STSL 2011-2012/ 5.Hafta | SAMSUNSPOR'umuz- Manisaspor

Başlatan AntZ, 25 September 2011, 20:49:03

« önceki - sonraki »

mimar55

Alıntı yapılan: kutsalforma - 02 October 2011, 23:53:46
Kimse kusuruma bakmasin, hocasimocasi yok bu isin arkadas
eger bir takim 2 PENALTIYI DEGERLENDIREMIYORSA ben futbolcuya hesap sorarim, hocaya degil

hoca idmanda çalıştırmıyor mu ben hocaya kızarım arkadaş seçmiyor mu penaltıcıyı....

kutsalforma

Alıntı yapılan: mimar55 - 02 October 2011, 23:55:45
hoca idmanda çalıştırmıyor mu ben hocaya kızarım arkadaş seçmiyor mu penaltıcıyı....

bir penaltiyi atabilmek icin messi olmak gerekmez, vur gol olsun
bizde top oynuyoruz, biliyoruz penaltinin nasil atilacagini

5trawberry

Alıntı yapılan: kutsalforma - 02 October 2011, 23:59:09

Roberto Baggio penalty missed 1994 FIFA World Cup

Ne demek istediğimi anlamışsındır umarım.

deriaKR

gürcu stoper ilk macda 2 kilit hata yapdi birini agirlasmis tekke yapamadi digeri aklima gelmedi...carsambanin gelisi persembeden bellidir derlerya...belliyid...dedim mac önesi bu gürcu ...nezaman hata yapacak...ilk hata pen oldu...sonrasi zaten film gibi kopdu...kemal bek olmaz...baha kemal..yada kemal voldo.......

holigan5565

03 October 2011, 00:14:14 #349 Son düzenlenme: 03 October 2011, 00:19:48 holigan5565
Şunu söylemeliyimki en başta en büyük problem takım savunması. hücum konusunda idare eder diyebiliriz. ama defansımız tel tel dökülüyor.sol bek ergüne maçı yorumlayanlar iyi desede ilk yarım saatte bütün pozisyonlar oradan geldi ergün evet ataklara katılıyor ama sol bekide koridor yaptırıyor rakibe. savunması çok kötü.ee diyebilirizki kim oynucak orada sıkıntı var.bahia solbek de oynayabiliyor deniliyodu hiç denemedi bile hoca.sağbek de ademe hocanın haksızlık yaptığını düşünüyorum aynı orhan a yaptığı gibi.orhandan çok mu fazlası var acaba gelen solbeklerin.adem gibi adamı varken kemalde ısrar ediyor.evet şunuda söylemeli kemal sağbekde geçen maçlara göre daha iyiydi ama adem varken kemali bu kadar zorlamak gereksiz kemalden orada adedmin daha iyi oynayacağına inanıyorum.gelelim akakiye bu adamı kim aldı bilmiyorum ama böyler bir yabancı transferi yapacağımıza hiç yapmasak daha iyiydi.adam aşırı ağır.bazıları hazırlık maçlarında valdamiroya kızıyodu ama valdamiro hava toplarındada defanstan topu oyuna sokma konusundada valdamiro bence bahaidende akaki denbilen adamdanda daha iyi ve katılmasanızda ikisindende daha çabukl bence.zaten yediğimiz penaltıdada müdahaleyi yapan akakinin ağırlığı gün gibi ortada.dediğim gibi bu defans hattuyla çok gol yeriz. bence dizişliş kesinlikle adem-kemal-valdamiro-bahai(yenal) olmalı.ortasahamıza gelirsek murat bu ortasahanın banko oynucak adamı ama yedek.hadi üçlü ortasahada mustafa fink mecbur ama dominguez ne yaptı Allah aşkına.sahada boş boş gezmek dışında orta saha üçlüsüde murat-fink selim(mustafa) olmalı.dominguez ne kadar teknik bir adam olsada açıkcası takın-mda onun oynuyacağı mevki yok gibi.bu adamdan anca 10 numara olur o da sistemde yok 4-4-2 yada 4-3-3 sisteminde.bana göre takımımızın en verimli bölgesi for vet hattındaki bance ve ekigho.bence rakip defansı dağıtmak konusunda bance,ekigho ise suratiyle etkili oluyor ve bencede başarılılar. ama 3 lü forvet oynuyacaksak bir de zenke mutlaka bu hatta monte edilmeli.yani hücum hattımız zenke-bance-ekigho olmalı.bu üçlü yan yana oynamaya alıştığında çok işyapar.bancenin dağıtacağı toplarda iki kanattaki nijeryalılar süratleriyle çok poz,syona girerler yada ekigho ve zenkenin kanatlardan getireceği toplarda bance ortada birçok gole imza atar.
evimizdeki maçlarda Ahmet(ertuğrul)bu kararı vermek geçekten çok zor hoca için-(defans)adem-kemal-valdamiro-bahai-(Orta saha)murat-fink-selim-(forvet)-Zenke-bance-ekigho 4-3-3 deplasmanda ise 4-5-1 Ahmet(ertuğrul)-(defans)adem-kemal-valdamiro-bahai-(Orta saha)Fink-mustafa-(solda)b.kocabey-(sağda)Murat-(10 numara)dominguez-(forvet)ekigho olmalı dizilişimiz.

