Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Burak

Sevmezler tabi yobaz dedelerini astı ya ondan sevmezler.Ben bir gün bir arkadaşıma şunu söyledim (kendisi bir cemaat mensubuydu) bence bu ülkedeki en büyük müslüman Atatürk'tür . Türkiye'de ezanlar hiç susmuyorsa her köyde her mahallede en az bir cami varsa her caminin imamı varsa ve devletten maaş alıyorsa şu an filliyatta 70 milyon insanın müslüman olarak yaşayabilmesini  ve kendi dilini konuşmasını sağladıysa bundan büyük sevap olur mu? Kendisi ise iyi bir müslüman değil iyi bir lider olduğunu iddia ederdi.Tabi bakış açısı kimilerine beton mustafa diye tanıtılmış çünkü.

Tufan

Alıntı yapılan: Desiqner - 12 November 2013, 00:57:28
Ayrıca son olarak dediğim gibi kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değil , ama her bir birey gibi bu ülkenin geçmişteki büyük komutanlarından olan bir şahsa herkes saygı duymak zorunda...

bu vatan toprağında TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimliğine sahip herkes Atatürk'ü sevmek zorundadır güzel kardeşim laf ebeliği yapmaya hiç gerek yok. Atatürk sadece geçmişteki büyük komutan değil Modern Türk Devrimini gerçekleştiren liderdir korkmayın bu kadar devrim sözcüğünden.

Desiqner

12 November 2013, 01:49:59 #38627 Son düzenlenme: 12 November 2013, 01:56:26 Desiqner
Sevmek zorunda değildir, saygı duymak zorundadır...
Ayrıca devrim sözcüğünden korkmuyorum bunu nereden çıkardın ve  beni bir toplulukta nasıl görebildin hemen onuda anlamadım :)
Ayrıca her insan istediğini düşünmekte özgürdür.Bu hakkı doğuştan vardır ve sen veya birbaşkası onu bunu düşünmeyeceksin diye diretemez.
Benim görüşüm bu ben insanların düşüncesini sevmesem bile inandığı ve doğru bulduğu şeyden dolayı saygı duyarım.
Eğer ben bugün o adama görüşünden dolayı saygı göstermezsem yarın düşündüğüm birşeyden dolayı tepki gördüğümde " benim şu özgürlüğüm elimden alındı , şunu söylediğim için sıkıntı çektim " demeye yüzüm olmaz.En azından benim olmaz...

Desiqner

Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür "nesiller ister demiş Atatürk. Farkına varılır umarım...

Tufan

peki kardeşim seninle tartışacak değilim Allah yolunu açık etsin.
iyi geceler.

Desiqner

cgr

12 November 2013, 02:24:34 #38631 Son düzenlenme: 12 November 2013, 02:29:59 cgr
Alıntı yapılan: Desiqner - 12 November 2013, 01:49:59
Sevmek zorunda değildir, saygı duymak zorundadır...
Ayrıca devrim sözcüğünden korkmuyorum bunu nereden çıkardın ve  beni bir toplulukta nasıl görebildin hemen onuda anlamadım :)
Ayrıca her insan istediğini düşünmekte özgürdür.Bu hakkı doğuştan vardır ve sen veya birbaşkası onu bunu düşünmeyeceksin diye diretemez.
Benim görüşüm bu ben insanların düşüncesini sevmesem bile inandığı ve doğru bulduğu şeyden dolayı saygı duyarım.
Eğer ben bugün o adama görüşünden dolayı saygı göstermezsem yarın düşündüğüm birşeyden dolayı tepki gördüğümde " benim şu özgürlüğüm elimden alındı , şunu söylediğim için sıkıntı çektim " demeye yüzüm olmaz.En azından benim olmaz...

Şimdi bu "o adam" dediğin kişi ATATÜRK ise büyük ayıp ediyosun... Gecenin bu saatinde yanlış anlıyor da olabilirim...

Siyaset yapmayı hiç sevmem. Herkesin siyasi görüşü farklıdır. Her görüşten çok arkadaşım var. Herşeye eyvallah Ama bir istisna hariç ! Tufan'ın da dediği gibi, Bu ülkede ATATÜRK'ü sevmek zorundasın. Sevmeyenin siteden banlanacağımı bilsem bile topunun, kökünün ta a.k !

