Samsunspor Borsaya Girecek

Başlatan birolkys, 28 April 2011, 19:57:21

« önceki - sonraki »

babasamsunlu

Alıntı yapılan: Musti - 28 April 2011, 21:50:55
Abi diyelim ki borsaya girdik ve kar ettik(senelik sanırım), temettüyü de ödedik. Bundan Kulübün karı ne olacak. Bu şirketleşmeden kulüp nasıl para kazanacak? (not : anlat ki bilelim abi bilinçlenelim :)

KULÜBÜN KARI ŞU, HALKA ARZ OLUNAN HİSSE SENNEDİNDEN GELECEK GELİR..BU GELİRİ SAMSUNSPORUN KURACAĞI ŞİRKET ALACAK.AMA BU PARA NERELERE GİDER SASMSUNSPORUN HALKA ARZI İLGİ ÇKERMİ FELAN ÇOK DERİN KONULAR..
ONUN DIŞINDA TEMETTÜ ÖDEMEK YATIRIMCILAR İÇİN İYİDİR ..ŞİRKETLER İÇİN DEĞİL ;)

babasamsunlu

Alıntı yapılan: **KaR6** - 28 April 2011, 21:54:29
ahaha, o aklı evvel trabzonlular iki şirketi birleştirmek için futbol aş. yi sportif aş.ye hibe etmeye çalışmışlar  ;D ;D spk demişki, bi zeki siz misiniz, geçersiz bu anlaşma, gidin parayla gelin ;D

AYNEN KARDEŞİM..DAVA SONUCUNDA O PARALARI ÖDEMEK ZORUNDA KALDIALR..AMA DAHA ÖDEMEDİ İNBELER :):)

**KaR6**

adnan polat'ın kellesi gitti neredeyse o parayı bulcam diye, bunlar zeki ya, hibe ediyolar ;D duydugumda öyle bi gülmüştüm ki, hiç unutamıyorum  ;D

berusa55

Bu haberden anladığım kadarıyla seneye kulübü yönetecek isim Galip ÖZTÜRK. Başkanı da geçenler de adına başlık açtığımız Fatih Öztürk olabilir.

Musti

Bi de şöyle bi şey var sanırım. Temettü dağıtmamak için elde edilen karı şirketin büyümesi için yatırım amaçlı kullanmak.

Bir de biz süper lige çıktığımız zaman gelir artacak ama gider de o oranda artacak. Kaldı ki kulübün borçları duruyor hala. Bu kurulacak şirketi ve borsayı nasıl etkiler? Bir de bu borsa işi kulübün sportif başarısıyla doğru orantılı sanırım.

kutsalforma

28 April 2011, 22:04:52 #20 Son düzenlenme: 28 April 2011, 22:10:32 kutsalforma
Bari ben aydinlatayim, canim hemsehrilerim ve dava arkadaslarimi.
Ilk önce sunu söylemek gerekir, borsa isleri tehlikelidir. Ve özellikle futbol takimlarini ciddi bir cikimaza sokabilir. Büyük Amerikan ve Avrupa Bankalarinin ve sirketlerinin bile bu isten cok basi agirmistir. Örnegin, bir sirketin borsadaki hisselerin deger kaybetmesi, söz konusu sirketin (veya bu durumda Samsunsporumuzun) bankalardan kredi alma islemini cok zorlastirir. Cünkü, hisseleri elinde bulunduran Samsunspor deger kaybetmis olur. Daha dogrusu belirli bir degeri teskil eden hisselerin deger kaybetmesi, borsada ve bankalar tarafindan kaybedilmis nakit ve sicak para olarak kabul edilir. Ve aslinda bu isten özellikle futbol kulüpleri kesinlikle yeterince para kazanmazlar. Kamuya ve serbest pazara acilmak zordur, satilacak olan hisselerin gercek bir markayi ve degeri teskil etmesi gerekir. Bir aralar FB "Dünyanin en degerli kulübü" ünvanini tasiyordu. Cünkü Sampiyonlar Ligindeki basarilari takima getirdigi paradan dolayi, hisseleri tavan yapmisti. Ama FB kulübünün kasasina, bu deger kazanimindan dolayi bir kurus dahi girmedi. Cünkü borsadaki degerin artisi reel bir deger artisi degildir. Yine cok önemli bir sorun kaynagida su olsa gerek. Türkiyedeki durumlardan pek haberdar degilim ama Almanyada genellikle kulüpler borsaya girince hisselerin sadece 24 %ünü satarlar. Cünkü olasi tüzük degisiklikleri icin, hissedarlarin 75 % oy vermesi sarttir. Türkiyedede durum neredeyse ayni olsa gerek. Ayrica büyük Avrupa kulüplerinin baslarina cok is acilmistir bu borsa isleri yüzünden. Örnegin Liverpool. Liverpoolun hissedarlari olan Amerikali ikili Tom Hicks ve George Gillett, kendi sirketlerinin borclarinin bir miktarina Liverpoola ödetmisti. Zaten bu nedenlerden dolayi Liverpool Mascherano, Xabi Alonso ve Torres gibi önemli isimleri satmak zorunda kaldi. Yani kulübün hissedarlari, Samsunsporumuza kendi borclarini ödettirebilirler, tabi hisse cogunlugu ellerinde bulunuyorsa. Cünkü, resmi olarak Samsunspor ozaman o hissedarlara ait bir sirket olarak görülür.
Kaldiki Türkiye zaten cok agir borsa kültürüne sahip bir ülke degildir. IMKBnin ticari hacmi kesinlikle New York, Frankfurt, Londra veya Tokio borsalari ile kiyaslanamaz. Halkimizin borsaya pek meyilli olmadigini düsünüyorum. Üstelik Samsunspora nekadar para getireceginide bilmiyoruz. 3 Milyon € olabilir. 450 Milyon € olabilir. Ama sonunda Samsunsporumuzun basi cok agirabilir. Bu konuda dikkatli olmamiz gerekir. Galip Öztürkünde insallah Samsunspor üzerinden 3-5 kurus kazanmak gibi bir düsüncesi yoktur, yoksa cok fena yanabiliriz...

