Elveda

Başlatan mehmet yılmaz, 10 July 2011, 01:17:25

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

10 July 2011, 01:17:25 Son düzenlenme: 10 July 2011, 01:47:42 samsuni
Bu akşam site ve dernek yönetiminde bulunan bazı arkadaşlarla bir araya geldik ve bazı kararlar aldık. Yeni bir yol haritası çizdik. Gelişmeler ilerleyen süreçte paylaşılacaktır. Ben size şahsımla ilgili bir konuyu açmak istiyorum.

Önce bir duyurum olacak.

AlıntıSamsunspor Kamuoyuna

Ailevi ve özel sebeplerden dolayı, 2007 yılından bu yana sürdürdüğüm Halk Gazetesi spor yazarlığı ile 2008'den bu yana yürüttüğüm samsunspor.biz site yöneticiliği ve köşe yazarlığı görevlerimden bugün itibarıyla ayrılmış olacağım.

Artık sıradan bir Samsunspor taraftarı olarak hayatıma devam edecek ve herhangi bir organizasyonda, düzenleyen kişi olarak yer almayacağım. Bugüne kadar yazdıklarımı okuyan ve takdirlerini esirgemeyen; Samsunspor davamızda bizlere destek olan herkese teşekkür ederim. Kırgınlıklarım da var elbette ama daha çok yorgunum diyebilirim. Arkadaşlarımla beraber Samsunsporluluk kavramına ve taraftarlık anlayışına bir şeyler katabilmişsem bundan gurur duyarım. "Samsunsporluluk bizim kaderimiz" demiştik; artık bu kaderi kendi halimde yaşamak istiyorum. Artık samsunspor.biz'in sıradan bir üyesiyim.

Mehmet YILMAZ ( samsuni )

Hem sitede hem de yerel basında yer alacak bu veda haberi. Şimdi ise bir kısmını tanımadığım değerli Samsunsporlularla bazı duygularımı paylaşmak istiyorum.

2006 yılında tanıştım samsunspor.biz ile. Tam anlamıyla hayatımı ve dünyaya bakışımı değiştirdi. Değerli bir insanla, Teoman Taş ile iyi birer dost olduk o süreçten sonra. Ancak 2008'de Teoman kardeşim, aramızdan ayrıldı. Sonrasında "siteyi ve Samsunsporluluğunu nasıl yaşatabiliriz?" sorusunun peşine takıldık. Bana düşen pay, samsunspor.biz oldu. Dernek daha çok Erdem Eynel kardeşimin, tribün organizasyonları ise Engin Sever ağabeyimin oldu. Planlanmış bir şey değildi aslında, kendiliğinden gelişti bazı şeyler.

Bu üç yılı aşkın sürede çok güzel dostluklar edindim, güzel insanlar tanıdım. Hepsi hakkını helal etsin. Ortaya somut pek çok şey koyduk elbirliğiyle. Benden çok sizlerin emeği vardır eğer ortada doğru işler varsa. Site eşrafından kimseye de bir kırgınlığım yok!

Ancak bütün bu süreçte hiç istemediğim bir şey oldu. Ben kendi dünyamda, yalın bir Samsunsporlu olarak kalmak isterken maalesef vitrindeki isim oldum. Kabul etmeliyim, bunun getirileri de oldu. Tanınmak, takdir edilmek, çevre edinmek... Bunlar kötü şeyler değil ama...

Aması şu...
Ben böyle bir şey olsun istemedim, istemiyorum da. "Mehmet Yılmaz" diye bir isim konuşulsun, dedikodusu yapılsın, söylemediği şeylerden dolayı yargılansın, onun kim olduğunu hiç bilmeyen insanlar sağdan soldan uydurulan şeylerle kategorize ederek küfürlü, hakaretli şeyler yazsın istemedim. ( Güzel şeyler yazsınlar da istemedim; Allah şahit hiçbir zaman "ben" demedim, her zaman "biz" dedim... )

Hep alçak gönüllü, perdenin arkasında kalmaya çalıştıkça maalesef site ile özdeşlemeye ve ön planda olmaya başladım. Zaman zaman iyi olacağını düşündüğüm bazı şeylerde hatalar da yaptım -ki bunlar da gayet doğaldır.