Desiqner

O adam sözü bu tartışmaların en başında bahsi geçen kişilerdi.Direk Atatürk derdim yoksa.Yanlış anlaşılma tabiki...
Dediğim gibi görüş farklılıkları illaki olacaktır.Ama saygı insanı insan yapan değerdir.Onu kaybetmeyelim yeter.
Samsunspor üzerine bir forumda daha fazla konuyu uzatmamak adına , yanlışım olduysa affola.
İyi geceler...

Dartagnan

12 November 2013, 13:02:05 #38633 Son düzenlenme: 12 November 2013, 13:19:53 Dartagnan
Ecdadımla nasıl gurur duyuyorsam,bazıları gibi Atatürk'ü bundan ayrı tutamam.Tutmamalıyım.Varını yoğunu Türk Milletine harcayan emek veren,Benim yaşadığım toprak uğruna Gazi olmuş birisine bunu çok görmemeliyim.Yarın öbür gün Atalarıma geçmişime hesap veremem. Olmaz olmamalı.Ancak bir gerçek var ki Günden Güne bu Atatürk düşmanlığı ,yok sayma faslı artarak devam ediyor.Ne yaptı bu Atatürk bu kitleye ? Birisi anlatıversin de bilelim Allah aşkına ...Vatanı kurtarıp rakısını içmesi miydi sıkıntı olan  ?  Hilafeti kaldırıp Cumhuriyete adım atması mıydı ? Laiklik ilkesi ışığında ''sizin'' ibadet özgürlüğünüzü kısıtladığı düşüncesi mi ? Tekke ve zaviyelerin  kaldırılarak bazı kitlelerin düşüncelerine,faaliyetlerine çomak sokması mıydı ? Birisi açıklasın ya...

south_london

O değilde Atatürk'ü sevmeyip de Samsunsporu tutanlar çok şansız  ;D

minci

Alıntı yapılan: Dartagnan - 12 November 2013, 13:02:05
Ecdadımla nasıl gurur duyuyorsam,bazıları gibi Atatürk'ü bundan ayrı tutamam.Tutmamalıyım.Varını yoğunu Türk Milletine harcayan emek veren,Benim yaşadığım toprak uğruna Gazi olmuş birisine bunu çok görmemeliyim.Yarın öbür gün Atalarıma geçmişime hesap veremem. Olmaz olmamalı.Ancak bir gerçek var ki Günden Güne bu Atatürk düşmanlığı ,yok sayma faslı artarak devam ediyor.Ne yaptı bu Atatürk bu kitleye ? Birisi anlatıversin de bilelim Allah aşkına ...Vatanı kurtarıp rakısını içmesi miydi sıkıntı olan  ?  Hilafeti kaldırıp Cumhuriyete adım atması mıydı ? Laiklik ilkesi ışığında ''sizin'' ibadet özgürlüğünüzü kısıtladığı düşüncesi mi ? Tekke ve zaviyelerin  kaldırılarak bazı kitlelerin düşüncelerine,faaliyNetlerine çomak sokması mıydı ? Birisi açıklasın ya...
İşte net bir şekilde özetledin ve cevabını da verdin... Ne yazıkki vatana ihanet edenler her dönem olmuştur. Atatürk döneminde de vardı.

Karabudun

Alıntı yapılan: south_london - 12 November 2013, 14:06:42
O değilde Atatürk'ü sevmeyip de Samsunsporu tutanlar çok şansız  ;D

Atatürk' ten  nefret edip Samsunsporlu olmak Trabzon' dan trene  binmek gibi bir şey olurdu.

lato

Atatürk bu ülkenin geleceği için büyük işler yapmış, ülkeyi adeta yeniden inşa etmiş bir İNSANdır. Herkese nasip olmayacak bir deha sahibi ki Allah nasip etmiş bunu. Ben severim saygımı da duyarım. İnsan olmasının gereği bana göre de bir takım yanlışları olmuştur. Geçmişte bazı yanlışlar olmasa bugün yıllardır süregelen sorunlarımız olmazdı. Ama bugünün Atatürkçü geçinenlerinden Atatürk'ü seven ve sevmeyenlerden daha saygılı ve hoşgörülü bir insan olduğuna eminim. Atatürk bugün yaşıyor olsa beni sevmeyenin a.k demezdi heralde. Ya da sevenlerini müridi ilan etmezdi. Herşeyin bir ölçüsü olmalı.

