Samsunspor Olağan Genel Kurulu - 10 Nisan 2009 Cuma Saat: 17.00 - ÇAGEM İlkadım

Başlatan Recep, 14 February 2009, 19:22:27

« önceki - sonraki »

Sempatik Bengülü

18 February 2009, 20:58:14 #45 Son düzenlenme: 18 February 2009, 21:00:51 sempatik bengülü
gerçekten taraftarlarımızı yürekten kutluyorum çok güzel görüntüler bunlar

celebi

Clint_Eastwood

İşte taraftar budur... Helal olsun hepinize....

mehmet yılmaz

Fuat Köktaş, maalesef bırakacak gibi görünüyor. Aslında çok buruk, keşke bir umut ışığı görebilseydim diyor. Kalmayı istediği belli ama şartlar ortada. Bir başka yönetici abimizle Samsun TSO seçimlerini konuştuk. Çok güzel şeyler söyledi. Samsunspor'a yardım edileceği gibi 29 Marttan sonra gelecek olan belediyelerin, özellikle de Bş. Bld.'sinin muhatap almak zorunda olduğu bir yönetim oluştu. Ben çok umutluyum dedi. İnşallah oradan yüzümüz güler.

Taraftar kardeşlerime diyecek söz bulamıyorum, teşekkürler hepsine...

Kadir ÇELEBİ

Küçücük bir umut bile bizlere yetiyor güzel olumlu şeyler yapmamıza neden oluyor Sayın başkan Yönetim, futbolcu, taraftar el ele hep beraber Süperlig'e

cem 55

helal olsun organizasyonda yer alan kardeşlerimize gene kendilerine yakışanı yapmışlar fuat başkan gerçekten iyi niyetli şu ana kadar yaptıkları ile benim gözümde çok farklı bi yerde bence bunları hak ediyo elinde adnan ölmez yada mazhar başogluna tanınan imkanların yarısı olsa bence kalmayı düsünür ve cok farklı yerlerde oluruz ama malesef şartlar onun elini kolunu baglıyo insallah şu 2-3 gün içinde ufakta olsa bi kıvılcım ateşlenirdi başkanımız görevinin basında kalır.mert kardeşimin dedigi gibi site olarak da bence bi organizasyonda bulunmalıyız bizler gurbet ellerde sizlere ancak kalben destek olabiliriz ama samsundaki arkadaslar baskanımıza destek oldugumuzu belirtmeliyiz en azından şimdiye kadar gösterdigi iyi niyetli çalısmalar için kendisine teşekkürlerimizi sunmalıyız.

samsunmania

Helal olsun arkadaşlar. Bu takım elbet kabuğundan çıkacak, güzel günlere doğru yol alacak. Bunun sebebi de sizler olacaksınız.

guvener55

arkadaşlar çok iyi bir organizasyon olmuş hepinize helal valla inşallah bi faydası olur

pitbul055

19 February 2009, 11:29:24 #53 Son düzenlenme: 19 February 2009, 11:31:54 pitbul055
Alıntı yapılan: sBc-55 - 19 February 2009, 00:56:46
la bırakırsa bıraksın yaaa...adama bizi bırakma hesabı yapıoz.adam bize bu iş hırsızlık işine döndü sözüyle cevap veriyo.biyerleri kalktı herhalde
bu nasıl işdir anlamadım.hoca gelir kafasına göre bırakıyorum der.başkan gelir seneye süperlige çıkacağız der 6 ay geçmeden kaçmanın planlarını kurar.ne hallere düşdük ya..sıkıldık artık bu muhabbetlerden

ali ihsan

Destek bulamayınca kaçınılmaz son gerçekleşiyor.Fuat Köktaş haklı bence.Destek vermeyenlerin harekete geçmesi lazım.
Büyükşehir belediyesinin önünde eylem yapmak lazım.

