Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

berusa55

55JNR55

Alıntı yapılan: Tufan - 14 May 2011, 11:46:10
hizmet yapmak istediniz anladık ama yapılanlar saçmalık.

zaten mantık dışı olduğundan ve sürekli işletme konusunda bir zarar söz konusu olduğu için onlar da ulaştırma bakanlığına yıkmaya çalışıyorlar işletmesini  :evet:

cezayir55

niye sacmalik olsun ileride 2. ve 3.etap yapilinca cok daha iyi olacak hic bir sey bir anda olmuyor

ahmetsefa55

2. ve 3. etaptan kastın nedır kardesım ?

Burak

Alıntı yapılan: ahmetsefa55 - 03 July 2011, 10:41:32
2. ve 3. etaptan kastın nedır kardesım ?

Uzatılacak ya ondan bahsediyor muhtemelen .

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: Burak - 03 July 2011, 11:17:41
Uzatılacak ya ondan bahsediyor muhtemelen .
anladım kardesım.

ancak uzatılmasıyla ılgılı bır problemı yok kı kımsenın.durak sayısı, trenın hızı, üst geçit vs gibi sıkıntılar var bildiğim kadarıyla.

Burak

Alıntı yapılan: ahmetsefa55 - 03 July 2011, 11:29:16
anladım kardesım.

ancak uzatılmasıyla ılgılı bır problemı yok kı kımsenın.durak sayısı, trenın hızı, üst geçit vs gibi sıkıntılar var bildiğim kadarıyla.

Valla ben muhalif kesimdeyim zaten hem yapısı hemde zorla kullandırılmaya çalışılması yüzünden baştan beri . Sadece Atakum SGK'ya giderken işime yarıyor tam önünde duruyor nereseyse :)

sadece55

Oğlum sana zaten helikopter hizmeti yapsalar yine muhalif olacan :) Sana hizmet yapmak deveyi hendek atlatmaktan zordur :) Bugüne kadar tek şalgamı kabullendiğini gördüm :)

Ayberk

Açıkçası adam akıllı metro yapılabilirdi biraz fazla harcayıp. Bu sene hizmete açılmazdı 3-5 sene beklerdik ama adam gibi olurdu hiç değilse. Hem hızlı da olurdu. Maliyeti düşürmek için Antep 2. el tramvay almış mesela. Biz de 2. el metro alabilirdik pekala

ahmetsefa55

metro ızmırde bıle yokken bıze gelmesı ıcın aramızdan bırının basbakan olması gerekıyo sanırım  :kanka:

Burak

Alıntı yapılan: Erdinc - 03 July 2011, 12:31:41
Oğlum sana zaten helikopter hizmeti yapsalar yine muhalif olacan :) Sana hizmet yapmak deveyi hendek atlatmaktan zordur :) Bugüne kadar tek şalgamı kabullendiğini gördüm :)

Kaç kere bindin raylı sisteme Mpal'e giderken binermiydin mesela 5. gün isyan bayrağını açardın . Ben hizmete kızmıyorum ki sadece Tekel oluşturulmaya çalışılmasına kızıyorum. Shell'den Akm ye kadar olan bölümde insanlara seçme hakkı tanınmıyor. Ayrıca pahalı binen 10 durağı geçsin diye de sık sık durak yapmışlar herhalde.Atakum'da karşıdan karşıya geçmek duvarı aşmak ayrı bir dert . O aleti dediği gibi limandan çiftliğe geçirsin bak o zaman ayakta alkışlarım .Vs vs ayrıca sürekli de zarar ediyor. Madem rantable neden zarar ediyor . ?

Burak

Alıntı yapılan: ahmetsefa55 - 03 July 2011, 12:38:02
metro ızmırde bıle yokken bıze gelmesı ıcın aramızdan bırının basbakan olması gerekıyo sanırım  :kanka:

İzmir'^de metro var  ;)

ahmetsefa55

ahmetsefa55

Raylı'da sıkıntı yok

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Hafif Raylı Sistem Projesi'nde bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Sistem kendi kendini yürütebilmektedir" dedi
Samsun İl Koordinasyon Kurulu'nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Hafif Raylı Sistem zarar ediyor" eleştirilerini yanıtladı. SAMULAŞ tarafından her ay Büyükşehir Belediyesi'ne 600 bin TL aktarıldığını söyleyen Yurt, sistemde bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

GÜNLÜK 42 BİN YOLCU
Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programıyla ilgili bir sunum yapan Mustafa Yurt, Hafif Raylı Sistem Projesi'nin bitirildiğini ve günlük 42 bin yolcu kapasitesine ulaşıldığını söyledi. Sistemin bu haliyle kendi kendini yürüttüğüne dikkati çeken Yurt, "Yolcu kapasitemiz 50 bini bulduğunda çok daha rahat edecektik. Ama bu kapasite de sistemin kendi kendine yürümesini sağlıyor. Burada bazı çevreler 'Raylı sistem zarar ediyor' diye konuşuyor. Böylesine projelerin dünyada bile belirli bir süresi var" dedi.

BORCUN FAİZİ ÖDENİYOR
SAMULAŞ'ın Büyükşehir Belediyesi'ne aylık 600 bin TL kira bedeli ödediğini söyleyen Mustafa Yurt, "Biz şu anda bunların faiz giderlerini ödüyoruz. Kullanılan dış kredinin faiz ödemelerini yapıyoruz. Bu da aylık 1 milyon TL civarında. Büyükşehir Belediyesi ileride mülkiyetine sahip olacağı bu sistem için bütçeden 400 bin TL gibi katkı vermektedir. Şu anda raylı sistem yürümekte. Bir sıkıntı yaşamamaktadır" diye konuştu.

http://habergazetesi.com.tr/haberdetay.php?katID=1&id=78880

cembaba

Ray sıkıntısı yine artıyor arkadaşlar.

10 numara olarak bildiğimiz otobüsler artık Üniversite SAMRAY'a kadar gidiyor. Mesela Çatalçam yapacak bir adam Tramvay ile Üniversite durağına gidecek. Oradan 10 numaraya binerek yazlık beldelere ulaşabilecek. Saçmalamaya başladılar artık...