Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

55_OrHaN_55

Şimdi gel de İnegölspordaki kırmızı kart gören oyuncuya kızma. Hiç gerek yokken bile bile biçti adamı. Artık Keçiörengücünü yenmek ve fişi çekmek zorundayız.

jean

Keciorengucu berabere bile kalsa liderdik bir turlu olamiyoruz inanilir gibi degil artik puan kaybîa tahammulumuz yok yenmemiz lazim herkesi kalitemizi gosterip

Raqua55

Sariyerin son dakika gollerinden Gina geldi. Kimse kolay kolay puan kaybetmiyor. Tek sansimiz rakiplerimizi icerde disarda farketmez yenip gecicez.
.

Stoper

Sarıyer, 8 maçta dakika 85'den sonra attığı goller ile puan ya da puanlar almış. Bunlardan biri de bizim maçtı, 87'de atmışlardı.

Son 5 dakikayı çıkar, Sarıyer play offa bile giremez. Mücadelelerini takdir etmek lazım, son dakikaya kadar gol kovalıyorlar. Hele 3 maçta 90+ da attığı goller ile kazanmış.Tam berabere bitti derken, gelen galibiyet kafadan 6 puan.

Biz ise Nigde'de 74'de atıp 1-0 ile 3 puanla dönmüştük. Son 16 dakika kala. Geri kalan maçlarda 60 dakika içinde işi bitirmişiz.

Gümüşhane ve Sarıyer maçlarında 87'de yediğimiz goller ile puan kaybetmişiz.

.

eprianu

Şu hayatta mesele Samsunspor olunca nedense arkamıza yaslanıp rahat edemiyoruz. Kırmızı Grup'ta iki takım çekişiyor, bizim grupta 5 takımın da iddiası var.

Çok zor bir denklemin içerisindeyiz. Şu durumda şampiyonu tahmin etmek gerçekten çok zor. Kanaatimce Gümüşhane, İnegöl, Bayrampaşa gibi ekiplerle yapılacak olan maçlar zirveyi etkilemez. Bu beş takımın birbirleriyle oynayacakları karşılaşmalar şampiyonu belirler.

Bakıldığı zaman puan olarak geri olmasına rağmen en avantajlı Sakarya görünüyor. Hem Gaziantepspor maçı duruyor hem de rakiplerinden sadece ikisi ile karşılaşacak.

İçerdeki Sarıyer ve Sakarya maçlarını kazanmamız, Kastamonu ve Keçiörengücü maçlarını ise kaybetmememiz gerekiyor. Başka türlü şampiyon olamayız.

tactician

Son 10 haftaya gerçekten ilginç bir tablo ile giriyoruz.
İlk 5 takımın bundan sonra kolay kolay değişmeyeceği ve alt taraftan bir takımın play-off iddiasında bulunamayacağını söyleyebiliriz.
Bu ligde şu ana kadar hiç bir şekilde yaşanmayan bir durum bu. Genel özellik olarak mevcut haliyle kırmızı grupta oluşan durum gibi süreçler yaşanıyor idi. 2 takım kıyasıya bir liderlik mücadelesi veriyor; 3. takım acaba aradan sıyrılabilir miyim diye bir iki adım geriden takip ediyor; 5-6 takımda play-off yarışı güdüyordu. Alt tarafta da en azından 6 takım küme düşmeme mücadelesinin içerisinde yer alıyordu. Bu minvalde de hedefsiz takım yok denecek kadar az alıyordu; en azından bu haftalarda.

Bizim gruba dönersek gerek altta iki takımın erkenden havlu atması gerekse de yukarıya güreşen takımların kalite olarak alttaki takımlardan bariz bir şekilde ayrılması bizim grubu genel şablonun dışına çıkardı. Bundan sonrası için yukarıdaki beş takım yarışı kovalayacak; aşağıda ise sadece Ankara Demir-Bayrampaşa arasında bir kümede kalma kavgası yaşanacak.

