Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

5trawberry

Samsun'u Samsun halkından başka herkes beğeniyor, Gelenler hayran olup gidiyorlar. Gelişmişlik kattığını ve farkını ortaya koyduğunu belli ettiğini söylüyorlar.
Bugün bindim ilk defa, çok rahat.
En azından tıkış tıkış gitmiyorlar ve bir yolcu için ani frenler, diğer yolcuların hayatını tehlikeye atma olayı da yok..
Ne zaman trafiğe çıksam, minibüscülerin kendisini f1 pilotu sanarcasına makaslamalarına sahit oluyorum.

Nuri Asan

Fiyat çok pahalı.4 Leventten-Taksime 1.5 Liraya giderken 2 Liraya hiç bir anlam veremedim.
Birde Samray'a binmek için zorunlu hale getirildik.Atakum-Atakentte oturan bir adamın Şelde işi varsa istesede istemesede Samraya binecek.Bildiğim kadarı ile Atakum arabaları meydana kadar bile gitmiyormuş artık

berusa55

AlıntıYakın bir tarihte raylı sistemin tüm duraklarından ring sistemi sağlayacaklarını dile getiren Düzenli, " Ring durağını ilk başta Opera Durağı'na kuracağız ve her 5 dakikada bir Samsun'un dört bir noktasına toplu taşıma gerçekleşecek. Samkart ile yolculuk yapan vatandaşlar buralardan güzergah neresi olursa olsun 75 kuruşa taşınacaklar. Yeni yıla girdiğimiz zaman bu konuda ki çalışmaları tamamlayacağız ve her durağımızda ring taşımacılığı yapacağız" dedi.

http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=23738

Atakumlu

AlıntıKalp krizi geçiren dolmuşçu öldü
29 Kasım 2010 / 11:54
Eylem sırasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan dolmuş esnafı Ali Demir'in hayatına kaybettiği bildirildi.

Eylem sırasında 60 yaşındaki Ali Demir isimli bir dolmuş sahibi ise fenalık geçirdi. Kalp krizi geçiren Demir'e müdahale eden vatandaşlar kalp masajı yapmaya çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen 112 ekipleri, Demir'i kalp masajının ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastane yapılan tüm müdahalelere rağmen Demir'in kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Ayrıca Fenalık geçirerek hastaneye kaldırılan Dolmuşçunun kardeşi Bahriye Demir'in de yoğun bakımda olduğu bildirildi.

bugun dolmuscuların eylemleri vardı  minibus ve  tramvaylar calısmıyordu...tramvay yollarınada oturup eylem yapmıslar ve klasik yumurtalı saldırı gene olmus...  bakalım sonu ne olacak inşALLAH herkes icin hayırlısı olur...

Tufan

rezillikten başka birşey değil 10:30da sınavım vardı okula çıkmam gerekiyordu. Bulvardan shelle indim oda ne tramvay yok oradan Gazi caddesine geri çıktım otobüse bindim sınava zar zor yetiştim.
dönüş ise tam bir çile tramvayı kesmişler şehre gelemiyor bari otobüse bineyim dedim demez olaydım.
karayolları kavşağında bir grup sözde hak arayan kişiler tarafından otobüs durduruldu. otobüs yumruklandı arkamızdan 10 numara Taflan otobüsü geliyordu onun ön camını kırdılar kim bunlar dolmuş esnafı amaç ne hak aramak. hasta yaşlı kadınları korkutarak mı hak arıyorsunuz diye sorarlar adama.

güzergahlarını geri istiyorlarmış işsiz kalıcaklarmış hadi canım kimi kandırıyorsunuz sizin derdiniz "M" plakanızın artık 400-500bin lira etmiyor olması.

