Samsuni Bank Asya 1. Lig Günlüğü'nde

Başlatan AntZ, 05 December 2010, 00:02:27

« önceki - sonraki »

KareAs55

Atalarımız ne güzel demiş abi işte ; Meyve veren ağaç taşlanır...

ahmetsefa55

ee şimdi nolcak ? engin abi yoksa bende yokum.

Kaya

07 December 2010, 02:32:42 #167 Son düzenlenme: 07 December 2010, 02:38:57 iak5529
Alıntı yapılan: edmontdante - 07 December 2010, 01:39:54
Benim için sokakta  tezgahına SAMSUNSPOR posteri asabilen,maç parasını kenara koyma hesabını hafta başından yapmaya başlayan  sanayideki simitci ve meydandaki ayakkabı boyacısı en has SAMSUNSPOR'ludur.
Hocam senden alıntıdır kusura bakma "BU TRİBÜN KERHANESİNDE BÖYLE SEVDALARA YER YOK"

Kırmızı Beyaz Kara Sevda

sadece55

Engin abi öyle bir adamsın ki senin yolundan her yere gideriz biz.. Yazı gerçekten baştan sona süperdi.üstüne pek söylenecek bişey yok...Bu son olaylardan sonra herkesin tadı kaçtı..Efsane olacak bir tribünün belki de bitişidir bu hareketler...

KotuCocuk55

Alıntı yapılan: doğan - 06 December 2010, 19:38:18
>:( >:( >:( >:( >:( >:(
Senin ne işin var kardeşim trübünde , ne işin var gelip biz gibi adamların yanında maç izliyorsun , ne işin varki her kesle selamlaşıp herkesle muhattap oluyosun , olmma güzel kardeşim olma , sen değilmisin spor yazarı , sen değilmisin muhabir gitsene haber muhabirlerinin yanına tak akredite kartını boynuna , tanımasana kimseyi muhatap olmasana  kimseyle , ulaşılmaz olsana güzel kardeşim ,

o zaman ne mi olur du, kıymetli olurdun Mehmet abi değil BEY olurdun , herkese abiyiz allaha şükür BEY lik makamını çooktan kaldırmışız millete , o zaman kimse eleştiremez di yada elştirsede çok da tın olurdu , hala tın da gücümüz gidiyor ...
ALTININ DEĞERİNİ SARRAF BİLİR...

Forzaşimşek kardeşim eğer okuyosan bu yazdığımı , atkı fikri ve dağıtımını ben üstlenmiştim rant demişsin canın kardeşim , kaç lira gelir elde etmişim , kaç kişiye ATKI hediye etmişim , nick mick kullanmıyorum  sor bi bakalım güzel kardeşim , çok fazla talep olduğu için 2. partiyi yaptırdığımdada trübün gruplarındaki arkadaşlarıma gönderecektikmi eş dost ahbabına versin ki mesaj amacına ulaşsın , çok fazla trabzonlu tarafından eleştirildim ama bir samsunsporlu tarafından eleştirlmek aklıma bile gelmemişti ..Belki alınganlık yapıyorum ama ben 2. partiyi iptal ediyorum ....vazife ifa edecek arkadaş varsa  görevi alabilir saygılarımla...
Alıntı yapılan: edmontdante - 07 December 2010, 01:39:54
Sopalı Bayrakları yaptığımızda aralarında Celil SAĞIR pankartı da vardı.Ve bir tv programında dendi ki " Bunu yapanlar Celi'den para mı alıyorlar".İşte SAMSUN futbol piyasasının ne olduğunu bu bakış açısı ortaya koyuyor.Bu yorumu yapan şahıs yapılan 90 tane sopalı pankartı görmüyor bunların içinden sadece Celil pankartını görebiliyor.Nedeni basit.Nedeni algının oraya yönelmiş olması.Çünkü adam bok atmaya hazır olduğundan diğerlerini farketmeden içindeki kötüniyetten ötürü direk diğer tarafa yönleniyor.Malesef bu işler Samsun'da böyle gidiyor.

