Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

Ollivanders

Bugun bindim tramwaya gayet guzel devamlı kullanacagım :)

SSBiz Gençlik

Makinistler iyice alışsın tramvaya... En fazla 30 dakikada fakülteye gidecek...

Sercan

Ben Atakum'da oturmadığım için oradaki sıkıntıları bilmiyorum ama bugün bindik gerçekten çok hoşuma gitti özellikle köprüden geçerken görünen Batıpark manzarası çok güzeldi...

Ollivanders

Ayrıca Konya da 1942 yıllık tramvayları gormus oldugumdan bilerek konusuyorum . Bizim tramvaylar çok çok çok çok sessiizzz. Degerini bilelim :D

Turuncu

berusa55

İsmet İnönü Bulvarı boyunca yayaların karşıya geçmesi büyük bir sorundu. Büyükşehir belediyesi bu sorunu ortadan kaldırmak için asansörlü üst geçitlerin yapımına başlamıştır. Bilboard olarak tanıtımlara rastladım. Ayrıca Cumhuriyet mah. durağını geçtikten sonra, geçidin demir kalıpları bağlanarak, yapımına başlanmıştır. Üst geçitler gayet şık ve kullanışlı olacak gibi.

mehmet yılmaz

Bir Atakum sakini olarak yanlış anlaşıldığını düşündüğüm birşeyi söylemek istiyorum. Mesela ben bundan sonra dolmuşa mümkün değil binmem. Çünkü irincisi dolmuşa binmek için mecburen yürümek zorundayım ve orası da tam raylı durağının yanı. Yani oraya kadar gitmişken dolmuşa binmemin bir naması kalmadı zaten. Hızından da memnunum. Ancak bu demek değil ki, bana uyuyor diye sorunlarını görmezden geleceğim. Sadece raylı dayatması yanlış bir yöntemdir. Atakum'a da yerleşim açısından epeyce sıkıntı vermiştir.

özkan

Alıntı yapılan: brigand55 - 10 November 2010, 13:04:29
eylem şekli dogrumudur, yanlısmıdır bilemem. ben gözlerimle sahit oldum belediye'nin türkiş,atakum,fakülte,engiz,bafra,alaçam minibüslerine nasıl muamele ettiğine. bir tane takım elbiseli adam geliyor, hepsine saydırıyor, yanında da var korumaları zaten.ne yaparsanız yapın umrumda değil demiş yzy . 2 günde bir yer değiştirtiyorlar adamlara.çıldırmamak imkansız. tramvayla fakülteye gidiş işkence. 3 kat daha uzun sürede, gürültülü, rahatsız. ayrıca tüm minibüs duraklarının yerini değiştirdi. vatandaşa seçme hakkı bırakmadı. fahiş fiyattan tramvaya bineceksin! diyor adam. bildiğin dikta rejimi uyguluyor bu uygulamada. lanet olsun diyorum lanet... >:( >:(

Aaaa güzel kardeşim hiç öyle deme ama..yanlış düşünüyosun biz samsunlular bizi her yerden kekleyeni severiz.Yoksa sen samsunlu değılmısın bızım gıbı dusunmuyorsun da ?

Hem biz seçmedikmi sanki başka secenegımız yok gibi YZY'yi dolmuş varken daha pahalı ve sıkıntılı sekilde bizlere tramvay getirsin diye . Haksızlık ediyorsun onu seven,keklenmeye bayılan hemşehrilerine.Ayıp  :-*

Alıntı yapılan: BEYAZ KIRMIZILAR - 14 November 2010, 13:41:00
gün gelecek devran tersine dönecek secim zamanı gelipte sandığa gidince o zaman sana  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* >:(

Haydaa..Sen ki ; samsunspora siz kimsiniz , samsunspor gundemımde yok , allah kulu benı stadın kapısından gecıremez dıyen adama sen kimsinde oy zamanı haşa sana gününü gösterecegız dıyorsun.Yoksa sende bilinçli bir samsunsporlu değilmisin.Bizim en asil görevimiz bize park bahçe 17 km yol yapan,bunun yanında gündemine samsunsporu almayan buyuk baskanımızı yıne  bu sehrın basına gecırmekdır.bu samsunda yasayan samsunlulardan cok samsunsporluların asil görevıdır..o sözlerini duymamıs olalım cok ayıpp  :-*

cembaba

Dün bindim Yeşilyurt'a gitmek için bence çok güzel ve rahat. Ben şahsım adına beğendim. Ayrıca yürümeye alışmamız lazım. Büyükşehir olmak böyle birşey. Alışıyor insan zamanla. Şahsen Fakülte dolmuşlarında balık sırtı gitmekten kat kat iyidir. Adam 1 kişi daha fazla almak için 30 kişi alıyor dolmuş'a. :S 2.00 tl de çoktu bence. İyi oldu iyi. Şehre farklı bir hava gelmiş.

Burak

Alıntı yapılan: CemBaba - 19 November 2010, 22:06:31
Dün bindim Yeşilyurt'a gitmek için bence çok güzel ve rahat. Ben şahsım adına beğendim. Ayrıca yürümeye alışmamız lazım. Büyükşehir olmak böyle birşey. Alışıyor insan zamanla. Şahsen Fakülte dolmuşlarında balık sırtı gitmekten kat kat iyidir. Adam 1 kişi daha fazla almak için 30 kişi alıyor dolmuş'a. :S 2.00 tl de çoktu bence. İyi oldu iyi. Şehre farklı bir hava gelmiş.

