Hedef 5/5

Başlatan KotuCocuk55, 28 February 2011, 14:47:31

« önceki - sonraki »

KotuCocuk55

5 yil once kume dustugumuz seneydi.
Erdogan Arica yonetiminde iyi bir hazirlik devresinin ardindan ikinci yariyada iyi bir baslangic yapmis ve herkez duser biz dusmeyiz demistik.Herkes hatirlar "samsunspor babayi duser" tezahüratini,suphesiz o donem yoneticilerin basiretsizligi buyuk etken oldu bu dususte birde fenerbahce maciyla baslayan zincirleme hakem hatalari.

Yine o yillar turkiyede iddia ruzgarlarinin yeni yeni yayilmaya basladigi,insanlarin inceden bu hastaliga tutuldu yillardi.Yilardir izliyoruz yorumluyoruz takip ediyoruz,neden tahminde bulunmayalim anlayisi yada tv deki spor yazarlarinin cok da nitelikle olmamasi bu isi herkes icin cazip,cekici ve yapilabilir kildi.

Suphesiz en zevklisi taraftarin surekli izledigi kendi takimini degerlendirmesi,hele bir de ortada bir iddia varsa tadindan yenmez.Yillar once cok keyif alarak yazdigim bir baslikti maalesef sonucu istedgimiz gibi olmadi,hedefler hep bir iki puanla sasti ve kendimizi bir alt ligte bulduk.

Aradan gecen 5 senenin sonunda,artik tekrar hesap kitap tahmin zamani basladi diye dusunuyorum.
Zira kendimi gun icinde hep kume dusmemek icin mucadele verdigimiz yildaki gibi, "diyarbakirdan 3 alsak sonra icerde karsiyaka bize ters geliyor ama yenmemiz lazim gibi yorumlari kendi kendime yaparken buluyorum"

Bu sabah artik bu basligin zamani geldigini hissettim ve yazamaya karar verdim.
Haydi hayirlisi!

Once mevcut puan durumumuzu koyalim:

1.   Orduspor    22   37
2.   Samsunspor   21   37
3.   Tavşanlı Linyit   21   37
4.   Mersin İY    22   37
5.   Denizlispor   22   36
6.   Çaykur Rize   22   36
7.   Boluspor                21   35
8.   Gaziantep BB   22   34
9.   Erciyesspor   22   30
10.   Karşıyaka                22   29
11.   Altay                22   24
12.   Güngören Bld   22   24
13.   Adanaspor   21   21
14.   Giresunspor   21   21
15.   Kartalspor   21   20
16.   Akhisar Bld   22   20
17.   Diyarbakırspor   22   10

Sonrada fikstürümüzü:
ADANA(D)
TAVSANLI
GIRESUN
DIYARBAKIR (D)
KARSIYAKA
DENIZLI(D)
ERCIYES
ORDU(D)
GUNGOREN
GAZIANTEP(D)
RIZE

Simdi de rakipleri belirleyelim:
Bana gore bu hafta itibariyle ilk 8 takim bu kovalamacayi sonuna kadar goturecektir ve
bu hafta itibariyle kismen bir kopma olmustur:
Ben rakiplerimizi torbalara bölmeyi uygun gordum:
1.Torba
Samsunspor süphesiz ismi,agirligi ve camiasiyla bu ligin cok ustunde
2.Torba
Mersin Idman Yurdu,iyi bir cikis yakaladilar,tecrubeli oyunculari ve devlet destekleri var
Boluspor,kendine guvenen ve iyi futbol oynayan bir takim
Orduspor,buraya kadar iyi getirdiler ve artik bu sene sonuna kadar goturmek istiyorlar
3.Torba
Tavsanli Linyit, iyi ve formda bir takim,handikaplari bu kadar kurdun yaninda superlig
Icin biraz kuzu kalmalari
Rize, kaliteli oyunculari olan,kötü bir takim rize,havasi yok ama devlet destegi var.
4.Torba
Denizlispor, iyi bir takim degil her ne kadar kadrosu iyi olsada.Bu sene bu isi bitirmek
Istiyorlar cunku onlarda biliyorki her gecen sene daha da zorlasacak isleri.
Gaziantep BB, tek tek yetenekli oyunculari olan ama motivasyon ve destegi olmayan
Suprizlere gebe bir takim.

