Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

berusa55

Ayberk

Alıntı yapılan: berusa55 - 01 December 2010, 21:41:06
http://www.haberciniz.biz/rayli-sisteme-otobuslu-destek-samsun-931871h.htm

yeni otobüsler iyi hoş. ama bence yeterli değil, şehir içi ulaşımda da artık geçen asırdan kalan emektarlar yerini bunlara bırakmalı ;)

city ultras

yukardaki resimde yeni deftarligin binasi gözüküyor, güzel bir binaya benziyor ersin kardes atrik bir resimini ceker :-[

berusa55

Çok orjinalliği olan bir bina değil ama denk gelirse çekerim kardeşim sorun değil.  ;)

berusa55

Alıntı yapılan: DeLaGuarda - 09 December 2010, 19:31:37
yeni otobüsler iyi hoş. ama bence yeterli değil, şehir içi ulaşımda da artık geçen asırdan kalan emektarlar yerini bunlara bırakmalı ;)

Samsun'da minibüsler otobüs olacak

Samsun'da toplam 232 minibüs de dönüşümden geçerek otobüs haline gelecek. Samsun Özel Halk İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Sami Düzenli dönüşümün yakın bir zamanda hayata geçeceğini söyledi.

Samsun'da 106 özel halk otobüsü toplu ulaşım hizmeti veriyor ve Samsun, belediyenin kendine ait otobüsünün olmadığı tek şehir olarak öne çıkıyor. Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sami Düzenli belediyelerin sırtında bir kambur olan toplu taşıma hizmetlerinin Samsun'da tamamen özelleştirildiğini vurguladı. Samsun'da dünya standartlarında bir toplu taşıma hizmetinin verildiğini belirten Düzenli, yakın bir zamanda Atakum bölgesinde çalışan 173 ve daha batıda çalışan 69 minibüsün de dönüşümden geçirilerek otobüs haline getirileceğinin belirtti. Düzenli; "Raylı sistem güzergâhında çalışan 173 adet minibüs-dolmuş var. Daha batıda da 59 minibüs var. Bunların otobüs olması gündemde. 173 otobüsün olduğu noktada 3 minibüsün 1 otobüs olması, 59 minibüsün olduğu bölgede ise 6-7 minibüs bir otobüs olması düşünülüyor. Bu planlamada yolcu yoğunluğunu göz önüne aldık. Dönüşümün yakın bir zamanda tamamlanmasını planlıyoruz." diye konuştu.

Raylı sistemi otobüsçüler işletiyor

Samsun toplu ulaşımında bu dönüşümle beraber tam bir bütünleşmenin olacağını vurgulayan Sami Düzenli, kentteki raylı sistemin işletmeciliğini de özel halk otobüsçülerinin başarıyla gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Özel Halk Otobüsleri İşletmecileri Derneği tarafından ortak kurulan Samsun Ulaşım A.Ş'nin raylı sistemi işbirliği içinde işlettiğini dile getiren Düzenli, raylı sistemin son durağı olan Üniversite durağı ile fakülteler arasında ring sefer yapılacağını duyurdu. Bunu için Otokar'dan 15 adet otobüs alındığını, otobüslerin ilk 7'snin filoya girdiğinin belirten Sami Düzenli; "Üniversite durağından Samkart ile yolculuk yapanları fakülteye ücretsiz taşıyoruz. Herkesi Samkart kullanmaya davet ediyorum. Samkart kullanmak Samsun içerisinde her taşımada avantaj sağlıyor" diye konuştu.

Filo peyderpey yenilenecek

Şu an hizmet veren otobüs filosunun yaş ortalamasının 5 olduğunu hatırlatan Düzenli, filonun parça parça yenileneceğini, önümüzdeki yıl 30 adetllik bir alım daha yapacaklarını ifade etti.

Kaynak : http://www.tasimacilar.com/haber.asp?wtc=haber&id=8075

binikalamadım

10 Aralık 2010 tarih 27781 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2010 / 1115 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına GÖRE şehir içi her türlü raylı ulaşım sistemleri metrolar ve bunlarla ilgili her türlü tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca devralınması veya yapımı sürenlerin tamamlanmasına müteakip devri ile şartların belirlenmesine ilişkin kararlar yayınlandı...

berusa55

Ayberk

Alıntı yapılan: berusa55 - 10 December 2010, 23:06:13
Samsun'da minibüsler otobüs olacak

Filo peyderpey yenilenecek

Şu an hizmet veren otobüs filosunun yaş ortalamasının 5 olduğunu hatırlatan Düzenli, filonun parça parça yenileneceğini, önümüzdeki yıl 30 adetllik bir alım daha yapacaklarını ifade etti.

Kaynak : http://www.tasimacilar.com/haber.asp?wtc=haber&id=8075

İşte bu iyi haber. O 5 yaş ortalaması bize nedense hiç denk gelmedi ama :P

Eski eski Hyundai otobüsler var 4-5 tane, bir de BMC'nin falan o ben bildim bileli Samsun'da bulunan otobüsleri hala trafikte. İnşallah bunlar da yenilenir söylendiği gibi. :)

berusa55

celebi

berusa55

Tren setlerine ilçelerimizin adları verildi Murat. 013 nolu tren setinin adı Salıpazarı  ;)

celebi

berusa55

eren55

Alıntı yapılan: Burak - 10 October 2010, 22:50:00
Ben sana sattım hattı şimdi canım istedi geri alıyorum. Ne iş yapacağın benim için önemli değil istersen hırsızlık yap.3 tane minibüsün yerine de ferrari motorlu 1 tane de otobüs koydum mu atakum -samsun 2 dk! onlardan da hat parası alırım sıkılınca onu da kapatırım.Uydurmada bir sınav yaptım istediğimi aldım samraya.Ben tramway yaptım siz bakın başınızın çaresine.Şehrin makyajlı olanı makbüldür. Büyük birşeyler yapmalıyım ki halk görsün, Amazon heykeli gibi. İstihdam sorunu , yatırımsızlık , işsizlik gibi sorunlar beni bağlamaz. Dünyanın en büyük tersanesini yapacaktım 20 bin kişi çalışacaktı ama işler ters gitti bende tramvay yaptım baş harfleri aynı en azından. Samsunspor diye bir takım varmış ama banane beni ilgilendirmez nasılsa sinop un takımı samsunla ne alakası var.Hem 30 seneye yakın birinci ligde oynamış çok takım var Samsunspor'un özelliği ne ki ?

Eleştirilerinde sonuna kadar haklısın.Ama latifeler bir yana Samsunspor Sinop'un da takımı.Sinop'tan sevgiler.

seckin55

Raylı Sistem Hattı Karayolları mevkii 9. km üst geçit çalışması