Ben kendimi bildim bileli bu tribünlerdeyim.Yaşım 35.Babam ,arkadaşlarım mahallede misket oynarken beni kolumdan tutar zorla maça götürürdü.Böyle başladı bu sevda.Havanın çok soğuk olduğu günlerde astımım olduğu için annem beni göndermek istemezdi ama sabahın köründe kalkıp kat kat giyinirdim maça saatler olmasına rağmen evin içinde o kıyafetlerle otururdum.Ertesi gün okulda maça giden 3-5 kişi oturup konuşurduk.O zamanda azınlıktık tabiki herkes fb li gs li vs.Yıllar geçti o talihsiz kaza oldu.Yardım için teyp kaseti çıkmıştı.İlk aldığım gün dinlediğimde babamla sanayideydik o bir arkadaşının dülkkanında oturuyordu bense arabada dinliyordum.Ağladığımı farketmişler yanıma geldiler adam bir şeyler zırvaladı adama o çocuk halimle  nasıl daldığımı ,neler dediğimi  babama sormak lazım o çok iyi biliyor.Kaza oldu tutabileceğimiz bir takımımız yok.Ama bizim ihtiyaımızda yok takım tutmaya.SAMSUNSPOR ismi var ligde olsada olmasada,futbol oynamasada ,sadece ismi kalsada farketmiyor bizim için.Takım 1.ligde kalıyor  sonra düşüyor 2.lige.O zaman üniversiteye hazırlanıyorum.Çözüm dersanesi meşhur o yıllarda ben de lise 2 de oraya gidiyorum.Şimdiki gibi internet o bu yok.Deplasman maçlarından  haber almanın tek yolu Site caminin altındaki ankesörlü telefondan PTT nin şimdi hatırlayamadığım telefonunu aramak yada kulübe açıp sormak.Genelde son dersimize denk gelirdi maçın bitiş saatleri  ben son dersleri hiç hatırlamam.İçerideki maçlardaysa  zaten o gün dersane yok bize.Bilirim ki babam maratondadır mutlaka .E o zaman benim yerim tam tersi olmalı.Şimdi forza Şimşeklerin olduğu kale arkasıydı benim tribünüm.Tamda skorbordun altı.Akşam  babamın zarflarını yiyip maça gittiğimi kendi dilimle itiraf etmiş olurdum Kasım  Abinin kafayla attığı golü anlatırken.Hey gidi günler

Sonra üniversite yılları başladı.takımdan ayrı yıllar.Ankaragücü-Gençlerbirliği takımları var yine Ankara'da o dönemlerde.Bir ara Petrolofiste  denk gelmişti.İlk sene 2.ligdeyiz.Yurtta havamız üst düzey takım vura vur gidiyor.Karabük'le  çekişiyoruz.Çıkıyoruz 1.lige.Finallar bitmiş Samsun'a dönüyorum.Hürriyet gazetesi almışım otobüste okumak için.Spor sayfasını açtığımda çubuklu forma giymiş 2 futbolu var haberin başlığı "DİNAMO SAMSUN". Timofte ve Hanganu.Anlatılmaz bir sevinç Timofte'yi bizim forma ile görmek.Zaten isminin enteresanlığından  ötürü futbolunu bilmeden Timofte'yi tanımıştım dünya kupasında.Lig başlıyor takım fırtına gibi.Ankara-Samsun geliş-gidişlerini maçlara göre ayarlıyoruz.  15 gün sonra maç var ben  Ankaradayım..Diyorum kendime "Lan zaten  cuma günleri ders yok.Zaten Perşembe günü öğleden sonra Inkılap Tarihi var.E Çarşamba günü Devletler Hukuku için gitmeye değmez.Sadece Pazartesi-Salı için  1 hafta beklemeye gerek var mı?" bu senaryo  diğer hafta içinde devam eder aynı şekilde .Bir bakmışsın 15 gün sonrak i iç saha maçının planlarını yaparken  bu hafta sonu oynanacak maça göre otobüs biletini almışız bile.Takım zaten fırtına gibi.Fb yenilgisiz geliyor.Bir hafta önce Uche ve Nielsen'i almış Gaziantep'i yenmişler.Ama takıma güvenim tam "Samsun'a bir gelsinler bakalım " diyorum.Aynen dediğim gibi oluyor.2-0 çakıyoruz  fb'ye.Yurt gs ağırlıklı olduğundan  maçı kahvede izliyoruz Samanpazarında  kalenin altında.Yurt kapısından içeri bir girişim var  sanki İstanbul'u ben fethettim.