Simdi yorumlar:
Ne yazik ki,samsunsporun bu hafta adana deplasmaninda isi zor.Bu hafta kaybeden ve dusme potasina giren rakip
Ileriki haftalarda korkulu ruya gormemek icin bu maca fazlasiyla asilacak.Macin skorunu futbolcularimizin o gunku
Form durumu belirleyecek.Formda bir samsunsporun onunu kesecek potansiyel adanada yok.Linyit ters bir takim,
icerde zor bir mac olacak ama bu mac dusme potasindan kurtulmaya calisan giresunla oynayacagimiz mac gibi
kazanmamiz gereken maclar.Devaminda diyarbakira gidiyoruz,gidisat gosteriyorki diyarbakira gittigimizde lige
havlu atmis bir takim gorecegiz,diyarbakirda bize duyulan sempatiyle kolay bir galibiyet alabiliriz.Ardindan bize
ters gelen karsiyakayi agirlayacagiz.Alinan sonuclara gore karsiyaka bu maca ligde iddasi kalmamis bir takim
statüsünde gelebilir. Bu 5 maci kayipsiz gecmek bizi süperligin esigine tasiyacaktir.Ardindan muhtesem bir
deplasman maciyla sampiyonlugu percinleyebiliriz.Bu macin zorlugunu denizlinin o anki durumu belirleyecek ama
denizli deplasmanlari bize cok zor gelmiyor.Zafer sarhoslugu ile rehavete kapilmazsak Erciyes maci icerde kolay bir
galibiyet olabilir.Ardindan cok zevkli bir deplasman daha Ordu,bu macin skorunu suanda kestirmek oldukca guc.
Hernekadar surekli ayagimiza takilsada artik gungorene verilen puanlar yeter,sampiyon olacak takim bu macta 3
Puani hanesine yazdirmali.Son deplasmanda enteresan bir takima karsi oynicaz,gecen sene yan sahalar gibi bir stadda Turgutun golüyle 3 puan almasini bilmistik,o tarihlerde hava oldukca sicak olacaktir.Ve son olarak evde
Oynayacagimiz rize maciyla bana musada diyecegiz.Ben inaniyorumki bu maca kalmadan bu isi bitirecez.Bu mac
Sampiyonlugu kutladigimiz guzel bir galibiyetlede bitebilir yada rize"nin devlet destegi ve bizim dogu karadeniz
Sevdalisi yoneticilerimiz ve secim donemi nedeniyle birileri tarafindan o gunku sartlara gore rizeye birileri guzellik
Yapma cabasinda da olabilir.

Ilk viraj,5 maclik periyot,hemen hemen gecen sene 5 maclik seri yakaladigimiz donemle ayni tarihlerdeyiz.
5 te 5 yaparsak,denizliye cok farkli gideriz ve artik sampiyonluk sarkilari soylemeye baslayabiliriz.

Fiksture baktigimiz zaman bu 5 mactan 15 puan cikarmak  o kadar da zor degil.Bunu gerceklestirebilirsek
Süperlige yukselen ilk takim olma apoletini 28.hafta sonunda takabiliriz.