Samsunda ulaşımın çözülmesinin tek yolu var tüm dolmuşlar ukomeye seve seve uyacak belediye tekrar otobüs alıcak 60-70 tane seferler sıklaşacak böyle zorbalıkla düzelmez bu iş!

mehmet yılmaz

Ben de bugün ikinci defa böbrek taşı kırdırmak için Büyük Anadolu'ya gidecektim. Tramvaya bindim. Önce Postane civarında sonra da meydana varamadan durdurdular tramvayı. Bir sürü insan, çoğu yaşlı, fakülteden geliyorlar, dakiklarca bekledik içeride. Randevuya geciktim tabii. Neticede ben de dolmuş hatlarına yapılan müdahalenin yanlış olduğuna inanıyor ve bş. bld.sine tepki gösteriyorum ama hak arama işini nasıl yapacaklarını kestiremiyorlar sanırım. Hastaneden çıktıktan sonra Gülsana gitmem gerekiyordu. Dolmuşların grevde olduğunu bilmiyordum ve yarım saat kadar yürüdüm sanayiye. Bu şehrin bir belediye başkanı yok, çevre düzenlemecisi var maalesef!

sercan5592

bugun varya acayıp gıcık oldum dolmuşculara bı gun eylem yapıyolar 5 gun calısıyolar bu ne kardesım ya ya hep eylem yap hıc calısma yada eylem felan yapma bu nedir milleti mağdur ediyonuz derdınız ne sızın devletın tramvayını otobusunun camını kırıyonuz bu nedir ya ben dolmuşların tramvayla bırlıkte olmasını ıstıyodum artık dolmuş felan ıstemıyom bınerım tramvaya yururumde boyle gerıkafalı eylemlerle bu işi cözceklerini sanmasınlar utanmadan bı de halkı eyleme çağırıyolar ne yapcak halk sizin eyleminizde devlet malına zarar mı vercek sizle beraber içinde vatandaşın olduğu otobüse tramvaya taş mı atcak

lucarelli

Tramwayın fiyatını olması gereken değere çekip, dolmuşçulara da izin verseler millet otomatik olarak tramwaya yönelecektir. Ankara'da olduğum için Samray'a hiç binmedim ama burada okuduklarıma göre insanları 2 liraya tramway bibdirmeye zorluyorlar. Bu toplu taşımanın mantığına aykırı. Sen yap fiyatı 1 lira bak bakalım kim neyi tercih ediyor. Zaten belediyecilikteki temel kavram kar etmek yerine halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmaktır.  

brigand

Alıntı yapılan: samsuni - 29 November 2010, 18:40:46
Ben de bugün ikinci defa böbrek taşı kırdırmak için Büyük Anadolu'ya gidecektim. Tramvaya bindim. Önce Postane civarında sonra da meydana varamadan durdurdular tramvayı. Bir sürü insan, çoğu yaşlı, fakülteden geliyorlar, dakiklarca bekledik içeride. Randevuya geciktim tabii. Neticede ben de dolmuş hatlarına yapılan müdahalenin yanlış olduğuna inanıyor ve bş. bld.sine tepki gösteriyorum ama hak arama işini nasıl yapacaklarını kestiremiyorlar sanırım. Hastaneden çıktıktan sonra Gülsana gitmem gerekiyordu. Dolmuşların grevde olduğunu bilmiyordum ve yarım saat kadar yürüdüm sanayiye. Bu şehrin bir belediye başkanı yok, çevre düzenlemecisi var maalesef!

dolmuşçuların kendi haklarını savunma yöntemleri yanlış. ancak bu şehri dikta rejimi ile yöneten bir başkan var. hatta başkan da değil üstteki yorumda belirtildiği gibi çevre düzenleyici. şehir için hayati önem taşıyan asıl gerekli olan şeyler hep es geçiliyor. insanlar görsellikle kandırılmaya çalışılıyor.  kaldırımlardan yollara, kanalizasyondan temizliğe, eksik kalan istihdam alanlarından Samsunspor'a kadar birçok şeyi hep gözardı etti , ört pas etti parkçı başkanımız. bu yüzdende dolmuşçuların menfaati olabilir, haklarını yanlış arıyor olabilirler ancak ben raylı sistemin tamamiyle yanlış şekilde uygulandıgını kanısındayım. son olarak bugün hayatını kaybeden dolmuscu abimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

