Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

lato

Alıntı yapılan: Dartagnan - 12 November 2013, 15:47:49
İNSAN ifadesi herşeyi anlatıyor hocam.Yanlıslar olmadı mı elbet olmustur.Bunu kimse inkar edemez.Ayrıca CHP zihniyetinde süregelen bir insanüstü varlık nitelemesi mevcut.Benim gibi düşünen kişileri rahatsız eden nedenlerden birisi.Sankı hıc bir şekilde sorgulanamaz dogmatik değeri olan bi İNSANmış gibi.Ancak Benim yukarıda da belirttiğim gibi Vatanı uğruna göğsünü siper etmiş bir insana ''hiç olmazsa'' saygı duymak gerekir.Mücadeleye bir şekilde vesile olmuş birisinin emeklerini ve bize kattığı anlamı,benliğimizi neden inkar ederiz? Neden Yabancıların adamıdır diyerek kendi değerimizi yok etmeye çalışırız ? Neden  süregelen olayları o dönemin somut şartlarına göre yorumlayamayız da unutturmaya çalışırız? Ben buna anlam veremiyorum ... Önce Allah'a sonra Atatürk ile başlayan mücadele ruhuna en sonuncusuda halkın özgürlüğünü sahiplenişine borçluyuz şu anki durumumuzu.Bunu söylemek, geleceğimizde ve su anki yaşantı şartlarımızda bize kattıklarını yok saymamak bu kadar zor olmamalı.

Desiqner'in söylediğine çıkıyoruz yine hocam. Düşmanlarının bile saygı gösterdiği bir lidere sen de saygı göstermek zorundasın. Ama sevmeyen bir insana da ''hakaret tarzı bir üslup kullanmıyorsa senin de kullanmaya hakkın yoktur.''  Bizim en büyük sorunumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü tarafsız bir şekilde dinleyebileceğimiz bir insan ya da kaynak yok. Herkes inanmak istediği bir Atatürk çizmiş kafasında. Bu yüzden senin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmek Atatürk'e karşı yaptığın en büyük ihanettir.

Dartagnan

Alıntı yapılan: lato - 12 November 2013, 16:03:06
Desiqner'in söylediğine çıkıyoruz yine hocam. Düşmanlarının bile saygı gösterdiği bir lidere sen de saygı göstermek zorundasın. Ama sevmeyen bir insana da ''hakaret tarzı bir üslup kullanmıyorsa senin de kullanmaya hakkın yoktur.''  Bizim en büyük sorunumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü tarafsız bir şekilde dinleyebileceğimiz bir insan ya da kaynak yok. Herkes inanmak istediği bir Atatürk çizmiş kafasında. Bu yüzden senin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmek Atatürk'e karşı yaptığın en büyük ihanettir.

Herkes inanmak istediğine inanıyor hocam.Bir kitle Dinsiz İmansız olduğuna Diğer kesim farklı sekilde.He şöyle bir durum da var İsterse dinsiz olsun Vatanım uğruna canını koymuşsa her daim baş tacımdır.Ama işte bu benim görüşüm.Ancak su konuda ayrılıyoruz.Yanlıslarının yanında onu agzına almayan bır kesım mevcut.Sanki hastalıklı bi varlıkmış gibi.Zor mudur ''Bize bu cennet vatanda yasamayı nasıp eden önce Allah'a Sonra izniyle dünyaya gelen , her ne kadar Yanlısları olduğuna inandığım ve düşünce olarak aynı istikamette olmadığım Atatürk'e ve silah arkadaşlarına teşekkür ederim '' demek ... Mesela ben Atatürk ve silah arkadaşları diyorum .Kimileri gibi Kazım Karabekir diye diretmiyorum...Tarihi bilgimin pek iyi olduğunu söyleyemem ama kast ettiğim ortada vatana ihanet edenler dışında bir emek mevcutken görmezden gelmek yanlıs.Ayrıstırmak yanlıs..

Not : Konu da uzadıkça uzuyor ... Atatürk ve Silah arkadaşlarının ruhu Şad Mekanı Cennet olsun...

lato

Alıntı yapılan: Dartagnan - 12 November 2013, 16:14:59

Not : Konu da uzadıkça uzuyor ... Atatürk ve Silah arkadaşlarının ruhu Şad Mekanı Cennet olsun...

