Samsun Basket Kulübü 2007/08

Başlatan Cagdas Ünver, 04 November 2007, 00:28:48

« önceki - sonraki »

edmontdante

Alıntı yapılan: O'neal - 26 March 2008, 13:38:38
  Ya bide ben bu ders verir gibi konuşmalardan sıkıldım. Anlaşılan arkadaş ders vermeyi seviyor. Ama dersini çokda iyi bilmiyor anlaşılan. Kardeşim basketbolda tek doğru yoktur. Bir çok doğru vardır. planlamada bunlardan sadece biridir.

Al bende de o kadar.Basketbol forumunun bu özelliğinden harbiden ben de sıkıldım.

sbk_foReveR

hiçbirşey bilmeden çok şey biliyor gibi olmak:)
t-mac hızlı bir capri, o'neal ise ağır bir tır.. biriyle hava atarsın, ötekiyle mal taşırsın...insan tercihlerini yaparken neden bu kadar extrem kenarlarını seçer ki hayatın? (düşündürücü, çoooook düşündürücü)

mürrüvvet in botaştan transfer edilmesiyle samsun daki performansı arasında bir bağ kuramıyorum.. mürrüvvet olsun, belgin olsun, bir başka isim olsun; TBBL adlı sitede bütün bir lig ortalamalarıyla performanslarını değerlendirmek mümkün.. ortaokul seviyesinde matematik bilgisi olan her Türk bu değerlendirmeleri yapabilir sanırım (kendince)

fadime şekerleme tekerlemeleriyle Ti'ye alınamayacak kadar 'İŞİNİ YAPAN' bir insan (oyuncu demedim, insan dedim)

oyuncu-koç ilişkilerine gelince... shaq nasıl Phil i eleştire eleştire (bana göre haksız eleştirilerle) mayami tatiline çıktıysa, o'neal de cantuğ hocayı (bana göre haksız) eleştiriyor yukarıdaki satırlarda.. yani bu nik cuk oturmuş arkadaşımıza (hazreti o'neal mi desem acep???)hiç bir hoca idmanda ısıran, koparan, formayı kapmaya çabalayan oyuncusunu, hakettiği süreyi vermeyerek baltalamaz.. neden baltalasın ki? oyuncu oynasa da oynamasa da maaşını tıkır tıkır koyuyor cebine..bir maçı 8 kişiyle kazanmak m ı kolay? 12 kişiyle mi? bir evi 3 temizlikçi mi rahat temizler 5 mi? hangi rakkamın hangi rakkamdan büyük olduğunu fısıldayarak dersi zıvanadan çıkarmak istemiyorum:)

selvin in karekterine gelinceeeee.... elbette bahsettiğim karekter basketbol oyunculuğuna dair karakterdir.. idman ve maç ciddiyetidir..yoksa başka şeyleriyazmak konuşmak için basketbol forumunu değil, o'neal magazin forumunu tercih ederdim (vardır mutlaka böyle bir dedikodu köşeside dünyanın bir yerlerinde:) )

tuğba nın sportif özelliklerine geldiğimizde ise..ben ileriye dönük düşününce, yani 4 yabancılı, 2 yerli tekviyeli kadroda tuğba nın rotasyondaki önemini anlayabilmeniz için döktüm o satırları..siz yine anlayabileceğiniz kadarını anlamışsınız..yada üzüm yemeyip bağcı dövme ilkesinden hareket etmişsiniz..

latasha ya gelince.. samsunda kaç aydır yaşıyor.. kim bir aşırılığını, herhangi bir samsunluyu rahatsız ettiğini, kimsenin pişmiş aşına su kattığını gördü???? bana bir tek örnek verin alnınızdan öpeyim sayın muhafazakar hazretleri....

neyse kafa yapınızı değiştirmek gibi bir niyetim yok..olmaz da.. örümcek ağı temizliyiciliği ise hiç sevmediğim uğraşlardan birisi..bu nedenle isteyen istediği devirde yaşamaya devam etsin..ben yerimden yurdumdan memnunum:)

sbk_foReveR

Alıntı yapılan: JohnMorGaN - 26 March 2008, 15:08:01
Hayatımız otobüslerde trenlerde geldi geçti
Bu taraftar bir kez olsun hiç uçağa binemedi
Büyük Vali duy bu sesi
UÇAK kaldır uçur bizi

Biz otobus istemedik uçak istedik ordaaa 8)

izmir BB maçını bu kadar net(!) ve ezerek kazanmamızın en önemli faktörü hiç kuşkusuz maçı başlamadan bitiren tribün şovudur..
bu tribün şovunun mimar ve işçileri benim gönlümde uçak da hakeder, uzay mekiği de...bunu ölçüsü yok..sevginin ölçüsü olmadığı gibi..

sbk_foReveR

tarsus son maçını izmir de değil tarsus da oynamak için geçen hafta başvurmuş... ama daha sıralama netleşmediği için olsa gerek başvurusu reddedilmiş..federasyondan aldığım duyuma göre..

oysa şimdi sıralama netleşti.. tarsus ve sbk birinci ligi garantiledi..şimdi bize düşen büyük bir kampanya başlatmak.. mailler fakslar ulusal basına verilecek ilanlar..vs vs vs..basketbol federasyonuna yeterince tazyik oluşturabilirsek..kocaeli maçı (son maç) samsunda oynanabilir ve maç günü büyük bir spor karnavalına dönüşebilir..

