kalpar bizi süper lige çıkarabilir mi?

Başlatan Sioux, 19 September 2010, 23:59:41

« önceki - sonraki »

nomak55

Beyler cenk ikilik yaptığı için değil formayı bir maçtan sonra yere attı diye gönderildi çok iyi hatırlıyorum samsun kanalında atilla abinin programına çıkıp özür falan dilemişti ama gözünün yaşına bakmadılar sonrada süründü adana falan

Burak

bende formayı yere attığı için gönderildi diye biliyorum cenk i

mehmet yılmaz

Forma falan hikaye arkadaşlar, Bana bizzat Serkan Aykut söyledi; kulübün ekonomik çıkarları için Uzan'ların Adanaspor'una verildi diye. Samsunspor kitabında Serkan Aykut röportajında da var o ifadeler;

Alıntı. Bir de Cenk İşler talihsizliğimiz oldu bizim. Eğer biz Celil-Cenk-Serkan üçlüsü olarak uzun süre görev yapabilse idik çok farklı olurdu her şey. Cenk'le altyapıdan arkadaşız zaten. Halen daha çok iyi arkadaşız. Cenk'in gidişi onun isteği dışında oldu. Kulübün paraya ihtiyacı vardı ve Uzan'ların Adanaspor'una onun isteği dışında satıldı. Bence Cenk, büyük takımlarda oynamayı hak etmiş ama bir türlü o şansı bulamamış ender oyunculardan bir tanesidir. Bize rakip olduğu maçlarda goller de atmıştır ama çok iyi bir Samsunsporludur.

AntZ

30 September 2010, 10:52:55 #408 Son düzenlenme: 30 September 2010, 10:57:15 Ant55
Forma diye biliyordum ben de, Serkan öyle diyorsa öyledir. Aklımda kalan şöyle benimde, O dönem bizde forvet bolluğu vardı. (Serkan, Cenk, İlhan, Uğur vs.) Adana bizden Uğur Dağdelen ya da Petrolofisi'nden gelen Vedat'ı istemişti, hangisi olduğunu net hatırlamıyorum ama muhtemelen Uğur... Bir Rize maçıydı galiba, Cenk formasını yere atıp kadro dışı bırakıldı, Adana'ya alın size daha iyisini verelim dedik ve Cenk'i verdik (diye biliyorum).

Burak

teşekkür ederim bilgi için doğrusunu öğrenmiş olduk kitabı okumuştum ama aklımda bu şekliyle kalmış. istediği dışında satıldı dediği için sanırım yine orayla bağlantı kurmuş olabilirim

kaptan 55

cenk o dönem blöf yaptı büyük başkana,paralı uzanların adanasına gitmek konusunda.ismail uyanıktan hiç beklemediği bir tepki alınca bastı gitti adanaya.hatta imza atmadan önce geri dönme konusunda epey ısrarcı oldu,ama iş işden geçdi.izin vermedi ismail uyanık geri dönmesine.

selahattin55

kalpar bizi ancak süper amatöre götürür.acilen bırakmalı bu adamla süper lig bize çok uzakkkk.

jean

az daha kredisi oldugunu dusunuyorum mersin macindan 1 puan alsak iyidir adanayla linyiti yenmemiz lazim o zaman isler duzene girer kanatimce cenk olsun diger golculer olsun strestesler gol atamamazliktan onlarinda acilacagini saniyorum insallah kadro disi birakma olayi olmaz kimseyi cenk gibi adami bulduk bide kadro disimi birakacaz

Kaya

Alıntı yapılan: Ant55 - 30 September 2010, 10:52:55
Forma diye biliyordum ben de, Serkan öyle diyorsa öyledir. Aklımda kalan şöyle benimde, O dönem bizde forvet bolluğu vardı. (Serkan, Cenk, İlhan, Uğur vs.) Adana bizden Uğur Dağdelen ya da Petrolofisi'nden gelen Vedat'ı istemişti, hangisi olduğunu net hatırlamıyorum ama muhtemelen Uğur... Bir Rize maçıydı galiba, Cenk formasını yere atıp kadro dışı bırakıldı, Adana'ya alın size daha iyisini verelim dedik ve Cenk'i verdik (diye biliyorum).