Sakarya caddesinde yürüyoruz.O gün ümit milli takımın maçı var.Rahmetli Müjdat da kadroda.Atari salonuna giriyoruz adam maçı dinliyor ."Kaç kaç  abi" diyorum "1-0 " diyor "Golü kim attı " diyorum ama içime doğuyor Müjdat'ın attığı "Müjdat" diyor adam dünya benim oluyor.yanımdaki Adanalı ama bjk li olan arkadaşım şok oluyor sevinime yurtta herkese " Ulan sanki golü kendi attı" diye anlatıyor.

O dönemde Ertuğrul fırtına gibi.İsmail UYANIK her gün tvlerde.Herkes bana soruyor yurtta sanki Ertuğrul'un menajeri  benmişim gibi.Ama biz de hava 1500.Türkiye yi sallıyor oyunumuz daha ne olsun.

O yıllarda Porto'da İan Timofte diye bir oyunu var.Sol ayaklı.hani Porto'da oynuyor ya aslı Timofte'nin o olduğu sanılıyor.Millete ispatlayamıyorum.Deliriyorum.1994 dünya kupası oynanacak.Gözüm tv ye kayıyor  Coca Cola reklamı var Dünya Kupalarından Unutulmaz Anlar diye.Bakıyorum " bu duruş Timofte'nin duruşu " diyorum kendi kendime.Penaltı noktasında elleri belinde bekliyor.İrlanda maçında kaçırdığı penaltıyı gösteriyor tv..Hepsine tek tek gösteriyorum "işte bizim Timofte bu "diyerek

Yıllar sonra askerlik geliyor.Dış nöbet var.Ormana 4 kişi gidiyoruz.Çocuklar bizden ufak radyolar-dergiler vs vs.Onlar dinliyorlar okuyorlar her neyse.Bizse bu riske giremiyoruz.Ama Sakarya maçı var.Hafta sonları nöbetci sayıları değişiyor çarşı izinleri sebebiyle.Çocukların radyoyu sakladığı yeri biliyorum.Dayanamayıp alıp dinliyorum.Oruma atıyor golü 1-0 kazanıyoruz deplasmanda.

Yıllar gelip geçiyor Askerden sonra Samsun'dan bir daha ayrılmıyorum 12 senedir.Hani sanal ortamda hep dönen bir muhabbet var ya 500 kişi varkende  biz buradaydık diyor herkes.İşin enteresan tarafı bunu herkes diyor.peki o zaman nasıl oluyorda o gün biz 500 kişiydik orada.Ama bir gerçek var ben o maraton tribününde 15 kişi varken de oradaydım.

Şimdi bakıyorum sanal ortamda asıp kesenler,hakaretler,küfürler,tehditler gırla gidiyor.Bunları yapanların  büyük kısmı çift takımlılar.Facebook profillerinde samsunlu trabzonsporlular,bjk,ultraslan  vs şeyler olduğu halde hakkımzda sallıyorlar hiç kendilerinden utanmadan.