Özeti geçersek;
Keçiören takımı 4 hedef takım ile oynayacak kalan haftalarda. Bu haftaların dışında yaşanacak bir puan kaybı sürpriz olarak algılanacak. Bayrampaşa ve Sarıyer deplasmanları ile Kastamonu ve bizimle kendi evlerinde (!) oynayacakları maçlar kritik maçları. Bodrumspor ile deplasmanda oynacakları maç ufak da olsa sürprize açık bir maç; lakin ben bizim maçtan sonra Bodrum'un iyice hedefsiz kalacağı ve arka arkaya oynadıkları 3 maçın sonuncusunda Keçiören karşısında bir direnç ortaya koyabileceklerini düşünmüyorum.

Keza Sarıyer de yine 4 zorluk derecesi yüksek maç oynayacak. Kastamonu ve bizimle deplasmanda; Bayrampaşa ve Keçiören ile içeride oynayacak. Bu 4 maçın da arka arkaya olacağını ayrıca belirtmek gerekiyor. Bu durum kendileri açısında bir dezavantaj aslında. Fakat onların bizim maça kadar ufak bir hasarla gelebileceklerini bekliyorum. 13 -15 puan toplayarak bizim maça 64-66 puanlık bir karne ile gelebilme ihtimalleri yüksek. İnatçı bir takım olduğunu zaten artık hepimiz öğrendik. Daha önce de belirtmiştim liderlik mücadelesini Sarıyer ile vereceğimizi düşünüyorum.  

Sakaryaspor da yine 4 hedef maç oynayacak. Bu maçların ikisi küme düşme hattındaki takımlar; Ankara demir ve Bayrampaşa. Onlar da özellikle, Sarıyer'in bu hafta zorlandığı gibi Ankara deplasmanında zorlanacaklardır. 32. ve 34. hafta iki zor deplasmanları var; Kastamonu ve biz. son 3 haftaya kadar liderlik yarışında kalabilirler mi bilemiyorum ama bu sürece en yorgun giren takım hiç şüphesiz onlar. Her ne kadar hedefsiz gibi görünseler de iç saha karnesi oldukça iyi olan Sancaktepe karşısında bir sürpriz yaşayabilirler. Ankara demirspor dahil önlerindeki 4 maçlık periyotta ortaya koyacakları tablo onların son 3 haftaya kadar yarışın içerisinde kalıp kalamayacaklarını belli edecek. 4 puan geriden geleceklerini düşünürsek, bu yorgun ve kısıtlı kadro ile önlerindeki negatif tabloyu pozitife çevirebileceklerini düşünmüyorum açıkçası. 28.hafta sonunda hedeften uzaklaşıp play-off anlamında hazırlaklara başlayacaklarını düşünüyorum. Ve daha ötesinde play-off lardan bir üst lige çıkmalarını bekliyorum.

Bizim dışımızda son olarak Kastamonu takımını değerlendirirsek; kendileri yarışı en geriden kovalayan ekip. Şu an 5 puan gerideler. Önlerindeki 4 maçlık, Bayrampaşa(d)-Samsunspor-Keçiören(d)-Sarıyer serisinde yapacakları onların akıbetini belirleyecek. Ben onların da hafta arasınde deplasmanda bir yara alacaklarını bekliyorum. Bizim maç onlar için tamam-devam maçına dönecek. Sezon başından bu yana bir türlü ritim tutturamadılar; ve en önemlisi hücum üretkenliği noktasında ciddi sıkıntıları var.  Onların da bu 4 maçlık periyot sonrası havlu atmalarını bekliyorum.

Son olarak bizim tabloyu değerlendirmek isterim. Bundan sonra oynayacağımız hiç bir maçta kolay bir puan kaybı yaşamayız. Kısa vadede en önemli viraj noktası önümüzdeki hafta oynayacağımız Kastamonu deplasmanı. O virajı sağ salim geçersek içeride arka arkaya oynayacağımız Bayrampaşa ve Niğde maçlarını kayıpsız geçeriz diye bekliyorum. 29.hafta Keçiören deplasmanı ve 30.hafta Samsun'daki Sarıyer maçları sene sonundaki yerimizi söyleyecek.
31.hafta sonunda ortaya çıkacak tablo sene sonunda da aynen korunacaktır diye düşünüyorum. O haftanın en kritik maçı Sarıyer-Keçiören maçı.

