Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

Burak

dün Akm 'ye kadar yürümemi gerektiren illet olduğum alet  >:( >:(

Gorkem

Tren yine arızalıydı sabah..

babasamsunlu

>:( >:( >:( >:( >:(

Yep yeni bir şehir atakum...ama alt yapı sorunu o kadar büyük ki...  >:( >:( >:(
yazıkalr olsun sebeb olanlara...

##kdc##

içimdeki az da olsa var olan okul sevgisini bitiren tramvay yolculuğu :(

Ayberk

Bu nedir ya? 2011'de yaptığın raylı sistem, bir yağmurda duvarların arasındaki havuzda boğuluyor?! Tekrar soruyorum: Bu nedir ya? >:(

Sonuna Kadar 55

can güvenliği yok türkiş çok sakat meydan hattı

özkan

Artık benimde hızlı trenim var reklam panosu bomba ya  :D :D

Saatte 0,25 km hız yapabilen,yağmurlara dayanamayan,fiyatı 1,75 olan,geceleri işlemeyen,şehrin sadece bir kısmına hitap eden hızlı hıphızlı tren >l<

kuzey55

Alıntı yapılan: özkan17 - 14 May 2011, 09:01:47
Artık benimde hızlı trenim var reklam panosu bomba ya  :D :D

Saatte 0,25 km hız yapabilen,yağmurlara dayanamayan,fiyatı 1,75 olan,geceleri işlemeyen,şehrin sadece bir kısmına hitap eden hızlı hıphızlı tren >l<

sırf muhalefet olmak için yapılan güzel işlere de tü kaka demek ne kadar mantıklı acaba?

Burak

Alıntı yapılan: kuzey55 - 14 May 2011, 10:15:17
sırf muhalefet olmak için yapılan güzel işlere de tü kaka demek ne kadar mantıklı acaba?

Güzel iş? birşey yapılırken diğerini gücü kullanarak yok etmek değildir. otobüste üniversiteye 40 dakika da gidiyordu bu da üniversite okuyan kardeşim hiç kullanmıyor mesela .Direk otobüse biniyor en azından üniversitenin içine gidiyor ayrıca araç beklemiyorsun. Shellden Akm'ye kadar insanları seçme hakkı bırakmıyorsun bu mu güzel iş ? İlçelerden gelen vatandaşlarımıza iki üç araba değiştirtmek mi ?

Kodalak

istanbulda da metrobus yapılırken herkez sövüyordu,yok trafiği alt üst ettiniz,yok yolları daralttınız,kimse kullanmaz bunu,,,,
sonra otobuslerine taktılar bunlar neden bu kadar uzun ,sanki bu kadar yolcumu olcak diye

şimdi ise millet metrobuse sığmıyor,otobusler 20 saniyede bir sefere çıkıyor,avrupada avcılardan ,anadoluya söğütlüçeşme(kadıköy)72 dk da gidiliyor,şimdi o söven sayan atıp tuatamayan millet ,dua ediyor,çünki hem zamanı kısalttı istanbulda,hem ekonomik oldu....

Burak

İstanbul için eyvallah lafımız yok ta burada benim atakum ve atakent tarafına gitmemi hızlandırmadı aksine yavaşlattı özel araç olmazsa gitmiyorum artık mesela ya da dolmuş kullanıyorum AKM ye yürüyüp kimse sırf muhalefet etmek için eleştirmez raylı sistemi burada hepimiz Samsun güzel olsun diye uğraşıyoruz Samsun ile övünüyoruz

kuzey55

Alıntı yapılan: Burak - 14 May 2011, 10:19:57
Güzel iş? birşey yapılırken diğerini gücü kullanarak yok etmek değildir. otobüste üniversiteye 40 dakika da gidiyordu bu da üniversite okuyan kardeşim hiç kullanmıyor mesela .Direk otobüse biniyor en azından üniversitenin içine gidiyor ayrıca araç beklemiyorsun. Shellden Akm'ye kadar insanları seçme hakkı bırakmıyorsun bu mu güzel iş ? İlçelerden gelen vatandaşlarımıza iki üç araba değiştirtmek mi ?