beşnumara

Alıntı yapılan: 35ama55 - 18 February 2009, 21:03:59
Mükemmel bir organizasyon ... Başkan umarım bu sesi dinler ve devam eder , bizde site olarak başkanımıza sesimizi duyuralım mı ne dersiniz , bir antremanda takımımızın ve başkanımızın yanında olalım  ...
kardeşim site olarak bir organizasyon düzenlemeye gerek yok ki. hem siteye de yazıldı.dün akşam tesislere gidilecek diye. burada her gruptan insanlar var zaten.siteye bi daha bi daha yazmaya gerek yok ki. gideceğiz dedik ve gittik.keşke sizler de yanımızda olsaydınız.
not: sözüm sana değil mert ama siteye yazıldıysa takip edelim. LÜTFEN

beşnumara

Alıntı yapılan: 35ama55 - 19 February 2009, 15:31:01
fatih nerede vardı , ben mi göremedim kardeşim ?

Alıntı yapılan: since1965 - 18 February 2009, 01:23:06
Yarın akşam 17 30 daki idmanda taraftar grupları Hem Fuat Köktaş destek hemde Yzy a protesto etmek için tesislerde olacaklar.Takıma moral amaçlı meşaleler yakılacak gereken kişilere gerekli mesajlar verilecektir.

kardeşim bi yönde haklısın başlık açılmamış ama bu mesaj yazılmış üstünde de pek durulmamış.hem başlık açılmasına da gerek yok.sonuçta sen siteyi takip eden arkadaşsın.

ozgur_altunay

Köktaş'a taraftar baskısı
Bütün taraftar grupları Köktaş'a aday olması yönünde destek verirken Vali Güzeloğlu'na da..
19 Şubat 2009 / 15:00
Bütün taraftar grupları Köktaş'a aday olması yönünde destek verirken Vali Güzeloğlu'na da çağrıda bulundular.

Samsunsporlu bütün taraftar grubları dün Nuri Asan Tesisleri'nde toplanarak olagan genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Başkan Fuat Köktaş'a destek verdiklerini açtıkları pankartlarla gösterdiler. Taraftarlar 55 tane meşale yakarak, Başkan Köktaş tribünlere çağırdılar

PANKART AÇTILAR
Kırmızı- Beyazlı renklere gönül veren taraftarlar, 21 Şubat'ta yapılacak Olagan Genel Kurul'da aday olmayacağını açıklayan Başkan Fuat Köktaş'a destek verdiler. Nuri Asan Tesisleri'nde akşam yapılan antrenmana gelen 100 civarındaki taraftar topluluğu üzerinde 'Fuat Başkan Duy Bu Sesi, Bu Ses Taraftarın Sesi, Seviyoruz Seni, Bırakma Bizi' yazan bir pankart açarak Köktaş'a destek verdiklerini gösterdiler.

55 TANE MEŞALE
Başkan Köktaş odasından tesislere çıktığı zaman taraftarlar 55 tane meşale yakarak, Köktaş'a destek verdiklerini gösterdiler. 'Büyük Başkan Bırakma Bizi' diye de tezahürat yapan taraftarlar bir de açıklama yaptı. Taraftarlar ortak bir açıklama ile, "Başkanımız ve takımımızın bu başarısını şehirde çekemeyenler var. Ancak takımımızın başkanımızla birlikte bu yıl play-off oynayacağına inanıyoruz" dedi.

BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ
Taraftarların açıklaması şöyle devam etti: "Başkan Fuat Köktaş bu zamana kadar Samsunspor'da başkanlık yapanlar arasında eline geçen parayı en iyi şekilde kullanandır. Bizim gördüğümüz kendisi çok açık sözlü ve dobra bir insandır. Bu yüzden biz başkanımızı çok seviyoruz. Samsunspor'a zor günlerde sahip çıkmıştır. Başkanlık yaptığı dönem içerisinde belediyelerden destek almayan tek başkandır. Bu unutulmamalı".

