Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Mert

O tarihten önce birşey yaptırmana gerek yok mustafa.Ha sağlık sorunları için rapor alma olayları hariç tabi.

**KaR6**

yok yaa, turp gibiyim maşallah  :) o zaman temmuzda gidecez hep beraber, hayırlısı artık..

FaTiH_HaN

Bir alışveriş merkezi Samsun trafiğini böylesine etkiliyorsa o tekkeköye stadyum yapıldığında nasıl olacak çok merak ediyorum, ben çok soğuk bakmıyordum önceleri ama işin içine insan hayatı giriyor çok büyük sıkıntılar olacak 5-6 bin aracın aynı anda stadyuma gittiğini düşünürsek kazalar kaçınılmaz olacak gibi  :(

Mert

Maşallah :) hayırlısı olsun bu sıcaklar bunaltacak ama yapacak birşey yok.

Ayberk

Alıntı yapılan: FaTiH_HaN - 13 June 2012, 16:03:08
Bir alışveriş merkezi Samsun trafiğini böylesine etkiliyorsa o tekkeköye stadyum yapıldığında nasıl olacak çok merak ediyorum, ben çok soğuk bakmıyordum önceleri ama işin içine insan hayatı giriyor çok büyük sıkıntılar olacak 5-6 bin aracın aynı anda stadyuma gittiğini düşünürsek kazalar kaçınılmaz olacak gibi  :(

sırf avanta olsun diye baumax'ın oraya viyadük yapacaklarına çevre yolundan arka tarafa viyadük yapıp loveletin ilerilerinden tekrar ana yola bağlasalardı belki bir işe yarardı. hakikaten bu vesileyle sorayım, oradaki viyadük hangi akla hizmet?

engin55

13 June 2012, 18:21:09 #30980 Son düzenlenme: 13 June 2012, 18:30:36 engin55
Alıntı yapılan: Ayberk - 13 June 2012, 16:33:52
sırf avanta olsun diye baumax'ın oraya viyadük yapacaklarına çevre yolundan arka tarafa viyadük yapıp loveletin ilerilerinden tekrar ana yola bağlasalardı belki bir işe yarardı. hakikaten bu vesileyle sorayım, oradaki viyadük hangi akla hizmet?

Baumax tan kirazlık örnek sanayiye trafiği rahatlatmak için üstten 2. yol yapılıyor. Havaalanından gelip belediye evlerinde,şehirde işi olmayan üstten gidip direk çevre yoluna çıkcaklar

cgr

Kazim Baskan aciklama yapmis... " Murat Yildirim, Kemal Tokak, Adem Alkasi, Zenke ve Hakan Arslan'a gelen teklifler var. Ancak hicbir oyuncumuzu satmayi dusunmuyoruz."

samuray

bravo bşk senden bu beklenirdi bizi aldığın süper lige tekrar çıkarmanı bekliyoruz

burakbas

brigand

Hollanda'dan çok umutluydum. Ama şuan ki sonuçlar herşey bitmiş gibi duruyor. Yine de maçı çevirebilirlerse toplarlanabileceklerine inanıyorum. Galiba anne tarafından var biraz : )

Ajan

yilmazselcuk55

VATANDAŞ KONUŞUYOR

İşte vatandaşların taciz, tecavüz ve şiddet olayları ile ilgili görüşleri.

Samsunda yaşanan taciz, tecavüz ve şiddet olaylarının gazetelerin 3. sayfasında yayınlanmaması ile ilgili alınan karar sonrası yaşanan polemiği ve şehrin bu tür olaylarla anılması konusunda ki düşüncelerini aktaran vatandaşlara sayfalarımızı açtık.

Samsunda ve şehir dışında yaşayan Samsunlu'lar yaşanan olayları değerlendirdi. İşte vatandaşların taciz, tecavüz ve şiddet olayları ile ilgili görüşleri.