berusa55

Dolmuşlar eskisi gibi çalışacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve dolmuşçular arasında yapılan görüşmede uzlaşma sağlanarak raylı sistem ve trafik ulaşıma açıldı.
Samsun'da raylı sistemin devreye girmesinin ardından güzergahlarına kısıtlama getirilen dolmuşçular, bu sabah erken saatlerde kontak kapatarak geniş kapsamlı eylem başlattı. Şehrin doğusundaki Derebahçe, Belediyeevleri ve Cezaevi dolmuşçuları Samsun Valiliği önünü; şehrin batısındaki Atakum ve Fakülte dolmuş hatlarına bağlı dolmuşçular ise araçlarını DLH Kavşağı'ndan Liman Kavşağı'na kadar iki sıra halinde park ederek trafiği kısmen ulaşıma kapattı. 400'e yakın minibüs Atatürk Bulvarı üzerine
bırakılırken, yaklaşık 2 bin dolmuşçu, aileleri ve vatandaşlar raylı sistemi ulaşıma kapattı.

Sabahın erken saatlerinden akşama kadar süren eylemlerde polis ve dolmuşçular arasında zaman zaman arbede yaşanırken, dolmuş hattı sahibi Ali Demir geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Oturma eylemi, yumurtalı saldırı, pankart açma gibi birçok eylemi gerçekleştiren, şehrin birçok noktasında raylı sistemin geçini engelleyen dolmuşçular ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Baygınlık geçiren çok sayıda dolmuşçu ise tedavi altına alındı. Eylemler devam ederken Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın ve dolmuş hattı dernek başkalarının katılımıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıdan dolmuşçuların lehine karar çıktı.

Samsun Valiliği önüne gelen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın, dolmuşçuların büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergilediğini, toplantıda dolmuşçular için olumlu karar çıktığını söyledi.

Doğu istikametinden gelen dolmuşçuların yine Atatürk Bulvarı'nı kullanacağını, batı istikametinden gelenlerin ise Liman Kavşağı'ndan dönüş yaparak Fuar Caddesi'ni eskisi gibi kullanacağını belirten Apaydın, "Büyükşehir Belediyesi geri adım attı, dolmuşçulara bir fırsatta tanıdı diyebiliriz. Dolmuşçuların Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve raylı sistem için açılmış 8'e yakın karar davası var. Yaptığımız toplantının sonucunda, bu davalar sonuçlanana kadar dolmuşçular eski güzergahlarını kullanacak.

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=26720

celebi

haberlerde bugün tvlerde gösterdi haberi. birisi kal krizinden vefat etmiş sanırım protestoda

Ajan

Dolmuşcular haklı iken haksız duruma düşmüş.Bunun tek nedenide başıboşluk Tekel işcileri Ankara'da 40 gün eylem yaptı şiddete yönelik hiçbir olay halka yansımadı ama bizim insanların cahilliğinden midir fazla agresif oluşundan mıdır başlarında önder olmamasından mıdır nedir Bir yerde eylem yapılırken direkt insanlar şiddete yöneliyor.Madem işini geri istiyorsun kur Cumhuriyet Meydanına Açlık çadırını slogan bile atma 2 gün sonra ulusal basındasın dikkati çekersin sonra sendikal mücadeleden gelen haklarını kullanır işi bürokrosiye dökersin hakkını az  yada çok olabildiği ölçüde kazanırsın.

berusa55

AlıntıRaylı Sisteme Otobüslü Destek - Samsun

SAMSUN (İHA) - Samsun'da raylı sistemin hayata geçmesinden sonra son istasyon ile üniversite arasında yolcuların taşıması için alınan 15 otobüsten 7'si Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar'ın "Kent 290 LF" tipi otobüslerinden tanesi 165 bin euroya toplam 15 adet sipariş etti. Otobüslerden 7'sinin gelmesi dolayısıyla Samsun-Ankara yolu 5. km'de bulunan Otokar önünde tören düzenlendi. Törende, raylı sistemin son istasyonu ile üniversite arasında yolcularını ücretsiz olarak taşıyacak olan otobüslerden 7 tanesi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

İlk etapta 7 tanesi gelen otobüslerin teslim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'un ulaşım alt yapısı son 3 aydır raylı sisteme kavuştuktan sonra hızla yenileniyor. Hızla yeni bir düzenlemeye dönük dönüşümler gerçekleşiyor. Üniversite ile son istasyon arasındaki ulaşımı raylı sistemi üniversiteye kadar çıkartamadığımız için hemen hemen trenlerle aynı konfora sahip araçlarla yukarıya çıkartıyorduk. Halk Otobüsleri İşletmesi'nin otobüsleri ile raylı sistemi işletmeye aldığımız günden bu yana üniversiteye çıkacak olan yolcularımızı taşıyordu. Bu geçici çözümü kalıcı çözüm haline getirdik. 15 tane Otokar marka 12 metrelik son derece konforlu otobüslerle yolcularımız son istasyondan üniversiteye kadar raylı sistem için aldığı biletle çıkabilecek. Bu otobüslerimizin işletmesini büyük ihtimalle Halk Otobüsleri İşletmesi yapacak" dedi.