Simdi de gelelim en zevkli kisma,TAHMINLERE:
ADANA(D)  3
TAVSANLI 3
GIRESEUN 3
DIYARBAKIR  (D) 3
KARSIYAKA 3
DENIZLI (D)  0/1/3
ERCIYES  1/3
ORDU  (D) 0/1/3
GUNGOREN 3
GAZIANTEP BB (D)  0/1
RIZE 1/3

Geride kalan 11 haftada 20-24 arasi bir puan toplayacagimizi dusunuyorum.Buda 57-61 puana denk geliyor.
Ankarasporun yoklugunda 6 puan eksik hesaplamamiz lazim gecen senelere gore.Birde ligin bu seneki yapisinin
Puan barajini dusurecegi asikar. Hedef tutarsa ulasacagimiz puan sampiyonluk icin fazlasiyla
Yetecektir. Zaten Huseyin Kalparin 7 mac kazanmamiz lazim stratejisiylede hemen hemen ortusuyor.

Son olarak son 5 senenin puan barajlarini koyalim:
2009-2010  karabuk 77 buca 64
2008-2009  manisa 64 diyarbakir 62
2008-2007  kocaeli 64 antalya 61
2006-2007  hacettepe 66 buyuksehir bld.65
2005-2006 bursa 71 antalya 67

5 sene onceki tahmin ve hesaplama maceramiz ne yazikki umdugumuz gibi bitmemisti.Umarim bu sefer 5 yil sonra
Gulen ve mutlu sona ulasan biz oluruz.

Hadi bakalim tahminler,yorumlar,hesaplamalar BASLASIN!

Ollivanders

Adana 3
tavşanlı 3
giresun  1
diyarbakır 3
karşıyaka 3
denizli 1
erciyes 3
ordu 1
güngören 1
Gbb 3
rize 3

25  puan 37+25 : 62 puanla ÇIKARIZ .

KareAs55

Adana  3
Tavşanlı  1
Giresun  3
Diyarbakir  3
Karsiyaka  3
Denizli   3
Erciyes  3
Ordu    1 (en kötü ihtimal)
Güngören  1 ( en kötü ihtimal)
Gbb  1
Rize   3
Buda 25 eder   37+25  = 62  

Ben ordu-güngören-gbb maçlarınıda  havayla kazanıcağımıza inanıyorum  65-66 puanda toplama ihtimalimiz var bana göre  :)  Çıkıyoruz... İnşallah :)

mehmet yılmaz

Şu seride 5/5 yapmak muhteşem olur. %99 şampiyon bile olduk diyebiliriz. Ancak bizim takımın bunu yapabileceğini sanmıyorum. İnşallah yanılırım. Kapanan rakipleri içeride açamıyoruz. Tempomuz düştü ikinci devre. En büyük avantajımız ve gücümüz savunma kaabiliyetimiz.

Şu maç 3 şu maç 1 demetense içimden geçeni söyleyeyim, Allah'ın izniyle biz sondan 2. hafta G.Antep'te şampiyonluk maçına çıkar ve turu atarız. Samsun'dan da Antep'e uçak kaldırırız ;)

babasamsunlu

61 OLURSA ÇIKMAYALIM HOCAM... :) :)

Şaka bir yana bende 5/5 in gelebileceğine inananlardanım..
Son 7-8 yıldır fikstür hiç bu kadar lehimize olmamıştı..
En kötü anlarımızda hep zorlu rakiplere denk gelmişti maçlarımız..
En kötü takımlarda tam bizim maça doğru hareketlenmeye başlamışlardı..ve bizim maçta patlamışlardı..

Şimdi rakip Adana ve zor durumda..
İçerde karşılaşmaktan çok daha iyi böyle bir adanayla dışarda oynamak..Burda olsa kapanırlardı..Çözemek için por-çöz kullanmak zorunda kalırdık :):)Ve tahminim kesinlikle 3 puan..

Sonra içerdeki 2 maçı alırsak zaten yolu yarılamış oluruz..Ki tavşanlı ve giresun maçları zorda olsa kağıt üstünde alabileceğimiz maçlar..Ve alacaz inşallah..

