İsmail Uyanık'tan Galip Öztürk'e Cevap

Başlatan engin55, 03 July 2011, 22:51:38

« önceki - sonraki »

engin55

Veremeyeceğim hiçbir hesap yok
Eski Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, İş adamı Galip Öztürk'ün kendisi ile ilgili iddialarına cevap verdi.

Hakkında yapılan iddialarla ilgili açıklamada bulunan eski Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, işadamı İsmail Uyanık, eski başkanlardan Hasbi Menteşoğlu'ndan sonra Samsunspor'a en çok para veren başkanlardan olduğunu söyledi.

Kendisinin yaklaşık 13 yıllık başkanlık döneminde iddiada bulunan işadamının katkısının 200 bin doları civarında olduğunu öne süren Uyanık, "Dolayısıyla Samsunspor Kulübü'nü yıllarca hiç kimseye el açmadan, kimseden bir kuruş yardım almadan tek başıma İsmail Uyanık ve arkadaşları sırtında yürütmüştür. Bütün kamuoyu bunu bilmektedir. Tüm mali ve genel kurullarda İsmail Uyanık ibra olmuştur. İsmail Uyanık'ın başkanlık görevini bıraktığı 2002 döneminde 1.5 sezonluk dönemde, arkasında iş çevirmeye girişilmiş, imzasız ihbar mektupları ile şikayet edilip bunun sonucunda Samsunspor defterlerini incelemeye vermiştir. O inceleme sonucunda açılan 2 mahkemeden berat etmişimdir" şeklinde konuştu.

Hayatının en verimli yıllarını Samsunspor'a adayan bir insan olarak veremeyeceği vicdani bir hesabın olmadığını ifade eden Uyanık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bunu Samsunlular bildikleri için bunu kaleme alan insanların söylediklerini zaten muhatap bile almıyorlar. İsmail Uyanık, ismini Samsunspor'la ilgili planları için herhalde bir engel olarak gördüğü için böyle bir yola başvurduğunu düşünüyorum. Benim vermediğim veya veremeyeceğim hiç bir hesap yoktur. Ben her zaman açığım. Samsun halkına her ortamda ve platformda bu hesabı veririm. Bugün ellerinde gücü bulundurduklarını zannedip etrafa zulüm yapan, yapacak insanların gelecekte ne olacaklarını tarih bize gösterecektir. Benim Samsunspor Kulübü'nde ispat edemeyeceğim bir konu yoktur. Bugüne kadar hiç kulüp yönetmemiş insanlar dışarıdan böyle konuşarak, iftira atarak ne yapmak istemektedirler ben biliyorum. Zaman içerisinde bunu herkes görecek. Dışarıdan iftira atarak kimsenin Samsunspor üzerinden hesap yapmamasını diliyorum. İsmail Uyanık ismini engel olarak gören insanların benden kurtulma çabalarıdır. Benim hiçbir iddiam yoktur. Samsunspor'a geri dönmek, yönetmek, Samsun'da politika yapmak gibi iddiam olmamasına rağmen İsmail Uyanık isminden rahatsız olmaktadırlar. Ben ikinci dönüşümde Samsunspor'a 3.5 milyon dolar para harcadım ve bunun 2 milyon dolarını temlik vasıtasıyla alma günüm geldiği için bu insanlar şantaj yoluyla adı geçen vatandaş alacağımın bir miktarını kendisine devretmemi istedi. Bunu reddettiğim için bu yola başvurdu. Fakat benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Geçmişte olduğu gibi bu yüzden için çok rahat."

Uyanık balçıkla güneşin sıvanamayacağını, 13 yıl sonra bu iddiaların ortaya atılmasının manidar olduğunu da sözlerine ekledi.

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=32067

mehmet yılmaz

Alıntı İsmail Uyanık ismini engel olarak gören insanların benden kurtulma çabalarıdır. Benim hiçbir iddiam yoktur. Samsunspor'a geri dönmek, yönetmek, Samsun'da politika yapmak gibi iddiam olmamasına rağmen İsmail Uyanık isminden rahatsız olmaktadırlar. Ben ikinci dönüşümde Samsunspor'a 3.5 milyon dolar para harcadım ve bunun 2 milyon dolarını temlik vasıtasıyla alma günüm geldiği için bu insanlar şantaj yoluyla adı geçen vatandaş alacağımın bir miktarını kendisine devretmemi istedi. Bunu reddettiğim için bu yola başvurdu. Fakat benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Geçmişte olduğu gibi bu yüzden için çok rahat."

s_uzunkaya

galip öztürk çok yönlü bir iş adamıdır bunu hepimiz biliyoruz. umarım başka hesapları samsunspor üzerinden görmeye kalkmaz. eğer böle bişey yaparda anlaşılırsa bunu samsun affetmez. tabi bu galip öztürk için ne kadar önemli orasını bilemiyorum.

yirmiuc

İsmail Uyanık'a sorulacak tek bir soru var :
Samsunspor'a vermediğin parayı, borç vermişsin gibi gösterdin mi?

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: yirmiuc - 03 July 2011, 23:17:57
İsmail Uyanık'a sorulacak tek bir soru var :
Samsunspor'a vermediğin parayı borç olarak gösterdin mi?