Samsunsporda forma atma olayı şimdiki skorboard un bulunduğu kale arkasında oyuncu çıkış tünellerinin tam önünde Sinan Yeşil tarafından gerçekleşmiştir.Bunun dışında saha içinde forma atma olayı yok.Zaten Sinan o olaydan sonra kadro dışı kalmış bursaya transfer olmuştu.

maviay55

Alıntı
SAMSUNLU KALPAR'I İSTEMİYOR

Önceki gün taraftarların Hüseyin Kalpar'ın istifa etmesi gerektiği yönündeki açıklamasından sonra Samsun halkı da Hoca'nın istifasını istedi...
Samsun halkı, Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile takımın Süper Lig hedefine ulaşacağına inanmıyor. Samsunlular, yönetime de çağrıda bulunarak; Yol yakından bu büyük hatadan bir an önce dönülmeli. Takımın yeni bir kana ihtiyacı var. Aksi taktirde iş işten geçmiş olacak
CADDE CADDE GEZDİK
Samsunspor'un son haftalarda gündemini oluşturan Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın istifasıyla ilgili konuyu vatandaş yorumladı. Spor servisi olarak dün sokak sokak esnaf ve caddeleri gezerek malum konuyla alakalı olarak vatandaşın düşüncelerini öğrenmeye çalıştık. Kimle konuştuysak herkes 'Kalpar bu takımdan gönderilmeli' görüşünü savundu.
ORTAK GÖRÜŞ BELLİ
Ligde geçen 5 hafta sonunda 5 puanla sıralamada ilk 6'nın uzağında yer alan Samsunspor'un bir an önce toparlanıp, yeniden üst sıralara tırmanması için yönetimin bu duruma artık bir müdahalesi gerekiyor. Taraftarlar, takım içinde yaşanan huzursuzluğun en çok kulübe zarar verdiğini ve vermeye devam edeceği görüşünde. Özgür KALANBAK

ADEM İHTİYAR (Cafe İşletmecisi)
"Hocanın yıldız futbolcular ile arasındaki iletişim çok kötü. Futbolcuları kaybetmek değil kazanmak önemlidir. Futbolcu ile hoca arasındaki sorunlar son bulmadığı için kalpar ile mutlaka yollar ayrılmalı. Eğer yönetimde emeklerinin boşa gitmemesini istiyorsa, bunu zorda olsa başarmalı"

MURAT KEVTELEK (Taraftar)
"Takımın başında ikinci sezonu hala bir kadro oluşmadı.Bir hafta iki gol atan diğer hafta oynayamıyor. Bu nasıl bir oyun yapısı. Daha Samsunspor'un sürekli oynadığı bir sistemi bile yok. Her hafta yeni bir arayış yeni bir beklenti. Biz taraftarlar olarak Hüseyin Kalpar'ı takımda görmek istemiyoruz"

İBRAHİM SÜRENER(İnternet Cafa İşletmecisi)
"5 haftada 5 puan 1 gol. Ligin en iyi forveti Cenk İşler'i oynatamayan bir teknik direktörün bu takımda durması çok komik. Samsunspor bu sezon bir şekilde çıkmalı Süper Lig'e. Yönetim kurulu ne yapıp edip, Kalpar'ı bu takımdan gönderip yerine bu takıma faydalı olabilecek bir isimle anlaşmalı"

YÜCEL GÜNGÖR (Taraftar)
"Cenk kadro dışı kalsın diye rapor veriyorsun Yozgat'ta oynadığımız Boluspor karşılaşmasında ilk 11'de oynatıyorsun. Bu nasıl bir mantık ve anlayış. Aklım ermiyor. Takımın daha iskeleti oturmuş değil. Kalpar Hocamızın henüz banko diyebileceği 5 oyuncusu bile yok. Çok vahim bir durum"

HAKAN TORUN (Lokantacı)
"İsa Turan Hocanın Kartalspor deplasmanı ve Boluspor karşılaşmalarında takımı yalnız bırakması çok ilginç ve üzerinde durulması gereken bir konu. İsa TUran neden maçlara gelmemeye başladı. Bunun tek nedeni olabilir o da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar. Çünkü İsa Hoca'yı istemiyor"

HASAN KOÇER (Mağaza sahibi)
"Bu haftayı Ankaraspor karşılaşması nedeniyle bay geçiyoruz. Bu bir aslında büyük bir fırsat. Yönetim kurulumuzun yeni bir hoca ile bu arayı değerlendirmesi çok yerinde bir karar olur. Bunun için gerekli çalışmaların şimdiden başlanması gerekir. Aksi taktirde işin içinden çıkamayız"