Lig sonunda oluşması muhtemel puan tablosu yaklaşımım şu şekilde

1. Samsunspor - 77
2. Sarıyer - 74
3. Keçiören - 72
4. Sakaryaspor - 67
5. Kastamonu - 65

ngonge

Son haftalar gerçekten çok enteresan. Bizim için gözümde erken final maçı Keçiören deplasmanı. O maça kadar 10 puan toplamamız gerek. Hele 12 olursa mükemmel olur.

Hiç bu ligin bu kadar mücadeleci olacağını düşünmezdim. Değişik bir tecrübe oldu ama inşallah bir daha yaşamayız. :)

s_uzunkaya

Alıntı yapılan: tactician - 03 March 2019, 15:26:06
Son 10 haftaya gerçekten ilginç bir tablo ile giriyoruz.
İlk 5 takımın bundan sonra kolay kolay değişmeyeceği ve alt taraftan bir takımın play-off iddiasında bulunamayacağını söyleyebiliriz.
Bu ligde şu ana kadar hiç bir şekilde yaşanmayan bir durum bu. Genel özellik olarak mevcut haliyle kırmızı grupta oluşan durum gibi süreçler yaşanıyor idi. 2 takım kıyasıya bir liderlik mücadelesi veriyor; 3. takım acaba aradan sıyrılabilir miyim diye bir iki adım geriden takip ediyor; 5-6 takımda play-off yarışı güdüyordu. Alt tarafta da en azından 6 takım küme düşmeme mücadelesinin içerisinde yer alıyordu. Bu minvalde de hedefsiz takım yok denecek kadar az alıyordu; en azından bu haftalarda.

Bizim gruba dönersek gerek altta iki takımın erkenden havlu atması gerekse de yukarıya güreşen takımların kalite olarak alttaki takımlardan bariz bir şekilde ayrılması bizim grubu genel şablonun dışına çıkardı. Bundan sonrası için yukarıdaki beş takım yarışı kovalayacak; aşağıda ise sadece Ankara Demir-Bayrampaşa arasında bir kümede kalma kavgası yaşanacak.

Özeti geçersek;
Keçiören takımı 4 hedef takım ile oynayacak kalan haftalarda. Bu haftaların dışında yaşanacak bir puan kaybı sürpriz olarak algılanacak. Bayrampaşa ve Sarıyer deplasmanları ile Kastamonu ve bizimle kendi evlerinde (!) oynayacakları maçlar kritik maçları. Bodrumspor ile deplasmanda oynacakları maç ufak da olsa sürprize açık bir maç; lakin ben bizim maçtan sonra Bodrum'un iyice hedefsiz kalacağı ve arka arkaya oynadıkları 3 maçın sonuncusunda Keçiören karşısında bir direnç ortaya koyabileceklerini düşünmüyorum.

Keza Sarıyer de yine 4 zorluk derecesi yüksek maç oynayacak. Kastamonu ve bizimle deplasmanda; Bayrampaşa ve Keçiören ile içeride oynayacak. Bu 4 maçın da arka arkaya olacağını ayrıca belirtmek gerekiyor. Bu durum kendileri açısında bir dezavantaj aslında. Fakat onların bizim maça kadar ufak bir hasarla gelebileceklerini bekliyorum. 13 -15 puan toplayarak bizim maça 64-66 puanlık bir karne ile gelebilme ihtimalleri yüksek. İnatçı bir takım olduğunu zaten artık hepimiz öğrendik. Daha önce de belirtmiştim liderlik mücadelesini Sarıyer ile vereceğimizi düşünüyorum. 

Sakaryaspor da yine 4 hedef maç oynayacak. Bu maçların ikisi küme düşme hattındaki takımlar; Ankara demir ve Bayrampaşa. Onlar da özellikle, Sarıyer'in bu hafta zorlandığı gibi Ankara deplasmanında zorlanacaklardır. 32. ve 34. hafta iki zor deplasmanları var; Kastamonu ve biz. son 3 haftaya kadar liderlik yarışında kalabilirler mi bilemiyorum ama bu sürece en yorgun giren takım hiç şüphesiz onlar. Her ne kadar hedefsiz gibi görünseler de iç saha karnesi oldukça iyi olan Sancaktepe karşısında bir sürpriz yaşayabilirler. Ankara demirspor dahil önlerindeki 4 maçlık periyotta ortaya koyacakları tablo onların son 3 haftaya kadar yarışın içerisinde kalıp kalamayacaklarını belli edecek. 4 puan geriden geleceklerini düşünürsek, bu yorgun ve kısıtlı kadro ile önlerindeki negatif tabloyu pozitife çevirebileceklerini düşünmüyorum açıkçası. 28.hafta sonunda hedeften uzaklaşıp play-off anlamında hazırlaklara başlayacaklarını düşünüyorum. Ve daha ötesinde play-off lardan bir üst lige çıkmalarını bekliyorum.