mimar55

Alıntı yapılan: kutsalforma - 02 October 2011, 23:59:09

sen top oynuyorsan bilirsin penaltıcı nasıl seçilir.......
ertuğrulla allum idman bittikten sonra yemeğine penaltı çekişirlerdi... allum kurtarırdı coğunu ilk başlarda sezon ortasına doğru penaltı noktasını uzaklaştırmışlardı.....
metin türelde yemeğe ortak olurdu hakemlik yapardı....
denek istediğimi anladın mı kardeşim hoca takımı her yönü ile çalıştırmak zorundadır...yoksa penaltı kaçar ama bak kaç maçtır saç baş yoluyoruz kaçan pozisyonlardan takımda yardımlaşma yok top alan yok topu kime verirlerse o yan pas yapmaya çalışıyor kanada yada ortadan top taşıyan kimse yok futbolcuda istek yoksa cıkarsın yedek kadroyla cezalarıda kesersin  ben ismail başkanın hangi futbolcuları kadro dışı bıraktığını söylememe gerek yok heralde takım başkanla başlar önce sonra hoca ile devam eder futbolcu işcidir..şirket sahibi taşaronun parasını ödüyorsa taşoron işçiyi çalıştırmak zorundadır işcinin çalışmıyorum deme şansı var mı kardeşim...

hacettepeli

03 October 2011, 00:27:35 #351 Son düzenlenme: 03 October 2011, 00:31:17 hacettepeli
domingues takımın en çürüğü bana kalırsa mücadele yönünden çok zayıf. fink ve mustafa sarp'da bana göre öyle. bunlar oynadığı bölgenin inatçı savaşçı mücadeleci oyuncu karakterini yansıtmıyor. bunun dışında benim aslında pek beğenmediğim zenke bance'ye göre daha etkili ilk 11 onun hakkı. kemal'in sağ bekte oynaması çok saçma ve hocanın tecrübesine yakışmıyor. bu takım hakan bayraktar'ı arıyor mustafa sarp'dan en az 2 kat daha iyi performans sergilerdi. penaltı olayına gelirsek ilk penaltı şanssızlıktı da ikincisi de mi öyleydi. bence yanlış kişiye penaltı attırıldı, penaltı atmakta öyle vurunca gol oluyor denildiği gibi basit bir şey değildir. ilk önce soğukkanlı olması lazım vuruşu yapanın daha sonra da duran topa iyi vuran vuracağı yeri iyi bilen biri olması lazım herkes atamıyor. yenildiğimiz için çok üzgünüm  :(

samsunluhakan

ertugru
     lazar      kemal      bahia        ergün

fink          murat

ekingo         bülent          zenke

bance

bu maça böyle çıksaydık 3 tane atar gönderirdik manisayı hocaya deli oldum maçta ne kaçan penaltılara ne kaçan gollere kızdım hocaya kızdıgım kadar bu hocayla olmaz kardeşim bu domingesi getirdin diye oynatacanmı yaa banko hocayı fener maçından sonra şutlarlar demedi demeyin burayı isviçre liği sanıyor galiba

deriaKR

bu isin asisi tutmadi...hic ugrasmayalim...getirin...tolunayi ya da hikmeti...2 hafta var nasilsa

özkan

03 October 2011, 08:49:12 #354 Son düzenlenme: 03 October 2011, 09:27:30 özkan
    Şunu kesin bir şekilde söylemek gerekir,trübünlerdeki soğuk elektriklenme sahayada yansıyor..Bakınız şirinler ile maratonun bir olup tezahürat yaptığımız zaman dilimine,birde şirinlerin anlamsız protestosu nedeniyse iyice sessizleşen stadda her hatadan sonra yuhalamaların arttığı topçuların olumsuz etkilendiği dilime..

Yenilmek problem değil,herkez herkeze yenilebilir.Ama bu şekilde yenilmez bir takım.1,5 tane pozisyonu olan manisaya karşı 2 gol yemek büyük marifet oldu dün.Karşılığında bir sürü atakdan yararlanamamamızda büyük başarı.Gol çizgisine 20 cm kala topu auta gönderen bance kardeşim,helal olsun diyorum sana sadece.Sinirlerin gerildiği anda kurtarıcı olarak oyuna giren murat ve zenke ikilisinin her ikiside uygun poziyonlarda takımı ve topu ileri taşıyabileceği anlarad sürekli sert ve hatalı artı geriye paslarla takımı bozmalarıda bir düzensizliğin göstergesi.