ABDULLAH DİLEK (Kuaför)
"Hüseyin Kalpar'ın bu takımdan gönderilmesi yönetimin bu dönemde vereceği en doğru ve yerinde bir karar olacaktır. Geçen sezonda hangi final maçı kazandı Kalpar. Bu sene her maç bir final. Zor maçları kazanacak yetenek yok. Bu sene şampiyonluk bu hoca ile gerçekten çok zor. Hatta hayal"

FATMA KURT (Öğrenci-taraftar)
"Samsunspor'un iç sahadaki maçlarını kaçırmamaya özen gösteriyorum. Ligin başından itibaren Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın yaptığı hiç bir işi doğru bulmuyorum. Bencede Kalpar ile yolların ayrılması gerekiyor. Yönetim fazla zaman geçirmeden bu sorunu acil olarak çözüme kavuşturmalı"

maviay55

Alıntı
MORALİ BOZUKTU

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle moralinin bozuk olduğu gözlendi

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ın son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle moralinin bozuk olduğu gözlendi. Kalpar, dünkü idman öncesi Basın mensuplarına sadece selem vermekle yetindi. Gazetecilerin, bir açıklama yapacak mısın sorusuna Kalpar'ın, "Şimdilik yok. İleri de belki" diyerek yanıt verdi.

brigand

benimde morlim bozuk kalpar!! napcaz şimdi?? >:(

salihcakir

Fedayi Aksoy'un yazısı da fikrini açıklayış biçimiyle ve tezini dayandırdığı noktalar itibari ile taktire şayan bir yazı olmuş. Benim bu adam için görmediğim bir şey mi var bilmiyorum ama en azından bir kaç pozitif iş söyleseniz bu sene ile alakalı doğru yaptığı belki az biraz ısınacağım. Ben de isterim süper lig için umutlu olmayı ama inanın bir tek umut ışığı göremiyorum Hüseyin Kalpar'ın gölgesinden...

"
LAFI DOLANDIRMADAN

29 Eylül 2010, 18:30

Fedayi AKSOY

Öyle bir hafta geride kaldıki Samsunspor'un şu ana kadar yaptıkları yapamadıkları içsel ve dışsal yönleriyle tartışılır hale geldi. Alınan başarısız saha sonuçları da bunu kamçıladı.

Halbu ki sezon başından itibaren yapılan yanlışları gerek sevk idare gerek antrenman planlaması gerekse oyuncuların fizik kaliteleri ve ileride yaşanabilecek sıkıntıları köşemde net olarak açıklamıştım. Yanılmayı çok isterdim ama yanılmadığımı gördüm.

Yöneticilerin oyuncu transferi ile kulübün işleyişini önceki yıllara oranla daha iyi yapmaları hedefin ''SÜPER''lig olduğunu kısmen de olsa beyan etmeleri kamuoyunda takdirle karşılanmış yapılan bu kadroyu''KALPAR''ve ekibine teslim edip görev bölümü yaparak kurumsal işleyişi yürütmeye başlamışlardı.

Artık bundan sonrası KALPAR''ın işiydi... Şuana kadar başamadğı görüldü ve altında kalmaya başladı. Her müsabaka sonrası iyi oynadık iyi mücalele ettik gol kaçıran taraf bizdik deyip puanları sahada bıraktı. Zaman zaman da oyuncuları suçlar görüntü verdi. Yöneticileri yaptığı diyaloğlar neticesinde oyaladı.

Hiç kimse sorunu sıkıntıyı başka yerlerde aramasın durumdan vazife çıkarmasın...

Şeytanlar var kulübün içide deyip başka hesaplar yapmasın...

Herhangi bir futbol adamı, köşe yazarı, ya da takımı yakından takip edip azıcık futbol bilgisi olan biri, sorunu yerinde görüp tek sorumlunun  ''HÜSEYİN KALPAR''olduğunu anlamış olmalıdır.

NEDEN Mİ?

Çünkü çalışma ortamı çok müsait, oyuncular hedef için yeterli, kimsenin ekonomik sorundan bahsettiği yok, kent halkı ve taraftar her an yanıbaşında, yöneticiler top yekün destek... Kamuoyuda bu bilinç etrafında toplanmış. Peki, sorun nerede? Her kes  gözlüğünü çıkarıp  etrafına  bakarsa ...! Sorunun ''KALPAR''da olduğunu açıkça görecektir.

HAZIRLIK DÖNEMİNDEN BUGÜNE KADAR...