Cem kardeşim bence 3 büyükşehirle Samsun'u karşılaştırmak bence gereksiz . Mantıken en azından benim mantığıma göre bu tarz toplu taşıma hizmetlerinin insanların özel araçlarla seyahat etmesini azaltıcı etki göstermesi gerekir. Ama bence bu uygulama aksine trafiği arttırıcı bir etki gösteriyor . Çünkü büyükşehirlerin çoğunda gidilen mesafeler çok uzak ve özel araçla muhtemelen benzin masrafları çok olur. Ama Samsun'da ortalama bir araçla Atakum ' a gelip gitmek 4-5 tl yi geçmese gerek km 'de 20 kr yakan bir araç 4 tl ye bu işi halledebilir. Hele birde giden 2 kişiyse toplu ulaşımdan çok daha ucuza gelir. Zaten bu raylı sistem nufüsü 1 milyonun altında olan yerlere pek uygulanmıyormuş sanırım.  Dolmuşçuları kesinlikle savunmuyorum çünkü hem trafikte terör estiriyorlar hem de vergi namına hiç bir şey ödemiyorlar. Ama bunu düzenlemekte benim değil belediyenin elinde artık ekipler kurup fazla adam almamalarını kontrol mü ederler , samkart uygulamasını dolmuşlara da koyup vergi kaçırmalarını mı önlerler bilemem. YZY Keşke söylediği dolmuşların birleşip otobüs alma işini şehir içinde ki hatlara da uygulasa . trafikte 7 kişilik 4 tane araç dolaşacağına 25 kişilik bir araç dolaşır. Ama bütün dolmuşçuları karşısına alamaz sanırım  :-\ :-\

Benim isyanım YZY'nin yaptığı siyasete ve cambazlıklara  . 1 .hattın mesafesi neden kalkancaya kadar uzanırken   daha geriye çekilir ve insanlar raylı sisteme mecbur bırakılır. Madem dolmuşlar hala duracak neden akm'nin arkasından kalkar eski bulunduğu gar mevkinden kalmaz. İnsanların rekabet gücü neden devlet eliyle ellerinden alınır. Siz karşısına alternatif koyun bakalım o zaman ucuza taşıyorlar mı taşımıyorlar mı dolmuşçular.

sadece55

İyi de kimse zaten dolmuşçulara yapılan olayın doğruluğunu savunmuyor ki...Biz diyoruz ki tramvay ayrı bir rahatlık getirdi kalite getirdi...

ahmetsefa55

valla ben hıc bınmedım dolmusculara yapılanları da dogru bulmuyorum bı ortak yol bulunabılırdı ama dolmuslardakı trabzon atkı ve flamalarını gormekten ıyıdır dıye dusunuyorum

epçeli köylü

Havaalanında sohbet ettiğim bir arkadaş dediki Samsunda yaşayanlar bu şehrin ne kadar büyüdüğünün farkında değiller.Samsunun büyük olduğunun farkına ancak Samsun dışında yaşadıklarında varıyorlar. Demekki doğruluk payı var. Geçen binme fırsatım oldu.Süper ötesi olmuş. Helal olsun yapanada yaptıranada. Tartışmaların büyüklüğü yatırımın büyüklüğünden kaynaklanıyor.Dün çoruma gittim. Çorum, merzifon,havza da inanılmaz pis bir hava ve hava kirliliği vardı.Nefes alınmıyordu.Ama samsuna geldik tertemiz hava mis gibi deniz ve yosun kokusu. Hızla büyüyen bir büyükşehrimiz var. 1 milyonun altı rantabl değil lafını duyunca sinirlerim hopluyor. Bu yalana siz inanıyormusunuz? DPT nın  bunun güzelliğini gören diğer illerin zorlamaması için uydurduğu bir zorlama kriter bu.Ki 10 yıl sonra Samsunun nüfusunun 1 milyonu aşacağı hesaplanmış. Samsuna faydalı ve sınıf atlatan bu yatırıma herkes sindirmeli.Dolmuşlarında bazıları kalkmalı.Bugün atakum yolunda 10 dakika içinde sayısız kere trafik ihlali yapan dolmuşlar gördüm.Demekki akıllanmayacaklar.Devlete karşı koymaya çalışıp terörist eylemlerde bulunuyorlar.

OrduluGencliq

Şehir dolmuşların tekelinin altındaydı. 2.25'e bile adam götürenler vardı fakülteye. Ankara'da minübüs fiyatları 1.25 oldu diye isyan çıkardı millet. Kırıkkale'de ise üniversite şehir arası 20 dk daha 2 sene önceye kadar 80 kuruş falandı sonra 1 tl yaptılar. Dolmuşçular resmen sömürüyordu burada milleti.
Ama şimdi toptan kaldırmakta yanlıştır. Rekabet her zaman iyidir.

cembaba

bence 20 dk. lık mesefa için 2.00 tl çok fazla. Ankara'da adam Ulus'tan Sincan'a 1.85'e götürüyor. Bu da aşağı-yukarı 1 saatlik mesafe. Büyükşehir olma konusunda bende sizlere katılıyorum. Samsun çok büyüdü. Önceden Çiftlik'e çıktığım zaman her bir kimseyi tanırdım. Şimdi 1-2 kişiyi bile tanımıyorum. Dolmuşçuların ekmek paralarına üzülüyorum. Tabii ki pervasız ve lakayıt insanları ve dolmuşa mecburiyetten dolayı binince insanları para gibi görenlerden ve de Trabzonsporlu dolmuşçular için aynı şeyi söylemem. İyi oldu.