GÜZELOĞLU'NA SESLENDİLER
"Başkanım siz Karadeniz çocuğusunuz. Karadeniz çocuğu merttir. Başladığı hiçbir şeyi yarı yolda bırakmaz. Sizin de mert bir insan olduğundan kuşkumuz yok. Bu takımı yarı yolda bırakmayacağınızında farkındayız. Size güveniyor ve sizi çok seviyoruz. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu bu şehrin en üst düzey yöneticisidir. Ondan isteğimiz belediye başkanları ve işadamlarını toplayarak Samsunspor konusuna el atması".

OYLARIMIZ DESTEK VERENLERE
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a yaptığımız bütün çağrılar cevapsız kalmıştır. Siz de bu şehrin yöneticisi olarak Samsunspor'a destek vermelisiniz. Bu ehirde en büyük marka Samsunspor'dur. Biz Samsunlu ve Samsunspor sevdalısı taraftarlar olarak bundan sonraki süreçte kimin Samsunspor'a sahip çıkacağını göreceğiz. Seçimlerde de oylarımızı destek verenlere ve destek sözüsöz verenlere kullanacağız".
http://www.samsun.net/haber/koktasa-taraftar-baskisi-3857.htm

HoliganSamSunLu

Samsunspor Taraftarında antreman kültürü oturmaya başladı vede çok güzel oldu Burhan olayından sonra Fuat başkana verilen destek ve her defasında 55 meşale olayı 10 numara oluyor tirübünler iyi yolda bence

Fecr_55

Alıntı'ÜZÜLEREK AYRILIYORUM'

Gazetemiz spor yazarı Fedai Aksoy, Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş ile görüştü...
20 Şubat 2009 Cuma 10:52
Yarın yapılacak olağan genel kurul toplantısında aday olmayacağını net bir ifadeyle açıklayan Başkan Köktaş, Samsunspor ile ilgili tüm gerçekleri HALK'a anlattı.

Samsunspor'da yarın olağan genel kurul toplantısı yapılacak. Karşıyaka maçından sonra kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayan Başkan Fuat Köktaş'ın görevi bırakışının gölgesi altında yapılacak kongre öncesi kulübü büyük bir belirsizlik bekliyor. Yaklaşık 7 aydır Samsunspor'u yöneten Fuat Köktaş, görevi bırakırken son röportajını HALK'a verdi. Gazetemiz köşe yazarı Fedai Aksoy'un sorularını yanıtlayan Köktaş, Samsunspor hakkındaki tüm gerçekleri anlattı.

Samsunspor'a nasıl başkan oldunuz?

Görevi kabulden önce vali beyle görüşmek istedim. Sonra Yusuf Ziya Yılmaz beyi iki kere aradım. Kendisi şehir dışındaydı. Onunla telefonla görüşüp bana görev verilmek istendiğini dile getirdim. Büyükşehir Belediyesi'nin katkısı ne olur diye sorduğumda benim kulüp başkanı olmama pek sıcak bakmadı. Bu görüşmede Yılmaz bana, 'Sana başka yerlerde ihtiyacımız var' dedi. 15 gün sonra cumartesi günü makamında buluştuk, kendisine kulübün mevcut durumunu ve hedeflerimi aktardım. Kendisi bu görüşmenin sonunda ayrılırken bana, 'Zor bir işe girdin; beklediğinden fazla yardımcı olacağız.' diyerek beni yolcu etti. Hala bekliyorum; 'Ne zaman yardımcı olacak.!' diye. Ömrümüz vefa etmeyecek galiba ki öyle de oldu. Şehrin ortak konsensusu oldu biraz da ismimiz üzerine kurulan baskıyla oldu. Aklımın ucundan bile başkanlık yapmak geçmedi. Başkanlık için son kişi olarak kendimi gördüm. Bazı görevler ıstemeden verilir. Bu da öyle oldu. Kamuoyunun itmesiyle buraya geldim. Futbolda yönetici deneyimim fazla olmamasına rağmen çok çalışarak bu kulübü yönetebileceğimi düşündüm.