s_uzunkaya

28 April 2011, 22:05:34 #21 Son düzenlenme: 28 April 2011, 22:09:39 slazenger
  borsadan kim kazanmışki lafını en son babamdan duyduydum.  miktarı söylemim ama yatırdığım paranın 3 katını bile bile kardan zarar olarak yitirmiştim. bu tabir daha çok bizler gibi ufak yatırımcılar için söylenen ve çoğu zamanda doğru olan bir tabirdir. bir şirket, firma, kuruluş eğer borsaya girmeye karar verdiyse bu 2 türlü düşünülmeli.

1- firma batakdadır, son kurşununu reklama ayırır ve kendini pazarlar ve senin benim gibi küçük yatırımcıya beş para etmez kaatlarını olmaz değerlere verir cebini doldurur ve bataktan kurtulur.

2- firma ileriye yönelik büyük hedefleri olan planı programı olan ve büyümeyi hedefleyen bir politika belirlemişdir. bunun içinde maliyeti paylaşacak iştarakciler arar ve şirketini borsaya arz eder. hem şirket kazanır hemde yatırımcıları kazanır.

şimdi durumu bu çerçevede değerlendirmek gerekirse galip baba vanetten manipile ettiği için içeriye alınan sabıkalı bir borsacı olarak acaba samsunsporuda bu oyunlarına alet edermi yoksa borsadan ve iş hayatından edindiği tecrübeleri samsunspor için samsunşehri için hemşehrileri için kullanırmı?

ben galip öztürkü tanımam sizler daha iyibilirsiniz kendilerini. ama mantığım bana galip öztürk gibi çok iyi bir yerlerlere gelmiş bir kişinin dahada iyi yerlere gelebilme adına samsunspor markasını kullanarak biz samsunspor aşıkları hemşerilerine kazık atmıyacağı yönünde. ve bu mantık düşüncesi içerisinde galip babanın samsunspor için çok büyük projleri olduğunu düşünüyorum ve samsunsporumuz için borsa olayını "çılgın proje" ye eşdeğer görüyorum :)...
    >l<BÜYÜKKKK SAMSUNSPOR İÇİN >l<

**KaR6**

ben de en son deloitte Türkiye temsilci Ömer Tanrıkulu'ndan, Dorukhan Acar'dan,Hayri Kozak'tan, Cem ülkeroğlu'ndan, Mete İkiz'den ve Tuğrul Akşar'dan duydum kulüplerin borsadan para kazanmadıgını ama babanız daha iyi bilir şüphesiz..

