Bank Asya 1.Lig 14.Hafta l Samsunspor'umuz 1 - 2 Ç.Dardanelspor

Başlatan KocumVolkan, 21 November 2009, 17:18:14

« önceki - sonraki »

samsunmania

29 November 2009, 20:08:09 #270 Son düzenlenme: 29 November 2009, 20:08:34 samsunmania55
Samsun o kadar güzel bir mekan olmasına rağmen Samsunculuğu yaratamamış bir şehir.Yani Samsunspor olmadan Samsun'un bomboş olduğunu anlamıyor insanlar. O yüzden ben de artık Samsunlu topçularla bir yere gelebileceğimize inanmıyorum. Ne zaman gelinir?Adam kayırmanın olmadığı, Samsunspor'un ne demek olduğunu iyi anlatabilecek bir sistemin kurulması ile. Gerçekten Samsunspor aşığı insanların işi ele almasıyla. Ama onlarda da para yok be kardeşim.

CeLL-O

Yorumsuz...

edmontdante

HEP EKSİK!!

Bu durum ve dönemde yazacaklarımız  kendiliğinden SAMSUNSPOR'un büyüklüğüne ve eski günlere yöneliyor.Takımın saygınlığına,eski oyuncuların yürekli oyunlarına,İstanbul takımlarının beraberliğe razı olmalarına,arma ve ismin herşeyin üstünde tutulmasına.1985 öncesine yetişemedim ama bu tarih  ve sonrasında takımın  en iyi iki dönemini görmüş biri olarak,takımın şu anki durumunu görünce düşüncelerim ve cümlelerim her hafta sonu aynı oluyor.Ama artık içinde bulunduğumuz şartlara göre durumumuzu değerlendirmek gerekiyor.

Çok hayalci ve duygusalız.Aldığımız deplasman galibiyetinin  bir yıl üzerine alınmış ilk deplasman galibiyeti olduğunu gözardı ederek kağıt kalemi elimize alıp puan hesabına ve hatta Ordu Deplasmanının hayallerini kurmaya bile  başladık.Çünkü Dardanel'i yeneceğiz,Konya'dan 1 puan,Kartal maçı içeride  ve sonrasında Ordu deplasmanı.

Erciyes'e deplasmanda 5 atmışsın,şu şartlarda bu galibiyetten sonra bizim açımızdan en iyi takım SAMSUN'a geliyor.Hem bir çıkış ve hava yakalama hem de bu yarıştaki rakibine yara verme şansın var ama yine olmuyor.Tribünlerden  belli içimizdeki umut.Takımdaki en ufak bir kıpırdanma anında tribüne yansıyor,herkes bir heves ve heyecanla yerini alıyor,bu sefer olacak diyor ama yine olmuyor.

Takımın bir yeri iyi olsa öbür tarafı kötü oluyor."Bu hafta birileri çabalıyor,geçen haftadan daha iyi" diyoruz bu sefer başka bir yön eksik kalıyor."Sefa iyi,iyi mücadele ediyor" diyoruz bu sefer Kaleci Okan piyasaya çıkıyor.Maçın 90 dakikalık özeti bence bizim topçuların  kendileriyle verdikleri mücadeleydi.Sahada öyle bir görüntü var ki  herkes topla savaşıyor gibi.Ayağına topu alıp kontrol edebilen,basan,sağa sola dönen bir tane oyuncu yok.Sanki çimenlerin içinden topu söküp almak için bir mücadele var gibi.Rakip takıma bakıyorsun top kontrolleri gayet iyi ve rahat,topu tutup sağa sola rahat döndürebilen adamlar.Bizdeyse hep bir mücadele hep bir savaş.Ama rakiple yada topu almak için yapılan savaş değil.Sadece topu kontrol altına almak için bir savaş.Maç boyu en az 5 kez tanık oldum Burhan'ın 3 metre yanındaki arkadaşına attığı pasların rakip atağın başlangıcına vesile olduğuna.

Deniyor ki oyuncuların kapasitesi bu.Tamam doğru,evet oyuncuların kapasitesi bu.Peki bu kapasitedeki oyuncuları alıp buraya getirenlere ne demeli?Bunların bu kapasitede olduklarını şimdi mi görüyorsunuz?Bunları izleyenlere ve haklarında olumlu rapor verenlere ne demeli o zaman?Kimsenin bir sorumluluğu yok değil mi bu işte.İzleme komitelerinin,idmanlara bu futbolcuları çıkarıp günlerce deneyen teknik adamların ve yöneticilerin.

Devre arası konuştuğumuz bir arkadaşıma "Bu maç böyle gider,60-65 gibi bir gol yeriz maçta böyle sonuçlanır" diyorum.Çünkü daha önce örnekleri var ve  rakip rahat oynuyor.Alıyor,kontrol ediyor,dönüyor az akıllı olsa gol olacak bu belli ama o an için olmuyor.Ancak ilerleyen dakikalarda olabileceği görülüyor.Maç boyu sahada bir mücadele var ancak atılan akıllı pas sayısı 2.yarıda Turgut'un önüne sol kanata atılan iki  ve golden önce Adem'e atılan bir pas.Bunun dışında oyun anlamında bir şey yok.Bir de Burhan'ın Turgut' a yaptığı orta.Onun da sonucu belli zaten.