Diyarbakırın biraz şansı olsa  boluyu yenebilirdi..Çok genç çocuklarve kendilerini göstermekye çalışıyorlar..
Belki böyle bir fırsat bir daha ellerine geçmeyecek..O yüzden düşmeleri kesin olsa bile top oynamaya çalışacaklardır..
Ben sizin kadar rahat 3 puan diyemiyorum ama inşallah 3 puanla döneriz..
Karşıyaka maçı bence diyara göre daha kolay geçecek..3 de oradan diyelim :)

Denizliye nedense ben puan yazamıyorum..Çok önemli bir zamanda çok önemli bir viraj..Çok zor geçecek bence..Bu süreçte puan yazamadığım tek maç..

Erciyes maçına kadar erciyesin hiç bir iddası kalacağını sanmıyorum ve bizim çok rahat alacağımız bir maç oalrak görüyorum..

Bir puan kaybıda Orduda yaşarız ve sezonun son puan kaybı olur..tam bir beraberlik maçı olur..
Biz kapanırız onlar çözemez..Öylece sıfır sıfır biter maç..

Güngören Antep ve Rize maçalrını çok rahat alırız..
Eğer diğer takımlarda ekstra puanlar kaybederse Güngören veya Antep maçından sonra Şampiyonluk turunu atarız..(AMİN RABBİM İNŞALLAH)

İnşallah herşey kalbimize göre olur..

spooks

Güngörenden 3puani alırız

GurbetciFanatik

55 Puanla sampiyon olcagiz bakin da görün  ;D ;D ;D

Burda kimse 60 Puan yapamaz imkani yok.

spooks

berusa55

Dün de yazmıştım; eğer ki önümüzdeki beş maçı alırsak ikinciyle bilemem ama üçüncü sıradaki takımla tahminim en az altı puanlık bir fark yapmış oluruz belki de daha fazla; bu da bizi süper lige çıkaracak yolda çok avantajlı bir pozisyona getirecektir. Hadi inşallah...

ahmetsefa55

eğer bu takım benım tanıdıgım takımsa ve bu lig bankasyabirincilig ise ummadığımız puan kayıpları olacaktır.

ben bu hafta eksiği olan, kazanması gereken adanayı deplasmanda daha rahat oynamanın da vermıs oldugu psıkolojıyle yenerız dıye dusunuyorum.3 puan.

tavsanlı macına ben şu gözle bakıyorum.nasıl ki ilk devre denizli maçına butun şehir inanmıştık ve bana gore sezonun en ıyı futbolunu oynamıstık aynı şekilde tavşanlınında serisini kırmak için müthiş bir inanmışlık olacaktır.3 puan belki 1 puan.

gıresun macı bence bızım puan kaybedecegımız son iç saha maçımız olacaktır.giresun bize ters gelen bir takım.bu maç öncesi kemalin de kart cezalısı olabılecegını dusunuyorum.o yuzden bu mactan pek umıtlı degılım.1 puan

dıyarbakır macı bence bızım adımıza zor gececek.ancak bu sene dıyarbakırın aleyhıne yapılan barız hakem hatalarının bıze de yapılacagını dusunuyorum. buradan da 3 puan cepte.

ksk maçı.biz kötu durumdayken altay olsun ksk olsun hıc acımadılar yendıler gectıler bızı.sımdı sıra bızde dıye dusunuyorum.burada kskya farklı bır tarıfe uygularız.hatta mac tahmınım 3-0 yanı 3 puan cepte.

sonra lıgın kader haftası denızlı deplasmanı.eger dedıgım skorlar gerceklesırse denızlı maraton trıbununu bıze versın madem dolduramıyorlar  :) tabiki zor maç.ama ben 1 puanı rahat alırız dıye dusunuyorum.

içerde eğer hedefsiz gelirse erciyesi zorlanmadan geçeriz diye dusunuyorum.ama hedefle gelırlerse işimiz zor.3 puan yuksek ıhtımal ama bır soru ısaretım var bu macla ılgılı.