AlıntıTüm mali ve genel kurullarda İsmail Uyanık ibra olmuştur. İsmail Uyanık'ın başkanlık görevini bıraktığı 2002 döneminde 1.5 sezonluk dönemde, arkasında iş çevirmeye girişilmiş, imzasız ihbar mektupları ile şikayet edilip bunun sonucunda Samsunspor defterlerini incelemeye vermiştir. O inceleme sonucunda açılan 2 mahkemeden berat etmişimdir

Ayberk

Şahıslar önemli değil benim için. Kim haklı kim haksız bunu da bilemem. Ama ne olur artık şu takımın yakasını bırakın! Samsunspor üzerinden halletmeyin hiç bir işinizi!

yirmiuc

Samsunsporda mali genel kurul yapıldığını ben hiç duymadım.
Kaldı ki tamamen kurula katılan üyelerin arasında oylama yaparak ibra ediliyor diye biliyorum. (Eski yıllardaki kongrelere katılım düzeyi hepimizin malumu)

Üstad ayrıca benim sorumun cevabı değil o. Cevap ya ;

- Ben kesinlikle Samsunspor'a vermediğim bir parayı borç göstererek temlik koydurmadım , Samsunspor'dan maddi bir menfaat sağlamadım.
ya da
- Ben bu takımın 11 sene başkanlığını yaptım. Elbetteki benim Samsunspor için harcadığım mesainin maddi bir karşılığı (Milyon dolarlar düzeyinde) olacak.
gibi olmalı bence.

cembaba

Menfaat için şu takımı kullananların Allah cezasını versin. İki yakası bir araya gelmesin. Emeklerimizi, göz yaşlarımızı, paramızı, duygularımızı hiçe sayan herkesten nefret ediyorum. Hala İsmail Uyanık'a laf edebiliyorsak, kendimden şüphe ediyorum. Adam 1 kere bile "paramız yok" demedi. Ne zaman İsmail Başkan gitti. O zaman başladı her gelen yönetici; "Paramız yok, şu yok bu yok." Hayır varsa da böyle bir şey aklansın arkadaş. Bir şey ortaya atıyorsan, arkasında duracaksın...

Adam gibi Adam diyebileceğim tek başkan... Ben İsmail Başkan'ın her söylediğine kefilim...

epçeli köylü

Halen aynı fikirdeyim.İyi cesaret. Galip Öztürk bu. Bence bu işi savcılık ve mahkeme çözecektir. Suçsuz ise çamur atanlar utanır. Suçluysa cezasını çeker. İşin içini kimsenin bilebileceğini düşünmüyorum. Şu iş net olarak bir açığa çıksında tüm kamuoyu rahatlasın artık...

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: epçeli köylü - 03 July 2011, 23:35:32
Halen aynı fikirdeyim.İyi cesaret. Galip Öztürk bu. Bence bu işi savcılık ve mahkeme çözecektir. Suçsuz ise çamur atanlar utanır. Suçluysa cezasını çeker. İşin içini kimsenin bilebileceğini düşünmüyorum. Şu iş net olarak bir açığa çıksında tüm kamuoyu rahatlasın artık...
ya sende arkadasım anladık galip ozturku cok sevıyosun.ama karşında ki de ismail uyanık bu hani samsunspora yıllarını veren.genclıgını bu ugurda harcayan.ismail uyanıgı da hafıfe alma  ;)
buyuk baskanın donemınde anadolu kluplerı bugunkı paranın 10 da 1 ını almıyolardı.ona ragmen buyuk baskan bu takımı 13 sene superlıgde tutmus,basarılı sonuclar almıs.altyapıdan bırsuru topcu cıkarmıs.
burda efsane baskanı savunduguma ınanamıyorum.yazık cok yazık.

yirmiuc

Hukuksal anlamda ispatalanabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Yönetim kurulu kararlarına göre temlik koydurulabiliyor. Bu gösterilen alacakların ispatlanma yükümlülüğü de yok(sanırım),dolayısıyla iş tamamen yöneticilerin vicdanlarına kalıyor.

AntZ

Benim anlamadığım şu, gerçekten anlamadığım için soruyorum, hukukçu arkadaşlar bu durumu açıklayabilirse sevinirim;

Galip Öztürk;
Alıntıİçişleri Bakanlığı müfettişlerinin bu konuyu incelediğini, İsmail Uyanık ve yönetim kurulunu suçlar nitelikte bir rapor hazırladığını iddia eden Öztürk, şöyle devam etti:

''Ne talihsizliktir ki bu rapor üzerine açılan davaya daha sonra iş başına gelen yönetim müdafii olmamış ve konu böylece kapanmıştır.

Bu devletin savcısı yok mudur? Açılan dava yönetim müdafii olmadı diye kapanır mı? Yoksa İsmail Uyanık söylediği gibi bu davadan beraat etmiştirde birileri öyle mi görmek istemektedir hala?

İsmail Uyanık;
Alıntıİsmail Uyanık'ın başkanlık görevini bıraktığı 2002 döneminde 1.5 sezonluk dönemde, arkasında iş çevirmeye girişilmiş, imzasız ihbar mektupları ile şikayet edilip bunun sonucunda Samsunspor defterlerini incelemeye vermiştir. O inceleme sonucunda açılan 2 mahkemeden berat etmişimdir" şeklinde konuştu.

Şahsi fikrim; ortada açılmış bir dava var ve ben bu davanın müdafii olunmadığı için kapandığına inanmıyorum, İsmail Uyanık'ın da söylediği gibi beraatle sonuçlandığını düşünüyorum.

Serkan

Yeri gelince İsmail Başkan zamanında bin bir zorlukla elde edilen başarılarla değişik platformlarda hava atmayı bilen arkadaşlar burda İsmail Başkan'a sallamaya çalışıyor ikiyüzlü olmayın mert olun....

yirmiuc

Bildiğim kadarıyla her yönetim kurulu toplantısında kulübün alacaklarına temlik koydurulabiliyor ve bunun ispatlanma yükümlülüğü de yok.
(Beraat edilebilir ama bu suçsuz olunduğunu göstermez.)

sadece55

Alıntı yapılan: epçeli köylü - 03 July 2011, 23:35:32

Sen bayağı mafyacılığı seviyosun arkadaş...