Şükriye Yeşil ARINCI
"30 Mayıs'ta paylaştığınız yardıma giderken canından oldu diye sadece bir haber başlığı olan ama ne resmi ne ismi geçen Yunus Emre Yeşil, 29 Mayıs da, kız arkadaşlarının bizi rahatsız ediyorlar mesajı üzerine gasptan şartlı tahliyeden 2 hafta önce çıkmış, ne ailesinin nede devletin ıslah edemediği kesinlikle toplumun içine salınması tehlikeli olan bir mikrop tarafından hayattan kopartıldı. Hemde kafasının arkasından tam beyinciğin olduğu yerden aynı zamanda tek vuruşla nefes borusunun kesilmesine de sebep olacak şekilde . 15 yaşındaydı . Tek suçu arkadaşlarına yardım etmekti. Maalesef bende bir Samsunlu olarak bu tür haberlerle anılmasını istemiyorum ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersek bir gün o yılan bizim de canımızı yakabilir. Eğer bir yerde zulüm başını almış gidiyorsa ve insanlar sessiz kalıyorsa orası gerçekten bozulmuş demektir. Bir an önce basın ve sivil toplum kuruluşları bu asayiş olaylarının neden artış gösterdiği konusuyla ilgilenmek zorundadır. Emniyet, devlet ve halk üzerine düşeni yapmalıdır."

Deniz YOLCU
"Hemen hemen her şehirde olan şeyler bunlar. Zamanında Hürriyet'in 3. sayfasında haberleri yayınlana yayınlana Samsun ünlü oldu ve bu etiket üzerinde kaldı. O sorumlu muhabiri çok aradım ama bir türlü elime geçiremedim, yoksa biz de haber olacaktık."

Mehmet AÇIKGÖZ
"Bu tur olaylar en cok hangı ıllerde oluyor bır bakın arkadaslar. Saklamayalım tabiki ama bizde kendimizi bu kadar reklam edersek başkaları hemen etiketi yapıstırır. İstanbulda, Ankara da, Van da, Trabzon da, Antalya da aklınıza gelen her hangi bir ilde böyle olaylar olmuyormu. Hemd e daha beteri. Ama onlar yanı o illerin yerel basınları Samsunumuzda ki yerel basınımız gibi, bizi ele güne rezil etmıyor . Tacizciden çok Samsun'lu aileleri cezalandırıyor. Kimse bizlere saygı göstermez oldu. Bu tür haberleri yaparak tacizci sapıkları değilde tüm Samsunluları lekelyorsunuz."

Adem IŞIK
"Samsun zayıf bir şehir. Tutucu bir yer değil. Benim anneme kız kardeşime de yaparlar mı diye düşünen bir yer değil. Olaylarin tek sebebi de budur."

http://www.samsunkenthaber.com/haber/guncel/vatandas-konusuyor/7174.html

lucarelli

AlıntıTren, vapur ve otobüse herkes binemeyecek!
Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Yeni uygulama başlıyor...

Sadece geçen yıl 138 milyon bilet ve 10 milyon yolcu listesi düzenlenince Maliye düğmeye bastı.Hem tasarruf sağlayacak hem de kayıtdışılığı önleyecek e-bilet uygulamasıyla alınan biletler yolcunun e-postasına gönderilecek.e-postası olmayanlar trene vapura binemeyecek.
Vatan'ın haberine göre: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla karada ve denizde e-bilet dönemi başlıyor. Mehmet Şimşek, sadece 2011 yılında yaklaşık 183 milyon bilet ve 10 milyon yolcu listesi düzenlendiğinin belirlenmesi üzerine düğmeye bastı. Yarattığı yüksek maliyetler nedeniyle kayıtdışıyla mücadele kapsamında e-bilet düzenlemesi ile artık şehirlerarası ve uluslararası kara ve deniz seyahatlerinde kağıt bilet dönemi sona erecek. Yerine getirilen e-biletle beraber yolcu listeleri de elektronik ortama taşınarak yolcu listelerinde de kağıt sistemi kaldırılacak. Trene, otobüse ve vapura binmek isteyen herkesin e-postası olmak zorunda, çünkü biletler mail yoluyla alınacak.
Maliye Bakanlığı'nın elektronik fatura uygulamasından sonra şimdi de elektronik bilet uygulaması başlıyor. Mevcut uygulamada yolcu biletleri, yolcu taşımacılığı yapan firmalar tarafından elektronik ortamda oluşturuluyor ve internet ortamında satılıyor olmasına rağmen yasal mevzuat gereğince yolculara kağıda basılarak veriliyor. Kağıda basılan biletin ikinci kopyasının, yasal saklama sürelerince mükellef tarafından saklanması gerekiyor.