Bizim dışımızda son olarak Kastamonu takımını değerlendirirsek; kendileri yarışı en geriden kovalayan ekip. Şu an 5 puan gerideler. Önlerindeki 4 maçlık, Bayrampaşa(d)-Samsunspor-Keçiören(d)-Sarıyer serisinde yapacakları onların akıbetini belirleyecek. Ben onların da hafta arasınde deplasmanda bir yara alacaklarını bekliyorum. Bizim maç onlar için tamam-devam maçına dönecek. Sezon başından bu yana bir türlü ritim tutturamadılar; ve en önemlisi hücum üretkenliği noktasında ciddi sıkıntıları var.  Onların da bu 4 maçlık periyot sonrası havlu atmalarını bekliyorum.

Son olarak bizim tabloyu değerlendirmek isterim. Bundan sonra oynayacağımız hiç bir maçta kolay bir puan kaybı yaşamayız. Kısa vadede en önemli viraj noktası önümüzdeki hafta oynayacağımız Kastamonu deplasmanı. O virajı sağ salim geçersek içeride arka arkaya oynayacağımız Bayrampaşa ve Niğde maçlarını kayıpsız geçeriz diye bekliyorum. 29.hafta Keçiören deplasmanı ve 30.hafta Samsun'daki Sarıyer maçları sene sonundaki yerimizi söyleyecek.
31.hafta sonunda ortaya çıkacak tablo sene sonunda da aynen korunacaktır diye düşünüyorum. O haftanın en kritik maçı Sarıyer-Keçiören maçı.

Lig sonunda oluşması muhtemel puan tablosu yaklaşımım şu şekilde

1. Samsunspor - 77
2. Sarıyer - 74
3. Keçiören - 72
4. Sakaryaspor - 67
5. Kastamonu - 65

hesaplar defter üzerinde doğru gözükse de realitede çok farklılıklar gösterebilir. bir takımın hedefinin olması kadar gazozuna oynanan maçlarda bile iddialı olma gerçeği ile ilginç sonuçlar yaşayabiliriz. hedefi olmayan bir takımın stresten uzak gerek fert fert gerek takım olarak kendini ispatlama çabası sonucunda sürpriz sonuçlar yaşanmasına neden olabilecektir. kalitemizi düşünerek, hiç bir maçı küçümsemeden her maçı final havasında oynayarak bu ligden kurtulacağımızı düşünüyorum. kritik gözüken kastamonu ve keçiören maçlarında biz kalitemize layık mücadeleyi ortaya koyarsak rahat kazanırz. yeterki paniksiz, ne yaptığını bilen ve en önemlisi istekli bir futbol oynayalım.
       unutmayalım ki bizim için bu maçlar kritikse onlar için bizimle oynayacakları maçlar daha kritik...

Sadece Samsunspor

sakarya yine penaltıyla 1 0 önde. taraftar baskısıyla penaltı verilen bir ligdeyiz. şuana kadar 1 penaltı attık galiba. bu akşam penaltı almalıyız

Sadece Samsunspor

dk 25 2-0 oldu sakarya. keçiörende bay geçiyor. mecbur kazancaz diğer maçı beklicez. olası puan kaybı bizi çok zora sokar

target_t.t.b

Gümüşhane maç bitse de gitsek havasında

Sadece Samsunspor

bu ligden bişey olmaz 5 takım hepsini yeniyor süpriz çıkma şansı maçlarda %10. sezon sonuna kadar cefa çekecen sonra ya olursa

target_t.t.b

Stoper

Gümüşhane 2.golden sonra açıldı,oynamaya başladı.
Bu oyununu maçın başından bu yana göstermiş olsaydı,gol bile bulabilirlerdi.

Sadece Samsunspor

Sariyerde atti. Yine ayni terane oldugumuz yerde patinaj cekiyoruz yensek bile.