Samsunspor Borsaya Girecek

Başlatan birolkys, 28 April 2011, 19:57:21

« önceki - sonraki »

s_uzunkaya

açıkcası sizin kadar takniğini kurallarını bilmem borsanın.. samsunlunun değerlendirmelerinden işi bildiği belli oluyor. ben sadece mantığımla kabaca olan borsa bilgilerimi birleştirip bir yorum yaptım ve yorumumda ısrarlıyım. galip öztürk kesin birşeyler planlıyor  ve bunlar çok iyi şeyler olacaktır.

kutsalforma

28 April 2011, 22:32:37 #31 Son düzenlenme: 28 April 2011, 22:33:23 samsuni
Alıntı yapılan: usare55 - 28 April 2011, 22:28:44
peki abi biz napcaz ya. Tam iyi bişeyler olacak derken bu da nereden çıktı şimdi.

Merak etme TSliler kirk yilda bi işe yararlar, "Samsunspor bu isten para kazanacak" diye sorun yaratirlar ve bu is olmaz  :D :D

Ayberk

İşin bir de şu boyutu var; kan emiciler "şirket" olunca %50'den fazlasını ele geçirirler kulübün, yardım ediyoruz ayağına. trabzonlusu mu de rsin rizelisi mi, alayı dadanır kulübe, ondan sonra ye babam ye >:( :( Yok ya, ben bu borsa fikrine ısınamadım

s_uzunkaya

Alıntı yapılan: babasamsunlu - 28 April 2011, 22:27:10
VALLA GÜZEL KARDEŞLERİM...BEN BORSAYI HASBEL KADER İYİ BİLİRİM..7 YILDIR İŞİN İÇİNDEYİM..OKULUNU OKUDUM..BELGELERİNİ ALDIM..SEKTÖRDEN EKMEK YİYORUM..BENİM BİLGİĞİM BORSACI GALİP BABASINI TANIMAZ BORSADA..

ŞİRKETİ HALKA ARZ EDER..ÇOĞUNLUK HİSSENİN Bİ ŞEKİLDE SAHİBİ OLUR..ŞİRKET KAR EDER..TEMETTÜ AÇIKLATIR..TEMETTÜLERİ CEBE ATAR..DAHA SONRA  ŞİRKETLERİ BİRLEŞTİRİN DER MAHKEME..ASIL SANCI BURDA ORTAYA ÇIKAR..
ORTADA NE GALİP KALIR NEDE SAHİP..OLURUZ MAĞLUP..

KULÜBÜMÜZ DE BU TİP İŞİ KALDIRABİLECEK KAPASİTEDE BİR KURUMSALLAŞMANIN OLMADIĞINI DA DÜŞÜNÜRSEK EĞER BU İŞİ BİZİ AŞAR...
evet yapar ama bunu yapmak için insan hemşerilerini seçmez diyorum! seçermi? zbissürü şirket var bu dedikleri yapabileceği. polatı seyrediyom zaten sokmayın beni havaya  :P "SONUNU DÜŞÜNENE KAHRAMAN OLAMAZ ;D

kutsalforma

Alıntı yapılan: Ayberk - 28 April 2011, 22:33:20
İşin bir de şu boyutu var; kan emiciler "şirket" olunca %50'den fazlasını ele geçirirler kulübün, yardım ediyoruz ayağına. trabzonlusu mu de rsin rizelisi mi, alayı dadanır kulübe, ondan sonra ye babam ye >:( :( Yok ya, ben bu borsa fikrine ısınamadım

Zaten "Worst Case" yani en düsünülebilecek en kötü durumda bu olsa gerek, iste ozaman hic kurtulamayiz. Adamlar "Kulüp bizim tapulu malimiz" diye istedigi gibi oynar canim Samsunsporumla

Ayberk

Alıntı yapılan: kutsalforma - 28 April 2011, 22:35:55
Zaten "Worst Case" yani en düsünülebilecek en kötü durumda bu olsa gerek, iste ozaman hic kurtulamayiz. Adamlar "Kulüp bizim tapulu malimiz" diye istedigi gibi oynar canim Samsunsporumla

