Bank Asya 1. lig 3. hafta SAMSUNSPOR'UMUZ- Mersin İdman Yurdu: 1-1

Başlatan celebi, 29 August 2010, 23:40:24

« önceki - sonraki »

isa55

bu maçta 3 puanı kaçırdık. ahmet nerdeyse yere yatmadı. hocanın azizdeki ısrarını anlamış değilim. ayrıca ersin ve kemal uyuşmazlık gösterdi ilk kez. cenk te zor aldığı kredisini tüketiyor, biraz kıpırdamalı. hakan bayraktarı çok aradık fakat benzer pozisyondaki anılı kullan(a)madık.(bu arada mersinin 3 numarası müthiş oynadı.) puanımız iyi gibi görünsede oynadığımız takımlar bolu hariç hepsi zayıf takımlar. karşıyakayı da geçeriz bence. asıl lig haftaya başlıyor. inşallah bu moralle diğer maçlardada puanlar kazanır evimize döneriz.

davidsavage

bu maçta maratonun şöyle geniş açılı bi fotosu olsaydı süper olurdu çok kalabalıktı ya :)

YaşarDoğu

edmontdante

Takım maçı döndürmeyi istedi.Bence elinden geleni de yaptı.Bu kadroyla  ve skor dezavantajı ile ancak bu kadar olur diye düşünüyorum.
Orta sahamızın üretken olmayan yapısı sebebiyle sonuca gitmek zor oluyor.Sahada olan orta saha oyuncularından Murat Yıldırım'ın diğerlerine göre daha farklı olduğun düşünenlerdendim ancak artık o da topla etkili olamıyor.Defansif anlamda 2-3 tane çok kritik hamlesi dışında eski günlerini aratmaya devam etti yine.Özellikle topla boğuşması ve topu ayağından bir türlü çıkartmaması futbol zevkimi öldürdü diyebilirim.
Gecenin en kötü ismi ise Ersin'di.Vücut dengesini sağlayamamış bir görüntüsü vardı sanki hiç ısınmadan maça başlamış gibi.
Dikkatimi çeken bir diğer konu ise Savaş'ın bazı  saçmalıkları.Mesela 40 metreden şut atma özgüveni, soldan Orhan bindirirken boş kanada oyunu açmak yerine ters tarafa bakıp diğer tarafa top atma fantazisi,Zenke'nin taşıdığı ve ceza sahası önünde Savaş'a verkaç maksatlı attığı pasta daha pas gelmeden tutup vurmaya şartlanması gibi.Rakip saha presi gol öncesi yaptıkları artılarıydı tabiki.Ayrıca sanki Cenk'e karşı bir durum var gibime geldi özellikle Savaş-Murat ikilisinin yaptıklarına bakınca.Umarım yanılıyorumdur.
Bana kalırsa bu gece Cenk değişikliği yerine orta sahaya Anıl alınmalıydı.Zaten oyundan düşmüş olan Mersin'i sahasına hapsetmek bu şekilde mümkün olabilirdi.
0-1 den maçı beraberliğe taşımak ve en azından yakaladığımız havayı kaybetmemek  önemli.Topa hakim ve oyunu yönlendiren oyuncularımızın olmaması,takımın hala doğaçlama futbol oynuyor olması sebebiyle  ilk 2 bana uzak görünüyor.İlk 6 sanırım gerçekçi hedef.

NOT:Biraz fazla heyecanlıydım bu maçta.Yorumlarım bu sebeple belki çok sağlıklı olmayabilir

cembaba

Şehir kale arkası mükemmel bir şekilde dolmuş. Şuraya bakın ya 45 dk' lık oyuna bile 10.000-11.000 kişi gelmiş. İlk ikiye oynasak 2 saat önceden gireceğiz stada herhalde :S

KareAs55

Son iki maçdır şehir kale arkası fulle yakın çekiyor sebebini bilen varmı ?

berusa55

AlıntıSamsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 13 Eylülde 40. dakikasında tatil edilen ve bugün kaldığı yerden oynanan karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye liglerinde böyle bir maçı ilk defa gördüğünü söyledi.