Şimdi ben bu konuda bir şeyler yazacağım belki de önceki yazdıklarımın bir kısmını tekrar edeceğim.Biz bu tribüne bir grup kurmak amacıyla gelmedik.Sanal ortamda bir şeyler paylaşan kişiler çeşitli organizasyonlarla birbirleriyle tanıştılar,beraber maç izlemeye başladılar,çevreleri de buna eklendi zamanla.Tribünde ne güzellik varsa takdir ederek,sanki kendileri yapıyormuş gibi gurur duyarak izlediler ve alkışladılar.Mevcut gruplarımız arasındaki husumetlerden etkilendiler haksız yere yargılandılar.Bir grup geldi" diğerine destek veriyorsunuz" dedi  oysaki onun desteklediğimizi iddia ettiği grupta bizi aynı şeyle suçluyordu.Burada bir yanlışlık yok mu?sadece bu bile yapılan yargılamanın haksız olduğunu ortaya koyuyor aslında.

Daha sonra reklam mevzusu çıktı ortaya.ss.biz reklamı.Reklam  yapılan her şeyin üzerine  işi yapanın isminin yazılmasıyla olur.Yapılan Poların arkasına kocaman SAMSUNSPOR yazarken  kendi ismini  en küçük harflerle yazmaz  reklam yapacak kişi.Yaptığı atkıya  kendi ismini ve logosunu en küçük boyutta koymaz.Hatta en büyük puntolarla yazılır grup ismi ve o atkı her açıldığında biz buradaydık imajı yaratılır Hatta neredeyse SAMSUNSPOR kelimesine dahi yer verilmez.Hatta öyle olur ki deplasman fotolarında atkı şov yapıldığında İstiklal Marşında  sadece grup isimleri okunur  fotolarda..Reklam yapacak adam sadece takıma aşkını anlatan pankartlar hazırlamaz.Bunun yerine  büyük harflerle kendi ismini yazar.Hatta öyle incedir ki bunu yapanlar  55 metrelik pankartın altına 50 cm lik yere imza dahi atmaz.Reklam yapacak adam tvye çıktığı zaman SAMSUNSPOR Tribünleri  çağ atlamıştır demez.Bunun yerine biz şunu yaptık şu grup olarak der.Reklam böyle olur.Bunu da herkes çok iyi bilir reklam yapan da yapmayan da.

İlk paragrafta belirttiğim gibi  Samsun futbol piyasasında herkesin bir hesabı var.Kim ne görmek isterse onu görür.Tıpkı o tv yorumcusunun 90 tane pankart içinde sadece Celil SAĞIR'ın pankartını cımbızla seçerek çıkartması gibi.Oysa ki Vural yok mudur,Serkan yok mudur,rahmetli Muzaffet abi yok mudur,Müjdat yok mudur,Emin abi yok mudur,Timofte yo k mudur o pankartlar arasında.Ama o bulmak istediğini bulur oradan.İşte dün gece Mehmet YILMAZ'ın katıldığı programla ilgili olanlarda bunun en net örneğidir.Hangi  yazar oraya çıkmışta tuttuğu takım hakkında bu kadar çok cümle sarfedebilmiştir.Bırakın yazarlığı ,taraftar kimliği ile katılan hangi konuk takımıyla ilgili onca cümle kurabilmiştir.Zaten kurmaya çalışsada program formatı buna izin vermez.Ama Mehmet YILMAZ kendisinden beklediğim şekilde kimseyi takmadan  söyleyeceğini söylemiştir.Samsunspor tribünleri çağ atladı derken ss.bizi mi kastetmiştir yoksa hiç bir ayrım yapmadan bir bütün olarak bizim tribünlerimizi mi?Buna takılanlar o zaman kendilerini bu tribünlerden görmüyorlar yada kendilerini bu tribünlerin çok üzerinde görüyorlardır başka izahı yok.Karşıyaka taraftarının 7500 km yol katetmesi Öykü salağının mallığı  değil midir?Ne yapsın buna Mehmet YILMAZ.Peki Karşıyaka Çarşı bu ülkede kabul görmüş tribün kültürü olan gruplardan biri değil midir Hodri Meydan gibi,Tatangalar gibi.Böyle bir gerçeği inkar mı etseydi hazımsızlar gibi davranarak.Koreografiden bahsederken  bir tek kelime çıktı mı ağzından bunu bizim ekip yaptı diye.Bunu SAMSUNSPOR tribünlerine mal etmedi mi  tıpkı yapılış amacı gibi.Süper lig herkesin kendine göre hakettiğini  ama SAMSUNSPOR'un çok daha fazla hakettiğini hem şehir olarak hemde tribün olarak bank asyanın çok üzerinde olduğunu söylemedi mi?E daha ne yapsaydı?Bundan fazlası ancak kanal S de ve AKS de olur kimse kimseyi kandırmasın.Yalandan birilerine çamur atmak için uydurma bahaneler bulmasın.Günah vallaha.