Takımda problemler var.Takım değiliz bu kesin.Yenildiğimiz için demiyorum bunları.Bir çok insanın g.birliği galibiyetinden sonra ki sözleriydi bunlar.İnanın.

Son olarak;Samsunda Samsunsporlu olmak hakikaten zor,trübünde bile kendinizden ödün vermeniz gerekiyor.Neymiş oturacakmış millet,ayakta göremiyolarmış.İzleyemiyorsan s.ktir git o zaman.Kaldı ki bu inbeler takım gol yiyince gülecek kadar ş.refsiz insanlar..

Çok yerde yaramız var,acilen birlik olmalıyız.Bizi bölmek isteyenler şirinlerin dışarıya karşı haklı görünen duruşu aslında trabzonlu yönetimimizin amacına ulaşmasının remi belgesidir.Şirinler'siz hiç bişey olmadığını bir kez daha gördük trübünde..Bundan sonra trübünsel olarak hiç bişey beklemiyorum ben.

Not;Siviller maratonun üstlerinde kuytu yerlerdeler,oralardaki arkadaşlar dikkat  ;)

masbene

1,5 pozisyon mu? sen hangi maçı izledin kardeşim? adamların birçok net pozisyonu vardı. seyirci konusunda sana kısmen katılıyorum. yaşlı bir adamın önündekine oturur musun demesinden daha doğal bisey olamaz. (ozaman maca gelmesin serzenişine ise hiiiç katılmıyorum)
genel olarak kötüydük evet, şapkaları masaya koyma zamanı. bance ı beğenmeyen arkadaşlara şunu soylemek istiyorum. bu adam pivot. bu adama kenarlardan orta yapmadıkça, kafaya hava topu atmadıkça gol attırman zordur. adam zaten uzun, markaj altında dengede durması ve topla yurumesi zenke ve ekigo ya gore cok cok  zor. bence camuru kemal'i kanat oynatan, son 6 yılda 1 golü olan ergüne bel bağlayıp penaltı attıran, kanatları zayıf bırakan, ufuk gibi adamı ligin 5. haftasında ilk maçına çıkaran petkoviçe atmalılar. bu takım düzelir ama önce mentalite değiştirmek lazım

King Of The North

Millet bir sezonda 2 penaltıyı göremezken biz tek maçta 2 penaltı atmaya nail olduk ama en az 1 tanesini atacaksın kardeşim, Bance de gözümden düşmeye başladı, bu kadar gol kaçmamalı, haftalar geçtikçe stres olmaya başlıyoruz, tribünlerimiz artık bomboş, pazar günü ikindi vakti tribünlerde 7-8 bin kişi varız yokuz, bize neler oluyor, gidişat kötü...

salihcakir

"
Geri Gittik

Samsunsporumuz için iki haftalık milli maç arasına galibiyet ile girmek ve zorlu iki deplasmana moralli ve aynı zamanda kredili gitmek için çok önemli bir maçtı. Fakat, umduğumuzu bulamadık ve çok üzücü bir mağlubiyet aldık.

Mağlubiyetten daha ziyade, oyun olarak bundan önceki haftalarda hep üzerine koyarak giderken bu hafta ciddi bir düşüş yaşamamamıza ve Petkoviç'in çok ciddi taktiksel hatalar yapmasına üzüldüm. Her hafta bir öncekine göre daha derli toplu bir görüntü ortaya koyuyor ve takımımız kendini geliştirerek yoluna devam ediyordu. Bu hafta oyun olarak çok geriye düştüğümüzü söyleyebilirim.

Ayrıca, Petkoviç'in sahaya sürdüğü on bir çok hatalıydı. Kart cezalısı olarak formasını ilk kez bırakan Lazar'ı 11'de yine düşünmemesi akıl almaz bit hataydı. Kemal'den sağ bek üretmek yerine onun kesiciliğinden en çok faydalanacağı noktaya, onu savunmanın göbeğine yerleştirmesi gerekirdi. Bir takımın en zor oturan yeri geri dörtlüsüdür ve rotasyonda en az dokunulması gereken yer orasıdır. Yenal'in sakatlığı boyunca, Lazar-Kemal-Bahia-Ergün dörtlüsüne dokunulmamalıydı.

Öte yandan, oyuna yaptığı müdahalelerde hataları devam etti. Sahanın en kötüsü olan Dominguez'i oyunda tutarken yerine Fink'i oyundan alması çok önemli bir yanlıştı. Çoğu kez ilk 18'e dahi almadığı Ufuk'un kurtarıcı olarak sahaya sürülmesi de anlaşılmaz bir karardı.