bu şehir bunu hakediyor.. kampanya hazırlıklarına başlayalım ve ilk kıvılcımı biz atalım ortalığa derim!!!

wox

o nel arkads senın futbol macı gıbı ızledıgın ıcın basketboldakı o kucuk ayrıntılarıı katkılarıı goremezsın bu cok normal bak acıosunn tbl.org.tr tubanın 11 mactakı ortalamalarınabakıosun dıkat et 11 mac 16 degıll.)))bu takıma tugba ve denız geldıkten sonrakı gozle gorulur katkıyı unutma.bundan once tarsusdan fark yerken son 2 macta ecel erı dokturduk.ama belkıde sen bunları goremıcek kadar futbol kokenlı bı arkads oldugun ıcın bosuna yazıoruzz

sbk_foReveR

Alıntı yapılan: wox - 26 March 2008, 17:05:29
o nel arkads senın futbol macı gıbı ızledıgın ıcın basketboldakı o kucuk ayrıntılarıı katkılarıı goremezsın bu cok normal bak acıosunn tbl.org.tr tubanın 11 mactakı ortalamalarınabakıosun dıkat et 11 mac 16 degıll.)))bu takıma tugba ve denız geldıkten sonrakı gozle gorulur katkıyı unutma.bundan once tarsusdan fark yerken son 2 macta ecel erı dokturduk.ama belkıde sen bunları goremıcek kadar futbol kokenlı bı arkads oldugun ıcın bosuna yazıoruzz

yerden göğe kadar haklısın wox
tarsus sezon başında işi garantiye almak için büyük bir bütçeyle girdi sezona..bu bütçe sbk bütçesinin neredeyse 10-20 katı..
sbk ise hiç bir kurumu arkasına almayan mütevazı bir bütçeyle yapabileceğinin en iyisi yaptı.. tarsus 1.lig ayarı bir bütçe ve kadroyla namağlup koşarken..sbk kısıtlı imkanlarla birinci lige çıkmayı kotardı sonunda..

ilk lig maçında tarsus deplasmanında moral bozucu bir fark yedik.. son 2 maçta ise tuğba ve deniz in katkısıyla bu üst-lig ayarlı takıma sahayı dar ettik..hele hele overtime a giden (65-65) likmaçın son anlarında tarsus koçu erdal sekte-i kalp tehlikesi yaşadı..

rakamlar ve verilen mücadele ortadayken oyuncularımıza çamur atmak eleştirmek değil boş boş ötmekten başka bir şey olmasa gerek:)

tarsusla sbk yı kıyaslamak ise elmayla armutu, notutla mercimeği, kurumsal güçle amatör klüpçülüğü kıyaslamak olacak ki buna kıyas değil insafsızlık derim ben

sbk_foReveR

Latasha ya Tod diyecek kadar bu takımı yakından tanıyan arkadaşın yazısını okuduğumda ilk aklıma gelen şeyler di bunlar.Kazanılmış bir zafer sonrasında siz eleştirilerinizi hep belli oyuncular üzerinde yoğunlaştırırsanız yukarıda bahsolunan hakkaniyete uygun bir tavır

tod demek için takıma yakın olmak gerekmiyor..gir google a..latasha byears yaz.. taramanı yap..öğren..lakabı neymiş?...:)

biz çocukken dedektif nik diye bir çizgi roman vardı...değil mi????

edmontdante

26 March 2008, 18:05:29 #1042 Son düzenlenme: 26 March 2008, 18:07:40 edmontdante
Alıntı yapılan: wox - 26 March 2008, 17:05:29

Yine aynı muhabbet.Basketbol Bilimi.Hele hele futbol kökenli olanlar yada futbol oynayanlar yada seyredenler bu bilimden anlamaz.Bu bilimden sadece basketbol severler anlar.Ve epey karmaşık bir bilimki o ufak ayrıntıları görebilmek çoğunluğun becerebileceği bir şey değildir.

Bırakın bunları  üstadım.Takım sporu işte ve takım sporunun kuralları belli.İster futbol isterse basketbol olsun.

cem and naz55

daha yeni yazabiliyorum ama pazar günü atmosfer müthişti kim olsa o atmosferden etkilenirdi birinci lig de basket takımımız var ne mutlu samsunlu ya

Amsterdamli

Samsun BKyi kutluyorum ve birinci ligde basarilar diliyorum. Izmir macini internet uzerinden seyredebildim ve Samsun ile gurur duydum!

HoliganSamSunLu

helal olsun ... hepsine teşekkür ediyorum samuna bu sevinci yaşattıkları için

jean

lige katilacakmis inslalah aksilik cikmaz

edmontdante

Alıntı yapılan: jean - 26 March 2008, 21:04:06
lige katilacakmis inslalah aksilik cikmaz

yok abi jean bizle harbiden dalga geçiyor

Kadir ÇELEBİ

Alıntı yapılan: edmontdante - 26 March 2008, 21:33:54
yok abi jean bizle harbiden dalga geçiyor

jean da benim gibi basketbolla pek ilgili degil anlasılan destek veriyor olmamız dusunuyo olmamız guzel buna boyle bakın :)

Cagdas Ünver

26 March 2008, 23:24:21 #1049 Son düzenlenme: 26 March 2008, 23:26:05 Cagdas Ünver
Tebrikler güzel bir fikir.
Bir mail hazirlayip yollamali.
Biz Samsunda degiliz ama en azindan Samsundakiler icin cok güzel olur.