Evet herkes  kendini biliyor.Kimin hesabı ne,kimin kiminle ne hesabı yada ilişkisi,menfaati var herkes bunu kendi vicdanına sorsun.Tabiki bunu soracak vicdana sahipse.Boşu boşuna evli barklı çoluk çocuk sahibi adamlara hakaret etmesin.herkesin anası,babası,karısı,kardeşi var.Herkes kendini bir an için diğerinin yerine koysun.
Yukarıda kendimle ilgili yazdıklarıma gelince sebebi şuydu:Beni ve benim gibileri de  gün gelecek reklam yapmakla,menfaat peşinde olmakla hatta SAMSUNSPOR'lu olmamakla suçlayacaklar.Bu işe en kutsallara bile hiç tereddüt etmeden  küfür karıştıranlar  gün gelecek bunu da yapacaklar diyeceğim ama yanlış olacak .Çünkü ha Mehmet YILMAZ  ha başkası  ha ben farketmez.Bu hakaretler bu işte ön plana çıkan daha doğrusu bir şeylere ön ayak olmaya çalışan herkese edilmiştir.Bu sebeple ben bir daha dönüşü olmamak üzere  ss.biz in tribündeki oluşumundan kendimi dışarı çıkartıyorum.BU kararı bir kez daha almıştım dayanamayıp vazgeçmiştim ama bu sefer kararım kesindir.Bizimle birlikte olan genç kardeşlerim edilen hakaretleri üzerlerine almasınlar.Çünkü siz sadece sevdiniz ben bunu çok iyi biliyorum ve hepinize sonuna kadar kefilim.Bundan sonra hangi grup nerede ne şov yaparsa yapsın,kim başarılı olursa olsun  umrumda değil.Ve ayrıca eskisi gibi benim için bir gurur unsuru değil.Benim için sokakta  tezgahına SAMSUNSPOR posteri asabilen,maç parasını kenara koyma hesabını hafta başından yapmaya başlayan  sanayideki simitci ve meydandaki ayakkabı boyacısı en has SAMSUNSPOR'ludur.
Hocam senden alıntıdır kusura bakma "BU TRİBÜN KERHANESİNDE BÖYLE SEVDALARA YER YOK"
Alıntı yapılan: SamsunSpor_34 - 07 December 2010, 01:51:24
Buradaki sorun sadece program değil Samsunspor.biz sorun olmaya başladı açık bir şekilde görülüyor sitenin yürüttüğü faaliyetler göze batmaya başladı bu sebepten Mehmet Yılmaz üzerinden bu site hedef alınmıştır.. Manisefto bildiri yayınlanması ve bu sitenin bağımsız taraftarı olarak kendi görüşüm belirsiz bir süreyle faaliyetlerini durdurma kararı alması yönündedir. daha geçtiğimiz hafta taraftar gruplarına yapılan baskının haksızca aslı olmadan yapıldığını grupların almış olduğu kararın ne olursa olsun uygulanacağını dile getirip ve site üyeleri tarafından uygulanmıştır.. en azından benim bu siteye üye olduğum tarihten bu güne hiç bir zaman grup ayırt edilmemiş tüm gruplara hakkaniyetle eşit mesafede durulmuştur.. Takdir edilmesi gerektiği yerde istenmeyen ithamlarda bulunulması bireysel tepkilerde olsa grup temsil ediyor olmalarının umarım farkında değillerdir farkındalarsa o zaman Samsun cumhuriyet baş savcısını Samsunspor sevgisini sorgulamak üzre göreve davet ediyorum..