Stoper

Konuyu dağıtalım o zaman..
Facebook da dolaşıyor şu video.
İlkadımlı futbolcu masörüne yumruk attığı için kırmızı kart görmüş.
Bunu da gördük.Gerçekten hayret verici.

Kırmızı kartın böylesi | Zara Belediyespor 3-1 İlkadım Belediyespor

kamuri

aslında ilkadım iyi gidiyodu burda erzincan maçına da gitmiştim. bunyamın hoca çalıştırıyodu çocukluğumuzdan hatırladığımız rüzgarınoğlu bunyamin :D yanılmıyosam bunyamın hoca bi kaç hafta once bıraktı nedenini de bilmiyorum ama bi sıkıntı olduğu kesin ki bu olaylar baş gosteriyo

Serkan

mustafa kemal pasanin sevilip sevilmeyecegi tartisma konusu olmussa bizde bitmisiz ne demek sevmek zorunda degiliz ben okurken utandim... daha agir konusurum ama yeri burasi degil

minci

Alıntı yapılan: Dartagnan - 12 November 2013, 16:14:59
Herkes inanmak istediğine inanıyor hocam.Bir kitle Dinsiz İmansız olduğuna Diğer kesim farklı sekilde.He şöyle bir durum da var İsterse dinsiz olsun Vatanım uğruna canını koymuşsa her daim baş tacımdır.Ama işte bu benim görüşüm.Ancak su konuda ayrılıyoruz.Yanlıslarının yanında onu agzına almayan bır kesım mevcut.Sanki hastalıklı bi varlıkmış gibi.Zor mudur ''Bize bu cennet vatanda yasamayı nasıp eden önce Allah'a Sonra izniyle dünyaya gelen , her ne kadar Yanlısları olduğuna inandığım ve düşünce olarak aynı istikamette olmadığım Atatürk'e ve silah arkadaşlarına teşekkür ederim '' demek ... Mesela ben Atatürk ve silah arkadaşları diyorum .Kimileri gibi Kazım Karabekir diye diretmiyorum...Tarihi bilgimin pek iyi olduğunu söyleyemem ama kast ettiğim ortada vatana ihanet edenler dışında bir emek mevcutken görmezden gelmek yanlıs.Ayrıstırmak yanlıs..

Sevgili kardeşim tarafsız birine hiçgerek yok. Atatürkü tanımak isteyen Çanakkaledeki şehitliklere gittiğinde Atatürkün ne olduğunu, ne yaptığını, kimlerle savaştığını, hangi koşullarda bu mücadeleyi verdiğini, bütün bu dünyada eşi görülmemiş zaferi kaç şehitle birlikte kazandığını çok net bir şekilde  görecektir. Tabiki bu süreçte sadece Çanakkale yok. Tamamen işgal edilmiş bir vatan vardı. Vatanı da işgal güçlerinden kurtarmak gerekiyordu. Peki bu mücadeleyi o günkü şartlarda hiçbirşeyi olmayan bir ülkede verip başarmak kolaymıydı. Peki yıllarca savaşmış ve bu nedenle tamamen bitmiş bir ülkeyi bu zaferlerden sonra ayağa kaldırmak ne kadar mümkündü? İşte o büyük önder çok kısa sürede sanayiden tarıma, eğitimden imara, ulaşımdan sağlığa kadar pekçok yatırımı gerçekleştirerek çok kısa sürede Fransaya olan kapitilasyonlar da dahil ülkenin tüm borçlarını ödemişti. Hatta 1930 lu yıllarda ülkede pekçok fabrikanın yanı sıra Kayseride birüçak fabrikasını ve Eskişehirde de otomobil fabrikasını kurdu. Kayseride  üretilen ilk uçak Ankaraya seferini de gerçekleştirmişti. Rahmetlik babam o fabrikada ustabaşıydı ve bununla çok övünürdü. Babam çok dindar bir insandı ancak atatürke de neredeyse tapardı. Bugüne bakıyorum da böylesi bir insan için ileri geri konuşup onu yargılamaya ve suçlamaya kalkmazlarmı çıldırıyorum. Acaba onunla ilgili saçma sapan suçlamalarla karalamaya çalışanlar ne yaptılar? Kime hizmet ediyorlar. Neymiş efendim saygı duyuyormuş da sevmek zorunda değilmiş gibi abuk subuk konuşmaları görmek çok acı verici. Bu güne baktığımızda o dönemler için br çivi bile çakmadı diyenler bugün kimin yaptıklarını satıyorlar veya sattılar. Fazla uzağa gitmeğe gerek yok. Samsunumuzun en önemli gelir kaynağı tütündü. Buna bağlı olarak 2 tane devasa tütün fabrikası vardı ve burada 8.000 civarında personel çalışırdı. Tabi bu sektörden para kazanan köyleri ve esnafı hesaba katmıyorum. Onu da satanlar hesaplasın. Şimdi bu fabrikaların yerinde AVM ve Adliye binası var. AVMye bakıyorum pekçok firma yabancı şirketlerden oluşuyor. Üretmden çok tüketime dayalı bir ekonomi. Yani yabancı üretecek biz varlıklarımızı satıp onların mallarını satın alacağız. Ancak nereye kadar. Atatürkün en önemli hedefi tam bağımsız bir Türkiye idi bunun için gerekli yatırımları yapıp üretime çoktan geçmişti bile. Atatürk için hık mık eden arkadaşlar onu karalamaya çalışanlara bir kez daha bakmasını tavsiye ederim.