Bizde Man Utd taraftarı gibi karakterli adam sayısı da bir elin parmaklarını geçmediği için, tepki de koyamayız ya ona yanarım >:( (Adamlarda başarı var ama sırf kulüp kültürüne sahip olmayanlar kulübün "sahibi" oldu diye, çıldırıyorlar resmen)

Burak

dernek iyi dernek. ütopik düşünceler bunlar Samsunsporumuz için tahtayı açık tutmayı  yönetemeyen yönetimlerden borsada mı başarı bekleyeceğiz

kutsalforma

Yani uzun lafin kisasi, bu isler sakat. Isi sakata getirmenin bir anlami yok.
Ve eger Galip Öztürk bu isin duayeni olsaydi, kendi Milyonlari ile borsa parayi kirardi, Samsunsporla degil...
Sonucta borsada en cok para ile para kazanilir, sirketlerin borsaya girip cikmasi ile degil

Akyol

Gereksiz! Bizim çok daha öncelikli yapılması gereken projelere ihtiyacımız var. Stadyum, store, tesislerimiz vs.vs. ...

Ayberk

Kendimizi küçük görmek için söylemiyorum da, yatırım yapacaksak, mesela Samsunspor TV olacağını düşünelim. Allah aşkına kim diyebilir ki çok profesyonel olacak? Kimse diyemez! İnternet sitesi hatalarla dolu ve amatörce olan bir kulüpten ve onu bu şekilde yönetenlerden bahsediyoruz. Borsaya girmeye gerek yok bence şu aşamada.

s_uzunkaya

EE NAPIYPORUZ ŞİMDİ OYBİRLİĞİYLE RED Mİ EDİYORUZ  :D

kutsalforma

Alıntı yapılan: slazenger - 28 April 2011, 22:44:20

Evet

Akyol

Alıntı yapılan: slazenger - 28 April 2011, 22:44:20
Evet  ;D  ;)

kayacan

Belki gelir gider tablosu şeffaflaşır. Klübün sağlam bir  ekonomisi olur. Bu işlerdende tam anlamıyorum açıkcası sadece temennim bu.

babasamsunlu

güzel kardeşim bu işler zor işler..
bide şu açıdan bak..
Samsunsporun kendine ait neyi var ki borsaya kote edeceksin ??
Borasada ki şirketlrin sadece faaliiyet karlarına bakılmaz ..bide duran varlıkları vardır..uzun vadeli kısa vadeli..
Borçları vardır yine uzun vadeli kısa vadeli...yabancı para cinsinden olanı.. felanı fişmekanı..
bir çok değerleme yapılır borsaya girilirken..
Samsunsporun şirket yapısını değerlendirirken neleri kıstas alabilecez mesela..
Duran varlık olarak bi tekkeköydeki yer var sanırım bide tesisler...
Başka Samsunsporun bir varlığı yok bildiğim kadarı ile..
Borçlar ise oldukça fazla..
Şimdi ben bu şirkete niye yatırım yapayım ki ??
Yapıyorsam mutlaka bi ibnelik vardır o işin içinde..
Bu işin içindeki iş ise sadece kar gösteren şirketin halka arz çabalarıdır..
Karlar temettü olarak yatırımcılara (!) borçlara Samsunsporumuza..
Bu kaç yıl sürdürülebilirki..
İşte g.s. sürdüremedi..Özhan Canaydının çabalarını Adnan polat nişhayete erdirdi..Ama adamı nasıl yediler gördük işte..
Topçu top bile oynamdı sahada..Çünkü çok büyük rant bunlar..Milyonlarca dolar var bu işlerin içinde..

Zaten zor ayakta duruyoruz..Bide Adanaspor gibi olmayalım..Benim korkum bundandır..Tabikide böyle bir şeye sonuna kadar karşı çıkılmalı.
Samsunspor halkın malı olarak kalmalı..Dernek olarak yaşamalı..Ama profeyonel yöneticiler tarafından yönetilmeli..