Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

HoliganSamSunLu

berusa55

Raylı'ya indirim geliyor

10 Ekim 2010 tarihinde Samsun'da faaliyete gçen Hafif Raylı Sistemin verdiği ulaşım hizmetlerinde kullanılan Samkart'a, Samulaş A.Ş. Bonus uygulamaları kapsamında, toplu yüklemelerde yüzde 15'e varan indirimler yapacak

Samulaş A.Ş. Hafif Raylı Sistem Samkart kullanıcılarına yönelik olarak indirim kampanyası düzenliyor. Bonus uygulamaları kapsamında, 30 ve 75 Lira arasındaki yüklemelerde yüzde 10. 76 ve üzeri yüklemelerde yüzde 15 sanal bonus indirim Samkart'a yüklenecek. Kampanyada engelli vatandaşlar, öğrenciler, kurumsal aboneler ve Özel Halk Otobüsleri ile Raylı Sistem irtibatı dahi düşünülmüş.

ENGELLİLER VE ÖĞRENCİLER
1 Şubat ve 31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak uygulamayla, yüzde 40 Engelli Raporu olan vatandaşlar ve öğrencilere tam tarife üzerinden yüzde 50 indirim yapılacak.

KURUMSAL ABONELER
Kurumsal aboneler, 20 veya üzeri çalışanları olan işyerleri için normal tarife üzerinden 30 Lira'dan 75 Lira'ya kadar yapılan yüklemelerde yüzde 20 ve 76 ve daha üzeri yüklemelerde ise yüzde 25 indirim yapılacak.

OMÜ AKTARMALARI ÜCRETSİZ OLACAK
Ayrıca Raylı Sistem'in üniversiteye yapılan yolcu aktarmaları ücretsiz ve Özel Halk Otobüsleri'nden Raylı Sistem'e ve Raylı Sistem'den Özel Halk Otobüsleri'ne 1 saat içerisinde yapılan binişlerde otobüs ücretlerinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

İNDİRİM HAKKINA SAHİP OLANLAR
Ayrıca İstiklal Madalyası sahipleri, birinci dereceden şehit yakınları, gaziler ve birinci dereceden yakınları, 3713 sayılı Terörle Mücadele kanunun 21/d kapsamına girenler, Emniyet Mensupları, 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi PTT memurları, Trafik Zabıta memurları, Başbakanlık onaylı Sarı Basın Kartı sahipleri ve 7 yaşın altında Samkart'ı olup indirim hakkına sahip olanlar arasında yer alıyor.

İNDİRİMLİ SEYAHAT EDECEKLER
Samkart'ı olup indirimli seyahat edecekler ise öğretmenler, öğrenciler, yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar, 60 yaşını doldurmuş olanlar, Basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde görev yapan belediye personelleri, kamu kurum ve kuruluş aboneliği olanlar, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden Yeşilkart sahipleri ve emekli emniyet mensupları.
Tolga BİRGÜCÜ

Kaynak : http://www.gazetearena.com/haberdetay.asp?Newsid=10497

özkan

oldu bittiye getirilen bir proje daha,neymiş yusuf ziya yapmışmış..he he bakın yapıyo..oylar yine yezeye'ye aman ha !

ahmetsefa55

samsunda ınsanlar alısık degıl bu raylı sısteme.halbukı mınıbuslerden fln cok daha rahat oldugu kesın.yavas yavas alısacaktır vatandasda.tabı bazı eksıklerınınde gıderılmesı gerekıyo  ;)

Burak

Yıldızın önünden shell e kadar yürüdüğüm işimi geciktiren beni toplu taşımaya özendireceğine bireysel araç alımına teşvik eden araç

Nuri Asan

Tam yıldızın önündeyim acil stada gitmem gerek,neymiş stad arabaları oradan geçmiyecekmiş bir daha.Sheel ışıklara kadar yürüdüm. minübüslerin de güzergahlarıyla da bu kadar oynamanıza ne gerek vardı anlayamadım.Shellde işiniz varsa seve seve de sevmeye sevmeyede raylıya bineceksiniz demeye getiriliyor.

özkan

Alıntı yapılan: Burak - 31 January 2011, 18:51:05
Yıldızın önünden shell e kadar yürüdüğüm işimi geciktiren beni toplu taşımaya özendireceğine bireysel araç alımına teşvik eden araç

berusa55

Foto: Erkan ÇAYKARA

Fotoğraflar: Çetin KOŞAR

cembaba

Yürümeye alışmalıyız arkadaşlar... Büyük şehirlerin hepsinde metro duraklarına yürümek zorundasınız. Dolmuşlar bizi alıştırdığı için, "yıldız-shell-meydan-camii" şeklinde o yüzden şimdi işimize gelmiyor. Ama alışmak zorundayız. Bence güzel ve rahat.

babasamsunlu

her sabah işe gitmek zorunda değilsin bunlarla Cem kardeşim :) O kada hantal hareket edior ki her zamankinden daha erken kalkmak zorundayız :)

**KaR6**

kalk kardeş, işinin adı ne ;D her yerde biz büyükşehiriz metropoluz demeyi biliyosun, buyuksehir olmanın zorluklarından biri de bu, erken kalkan yol alır, hadi kolay gelsin :) :)

babasamsunlu

Burak

Alıntı yapılan: CemBaba - 04 February 2011, 12:31:31
Yürümeye alışmalıyız arkadaşlar... Büyük şehirlerin hepsinde metro duraklarına yürümek zorundasınız. Dolmuşlar bizi alıştırdığı için, "yıldız-shell-meydan-camii" şeklinde o yüzden şimdi işimize gelmiyor. Ama alışmak zorundayız. Bence güzel ve rahat.

Nüfusumuz 3-5 milyon olunca düşünürüz onu .Günümüzde vakit önemli . Önceki sayfalarda verdiğim örnekte yaklaşık 20 dakika kaybettim . İş yapıyoruz sonuçta. ben hala memnun değilim şehrin ana noktalarından geçmeyen otogara şehir merkezine girmeyen bir araçtan

Nuri Asan

Alıntı yapılan: CemBaba - 04 February 2011, 12:31:31

Cem normalde rekabet kurallarına göre dolmuşla tramvay aynı yere kadar gitmesi gerekir.Ama tramwaydan sonra dolmuş durakları 4 km kadar geriye çekildi  ve millet raylıya binme zorunluluğuna getirlidi yani Dolmuşların Belediye sapağına alınmasına hiç bir anlam veremedim.Resmen millet zorla raylıya bindiriliyor.Tramway iş yapamasın görürsünüz dolmuş durakları Bağkur'a kadar (İlkadım Stadyumu) çekilecek DOlmuş-Tramway aynı yere gider ben işime geldiğine binerim ama bunlar dolmuşları geriye çektiler.Yakındır dolmuş duraklarının Bağkur tarafına çekilmesi.
Raylı sistem Samsun'a gerçekten çok yakıştı çoktan yapılması gerekiyordu buna kimse itiraz edemez elbette.Tek sorununumuz şimdilik bu.

Tramway Stada kadar yada Nuri Asan tesislerine kadar gitmeyecek mi,proje felan varmı?

Gorkem

Her gün mimarsinanda bin shellde in alıştım artık dolmuştan daha güzel bence