Kalpar: Elinizi Vicdanınıza Koyun

Başlatan berusa55, 24 February 2011, 19:38:59

« önceki - sonraki »

Musti

25 February 2011, 02:22:59 #15 Son düzenlenme: 25 February 2011, 02:47:57 Musti
Ben sonuca bakarım. Şu ana kadar 5 yılda elde edemediğimiz başarıyı yakalamışız. Gerisi faso fiso. Bundan sonra beni bir tek şampiyonluk keser.

Takım olmak kolay değil. 6 ayda bir yeni takım kuruluyor. Eğer ortada bir başarı varsa bunda Kalpar'ın da payı vardır. Eğer açık ara yapamadıysak yine Kalpar sorumludur.

Ve 5-6 yıldır (belki daha fazla) ilk defa bir teknik direktör 1 yıldan fazladır takımın başında. Her şey birden olmuyor. Herkesin doğruları farklıdır. Kalpar da kendi doğrularıyla takımı buralara getirdi. Mutlak bir başarı yok ortada fakat sonuçta lideriz.

Sezon sonu süper lige çıkamazsak iki kurum bundan sorumlu olacaktır. Bir teknik direktör. İki yönetim. Ama şu an için bunlardan iyisi de yok.

Ve gördük ki son 2 sezondur yönetim ve teknik direktör isitkrarıyla bu noktadayız. Yapılan yanlışlar elbette vardır. Olacaktır da.
Ortak akıl yürütüp hep birlikte çözmek, doğruyu aramak ve bulmak başarıyı getirir.

(Ayrıca -  Gel otur yeğen. Soluklan hele.)

mehmet yılmaz

Teknik direktörümüz Hüseyin Kalpar'la ilgili görüşlerim sezon başından beri aynı. Ne siyahtır benim için ne de beyaz; doğruları olduğu gibi yanlışları da mevcuttur. Tecrübesi inkâr edilemez. Takımın başına geçtiği dönemki durum ile şimdiki arasında epeyce fark var, bu kesin ama takıma verilen destek ile o zaman arasında da çok büyük fark var. Disiplin adına yaptığı hamlelerin çoğu doğru olmakla beraber eleştirilecek hususlar da söz konusu. Teknik konularda ahkâm kesmek gibi bir salahiyeti kendimde görmüyor olsam da, yalın bir taraftar gözüyle bile bazı oyuncu tercihleri ve değişikliklerinin bazen fiyaskoya kadar varabildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Gelgelelim, bütün ipler Hüseyin Hoca'ya teslim edilmiş durumda ve artık ne olursa olsun sezon sonuna kadar onunla devam edilmeli de. Takımın üzerinde bir otoriteye sahip olması bir avantaj iken kazanılan maçlar sonrası "falanca yere mesaj gitmeli" gibi rövanşist duygular besleyen sözleri pek şık olmuyor. Puan kayıpları sonrası on binlerce taraftarı hiç sayması ve nezaketen de olsa onlardan özür dilememesi tribünler ile Kalpar arasındaki sevgisizliğin bir sonucu mudur, yoksa nedeni midir bilemiyorum. En son Hacettepe'yi yendiğimiz maçta tribünlere çağırıldı Kalpar; eğer ki bir teknik direktör tribünlere davet edilmiyorsa hiç değilse bunu kendine dert edinmeli, kimin yanlış yaptığını merak etmeli. Bir de "şu anki puan birikimimiz Hoca'yı başarılı kabul ettirir mi, yoksa rakiplerin durumu nedeniyle biraz da ikrama dayalı bir başarı mı var?" sorusu da tartışılabilir.

yirmiuc

Son 5 senede Levent Eriş, Yücel İldiz gibi isimler de geldi takımın başına. İlk defa bu yıl bu kadar heyecanlı bir sezon yaşıyoruz , son 5 yılda ilk defa 1. sıraya yükseldik, en az gol yiyen , deplasmanda en fazla puan alan takımız ve herkes tarafından favori olarak görülüyoruz. bunda elbette kalparın payı çok büyük.
hocanın oyuncu değişikliklerini , sahaya sürdüğü ilk 11'leri , kritik maçlara hazırlayamayışını beğenmesem de, kalparın bizi süper lige çıkarabileceğine inanıyorum.

hedefe bu kadar yaklaşmışken biraz sorumlu davranmak gerekir. Eğer sene sonunda süper lige çıkamazsak, kalpar değil, Samsunspor süper lige çıkamamış olacak. Kimse kalparı hatırlamayacak 5 sene sonra.

babasamsunlu

25 February 2011, 10:33:20 #18 Son düzenlenme: 25 February 2011, 11:51:41 babasamsunlu
Bizi süper lige çıkaracak olan tek şey , şehrin bütün erklerinin bir araya gelmesiydi..
Oda bu sene sağlandı..

O beğenmediğimiz Yücel İldiz döneminde de takıma bu kadar maddi kaynak aktarılsaydı sanırım en azından Kalparın kazandırdığını düşündüğünüz başarayı yakalardı..
Siz son beş senden bahsediyorsunuz ben son 8 seneyi ele alalım diyorum..
Büyük başkan dönemi de dahil Samsunspor'a ne zaman böyle top yekün sahip çıkıldı birisi bana önce bunu anlatsın..