Bu kadar hataya ve negatif duruma rağmen maç ayağımıza kadar geldi. Bir değil iki penaltı kaçırırsan, bu kadar çok pozisyondan yararlanamazsan mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Umalım da, iki hafta sonra, hatalarından ders çıkarmış, eksiklerini gidermiş bir Samsunspor olarak lige dönelim.
"

Maça dair hazırladığım köşe yazısını yukarıda okuyabilirsiniz. Herkes gibi ben de hocanın hatalarından dolayı maçı kaybettiğimizi düşünüyorum. Hatta herkesin ilk 11'de neden göremiyoruz dediği oyuncuların (zenke, ufuk vs gibi ) oyuna sonradan dahi oyuna almasının hocanın hatası olduğunu düşünüyorum.

Petkoviç bana, hatalarından ders çıkarmasını bilen bir hoca izlenimi verdi. Çoğu Türk hoca gibi (Türk insanı gibi) komplekslerinin esiri olmayan birisi olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile hepimizin yaptığı gibi onun da hatalar yapması normaldir. İstifa, derhal kovulmalı vb gibi söylemleri haksız buluyorum. Lig başlamadan önce gerek genel sohbet odasında gerekse de hocanın başlığında ne olursa olsun sabretmeliyiz vs gibi cümleler kuruluyordu. Daha ikinci mağlubiyette (ki bu maçta 2 penaltı kaçırarak bir farklı mağlup olduk, diğeri telekom arenada zor bir rakip karşısında idi) hocayı gönderme hesaplarını yapmak süper lige 5 sene sonra yeniden çıkmış, şu an 11'de yer alan 3-4 oyuncusunu ligin başlamasına 1 hafta kala almış bir takım taraftarının objektif bir kararı olmasa gerek... Çok yakın bir örneğini Hüseyin Kalpar'da yaşamıştık. Geçen sene özellikle ilk haftalarda hocaya yönelttiğimiz eleştiriler ile sene sonunda geldiğimiz noktada hakkında yaptığımız yorumlar arasında dağlar vardı. Hatta bugün kendisi keşke takımın başında olsa, bundan iyi yapardı diyoruz. Lütfen bu kadar fevri davranmalıyım. Başarılı olacağının garantisi yok hocanın, belki de dediğiniz gibi aşı tutmayacak ve bir şekilde olmayacak, yollar ayrılacak. Ama sabretmeden bunu bilemeyiz. Sabretmek dediğimiz şey de şu an yaptığımız gibi bir şey değil...

Sol Açık

Bence bizim takımda sahanın en iyisi Bülent'ti. Bülent her maçta fazlasıyla çabalıyor ve bu şekilde katkı vereceğini sezon başında düşünmemiştim.

Ayrıca Ekigho'nun da yetenekli ve faydalı olduğunu düşünüyorum.

Şaşırtan diğer bir isim ise Fink'ti. Bazı arkadaşların "Dominguez dururken hocanın Fink'i oyundan alması anlaşılmaz" demelerini anlamıyorum (Dominguez kötüydü tamam ama), çünkü Fink ayakta bile duramıyordu. Çok çok kötüydü ve beni fazlasıyla şaşırttı.

Hocanın Lazar dururken sağ bekte Kemal'i oynatması (ki bence Lazar daha iyi bir sağ bek) da önemli yanlış. Akaki'yi Kemal'den daha iyi bulduğunu (muhtemelen Kemal topu oyuna sokamıyor, Akaki yapabiliyor diye) ve Lazar konusunda da yabancı sınırına takıldığını düşünüyorum. Bence toptan hatalı. Ayrıca bizim takımın var olan taktiğinde oyun kurmak falan yok! Topu ileriye şişirip, dönen topu baskıyla kapıp, presle rakibi boğmak bizim taktiğimiz. Ama Sarp ve Fink bu kadar kötü iken bu taktik haliyle işlemedi.

Taraftar konusunda ise, TV'den hiç iyi görünmüyordu. Zenke iyidir hoştur ama, 20.dakikada kaçan penaltının ardından Zenke diye bağrılması ne hocayı ikna eder, ne de orada oynayan oyuncuları motive eder!!!

sosaka

yönetim istifa , petkovic gider gibi sözler yavaş yavaş söylenmeye başladı
tamam yönetim çok acemi ve birçok hata yapıyor
ama çözüm istifası mı ?
Petkovic şanssız bir fikstürde oynuyor takımı sıfırdan kurdu ? Yılmaz Vural mı çözüm ?
Taraftarla yönetim arasında sorunlar var.
Çözüm susmak mı ? 
Büyük Samsun Taraftarı olarak akıllı hareket etmeliyiz. oyunlara gelmemeliyiz.
Yarın herşey için çok geç olabilir .