Burası her yer değil atkısının ikinci partisini canım istemiyor diye yapmazsan anlarım ama bu adamlar bak nediyor diye yapmazsan bunu kabul edemem kardeşim.Bizler kurtuluş savaşının başladığı topraklarda doğduk büyüdük biz sadece futbolda değil bu ülke adına herşeyin öncüsü ve lideriyiz,biz pes edemez papaza kızıp oruç bozamayız.

Engin Sever tam bir klasik ve her genç taraftarın tribünde görmek isteyeceği,anılarını dinlemek isteyeceği tarzda bir taraftar.Anılarında kendimden abimden babamdan çok benzer yönler buldum gülümsedim,hüzünlendim.Samsunspor sevgiSini genç nesillere aşılamak için genç kardeşlerimizin senle maç izlemesi lazım tribün adabı kültürü jargonu öğrenmesi lazım.Hele birde artık gösteriler almış başına gidiyorki yavru kurtlarını bu saatten sonra yalnız bırakamazsın.

Samsunspor.biz evet samsunsporu ,samsunu aşmıştır artık ama sadece kendi şehrimizi değil ülkemizi ve dar sığ mantalitesinide aşmıştır.Devletin sosyal projeler kapsamında çocuklarına gençlerine sunamadğı sağlıklı tirbün ortamını sunmuştur,çok iyi işler yapmış,tribüncülükte futbolun sanal aleminde önemli eserlere imza atmıştır.O yüzden,durmak,sessiz kalmak gibi şeyler söz konusu olamaz.
Biz milli mücadelenin sembolüyüz,çarpışmadan ölmek bize yakışmaz...

Tekrar söylüyorum dün gece Samsunsporlu ve samsunlu olarak Mehmet Yılmaz'la gurur duydum,tam kelime üstadı,trt ekranlarında olabilecek en güzel şekliyle konuştu,facebookta olay kopuyor diye duyduğumda zannetimki başka takım taraftararları ince ince laf sokmaları anladıda ona köpürdüler.

Yıllardır bu tribünlerde söğütlübahçe vardı,bir kere duymadım ağızlarından biz şuyuz biz buyuz diye..Çünkü biz samsunspor taraftarıyız diye öğrendik....
Sonra arakdaş sen kimsin benim samsunsporluluğumu eleştirecek yada yargılayacaksın.En büyük en kral samsunspor taraftarı sen değilsin benim desem ne diyebilirsin..Böyle bir tartışma olabilirmi...Sor bakalım ben istiyormuyum samsunsporun o adla özdeşleşmesini,biride çıkıp demiyorki 'Şirinler' ne, ne alaka,gargamel çiftlikten mi geçmiş?

Evet doğru şirinler,samsunun en iyi taraftar grubu,süperlige çıktığımızda türkiyenin en iyilerinden birisi olduklarını tüm türkiye görecek ve ben stada sırf onları izlemeye gidiyorum ama  herkes şapkasını alıp önüne koysun senin sevdan benim sevdamı engelliyorsa,benim sevdağımı bana zul ediyorsa arkadaş ben tanımam seni..Çok açık.

Ben samsunsporluyum,onu bilir onu sölerim,gerisini izah etme gereksinimi hissetmem...

Bu kadar kaliteli bu kadar güzel işler yapan iyiki bu insanlar samsnsporlu diye düşündüğüm bu insanlara hakaretler edilmesine izin vermem,kabul etmem karşı durarım isyan ederim.Çünkü bilirimki samsunsporluluk edebi ahlakı bunu gerektirir,çünkü bilirimki samsunspor bugünlere geldiyse böyle değerlerine sahip çıkmadığı için gelmiştir,çünkü bilirimki rantcılar her zaman böyle insanların karşısında olmuştur,çünkü bilirimki bu insanaları küstürmek samsunsporun yarınlarını dinamitlemektir çünkü bilirimki eğer şimdi konuşmazsam yarın sıra bana gelir.
Ben samsunun çocuğuyum arkadaş ben bu düzeni bozarım!