Kontrol etmediğim, öyle bir derdimin de olmadığı bir topluluğun davranışlarından iyi ya da kötü de olsa sorumlu tutulmak istemiyorum. Kendi davranışlarımın, yazılarımın hesabını her zaman veririm ama benim dışımda gelişen ve gelişecek olayların vebalini üstlenmek istemiyorum.

Bilhassa son bir-bir buçuk yıldır yaşadığım sıkıntıların bir bölümünü bilen arkadaşlarım var; bilinmeyenler de var. Anlatmak niyetinde değilim. Çoğu galibiyete sevinemedim bile. Çünkü peşinden bir başka sorun patlak veriyor ve sitenin yöneticisi olduğum için gelip beni buluyordu. Bir sürü kişiyle küsmek zorunda kaldım ve bir sürü düşman edindim maalesef.

Biz bir şey yapmaya çalıştık. Samsunspor'u seviyorduk ve onun için bir şeyler yapalım istedik.  Ayrıca mesleğim ve hobim gereği bazı kesimlerle muhatap olduğumda çok da etkili olmuyor. Yani öğretmensin, dengeli davranmak zorundasın ( kaldı ki asla tartışmayacağım eğitimciliğime bile laf edenler oldu ) Bir spor yazarısın. Elbette Samsunsporluyum ama ben bir Samsunspor yazarı mı olacağım, yoksa Samsunsporlu, başka konularda da yazabilen bir spor yazarı mı?

Benim de bir dünya görüşüm var, siyasi fikirlerim... Ancak hiçbir zaman siteyi bunlara alet etmediğim gibi, siyasetin Samsunsporluları böleceğine inandığım için alet edilmesine de izin vermedim. Bu konuda kimsenin şikayetinin olmadığına inanıyorum. Yine "sadece Samsunspor" felsefesini de eksiksiz ve tavizsiz uyguladığım kanısındayım.

Sitede yönetici olmamın üzerinden 3,5 sene geçti; el birliğiyle onu zirveye taşıdık, gemi rotasına girdi bence.

Benim devlet memuru olma durumum var. Çok zaman sorun oldu aslında ama bir şekilde hallettik. Fakat şimdi çok sayıda düşman da edindi site ve şahsım. İleride yapmak istediğimiz şeylere hem hareket alanımızı daraltması hem de başka sorunlara yol açması bakımından ciddi bir sorun oluşturacaktır bu durum. Bu nedenle daha aksiyoner, hesap verme endişesi olmayan birilerinin yönetim kadrosunda olması daha sağlıklı olabilir belki de.

Artık aileme de zaman ayırmak, normal bir Samsunspor taraftarı ve samsunspor.biz üyesi olmak istiyorum. Bu veda ne kadar sürer bilmiyorum ama en azından bu sene için dinlenmek istiyorum. Sonrası Allah kerim...

Sonuçta bu site Samsunsporlularındır. Kimsenin sonsuza dek yöneticilik yapacağı falan yoktu. Vakti geldiğinde bırakmasını da bilmek lazımdı.

Özetle, ben zihnen çok yorgunum, 11 Temmuzdan itibaren samsunspor.biz sitesindeki yöneticilik ve yazarlık görevlerime son vermek istiyorum. Yerel basında da yazmayacağım. Yine her maça geleceğim; fırsat buldukça deplasmanlara gideceğim, yine ömrümün sonuna kadar Samsunsporlu kalacağım. Samsunspor.biz'in normal bir üyesi olarak yapılacak etkinliklere elimden geldiğince maddi-manevi katkı yapacağım yine.