Kalpar, şunları kaydetti:
''Enteresan bir maçtı. Böyle bir maç ile ilk defa karşılaşıyorum. Bizim açımızdan çok kolay değildi. İlk yarı 5 dakika oynadık içeri girdik. Futbolcu psikolojisi bu konuda çok kolay toparlanacak pozisyonda değil. Ancak aşırı derece iyi motive olmuş oyuncularım beni çok mutlu etti. Kazanabilme adına ilk 5 dakika dahil her şeyini ortaya koydular. Son 45 dakikada da önce beraberliği kurtarabilme adına müthiş bir arzu ve istekle oynadılar. Gol attıktan sonra da galibiyeti kovalamak için elinden geleni yaptılar. Tüm oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum.''

Karşılaşmadan galip ayrılabilme adına her şeyi denediklerini ifade eden Kalpar, ''Kazanmak için her şeyi yaptık ama olmadı. Beraberlik de kötü bir sonuç değil. Puan puandır. En azından bir puan alarak rakiplerimizle aramızdaki puan farkını koruduk. Bu bir puanlar bize önümüzdeki süreçte çok faydalı olacaktır. İnşallah lig sonunda şampiyonluk hedefine ulaşırız'' dedi.

-MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ-
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise bu karşılaşmanın bir antrenörün hayatı boyunca yaşayabileceği en stratejik maç olduğunu söyledi.

Samsunspor'u tebrik eden Sağlam, şu ifadeleri kullandı:
''Bir takım cephesine baktığınızda kaybedecek bir şeyi olmayan, diğer takım cephesine baktığınızda skoru korumaya çalışan bir zihniyet. Siz istediğiniz kadar bazı şeylerde değişiklik yapmaya çalışın böyle bir maçta oyuncuların bu zihniyeti değiştirme şansı yok. Zaten de öyle oldu. Bir antrenörün hayatı boyunca yaşayabileceği en stratejik maç. Samsunspor coşkulu oyunu ile yoktan bir puan alarak maçtan ayrıldı. Gerçekten Samsunspor'u tebrik etmek lazım. Şu ana kadar oynadığım ve seyrettiğim takımların içerisinde bana göre Samsunspor ne yaptığını bilen takımların başında geliyor.'

http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20101103/samsunda_macin_ardindan.html

mehmet yılmaz

Maçtan bazı kareler

Maratonun neredeyse tamamı, Şehir kalenin yine neredeyse tamamı ve Şirinler'in olduğu kısmın da geniş bir bölümü dolu idi.

celebi

sanırım bu akşamki bank asya 1.lig günlğünde özeti verirler

Tufan

"İnşallah lig sonunda şampiyonluk hedefine ulaşırız." Hüseyin Kalpar

bu lafın aslı var mı?
herhalde bugünkü çoşkuyu arzuyu görünce Kalpar sonunda hedefin farkına vardı.

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: TuFaN55 - 03 November 2010, 23:50:22
"İnşallah lig sonunda şampiyonluk hedefine ulaşırız." Hüseyin Kalpar

bu lafın aslı var mı?
herhalde bugünkü çoşkuyu arzuyu görünce Kalpar sonunda hedefin farkına vardı.
agzından kacmıstır  ;)

celebi

cgr

Bu akşamki kazanma isteği inşallah bundan sonraki maçlarımıza da yansır. Gerçekten Diyarbakır maçına göre daha doluydu stadımız. Hem yarım kalan hesabı görmek , hemde takımın aldığı başarılı sonuçlar bu dolulukta önemli bir faktördü bence. Zenke'nin belkide en iyi performansı bu maçtı, golü de gerçekten güzeldi.Doğruyu söylemek gerekirse takımda Ersin ve Savaş dışında da kötü oynayan yoktu.

Ayrıca buradan Engin abiye ayrı bir teşekkür etmek lazım : )) Bir basın açıklamasıyla bizi maraton tribününe girişteki çamur rezaletinden kurtardığı için : ))

55.hakan

56. dakikada golü bulmamız bizim avantajımız.Ancak yaklaşık 40 dakika gol bulamamamız üzüyor insanı.Anlatılana göre takımın mücadeleci oyunu umut verdi en azından.Hedef şampiyonluk Kalpar , taraftarı görünce sen de bunu demek zorunda kaldın.Artık bu hedefi kabul et.

Serkan

bu onun bunun çocuklarına mersin'de koymadan rahat yok...!