Yönetim Kurulu'nu nasıl oluşturdunuz?

Görevi kabul ettikten sonra eski başkan, yönetici ve futbolcularla bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla görüşerek bilgi alışverişinde bulundum. Bu görüşmelerden sonra ortaya çıkan isimleri değerlendirdim ve son noktayı koyup yönetimimi oluşturdum. Ardından da 12 Temmuz tarihindeki kongreye tek liste halinde girerek bu yükü omuzladık.

Sezon başında teknik kadro oluştururken kriterleriniz neydi?

Yönetim olarak ilk düşüncemiz Samsunlu bir teknik adamı takımın başına getirmekti. İlk etapta Samsun'daki hocalardan bu işi layıkıyla yapacak arkadaşlar üzerınde görüş alışverişinde bulunuldu. Fakat geçen dönemlerde yaşanan olumsuz tecrübelerden dolayı kafamızda oluşan soru işaretlerinin ardından yerli hoca yerine dışardan hoca getirmeye karar verdik. Genç futbolculara önem veren bunun yanı sıra akademik kimliği bulunan Hayrettin Gümüşdağ hocayı tercih ettik. Bize göre gelinen noktada iyi futbolcu ve teknik heyet tercihleri yaptığımızı düşünüyorum.

Geldiğinizde kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo nasıldı?

Kulübün mevcut gelir-gider tablosu ayrıntılarıyla incelendi. Yönetim Kurulu olarak önce teknik kadro hemen ardından da transferler için bir yol haritası oluşturuldu. Ardından takımın hukuki sorunlarını çözmek için Ankara'da futbol hukukunu çok iyi Kemal Kapulluoğlu ile anlaştık. Bu konudaki davalı sorunları çözüp yola koyulduk. Geçmişe dönük futbolcu alacaklarından dolayı kulübümüzün kapalı olan transfer tahtası açtırılldı. Hemen ardından da maliyeti düşük, genç futbolcularla uzun sözleşmeler imzalandı.

Yönetiminiz döneminde yaptıklarınız hakkında bizi aydınlatabilir misiniz?

Bizim göreve gelişimizin ardından ilk yapılan iş her türlü bilgi ve belgenin kayıt altına alınmasıydı. Bizden önce hangi futbolcuya ne zaman, ne kadar ödeme yapılmış belli değildi. Bunları ortaya çıkardık, disiplin yönetmeliğini hazırladık, ekonomik tabloyu herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir şekle soktuk ve bütün bilgileri de şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştık. Belirsiz hiçbir konu kalmadı. Kulübün kurumsal değerlerini büyütmeye çalıştık, şehirle bütünleşmeyi sağlayarak Samsunspor kimliğinin daha da güçlenmesini sağladık. Fakat bu süreç içinde projelerimizi hayata geçiremedik. Zamanımızın çoğunu ekonomik sıkıntılarla boğuşarak geçirdik. İnanın bana görev süremizin neredeyse tamamı kapı kapı dolaşıp para istemekle geçti. Bütün bu sorunlarla uğraşırken bir yandan da takımı gerek iç sahada gerekse deplasmanda hiç yalnız bırakmadık.

Görev sürenizde size destek olacağını belirtip katkı vermeyenler oldu mu?

Daha önce kulübün iyi idare edilemediği yönünde bir kanaat vardı. Paranın emin ellerde olmadığı, har vurup harman savrulduğu düşünülüyordu. Yönetime gelmemiz ile birlikte bu olumsuzluğu ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Bizden önce bazı sebeplerden ötürü takıma katkı vermeyenlerin 'Siz gelirseniz destek olacağız' deyip bizi çalışmalarımızda motive etmelerinin ardından daha yoğun bir tempo ile çalışmaya başladık. Ancak ne yazıkki söz verenler taahhütlerini yerine getirmedi. Bir müddet sonra ekonomik krizi öne sürerek, 'Biz size daha sonra dönelim' diyenlerin Samsunspor hakkında sağda solda ahkam kestiklerini gördük.