ordu deplasmanı.sezounun en kalabalık ve coşkulu deplasman trıbunu olur.kafa kafaya oynarız.3 puan olası 1 puan da olabılır ama kayıpsız donmeyız dıye dusunuyorum.

gungoren macı sıkıntılı olur.sezon sonuna dogru kume dusmemek ıcın mucadele arzusunu 2 katına cıkaracaktır gungorenlı topcular.bu mac cok zorlanacagımız bır mac olur.duran toptan ya da şans goluyle kazanırsak kazanırız dıye dusunuyorum.1 yada 3 puan

ve krıtık mac.antep beledıye.o zamana kadar köprunun altından çok sular akar ancak baglantılarımızı kullanırsak ve tabıkı antepın de superlıge cıkmak ıstemedıgını de dusunursek 3 puan neden olmasın.

rıze macı eger sampıyonlugu garantılemıssek 0 puan.eger garantılememıssek cok sıkıntılı bır mac olur.ve kazanamayız dıye dusunuyorum.0 ya da 1 puan.

ıyı ıhtımal    :27
kotu ıhtımal : 18-19  puan alırız kalan maclarda.

buda demek oluyorkı 37+27=64 ya da 37+19=56 puanla sezonu bıtırırız.  
ya 3. 4. ya da açık ara şampiyon oluruz.

yalnız şunu da söylıyım gelecege daır tahmınlerım cok buyuk ıhtımalle tutmaz. :) bakalım ıyı ıhtımalmı kotu ıhtımalmı tutacak.daha ıyısı olsun da daha kotusu olmasın ınsallah.

Dartagnan

Alıntı yapılan: ahmetsefa55 - 28 February 2011, 15:35:51
eğer bu takım benım tanıdıgım takımsa ve bu lig bankasyabirincilig ise ummadığımız puan kayıpları olacaktır.

kilit nokta....

FaTiH_HaN

Ummadığımız maçlarda puan kaybedebiliriz ama 1 puana razı olduğumuz maçlardan da galibiyet çıkarabiliriz. Küçük maçlarda kaybedeceğimiz puanları büyük maçlarda telafi edebiliriz, ki bu sene çoğu maçta bunu yaşadık. Ama 5te5 yaparsak bu iş %90 biter Ersin abi en kötü ihtimali yazmış 3. ile aramızda en az 6 puan olur diye bence daha fazlası olur ilk 8 içindeki takımlar leblebi gibi puan kaybetmeye müsait. tabi bizde puan kaybedebiliriz. ama 5te5 yaparsak Samsunspor şampi deriz.

kumköylü ahmet

5 te 5 yapmamiz icin bir neden yok bence rahat 5 maci almaliyiz eder sana 15 puan 37+15=52 puan.adanayi rahat yeneriz tavsanli iyi oynuyor ama bizim markamiz yeter,giresun samsuna dilenemez,diyarbakir bu ligde yok gelen giden 3 puani aliyor ama tek korkdugum mac bu mac nedeni ise samsunspor bu ve son olarakda karsiyaka zaten 4 maci aldigin takdirde karsiyakaya karsi seyirci vermez bu maci..bukadar gelirsek rakiplerde puan kaybetmis olacak buyuk ihtimalle ve rahatlariz diyorum...Hayirlisi Olsun Insallah Busene son senemiz

kuzeycity

ADANA(D)  3
TAVSANLI 1
GIRESUN 3
DIYARBAKIR  (D) 3
KARSIYAKA 1
DENIZLI (D)  1
ERCIYES  3
ORDU  (D) 1
GUNGOREN 3
GAZIANTEP BB (D)  1
RIZE 3

galibiyet / beraberlik /galibiyet / beraberlik ... bu şekilde gidecek gibi duruyo fikstür ; eder = 23 puan

yirmiuc

önümüzdeki 3 maçta iyi bir hava yakalarsak sezon sonuna kadar böyle devam ederiz.
bu maçlarda beklenmedik sonuçlar alırsak da paraşütsüz düşüşe geçeriz.