Hakkınızı helal edin!

beşnumara

Abi varsa hakkımız sonuna kadar helal olsun.Ne yazacağımı bilmiyorum ve yazıp yazıp siliyorum.Yazmaya başlarsam tutamam kendimi. onun için :-X :-X en iyisi.Neler yaşadığını az çok biliyoruz.İnşaallah bu sıkıntılar bir daha yaşanmaz :(

AntZ

10 July 2011, 01:41:04 #2 Son düzenlenme: 10 July 2011, 01:58:08 AntZ
Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.  :-X İyi insan olmak, karşılıksız sevmek çok zor bu memlekette...

Ollivanders

10 July 2011, 01:41:28 #3 Son düzenlenme: 10 July 2011, 01:55:13 Serpico55
Abi varsa hakkımız helal olsun. :( Sende hakkını helal et abi. Teoman abinin düşüncesini , Samsunsporlulugunu hakkını vererek yaşattık ve küçüklerimize aktardık temiz duygularımızla. Boyle bir oluşumda oldugum için kendimi şanslı goruyorum.  Konuştugumuz gibi abi SAKİN bir taraftar olmanın vakti gelmiştir artık.

Cagdas Ünver

Hakkını helal et Mehmet abi. Sen hepimiz için örnek bir Samsunspor'lusun, öylede kalacaksın. Verdiğin bütün emek ve hizmetlerden dolayı tüm Samsunsporlular adına birkez daha teşekkür ediyorum. Bu site üzerinden çok iyi arkadaşlıklar edindim, ortak paydamız olan Samsunsporluluk ruhunu paylaştım. Yüz yüze tanışma fırsatım olmadıysada biliyorumki samsunspor.biz artık büyük bir Aile oldu, bu ailedeki bir abimde sensin. Teoman abinin ruhu şad olsun, hepimizi biraraya getirdi. Sizlerde bu güzel misyonu başarılı bir şekilde üstlendiniz, ve aynı arzu ve gayretle devam ettiriyorsunuz. Tüm site yönetimine ve sana tekrar teşekkür eder, hatam varsa af dilerim.

Saygılarımla

seskat

Hayırlısı, umarım bundan sonra sıkıntılarını aşar ve ailenle birlikte güzel günler yaşarsın  :)

maço

Allah razı olsun abi

helal olsun.

alperen

Hakkım varsa helal olsun abi :(..asıl sen hakkını helal et,çok emeğin var üzerimizde...

kalptenþimþek

hayırlı olsun bu elveda.. sen de haklarını helal et mehmet hocam..

YaşarDoğu

Hakkım varsa helal olsun, sende hakkını helal et abi...
Haklı sebeplerin vardı , ama bu sebepler keşke senin düşman edinme gibi bi durumdan kaynaklanmasaydı.Haftaya Samsunda olucam , mutlaka görüşelim abi. :(

Kaya

Her şey hayırlara vesile olur inşallah..

Hakkımız varsa helal olsun..

Turuncu

Mehmet abi varsa hakkımız helal olsun . Sende hakkını helal et abi.

Ajan

Sonunda bizide buldu ayrılık elveda Mehmet abi hakkımız varsa helal olsun sende helal et emeğiniz büyüktür bizim ve site üzerinde.Her şey gönlünce olsun abi.

mehmet yılmaz

@süleyman

Düşman edinmek kişisel bir şey değil, siteyle alakalı daha çok.
Ya da şöyle örnek vereyim, adam çok açık bir şekilde istanbul takımlı ama Samsunspor'u meze oalrak görüyor. Ben ya da bizler de bu gibi tiplere tepki veriyoruz, dokunduruyoruz, rahatsız ediyoruz. Dolayısıyla bu gibi tipler de bana ya da siteye düşmanlık beslemeye, sağda solda aleyhte konuşmaya başlıyorlar. Bunun gibi şeyler...

Ayrıca şunu da söylemek isterim, ben bu bırakma fikrini yaklaşık 3-4 aydır taşıyordum. Yaşanan bir gelişmeyle ilgili değil bu veda. Görüşlerine değer verdiğim büyüklerim ve arkadaşlarımla da uzun süredir istişare ediyordum zaten. Herhangi bir olayla bağlantılı bir karar değil yani...

Sercan

Bundan sonrası hayırlı olsun abim senin için.