Yerel yönetimlerden destek gördünüz mü?

Samsunspor seviyesindeki bir kulübün belediye desteği olmadan ayakta kalması mümkün değildir. Kısa vadeli çözümler suni rahatlamalara sebep olur ki bu da arzulanan nihai başarıların yakalanmasını engeller. Bu nedenle birçok örneğini diğer illerde gördüğümüz kalıcı gelir getirici kaynakların, projelerin Samsunspor için hayata geçirilmesi gerekmektedir. Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Orduspor gibi kulüplerin yerel yönetimlerden aldığı katkı ve destek ortada. Ne yazıkki bizim bu konudaki çabalarımıza dahası görüşme taleplerimize cevap verilmemiştir. Samsunspor, hep birkaç sanayici ve işadamının eline bakmıştır. Bilet satışından elde edilen gelirin statta görev yapan güvenlik elemanlarının bile parasını karşılayamadığını daha ilk maçlarda görünce bu takımı sezon sonuna kadar sorunsuz taşıyamayacağımızı, sezon sonunu zor getireceğimizi daha ilk günlerde gördük.

Giderken görevini yapmış bir başkan edasıyla mı gidiyorsunuz yoksa...

Samsunspor başkanlığını bırakırken ekonomik ve idari anlamdaki belirsizlikleri ortadan kaldırmış, mali tablo herkesin bilebileceği ve öğrenebileceği bir şeffaflıkla kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Bunun yanı sıra futbolcularla uzun süreli sözleşmeler imzalanmış, ilk devre için oyuncu ücretlerinin yüzde 75'i ödenmiştir. Kısaca sorunların büyük bir kısmını halletmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Fakat gelinen noktada çaresiz kaldık, kongrede göreve devam etsek bile sezon sonunda takımın dağılmasına engel olamayacağımızı düşündüğümüz için 21 Şubat'ta yönetime talip değiliz. Bu tabloya bakarak 2 milyon 500 bin TL maddi kaynak üretebilecek Samsunspor sevdalıları bizim oluşturduğumuz sistemin meyvesini toplayabilirler. Buradan göreve gelecek ekibe şahsım adına elimden geldiğince destek vereceğime dair söz veriyorum.

Görev süresince kimler yanınızda oldu?

Bu süreçte; bana güvenip destek veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na, işadamları Cemal Yeşilyurt, Turgut Tüfenk, Galip Öztürk, Mehmet Cengiz ve Kazım Yılmaz'a ayrıca SAMSİD Başkanı Hakkı Tomaç ve yardımcısı Eyüb Güler'e, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra kombine bilet alarak, dergimize abone olarak, sevgi noktası kampanyasına katılarak, her maç tribüne gelerek takımımızın ve bizim arkamızda duran Samsunsporlular'a minnettarım. Samsunspor ile kamuoyu arasındaki iletişimi sağlayan Samsun medyasına da şükranlarımı bildirmek isterim. Tüm sıkıntılara ortak olan personelerimize, hocalarımıza, futbolcu kardeşlerime, gecesini gündüzüne katıp bu takıma kaynak üretmek için çabalayan yönetici arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Son sözünüzü alayım...

Net olarak bir şey var ki parasal problemleri maalesef çözümleyemedik. Kalıcı gelir kalemleri üretemedik. Kulübümüze ve kendimize zarar verecek bir konuma gelebileceğimizi düşündüğümüz için istemeyerek de olsa üzülerek görevi bırakmak zorunda kaldık. Yoğun kamuoyu baskısına diremeyerek göreve geldik, ağırlaşan ekonomik koşullar yüzünden ise görevden ayrıldık.

Coşkundere'yi Türk
futboluna kazandırdık

Hayrettin Gümüşdağ'ı gönderip Ercüment Coşkundere'yi takımın başına getirdiniz. O süreci anlatabilir misiniz?