Gökberk55

valla günahını alıyosam affola ama Galip Öztürkün takımla bu kadar ilgilenmeye başladığının nedeni belli oldu,zaten bizim gibi yürekten sevip karşılıksız desteklemesi çok mantıklı değildi neyse hayırlısı olsun diyorum

s_uzunkaya

ben babam biliyo bana öğretti diye sölemedim o lafı. en son babamdan "oğlumm sat çık şundan ne kim kazanmışki borsadan yeter artık girme riske" dedi bende kızdım sattım ve ertesi gün bi harekete başladı ki kaatt  :D sayın kar lütfen bana iğnelemelerde bulunmayın. ben sadece sizin söylediğiniz lafı destekler bir olayı anlattım. evet borsadan küçük yatırımcılar kazanamaz dediğiniz doğru kazanabilmek için biraz işin içinde olunması gerekiyor. sadece ben bana gelen bir habere göre kaatta sabırla beklemeyi tavsiye etim 3-5 kere frenledim babamı en sonunda sattım ve sonra  patladı gitti.... galip öztürk eğer borsa diyorsa bir bildiği vardır ve kesin kazandırır diyorum. küçük yatırımcı mantığıyla değerlendirmeler yapmayalım sadece. yoksa benden de duy "borsadan kim kazanmışki" :)

Gorkem

bunlar ters işler,ne borsası ya hepten batıracaklar klubümüzü.

**KaR6**

güzel abim, kişisel olarak tabii ki para kazanırsın, ver parayı babasamsunlu'ya kazandırsın, arkasında ben varım ;D

bugune kadar 4 kulup girmiş borsa işine, 3 ü tamamen zarar etmiş, hem de öyle böyle değil.. onlarca milyon dolar.. sadece fb ucundan kazanmış, o da attığı taş vurduğu kuşa değmemiş..

demem o ki, bu iş bizi bozar.. bizim taraftarımız orjinal ürüne bile daha yeni yeni alışıyo, zaten kağıda para veren bir elin parmaklarını geçmez.. iş borsaya gelene kadar yapılacak o kadar iş var ki, ooo.. bu işin şakası yok, bi batarsak daha Allahın kulu toplayamaz bizi..

kutsalforma

Alıntı yapılan: **KaR6** - 28 April 2011, 22:22:07
güzel abim, kişisel olarak tabii ki para kazanırsın, ver parayı babasamsunlu'ya kazandırsın, arkasında ben varım ;D

bugune kadar 4 kulup girmiş borsa işine, 3 ü tamamen zarar etmiş, hem de öyle böyle değil.. onlarca milyon dolar.. sadece fb ucundan kazanmış, o da attığı taş vurduğu kuşa değmemiş..

demem o ki, bu iş bizi bozar.. bizim taraftarımız orjinal ürüne bile daha yeni yeni alışıyo, zaten kağıda para veren bir elin parmaklarını geçmez.. iş borsaya gelene kadar yapılacak o kadar iş var ki, ooo.. bu işin şakası yok, bi batarsak daha Allahın kulu toplayamaz bizi..

Ve borsaya girmis olan bir kulübün yani bu durumda resmi olarak bir "Anonim sirketin", borclaridevlet tarafindan silinmez. Vergi borclarini ödemek zorundadir.

babasamsunlu

VALLA GÜZEL KARDEŞLERİM...BEN BORSAYI HASBEL KADER İYİ BİLİRİM..7 YILDIR İŞİN İÇİNDEYİM..OKULUNU OKUDUM..BELGELERİNİ ALDIM..SEKTÖRDEN EKMEK YİYORUM..BENİM BİLGİĞİM BORSACI GALİP BABASINI TANIMAZ BORSADA..

ŞİRKETİ HALKA ARZ EDER..ÇOĞUNLUK HİSSENİN Bİ ŞEKİLDE SAHİBİ OLUR..ŞİRKET KAR EDER..TEMETTÜ AÇIKLATIR..TEMETTÜLERİ CEBE ATAR..DAHA SONRA  ŞİRKETLERİ BİRLEŞTİRİN DER MAHKEME..ASIL SANCI BURDA ORTAYA ÇIKAR..
ORTADA NE GALİP KALIR NEDE SAHİP..OLURUZ MAĞLUP..

KULÜBÜMÜZ DE BU TİP İŞİ KALDIRABİLECEK KAPASİTEDE BİR KURUMSALLAŞMANIN OLMADIĞINI DA DÜŞÜNÜRSEK EĞER BU İŞİ BİZİ AŞAR...

usare

peki abi biz napcaz ya. Tam iyi bişeyler olacak derken bu da nereden çıktı şimdi.