Dartagnan

Alıntı yapılan: lato - 12 November 2013, 15:27:03
Atatürk bu ülkenin geleceği için büyük işler yapmış, ülkeyi adeta yeniden inşa etmiş bir İNSANdır. Herkese nasip olmayacak bir deha sahibi ki Allah nasip etmiş bunu. Ben severim saygımı da duyarım. İnsan olmasının gereği bana göre de bir takım yanlışları olmuştur. Geçmişte bazı yanlışlar olmasa bugün yıllardır süregelen sorunlarımız olmazdı. Ama bugünün Atatürkçü geçinenlerinden Atatürk'ü seven ve sevmeyenlerden daha saygılı ve hoşgörülü bir insan olduğuna eminim. Atatürk bugün yaşıyor olsa beni sevmeyenin a.k demezdi heralde. Ya da sevenlerini müridi ilan etmezdi. Herşeyin bir ölçüsü olmalı.

İNSAN ifadesi herşeyi anlatıyor hocam.Yanlıslar olmadı mı elbet olmustur.Bunu kimse inkar edemez.Ayrıca CHP zihniyetinde süregelen bir insanüstü varlık nitelemesi mevcut.Benim gibi düşünen kişileri rahatsız eden nedenlerden birisi.Sankı hıc bir şekilde sorgulanamaz dogmatik değeri olan bi İNSANmış gibi.Ancak Benim yukarıda da belirttiğim gibi Vatanı uğruna göğsünü siper etmiş bir insana ''hiç olmazsa'' saygı duymak gerekir.Mücadeleye bir şekilde vesile olmuş birisinin emeklerini ve bize kattığı anlamı,benliğimizi neden inkar ederiz? Neden Yabancıların adamıdır diyerek kendi değerimizi yok etmeye çalışırız ? Neden  süregelen olayları o dönemin somut şartlarına göre yorumlayamayız da unutturmaya çalışırız? Ben buna anlam veremiyorum ... Önce Allah'a sonra Atatürk ile başlayan mücadele ruhuna en sonuncusuda halkın özgürlüğünü sahiplenişine borçluyuz şu anki durumumuzu.Bunu söylemek, geleceğimizde ve su anki yaşantı şartlarımızda bize kattıklarını yok saymamak bu kadar zor olmamalı.

özkan

12 November 2013, 15:52:30 #38639 Son düzenlenme: 12 November 2013, 20:45:41 özkan
Bana göre Atatürk'ü sevmek,nasıl bir baba akşam eve ailesinin ve çocuklarının aç karınlarını doyurmak adına para kazanıp getiriyorsa,Ata'mızda üzerine vazife olmamasına rağmen canı pahasına herşeyini ortaya koyarak bu ülkeyi yaratmıştır.

Ailesinin ve çocuklarının aç karnını doyuran baba gibi olmalı bana göre bizim için Atatürk.Onun sayesinde Müslüman değilmiyiz bu ülkede ?

Bu adamı sevmek zorunda değiliz diyen adam ilk önce nüfus müdürlüğüne gitsin,T.C. kimlik numarasını sildirsin,sonra ana babasını ana babalıktan reddetsin.Kendine ejnebi bir soy ad bulsun bu ülkeden de siktirsin gitsin.

Bugün bu ülkede gençler sevgililerinden en ufak birr hediye aldıklarında yahut en ufak bir özverili hareket/sorumluluk çerçevesi etrafında bir hareket gördüğünde nasıl mutlu olup dünyaları verebiliyosa;biz de bize Müslümanlığı yaşamamıza sebep olan,rahat rahat evimizde oturmamıza işimizi gücümüzü yapmamıza sebep olan bu adama saygı duyacak,seve seve de sevecektir.Nokta.

Çoçukluğunda kimileri 8,kimileri 11 sene boyunca sırtlarında okul yollarında bu adamın resimlerinin ilk sayafalarda olduğu kitapları taşıdığını unutmasın.Sevmek zorunda değil demek resmen ekmek yediğin kaba pislemektir.