Bank Asya Birinci Lig 31. Hafta / Orduspor - Samsunspor'umuz: 1-1

Başlatan mehmet yılmaz, 17 April 2011, 21:43:31

« önceki - sonraki »

CeLL-O

twitter

CeLL-O

Kendi gözümden maçın hikayesini yazmak istedim. Bilet mevzusu içime dert oldu daha 1 hafta öncesinden :) Ordu'daki akrabalarımı aradım, bilet kalmamıştı Ordu'da. Neyse cumartesi gününü bekleyelim dedik, sabah 10:00'da gittik, gişeden de bileti alamadık :) Grubumuza gönderilen biletlerden 1 tane temin edebildim neyseki :)

Maç sabahı erkenden kalkıp, otobüsümüze gittik. Keyifli bir yolculuk oldu. Ünyespor'lu taraftarlar Ünye'de sokaklardaydı, otobüslerimize el salladılar, başarılar dilediler. Her zamanki gibi Ordu Limanı'nda bekletildi taraftarımız. Otobüsler stada geldiği anda kapıda bir yığılma oldu, polis müdahalesi falan derken attık kendimizi içeriye. Film bundan sonra başlıyor. İçerisi tıklım tıklım dolu, şampiyon takımın taraftarına yakışır şekilde. Ama daha içeriye girer girmez Orduspor'a anlamsız bir şekilde sövmemiz, beni hayal kırıklığına uğrattı. Hemen yanımızdaki kapalı tribünde çocuklar, bayanlar var. Bilmiyorum olayın başını ama en fazla o tribünden 3-5 lavuk sataşmıştır diye düşünüyorum. Bizim oraya yabancı madde atmamız, çok büyük bir ayıptır bana göre. İnanın utandım o anda kendimizden. Ya bir kere Allah aşkına Orduspor kimdir ? Biz onlara sataşalım. Adana'da 90 dakika boyunca 10-15 çocuk tahrik etmeye çalıştı bizi noldu hiç bişe ? Aynı büyüklüğü gösteremedik.

Maç sonu olayları için ise kısa bir görüş : kimse kendi sahasına bayrak diktirmek istemez, engel olmak ister. Gayet haklı bir şekilde..

Serkan

Tufan

ilk yarı Ordu'yla uğraşacağımıza destek verseydik belki daha farklı olurdu. aynen hiç gerek yoktu kapalıya bulaşmaya.

Dartagnan

kardesım adana dakı ıle burdakı taraftar profılı cok farklıydı.Uzak deplasman olunca gelen sayısı az ve soz gecırme sansın cok fazla doğal olarak.Ancak ordu da deplasman yapmayan kişiler dahi makara olsun diye deplasmana gelebiliyor.Dogal olarakta soz gecırmek bır o kadar zor oluyor.Keşke olmasaydı yaşananlar.Ancak utanma nedenlerin gerçekten beni de utandırdı.Macın basında ne oldugunu bılemıyorum ancak  macta ılk ''sövme'' olayını bizimkilerden duydum .

Ahmeti

Serkan

Alıntı yapılan: CeLL-O - 24 April 2011, 22:27:30
Kendi gözümden maçın hikayesini yazmak istedim. Bilet mevzusu içime dert oldu daha 1 hafta öncesinden :) Ordu'daki akrabalarımı aradım, bilet kalmamıştı Ordu'da. Neyse cumartesi gününü bekleyelim dedik, sabah 10:00'da gittik, gişeden de bileti alamadık :) Grubumuza gönderilen biletlerden 1 tane temin edebildim neyseki :)

Maç sabahı erkenden kalkıp, otobüsümüze gittik. Keyifli bir yolculuk oldu. Ünyespor'lu taraftarlar Ünye'de sokaklardaydı, otobüslerimize el salladılar, başarılar dilediler. Her zamanki gibi Ordu Limanı'nda bekletildi taraftarımız. Otobüsler stada geldiği anda kapıda bir yığılma oldu, polis müdahalesi falan derken attık kendimizi içeriye. Film bundan sonra başlıyor. İçerisi tıklım tıklım dolu, şampiyon takımın taraftarına yakışır şekilde. Ama daha içeriye girer girmez Orduspor'a anlamsız bir şekilde sövmemiz, beni hayal kırıklığına uğrattı. Hemen yanımızdaki kapalı tribünde çocuklar, bayanlar var. Bilmiyorum olayın başını ama en fazla o tribünden 3-5 lavuk sataşmıştır diye düşünüyorum. Bizim oraya yabancı madde atmamız, çok büyük bir ayıptır bana göre. İnanın utandım o anda kendimizden. Ya bir kere Allah aşkına Orduspor kimdir ? Biz onlara sataşalım. Adana'da 90 dakika boyunca 10-15 çocuk tahrik etmeye çalıştı bizi noldu hiç bişe ? Aynı büyüklüğü gösteremedik.