Siyasi rüzgar her türlü arkandayken,işadamlarından paralar yağarken,takımda bir kez olsun para konuşulmazken,Cenk gibi adamı bile gözden çıkarabilecek kadar sana transfer opsiyonu tanınıyorken,Tanjuların bile görmediği türden bir tribüne sahipken,tüm şehir yekpare takımın yanındayken sen başarılı olamazsan eğer zaten senin çalıştığın son kulüp burası olur..
Ki bu unsurları önüne koyduğunda Yücel İldizin Karabükte yaptıkları ortada Kalparçinonun yaptıkları ortada..
Bence Kalparın başarısı ilk geldiğinde sağladığı otoriteden öte bir şey değildir..
Daha sonrasında bu otoriteyi kendi egosunu tatmin etmek için kullandığı için başarısız olmuştur..

Teknik konulara hiç giremeyecem..Bizim hangi düzenle oynadığımızı bilen var mı ??
Veya hiç duran top organizasyonumuz varmıydı ??
Kornerden kaç gol attık mesela :)
Veya kaç tana taktik varyasyonumuzu şöyle kayifle izleyebildik ??

Olumsuzluk oluşturmak için yazmıyorum bunları..
Hani diyorsunuz ya işte bu başarı Kalparçinonundur diye..benim itirazım buna..
Geçen sezonun ilk yarısındaki Samsunspor ile ikinci yarısındaki Samsunsporun arasında ki tek fark bence Ahmet Şahindi..
Çıkarın Ahmet Sahini Okan kovabulutla ikinci yarı Kalpara rağmen düşerdik..

Bence iki antrenörü veya iki herhangi bir şeyi kıyaslarken önce şartların eşit olup olmadığına bakmak lazım...Bütün bu kadar gevezeliğimin özeti budur..

Bolu virajını dönen Samsunsporumuz bence Şampiyon olmuştur..
Ama Şampiyonluktan sonrası bence çok vahim şeyler bizi bekliyor :)

KotuCocuk55

Bence bu taraftar kalpara haksizlik yapiyor!

Ollivanders

Alıntı yapılan: KotuCocuk55 - 26 February 2011, 23:42:37
Bence bu taraftar kalpara haksizlik yapiyor!

Abi bence bu saçma sapan açıklamalara az bile yapıyor taraftar.

eren55

Aynen Kalpar,nereden nereye geldi bu takım.Daha doğrusu düştü.Kusura bakma değil bu ligde olmak,bu ligin lideri olmak dahi Samsunspor için utançtır.Daha kötüsünü de gördük elbette.Ama asıl olmamız gereken yere dönmedikten sonra bunların hiçbiri başarı değil Samsunspor için.Çıkmış lideriz diye meydan okuyorsun.Sende biliyorsun ki haftalar öncesinden liderlik koltuğuna oturmalı ve açık ara fark bırakmalıydık ardımızdaki takımlarla.Senin ülkülerinde hesapların gibi küçük!

Ollivanders

21 maç oynanmıs ortada 63 puan olan bir lig de 37 puan toplanmıs . bir o kadar puan sokaga atılmıs. Şimdi denecekki hangi takım iyi. Beni diger takımlar degil Samsunspor ilgilendirir. Bir maç dusunun ki gol pozisyonuna girmeden bitecek veya bir maç başlangıcı dusunun ki kimin ne yapacagı belli degil. Ben taraftar olarak sahaya çıkan 11 e hiç bir zaman guvenemedim. Çünkü takımda ışık yok , taktik yok , verkaç yok , bir tane korner ,frikik org. yok . E elimi vicdanıma koyuyorum ama sonuç degişmiyor. Bence Kalpar elini vicdanına koymalı. Ben bu taımdan ne goturdum onun hesabını yapmalı.

kavak_55

taraftar kalpar az bile yapıyor.bolu maçından sonra gönderme yapar gibi açıklamalar yapıyor.doğru bütün dizginler onun elinde ama samsunsporun sahibi değil.görevini yapıyor sonuçta para alıyor babasın hayrına yapmıyor.lider olmamızdaki en büyük etken önce taraftar kaleci ahmet şahin ve defansta kemal ortasaha da hakan bayraktar çok iyi olmasa zenke buralarda olmamızın yegane nedeni bu isimlewr bence kaç tane serbest vuruş tan golümüz var kalpara sormak lazım takım olarak iyi oynadığımız çok maç var. kusura bakmada kalpar bu kadroyu kime versen en az bu kadar başarılı olur. selamlar.

eren55

Elini vicdanına koy Kalpar!Bugs Bunny 'nin takımı bile o kadroyla bizim kadar puan yaptı şu an!Sen hala masal oku!

kalptenþimþek

sayın kalpar, süper lige çıkamazsak taraftar elini bir şeye koyacak, .:.:. ona göre işinizi yapın artık..  1dk!!!

Serkan

Kalpar efendi bu takım süper lig'e çıkamazsa başına neler gelicek biliyormusun ?

Ajan

Alıntı yapılan: Serkan - 27 February 2011, 17:38:56
Kalpar efendi bu takım süper lig'e çıkamazsa başına neler gelicek biliyormusun ?

Eğer ki süper lige çıkamazsak Kalpar'ın elinin nereye konulacağını çok iyi biliyorum abi :)

ahmetsefa55

hiç bişe olmaz.kalpar istifa eder gider.biz hayalkırıklığımızla kalırız  ;)

kabacevizli55

Alıntı yapılan: ahmetsefa55 - 27 February 2011, 17:58:38
hiç bişe olmaz.kalpar istifa eder gider.biz hayalkırıklığımızla kalırız  ;)
aynen öle olur