Haa bu kadar okur, sinir olur, yazarım ama bilirimki bizi gece gece buralarda klavye başında divane ettiren evinde osura osura uyuyan gerizekalı bir aylaktan başkası değildir sorada kendime kızarım ne muhattap oluyorsun diye ama birşeylerin değişmesi lazım  onun içinde haykırmak..

Ulu önderin bir sözüyle bitirmek istiyorum!
Paşa yaveriyle sohbet eder,halkın eğitimde hayat standardında hayat anlayışında çağın gerisinde olduğunu söyler yaveride bundan dolayıdırki halk bazı hamlelerinizi anlamamakta yada kabul etmekte zorlanmaktadır der..Bunun üzerine paşa;
Ben onlara benzemem,Onlar bana benzeyecek der!

kuzey55

olur mu bu iş engin abi istanbuldan samsuna yerleşmeyi düşünüyordum sen ve ekibinle daha güzel işler başarmak; sizinle aynı tribünde olmak taraftarlığımı siz değerli abi ve kardeşlerimle doya doya temiz ve karşılıksız yaşamak için.ben yokum dersen bende yokum derim.benim gibi diğer kardeşlerin de olmayacak onu da biliyorum.bu vebali alamazsın.koreo günü nasıl büyüdüğümüzle teoman abiyi saygıyla aldığımızda gurur duyduysak;bugün bu kararla aynı şekilde bu güzelliğin bitişine şahit olabiliriz.bir kez daha düşün bizleri düşün yine de bu mücadelede yokum dersen şahsım adına bende yokum,varım dersen sonuna kadar arkandayımm....

berusa55

Engin abi burdaki kardeşlerin, sayılı büyüklerin ve biz kuşağın seni bir yere salmayız bunu sen de biliyorsun. Yazın ise harika olmuş üstüne ne denebilir ki...

babasamsunlu

Alıntı yapılan: berusa55 - 07 December 2010, 03:09:22
Engin abi burdaki kardeşlerin, sayılı büyüklerin ve biz kuşağın seni bir yere salmayız bunu sen de biliyorsun. Yazın ise harika olmuş üstüne ne denebilir ki...

Burak

07 December 2010, 11:11:28 #173 Son düzenlenme: 07 December 2010, 11:20:13 Burak
Engin Abi seni bırakmayız abi öyle iş olmaz cahilce yapılan ne olduğu belirsiz kişilerin lafları yüzünden biz senin gibi bir insandan mahrum bırakılmamalıyız. Bugün İstanbul'da bir Bank Asya maçına 5-6 bin kişi gidiyorsa bunun sebebi onlar değil bu sitedir.  Bu lafları konuşanların önce bir yaş ortalamalarını sonrada bir eğitim durumlarını sormak lazım !!! Ne yapsaydık bizde okullu okumuş cici cici İstanbul takımlarını mı tutsaydık hiç elimizi taşın altına koymadan. Evli barklı toplumda ciddi saygı gören adamlar emeğini parasını ortaya koyuyor evde ailesiyle geçireceği bütün pazar günlerini Samsunspor'a harcıyor ve bunları hakediyorlar yazık sadece yazık. Bugün Sadece Samsunspor diyen ben ve benim gibi onlarca kişinin bunu gururla söyleyebilmesine vesile olan bir yerdir bu site

kaptan 55

yook arkadaş bizden bir cacık olmaz ulan KRAL gibi mehmet gibi SAMSUNSPOR'luları kendimiz için bir şans arz etmek gerekirken neler yazılmış neler.çok değil 100  tane KRAL gibi,mehmet gibi  SAMSUNSPOR'lu olsaydı bu camiada şimdi bu takım çok daha farklı yerlerde olurdu.

antep belediye maçına bedava bilet var bir kasada bira EN BÜYÜK SAMSUNSPOR'lu benim..