Maç sonu olayları için ise kısa bir görüş : kimse kendi sahasına bayrak diktirmek istemez, engel olmak ister. Gayet haklı bir şekilde..

Bunun sebebi kalabalık bir deplasman olması, alkollü sayısının fazla olması diye düşünüyorum ama, bir kaç sebep daha var onları da sen zaten biliyorsundur zaten kardeşim, tespitlerine sonuna kadar katılıyorum özellikle Ordu tribünde engelli arkadaşlar varken bize atılan maddeleri geri atmamamız lazımdı.

CeLL-O

Alıntı yapılan: Dartagnan - 24 April 2011, 22:31:31
kardesım adana dakı ıle burdakı taraftar profılı cok farklıydı.Uzak deplasman olunca gelen sayısı az ve soz gecırme sansın cok fazla doğal olarak.Ancak ordu da deplasman yapmayan kişiler dahi makara olsun diye deplasmana gelebiliyor.Dogal olarakta soz gecırmek bır o kadar zor oluyor.Keşke olmasaydı yaşananlar.Ancak utanma nedenlerin gerçekten beni de utandırdı.Macın basında ne oldugunu bılemıyorum ancak  macta ılk ''sövme'' olayını bizimkilerden duydum .

Yazmak istemedim bu olayı, inan aynı düşüncedeyim. Şu deplasman 150 değil 550 km olsaydı. 600-700 kişi değil 300-400 kişi olsaydık çok daha iyi bir tribün yapardık. O an gerçekten kötüydü, bir bayana, çocuğa birşeyler fırlatmak ne demek ? Biz tribün düzeyini yükseltmeye çalışırken, küfürü engellemeye çalışırken bir deplasmanda çıkıyor kendini bilmezler ve emeklerimizi baltalıyor resmen. Ayıp gerçekten ayıp.

usare

Abi diyorum ya daha girerken kapıda o sıkışık halde sövmeye başladılar ya. Ben de utandım şahsen. Herifler leş gibi içki kokuyorlar bi de. Daha alacak çok yolumuz varmış ben bunu gördüm bugün.

kuzey55

şu yasa çıktı ksk lı 2 kişi alkolden dolayı men cezası aldı bugün neden bizim tribünde ayyaşlar ordusu vardı anlamadım.şu yasa uygulansın ve bu tipler tribünden uzaklaştırılsın artık...

Dartagnan

o birsey değilde ordu atkısı yakılmış herhalde.Biz eskişehirde Travzanlıların atkı yakmasına ''ayıptır bu kadarıda fazla '' dıye tepkı koyduk.Ama goruyoruz ki macta elemanın bırı ordu atkısı yakıyor.Bu nasıl zihniyettir abi? Hangi ruh halindesiniz? Senin atkını yaksalar ne yaparsın? Kı yaptılarda.Nasıl bır sinir yaşadığımızı hepimiz biliyoruz.Ama o hareketi yapıp neden onların seviyesine iniyoruz?

Ajan

Bugün Şehzadeler diye bir grup olmasından,basiretsiz ve kendi tribününe söz geçiremeyen yöneticiler olmasından,yeni bitme 2 beste dinleyen kişinin tribüncuyüz reyiziz büyüğüz ayağına yatmasından,sahte psikopatlar ve yandaşlar olmasından utandığım gündür.

Ayriyetten geçen hafta Erciyes futbolcularına karşı bu hafta Ordulu kendini bilmez birkaç kişiye karşı gerekli müdahaleleri yapan Muhabir Yusuf Ziya Çakır ve Özgür Kalanbağı kutluyorum.Birde maç sonrası yaptıklarını tasvip etmesem de limanda bekletilirken gerekli kişilere gerekli mesajları veren Sbç tribününden Ertuğrul abimize helal olsun diyorum.

kuzey55

valla bugün tribünde alınması gereken çok kişi vardı muhtemelen bunlara baya ceza gelecek inş ders alırlar.