Geçen sezondan itibaren görevde olmasına rağmen takımda bir futbol kültürünü sağlayamadı. Hadi bu yıl yeni takım kurdu diyelim. Fakat bu sezon tüm olanaklar fazlasıyla sağlanmış yaklaşık dört ay gibi uzun bir süre geçmiş hala olumlu bir değişim yok...

Hazırlık sezonunda doğru bir planlama yapılmamış... Bakınız takım birinci etapta (tesisierde)sadece koşturulmuş ''Aerob''dayanıklılık sağlanmış, İkinci etapta (kamp döneminde)biraz daha fazla koşturulmuş ANAEROB''dayanıklılık sağlanmış.

Kuvvet çalışması yok denecek kadar az (bir iki çalışma)yapılmış üzerine yukarıdaki aerob-anaerob çalışmalara devam edilmiş üzerine de iskelet kadroyu oluşturmadan birkaç tane hazırlık maçları oynanmış ve bu başarı gibi algılanmış takım şehre getirilmiştir.

Bu arada takıma katılımlar olmuş onlara özel antrenmanlar yapılmamış gelenler takımın kaldığı yerden devam etmiştir. Oynayacak ya da oynamasını düşündüğü iskelet kadroyla hiçbir hazırlık maçı yapılmamıştır.

FUTBOLUN DİLİ BİRDİR

Ufak tefek farklılıklarala aynı kriterler doğrultusunda çalışılır.

Futbol bilimcilerin, futbol otoriterlerinin hazırlık dönemleri için birleştiği ortak noktalar vardır. Sırasıyla Aerobik dayanıklılıkla birlikte Kuvvet,(çabuk kuvvet, kuvvette devamlılık, pliometrik kuvvet) Sürat( çabukluk-çeviklik -reaksiyon sürati) süratte devamlılık ve bunlarla birlikte teknik-taktik çalışmalar yapılıp hazırlık maçları ile örtüştürülerek devam edilmesidir.

Ben hemen hemen tüm antrenmanları izlemeye çalıştım. Maalesef bunların çalışıldığını hiç görmedim. Hele ''TAKTİK''hiç... Bunun içindir ki Samsunspor takımı her maç ''DOĞAÇLAMA''oynamak zorunda kaldı-kalıyor.

Müsabaka döneminde hocanın takım sevk idaresinin eksikliği, takım içi uyumsuzluğunu -güvensizliğini ortaya çıkarmış görünmektedir.

Oyuncu tercihlerinin yanlışlığı hat safhada olup iletişimleri son derece zayıf olmuştur...

Örneğin Bolu maçı öcesi son Cuma antrenmanı izledim. Zaten yapılması gereken sürat veya taktik çalışması yok, bir de oyuncularda istek yok, arzu yok,peki ortada sorun yoksa neden takım olduğu gibi moralsiz ve mutsuz?

Bu durumda Bolu maçı nasıl kazanılacaktı o da?? İdi korkulanda oldu.

TAKTİK NE?

Yazım yanlış anlaşılmasın hocanın taktikten ne anladığına bağlıdır.

Benim anladığım, rakip takımı nasıl yenebiliriz? Kontra atakla mı, kanat varyasyonları ile mi, orta merkezden mi, top bizde ne yapacağız, rakipte ne yapacağız, takım savunmasını nasıl yapacağız bu ve buna benzer çalışmalardır. İşte bunlar olmadığı için Samsunspor'un bu güzelim kadrosu ''DOĞAÇLAMA''oynuyor diyorum. Bunları da sorgulamanın doğru olduğunu düşünüyorum.

YÖNETİM SORUNU YOK

Yoksa bazılarının gelinen noktada yönetim sorunu var demelerini onlara yapılan haksızlık olarak görmekteyim. Bu sorunun yönetsel bir sorun olmadığını da söylemek isterim. Her hafta Pazartesi yaptıkları olağan toplantı hala yapılamadı neden acaba? Demek ki onlar da bir şeylerin farkında...

ELEŞTİRİ ŞART

Samsun'lu ve Samsun'da yaşayan Samsunspor'u takip eden bir futbol adamı olarak hiç te tevazu göstermeden  ''KALPAR''ile yaşanan süreci sporkamuoyu ile paylaşma ve onları bilgilendirme gereğini duydum. Saygılarımla.
"

edmontdante

Cenk'in ipini çekebilirler Kalpar yüzünden.Şuraya bak ya.
Bu arada Turgut Doğan ŞAHİN'le ilgili bazı durumlar varmış ama yönetim inkar ediyor

KareAs55