Samsun'un büyüdüğünü kabullenemiyoruz.şehir büyüdükçe sıkıntıları da büyüyor.en önemlisi de trafik. ilk zamanlarda bu tür sıkıntıların olması normal günü düşünmemek lazım bu konularda biraz ileriyi görmek gerek...daha düne kadar minibüslerden şikayetçiydi herkes bu sıkıntılar aşılınca herkes için daha rahat olacağı kesin.

Bursa'da da hemen hemen aynı sistem var.belli bir yere kadar dolmuşlar sonra metro ile ulaşım sağlanıyor.biz de artık bu şehrin büyüdüğünü artık tek dolmuşla ulaşımın zor olduğunu 5-10 dk minibüs beklemenin şart olduğunu kabul etmek gerek.

Kodalak

her yenilik kullandıkça daha zenginleşir,ihtiyacı karşlamaya yönelir,herşey bir anda olmaz,bur dada aynısı oldu,kulllanıldıkça eksiklikler görüldü ve müdahale edildi,misal fiyat konusunda tek fiyat uygulanıyordu bu da millet zarar ettiriyordu şimdi ise güzergah hatlara  bölündü ve hatlara gmre fiyat alınıyor,ikincisi heryere durak koymamışlardı sonra ihtiyaç belirince yerleşim ve ihtiyaçların ön planda olduğu yerelere ek duraklar yapıldı,şimdi mesela bu metrobusu iç bölgelere baplayıp şehrin geneline yaymak için projeler yapılıyormuş...

bu yüzden sabırlı olmak lazım ,eksiklikler gderilir,bakın bu hızlı tren orda durma ta çarşambaya kadar ulaşır,misla stad şehirn güneyine kurulursa bu tren orayada gider ordanda şehrin iç bölgelerine ulaşır,ama samsun tepe üzerine kurulu bu yüzden şehrin iç bölgelerine ulaşabilmek için tepe lerden tünel açmaları gerekecek.tıpkı istanbulda yapıldığı gibi,modern şehirlerde toplu taşımlar yaygındır ve trafik şehrin üstünden değil altından verilir,yollar,metrolar v.s
sabı r gerek

Tufan

pazar hariç her gün fakülteye çıkan biri olarak şuan ki işletme mantığıyla raylı sistem avantajlı değildir neden mi?
1- pahalı oluşu benim gördüğüm en pahalı ulaşım Bursa'daydı onunla kapışıyoruz artık
2- yavaş ben dolmuştan hızlı olmasını beklemiyorum tren bu transit gibi makasa giremez sonuçta ama benim shellden mühendisliğe çıkmam tramvayla 1 saat, lise caddesinden 17 ile 40-50dk, bulvardan 12/17 ile 40-45dk niye trene yürüyeyim?
3- 11:30 dan sonra tramvay yok 10:30dan sonra otobüs yok begenmediğimiz dolmuşlar gece 1-2ye kadar rahatlıkla bulunabiliyor. yarım saatte bir nöbetçi tramvay/otobüs koymak çok mu zor madem büyüyoruz.

ben Atakum ve Fakülte hattında dolmuş kesinlikle istemiyorum fakat mevcut belediye otobüsü sayısıyla (yanılmıyorsam 98 tane olması lazım) saçma sapan ring sistemi olan tramvayla dolmuştan pahalı fiyatlarıyla niye bunlara bineyim.
hizmet yapmak istediniz anladık ama yapılanlar saçmalık.

Ayberk

Öncelikle bir şeye açıklık getireyim, sonra raylı sisteme giydirmeye devam ederiz: Hızlı trenden kasıt, raylı sistem değil! Bildiğimiz TCDD treni, hızlı olanından ;)

Şimdi; sistem tek kelimeyle fiyasko. Dünya'nın en pahalı tramvayını kullanıyoruzdur belki de! >:( Antep'te herifler 2,5 liraya 6 ay boyunca sınırsız biniyor :D

Bu arada raylı sistemdeki reklam panolarına dikkat çekmek istiyorum. "Bura her yer değil!" yazıyor. Reklam için kiralık olduğunu belirtiyorlar tamam da, Samsun'da ve Kırmızı Beyaz olması tesadüfle izah edilemez dimi? :) :) >l<