Yeni değişim ve dönüşümlerin alışılmıştan vazgeçmenin verdiği güçlükle sıkıntılı olduğunu ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Dünyanın en gelişmiş şehrinin halkı nelere sahipse, Samsun halkının da bunlara sahip olması için çaba sarf ediyoruz. Bizim içimize dert edindiğimiz olay, vatandaşların hayatını iyileştirmek. Bu iyileşme esnasında yapısal bir takım dönüşümler oluyor. Bu dönüşümler de bazı kesimlerin daha önce kurmuş oldukları düzenlerle ilgili konularda yapısal bir takım değişim ve dönüşümleri mecbur hale getiriyor. Bu da onları rahatsız edebiliyor. Bunlar dönemsel şeylerdir, hallolacaktır. Hiçbir şey iyiden kötüye doğru döndürülemez. Bizler bugün için en iyi dediğimiz bunların da daha iyileri olacak. Belki 10 sene sonra raylı sistemin son istasyonundan yukarıya doğru raylı sistemin treninin açılışını yapacağız. Belki 2 sene sonra Belediyeevleri'ne bağlanacak olan trenin açılışını yapacağız. Belki 10 sene sonra Liman Kaşağı'ndan eski otogara kadar bir metro inşaatının temelini atacağız. Bütün çabamız bu görevlerin bizde olduğu sürece insanlığa daha faydalı olabilmek. Sıkıntılar yaşanacak, keşke sıkıntıları yaşamadan geçebilsek bunları. Bu değişim ve dönüşümler böyle alışılmıştan vazgeçmenin verdiği güçlükle sıkıntılı olabiliyor" diye konuştu.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'ya otobüsler hakkında bilgi verdi.

http://www.haberciniz.biz/rayli-sisteme-otobuslu-destek-samsun-931871h.htm

ahmetsefa55

Bazıları rahatsız
[ 02.12.2010 ]

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hafif Raylı Sistem nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen minibüs esnafının yaptığı eylemin ardından sessizliğini bozdu. Yılmaz, "İyileştirme sırasındaki yapısal değişimler bazı kesimleri rahatsız edebiliyor" dedi.Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun halkının hayatını iyileştirmek için çaba gösterdiklerini belirterek, "İyileştirme sırasında yapısal değişimler ve dönüşümler oluyor. Bu da bazı kesimleri rahatsız edebiliyor" dedi.Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce hafif raylı sistemin son durağı ile üniversite arasında yolcu taşımak üzere 15 otobüs satın alındı. Tanesi 165 bin avro olan otobüslerden 7'si, Otokar Samsun bayisi İlk-El Plaza'da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katıldığı törenle teslim alındı.törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, raylı sistemin faaliyete geçmesiyle Samsun'un ulaşım altyapısında önemli değişim ve dönüşümlerin yaşandığını belirterek, "Bütün çabamız Samsun halkının hayatını kolaylaştırmak. Samsun halkının hak ettiği her alanda, dünyanın en gelişmiş şehrinin halkı nelere sahipse Samsun halkının da bunlara sahip olması. Bunun için çaba gösteriyoruz" dedi.

DEĞİŞİM SIKINTILI OLABİLİYOR
İçinde yaşanılan günlerde bu mücadeleyi verdiklerini söyleyen Yılmaz, "Bizim yüreğimizdeki dert, Samsun halkının hayatını iyileştirmek. Bu iyileştirme sırasında yapısal bir takım değişimler ve dönüşümler oluyor. Bu dönüşümlerde bazı kesimlerin daha önceden kurmuş oldukları düzenlerle ilgili konularda yapısal değişim ve dönüşümleri mecbur hale getiriyor. Bu da onları rahatsız edebiliyor. Bunlar dönemseldir, hallolacaktır. Sıkıntılar yaşanacak. Keşke sıkıntılar yaşamadan geçiş sürecini atlatabilsek. Değişim ve dönüşümler zaman zaman alışılmıştan vazgeçmenin vermiş olduğu güçlüklerle sıkıntılı olabiliyor" diye konuştu.