Yarın Başbakanlık'ta...
Ayrıca karayolu taşımacılığında, yolcu listelerinin kağıda basılarak düzenlenmesi ve diğer kopyalarının da acente ve mükellef tarafından yasal süreleri boyunca korunması zorunlu. Seyahat firmaları mevzuatın getirdiği bu yükümlülükler nedeniyle, yüksek bilet basım ve arşivleme maliyetlerine katlanmak zorunda kalıyorlar. Bu kapsamda iş akışlarında acentelerden ikinci nüshaların toplanması ve konsolide edilmesi gibi süreçler de önemli bir maliyet oluşturuyor.
Yeni uygulamaya ilişkin yönetmelik değişikliğinin hazırlandığı ve yarın Başbakanlığa sevkedileceği belirtilirken, Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre yeni düzenlemenin getireceği sistemin özellikleri şöyle: "Artık, seyahat firmalarına bugüne kadar bastıkları kağıt biletleri, elektronik olarak düzenlemelerine izin verilecek. E-bilet izni alan mükellefler, oluşturdukları biletleri merkez, şube, acente ve çağrı merkezi gibi birimlerinin yanında internet aracılığı ile de yolcularına satabilecek. Biletlerini elektronik ortamda düzenlemek isteyen firmalar eğer şirketlerse, 'mali mühür' edinmek zorunda olacak. Mali mühür, kamuoyunda, elektronik imza olarak biliniyor. Şirketi olmayan gerçek kişi seyahat acentelerinin ise 'e-imza'ya sahip olmaları gerekiyor. Bunlarla beraber bütün seyahat firmalarının e-fatura uygulamasına başvurarak e-fatura izni almış olmaları gerekiyor.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/tren-vapur-ve-otobuse-herkes-binemeyecek-/ekonomi/ekonomidetay/14.06.2012/1553612/default.htm

seydo55

Alıntı yapılan: cgr - 13 June 2012, 19:04:32
Kazim Baskan aciklama yapmis... " Murat Yildirim, Kemal Tokak, Adem Alkasi, Zenke ve Hakan Arslan'a gelen teklifler var. Ancak hicbir oyuncumuzu satmayi dusunmuyoruz."
Hakan Arslan'a hangi takımdan teklif gelmiş acaba merak ettim  :-\

samsun 55

Eneramo'nun menajeri konuştu

Nijeryalı golcü Eneramo'nun menajeri Ertan Göksu, şu anda Türkiye'de ciddi bir gelişme ve resmi teklif olmadığını belirterek, "Görüştüğümüz tek kulüp Lazio" açıklamasını yaptı
Geçen sezon Samsunspor'un başında 21 hafta görev yapan teknik direktör Vladimir Petkoviç, Lazio'nun başına geçmesinin ardından Türkiye'deki yıldızlara kanca attı.

Süper Lig'de çalıştığı süre içinde birçok futbolcuyu tanıma fırsatı bulan Boşnak hoca, Lazio'da göreve geldikten sonra ilk olarak Trabzonspor'un yıldızı Burak Yılmaz'ın alınmasını istemişti. Bordo-Mavili ekiple uzlaşma sağlayan İtalyan ekibi, Burak'la anlaşmanın yollarını ararken, bu kez de Sivasspor'la sözleşmesi biten ve birçok kulübün listesinde yer alan Eneramo'ya göz dikti.

Nijeryalı golcünün menajeri Ertan Göksu, Türkiye'den şu anda hiçbir resmi teklif olmadığını belirterek, "Doğruyu söylemek gerekirse Türkiye'de ciddi hiç bir gelişme yok. Görüşme halinde olduğumuz tek kulüp Lazio" dedi.