Tüm bunlara rağmen maçı alabilecek durumumuz yine var ama akıllı işleri zamanında yapamıyoruz.Orta pozisyonu varken,en müsait anda ortayı yapmayan,rakibin müdahale alanına girdiğinde bunu gerçekleştirmeye çalışan,kendine avantaj sağlamak için sağa yönelmesi gerekirken zayıf olan sol tarafına yönelen  yıldızımız var mesela.Biraz Georgi duracağı yeri ve atacağı pası biliyor ama o da yeterli güce sahip değil.

Teknik taktik yoruma  girmeye ,şu iyiyidi bu iyiydi demeye gerek yok.Zaten teknik taktiğe gerekte yok çünkü futbolcu nasıl sonuca gideceğini,nelerle kendine avantaj sağlayacağını bilecek.Ama malesef bizim top kontrolünü dahi beceremeyen,üç metre ötesindeki arkadaşına topu ulaştıramayan oyuncularımız var

Nuri Asan

Beraberliğe razı olan,her fırsatta vakit geçirmeye çalışan dardanel hakı ve okan sayesinde 3 puanı aldı gitti.
Bize uzaktı ama 2.golde o adamı nasıl kaçırırsın hakkı,hele okan ne bok yemeye çıkarsın,turgut inadına kalecinin üzerine ortaladı tüm topları.bu yönetim gitti gitti,gidemedi tokata çoruma gitmeye hazırlıklı olun.ordu giresunla muattap etmeyin derken tokat yolları taştan,görünen vaziyet bu.

içimden bi ses tanju gelse bu kadar kötü yönetemez diyor.

çarşambalı-55

İlk gole kadar dardanelin doğru dürüst pozisyonu yoktu İlk kontrada golü yedik Beraberliği yakaladıktan sonra ikide pozisyona girdik ama olmadı

Uzatmanın sonunda bir kontra kaleci niye çıkar o topa çıkmasa dardanelli zaten tek başına gidiyor büyük ihtimal pozisyonunu kaybedecek peşinde zaten bizim futbolcu var

çarşambalı-55

11 puanla kapatacağız galiba ilk yarıyı öyle görünüyor İkinci yarı 27 - 30 puan alacakmı bu takım kümede kalmak için Bu maçtan sonra tam 10 maçımız kaldı evimizde oynayacağımız Geçen sene Sakarya kaç puanla küme düştü herkez gördü Yani kümede kalmayı garantilemek için en az 9 maç kazanmamız gerekiyor O zaman puanımız 38 ediyor.

Evimizde 10 maçımız kaldı ve biz minumum 9 unu kazanmak zorundayız. İmkansız gibi bişe görünüyor. Eğer bizimkiler erciyes galibiyeti size yeter bir yıl daha bizden deplasmanda puan beklemeyin derse Daha hesap kitap yapmaya gerek yok bu tabloda garanti düşeriz . Ya evimizdeki kalan 10 maçtan 9 unu kazanacaz ya da deplasmanlardan en az 3 - 4 galibiyet getirecez Şu anki tablolada ikiside çok zor görünüyor Allah yardımcımız olsun vaziyet cidden çok kötü ...

çarşambalı-55

Bu arada Turgutta bayağı bir gelişme var eskiden karşı karşıya boş pozisyonlarda topu taca atardı Şimdi skorboarda atıyor...

Donbay

bavulu toplayıp si.trın gidin ...bu topcular için 19 mayısa adım bile atılmaz ama bu arma için fizan bile kacırılmaz...

YaşarDoğu

Cagdas Ünver

29 November 2009, 23:54:52 #280 Son düzenlenme: 29 November 2009, 23:57:37 Cagdas Ünver
Sizin oynayacaginiz Futbolun ...

KIMSENIN GÜNAHINI ALMAK ISTEMEM fakat parasini zamaninda alamayan Futbolcunun sike yapma ihtimali herzaman yüksektir !

Bakiniz : Almanyada devam eden sike sorusturmasinda Türkiye'den 7 Takimin ismi geciyor.....

bengülü

Dartagnan

Samsunspor umuz gozlerimizin onunde erimis bitmis.Maraton full olmasina ragmen  bir tane tepki veren yuhlayan olmaz mi Allah ım yarabbim.Yenilmemiz degil de (alistik zaten )  tepki dahi  verilmedigini gormek,herkesin sessiz sedasiz  ayrilmasi  koydu bana  ne yalan soyleyeyim.

Sercan

Alıntı yapılan: Dartagnan - 30 November 2009, 00:13:13
Samsunspor umuz gozlerimizin onunde erimis bitmis.Maraton full olmasina ragmen  bir tane tepki veren yuhlayan olmaz mi Allah ım yarabbim.Yenilmemiz degil de (alistik zaten )  tepki dahi  verilmedigini gormek,herkesin sessiz sedasiz  ayrilmasi  koydu bana  ne yalan soyleyeyim.

Tepkiyi bırak kardeşim "yönetim daha ne yapsın" diyen insanlar var.Bazen düşünüyorumda okyanusta çırpınıyormuşuz gibi geliyorr...

Dartagnan

Alıntı yapılan: 55sercan55 - 30 November 2009, 00:16:23
Tepkiyi bırak kardeşim "yönetim daha ne yapsın" diyen insanlar var.Bazen düşünüyorumda okyanusta çırpınıyormuşuz gibi geliyorr...

ayni seyleri bende hissediyorum kardesim.Merak etme.İnsan daha bi karamsar oluyor bunlari dusununce :(