YILMAZ DİREKSİYONA GEÇTİ
Büyükşehir Belediyesi'nce alınan otobüsler, kurdele kesimi ile teslim alındı. Bir otobüsün direksiyonuna geçen Yılmaz, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül'den otobüsler hakkında bilgi aldı. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve Makina İkmal ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Ekmekçi'ye teşekkür plaketi verdi.

berusa55

03 December 2010, 02:05:55 #704 Son düzenlenme: 03 December 2010, 02:35:01 berusa55
AlıntıBÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE DOLMUŞÇULAR UZLAŞMA YOLUNDA

Raylı sisteme paralel güzergahı bulunan minibüslerin kente girişini yasaklayan UKOME kararı askıya alındı

İki aylık takvimin ön görüldüğü toplantıda olumlu adımlar atıldı. Dolmuşlar eski güzergahlarında çalışacak, olumlu gelişmeler yaşandığı anda dava işlemleri durdurulacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde dün 'tam beş saat süren' bir toplantı yapıldı. Toplantının bir tarafında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, diğer tarafında ise minibüsçülerin bağlı olduğu derneklerin temsilcileri vardı. Konu; son olarak alınan ve uygulanan UKOME kararları ve dolmuşçuların Pazartesi günü yaptıkları 'gergin eylemdi'. Toplantı tam 5 saat sürdü.

Tüm taşlar döküldü

Cezaevi, Atakum ve Fakülte hattı başkanlarının hazır bulunduğu toplantıdaki gelişmeleri Gazeteniz Halk'a anlatan Fakülte Hattı Başkanı Mustafa Bircan, belediye ile aralarında dostluk adımlarının atıldığını söyledi. İstanbul'dan iki hukukçunun toplantıya iştirak ettiğini de belirten Bircan, "Ciddi görüşmeler yapıldı. Belediye ile dolmuşçular tüm taşları döktü. Son zamanlarda yaşanan gelişmeler iki tarafı da üzdü. Değerlendirmeler yaptık" dedi.

Ulaşım danışmanı geliyor

Önümüzdeki hafta Ankara'dan belediye ulaşım danışmanının geleceğini belirten Bircan, "Ankara'dan gelecek ulaşım danışmanı, şehir trafiğirndeki araç sayısını belirleyecek. O sayıda hizmet verilecek. Raylı sistem, otobüs ve dolmuş aynı güzergahlarında çalışmaya devam edecek. Belirlenen sayının üzerindeki dolmuş hatlarının plaka hakları saklı kalacak, merkez bir şirket kurularak hatlar otobüse çevrilecek. Olumlu gelişmeler sağlanırsa açtığımız davayı sonlandıracağız" diye konuştu.

Entegrasyon sağlanacak

Burada hiç kimse zarar görmeyeceğini de anlatan Bircan, "İki aylık takvim ön görüldü. Bu süreçte bu çalışmalar yapılacak. Eski güzergahlarımızda çalışacağız. Önce Samsun'un batısında entegrasyon sağlanacak daha sonra da huzur yakalanırsa doğusunda bu gelişmeler yaşanacak. Şehrin doğu kesiminde ciddi oranda araç fazlalığı var. Buradaki amaç kötü taşımacılığı saf dışı bırakmak. Konforlu taşımacılık yapmak" ifadesinde bulundu

Kaynak: halkgazetesi

Bu sevindirici haberi paylaşmak istedim. Uzlaşı ortamına girilmesi ve artık çözüme doğru gidildiğini görmek harika. Bu şehir hepimizin. Şehrimizin modernleşmesi adına herkes elinden geleni yapmak ve değişime bir şekilde entegre olmak zorunda. İnşallah Samsunspor'umuzun da süper ligle taçlandığı bir 2011 senesi yaşamak dileğiyle...