile skoru korumamız zordu, yine de son dakikaya kadar kazasız belasız geldik ama olmadı. Kısmet değilmiş.

Maçın hakemi İlker Meral acemiliğini zaman zaman gösterdi. Takdir haklarını taraftarın tüm tepkisine rağmen misafir ekip lehine kullanmakta ısrar etmesi de dikkat çekiciydi. Son anda gelen golle rahatlayanlardan biri de o oldu gibi geldi bana..

Son sözüm doksan dakika boyunca koordineli biçimde takımını destekleyen büyük Samsunspor taraftarına. Bu gece ligin iddialı ekiplerinden birini özellikle ilk yarıda sindirebildiysek bunda taraftarın etkisi büyüktü. İnşallah hep böyle devam ederiz..

Sadece Samsunspor