Ellibeş Numara

Facebookta Bazı Sayfalarda ve Profillerde Yaklaşık 1-2 Senedir 'Peygamberimiz ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Birbiriyle Karşılaştırıp, Aşağılayanlar Var. Biri Bizim Peygamberimiz, Diğeri İse Bu Vatanı Düşman İşgalinden Kurtaran Adam Gibi Adam. Mustafa Kemal ATATÜRK.. Bunu Anlamak Çok Mu Zor? :(

Burak

Ne gerek vardı ki Cumhuriyete hanedanlık devam etseydi kendini de başa geçirseydi hemde halife olurdu belki 3-5 çocukta yapardı Harem'den bir kaç cariye seçer torunları da hakkında hiç konuşturmazdı. Yüce Osmanlı Devletinede bize taht kavgaları diye anlatılıp geçiştirilenler kardeşlerin baba oğul'un birbirini öldürmesidir. Bence Atatürk'ü sevmeme ihtimali olanlar kendine gelip bir silkelenmeli elbette bir İNSAN'dır ama 70.000.000 milyonun özgürce yaşamasını sağlayan bir insandır. Her zaman bekçisi olacağız...

Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, 'Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır.' demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, 'Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir.' diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, 'Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.' diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, 'Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.'

İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

Desiqner

Yazdıklarım çok güzel çarpıtılmış :) Atatürk'ü sevmeyen adama zorla sev diyeceğimize onu neden sevmediğini anlamalı ve ona göre davranmalıyız.
Bizim gibi düşünmeyen herkese küfür edelim , dünya çok güzel biryer olsun....

cembaba

Valla bu konuların tartışmaya açılması çok saçma geliyor bana her zaman. Yıl olmuş 2013 tartışılan konuya bak. Peeh.

Burak

@yavuzselim

senin siteden birinin yedek hesabı olduğunu düşünüyorum .3 mesaj ve 20 saatle siteye ne kadar entegre olabileceğini tartışırım! Ne kadar samim olduğunu da!

Karabudun

@yavuzselim

Uyarma ihtiyacı duydum arkadaşım. Paylaştığın kıyas çetelesi internette dolaşan gayet ucuz ve sorulanların çoğunun aslı astarı olmayan bir yazı. Hatta Atatürk ile uzaktan yakından alakası olmayan şeyler var. İnsanları eleştirebilir, yaptıklarını sorgulayabiliriz. Lakin bu yazıda bir ayar var ki gerçekte olmayan şeyler araya araya şokuşturulmuş. Uzun uzun değinmiyorum, çünkü böyle saçma bir yazıya en azından bu canım ortamda prim yaptırmak istemem. Yazılanlar sana ait olmadığı için üstüne alınacağın bir durum yok. Ama paylaşmasan iyiydi.

seyf55

Yarin askerligimi yapmak icin teslim olacagim hakkinizi helal edin saygilar sevgiler

Stoper

Allah utandırmasın seyf55,şimdiden hayırlı tezkereler.