AntZ

Güzel hoşta Mehmet abinin de suçu yok değil, Tunç Kayacılar, Mehmet Demirkollar varken ne gerek var oralara çıkıp Samsunspor'u 2 kelime fazla konuşmaya? Ha 2 kelime az ha 2 kelime fazla ne farkederdi bu kadar uğraşmasaydın? Mehmet Demirkol şampiyonluğa oynayan takımlar içinde adımızı saymasa da Alex in Allum a attığı golde duyuyorduk yine biz Samsunspor adını. Tunç Kayacı İzmir takımlarıyla maç yaptığımızda rakibin yanında söylemiyor muydu bu takımın adını? Ne derdin vardı be abicim?  :(

Kimsenin bu SsBiz le bir sorunu olduğunu sanmıyoum, bu şehrin Samsunspor'u göze batıranlarla sorunu var...

kadir55ist

BUGÜNLERİMİZİ ANLATTIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR ŞİİR PAYLAŞMAK İSTEDİM

Siyah üstü beyaz umutlar
Çalkalanır yüreğimde yarınlar
Mahcup sevdalar kaldı bize,
Mahzun yürekler,
Ateş dolanmış şeker pamuğu yalanlar,
Saçak kenarı ıslak sokaklar kaldı bize

Dilimizden düşmeyen şarkılar,
Yalan yanlış hatıralar,
Kırık dökük bu satırlar,
Keşkeler kaldı bize,
Birde yara kaldı, birde dert kaldı bize

Gece yarısı buluşmak varmış,
Gün batımlarında ağlaşmak,
Tan yerine sevdalık,
Bir garip düşünce, kaldırmak farzmış
Birde adamlık,
Birde ortada kalmak,
Ve tokat ağlatan, acı sözler varmış

Naylon aşklar kaldı bize,
İki yüzlü gün kaldı,
Katran sarılmış geceler,
Bir yüzü hep sahte günler,
Ay ışığı vurmuş caddeler kaldı bize

Yüreğimizde tükenmeyen dostlar,
Hatırı sayılır arkadaşlar,
Birlikte pişti dediğimiz mekanlar,
Hayaller kaldı bize,
Birde ahlar, birde tühler kaldı bize

Uzakmış, yakınmış,
Gitmek koşmak varmış,
Sarp yamaçlarda vuruşmak,
Cana can varmış
Cepteki üç kuruşu paylaşmak,
Birde kardeşlik,
Birde kardeş kurşunu yemek varmış,
Ve kurşun öldüren pusular varmış

Sahte kullar kaldı bize,
Posta pusu kuranlar,
Kuzu postlu kurtlar,
Bir yanı hep çorak,
Güneş açmamış bozkır tarlalar kaldı bize

Siyah üstü beyaz umutlar,
Çalkalanır yüreğimde yarınlar
Güneş değmemiş bozkır tarlalar,
Ve kurşun öldüren pusular varmış

Ay ışığı vurmuş caddeler,
Saçak altı ıslak sokaklar,
Yara kaldı, dert kaldı bize,
Ve tokat ağlatan acı sözler kaldı
Bir de ahlar, bir de tühler kaldı bize

MURAT INCE

babasamsunlu

Birde ahlar bir de tühler kaldı bize....  :( :(

celebi

Bu da gelir bu da geçer arkadaşlar vardır her işte bir hayır. biraz zamana ihtiyacmız var anlaşılan. :-\

King Of The North

Ya bırakın arkadaşlar 20 kişilik tribün gruplarının yaptığı açıklamaları dikkate alıp da moralimizi bozmayalım, Kaptan 55'in dediği gibi; bedava bilet 1 bira kasaya herkes tribüne gelir, üstüne alınan varsa atlayabilir ama bunları istediği şovlar olmasın, stad dolmasın, kimse Samsun tribünlerini konuşmasın meydan trabzonsporlulara kalsın, oldu başka?