Yönetimimizde Malatyaspor maçından sonra Hayrettin Gümüşdağ'ın gitmesi yönünde bir kanaat oluştu. Bu periyotta yardımcı hocalarla da sorunlarının olduğunu öğrendik. Zaten başarısız sonuçların birbirini takip etmesi üzerine hoca değişikliği kaçınılmaz oldu. Bundan sonra gelecek hocanın yerli olması gündeme geldi. Futbol camiamızda kabul görecek isimler üzerinde duruldu. Daha önce Samsunspor'da teknik direktör olarak çalışmayan isimler gündeme geldi. Daha doğrusu Ercüment Coşkundere üzerinde durduk. Ercüment hocanın altyapıdan gelen futbolcuları yakından tanıması, mukavele dönemlerinde kulübün içinde olması daha da ötesi iyi bir eğitim alması onu tercih etme nedenlerimizi oluşturdu. Zaman zaman aile içi problemler yaşansa da gerek ben gerekse yönetici arkadaşlarım her zaman için Ercüment hocayı destekledi. Bu süreç Samsunlu bir teknik adamı Türk futboluna kazandırmamızla sonuçlandı. Bu açıdan da çok mutluyum ve buradan ona yolun açık olsun kardeşim diyorum.

Tek üzüntüm altyapı

Altyapıda istediklerinizi hayata geçirebildiniz mi?

Öncelikle güven ortamı oluşturduk, üst yapıdaki sıkıntıların fazlalılığından dolayı maalesef antrenör ve personelle çok ilgilenemedik, maddi olarak altı besleyemedik bu bakımdan gerçekten çok üzgünüm. Altyapısı olmayanın üstyapısının olamayacağını savunurum. Ancak sezonu kurtarmanın hesaplarını yaparken altyapıda kurguladığımız düzeni oluşturamadık. 

Samsunspor'umuzun icinden olan, hatta basinda olan baskanimiz bile sezonun sonunu göremedigini söylüyor, takimimiz dagilacak mi gercekten?..disaridan bakan biz taraftarlar ne kadar ümitliymisiz oysa..taraftarlarin aldigi bilet parasiyla ayakta kalmasi tabii ki zor takimimizin, ama anlamadigim bizim kadar, yani taraftarlar kadar deger veren kimse mi yok, kimse mi kalmadi memlekette? gücü olanlar neden gücüne güc katmiyor, neden essiz degerimize sahip cikmiyor?
neden gelen gidiyor? neden kimse takimizin basinda bir basamak atlayip ya da aksine bir adim gerileyip gidiyor? isin sonunda ya kazanirsin ya kaybedersin, neden sonuna kadar gidecek yürek yok kimsede? biz sadece cebine güvenen baskan degil, Samsunspor'umuzun adina, sanina, tarihine ve sevdasina inanan, Samsunspor denince yüregi titreyen baskan istiyoruz..gururumuzdur Samsunspor, ayaklar altinda ezilmesine izin vermeyecegiz..!
gelen giden her baskanin emegine saygi duyuyorum, ama en cokta kendimle gurur duyuyorum, bir taraftar olarak her kötü sonuca ragmen takimimlayim..bogazimdaki dügümün adidir Samsunspor..dün birakmadim, bugün birakmiyorum, yarinlarda da birakmayacagim..
kim gelirse gelsin basa, kimse taraftarlar kadar destek veremez Samsunspor'umuza..

bende baskanimiza üzülerek sunu söylüyorum ki, 19 Mayis stadini kimsesizler yurdu gibi görüyorum artik, anasi babasi terketmis, tek destekcisi Samsunspor asigi bizlerle dolmus ici, yani bu yola baskoyan taraftarlardan baska kimsesi yok..

fazlasiyla müsait olup da destek vermeyen tüm "Samsunlularin" paralari borsada batsin insallah!!! krizden en büyük payi alirlar insallahhhhh!!!!! sezon sonuna cikamama düsüncesi dagitti beni..!!