Samsun Basket Kulübü 2007/08

Başlatan Cagdas Ünver, 04 November 2007, 00:28:48

« önceki - sonraki »

T-Mac

Alıntı yapılan: DOWNBEAT - 12 March 2008, 20:49:30
takım yıldızı...hmmmm şimdi bu tip oylama topicleri enteresandır.. çünkü topiği açan bir açıklama yapmadan bodoslamadan açar genelde..

neye göre yıldız? yıldız ne demek?

basketbolde oyuncular top çalar, top kaybeder, bloklar, asist yapar, ribaund alır ve skor yaparlar... bunların tamamını takımda tek bir kişi yapmaz.. istediğiniz kadar çok top çalın, az top kaybedin asist oranınız düşükse maç kazanamazsınız..

takım yıldızı demek... takıma tek başına maç kazandıran oyuncu demektir..bu terim bir basketbol takımında ne kadar gerçekçi olabilir? bütün maç kötü performans gösteren bir oyuncu son saniye 3lüğü sokup da o takımın yıldızı olabilir mi? eline geçen her topu potaya sallayan ama ne yazıkki %30 isabet bulan bir oyuncu o maçın en skoreri olsa takımın yıldızı olabilir mi?

sbk nın yıldızı yoktur... yıldızları vardır..ve herbiri de başımızın tacıdır..

latasha, selvin, fadik, belgin, tuğba, deniz, ülkü, mürrüvvet, hanife, tuğçe, cansu, derya, leyla, nihal... hepsi yıldız...çünkü büyük bir başarıya imza atılıyor siz farkında değilsiniz belki ama birinci lige çıkan bu takım fener, gese ve bjk den sonra 1.ligin 4. klüp takımı olacak.. arkasında ne bir belediye ne de bir holding olmadan adını birinci lige taşıyor bu takım!!! yıldızlık bundan gayrı olmasa gerek!

Böyle bir topiği açan evet... açıklama yapmaz . Çünki bilir ki burası bir sporforum sitesidir bu forum ister futbol ister basketbol olsun yıldız ne demek herkes bilir.
  ''takım yıldızı demek... takıma tek başına maç kazandıran oyuncu demektir'' evet yıldız budur ve bu terim basketbolda gerçeğin ta kendisidir. İşte bir ihtimal belkide biliyorsundur Kobe bir yıldızdır LeBron Bir yıldızdır KG bir yıldızdır. Hepsinin ortak özelliğide bu terimde kendini bulmaktadır. Hal böyle iken neye göre yıldız yıldız ne demek gibi sözler demogojiden(sen anlayasın diye yazıyorum: Laf salatası) başka bir şey değildir.

bütün maç kötü performans gösteren bir oyuncu son saniye 3lüğü sokup da o takımın yıldızı olabilir mi? Hayır o takımın yıldızı olamaz o maçın yıldızı olur. (Yazmadan düşün diyecem ama.)

Nba'in yıldızları hemen hemen ellerine geçen her topu sallarlar. Üstelikde yüzde 30-40 larla 30-35 sayı atarlar. Bunlar maçlarının en skorerleridir ve de yıldızlarıdır.(Bunu bilmek için eğitimi tamamlamaya gerek de yok hani.)

Hepsi başımızın tacıdır evet .ama hepsi yıldız değildir.

BU TAKIM ÇOK BAŞARILI TAKIM. BİZ HERŞEYİN FARKINDAYIZ. VE BU TAKIMI ÇOK SEVİYOR VE DESTEKLİYORUZ. 

T-Mac

12 March 2008, 22:03:24 #721 Son düzenlenme: 12 March 2008, 22:52:08 T-Mac
BAK OKU SELVİN İÇİN DAHA ÖNCE NE YAZMIŞIM. OKU Kİ....

''Ben Samsun basket klübü eğer birinci lige çıkacaksa bunun SelvinTÜRKMEN'siz olmayacağını onun çok iyi bir oyuncu olduğunu gününde olması halinde tek başına maç alabilecek yetilere sahip olduğunu defalarca yazdım.''

BUNU DA OKU:
Selvin TÜRKMEN'e  :
(Biliyorum siz oyuncular olarak bunları okumuyorsunuz ama ben sanki okuyormuşcasına yazacağım.)
    Selvin TÜRKMEN sen iyi hatta çok iyi bir oyuncusun. Bunu kıt kanaat basketbol bilgimle ben bile görebiliyorum.. Kısa sürede bu takım için çok şeyler yaptın ve her samsunlu sporseverin olduğu gibi benimde sana yaptığın bu katkılardan dolayı  teşekkür borcum var.
   Üstelik samsun seyircisinin de özel bir ilgisine ve sevgisine bu kısa sürede mazhar oldun. Bu seyircinin seni ne kadar sevdiğini senin hakkında yazdığım bir iki hafif eleştiri karşısında aldığım tepkilerden de gayet iyi anlamış bulunmaktayım. Ama bir türlü anlayamadığım sebeblerden ötürü son iki maçdır gözle görülür bir düşüş içerisindesin.Umarım bir sakatlığın yoktur ve bu formsuzluğun geçicidir.Bu takım Tuğbasız olur Denizsiz olur hatta La Tasha'sız bile olur ama sensiz olmaz. Bir an önce kendini toparlaman ve bu seyircinin gönlünü bir kez daha fethetmen dileğiyle BAŞARILAR KARDEŞİM.
   Bir benim yazdıklarıma bak . Birde senin beni eleştirmek için yazdıklarına. buna ancak..HADİ LEN DENİR.

DOWNBEAT

12 March 2008, 22:03:25 #722 Son düzenlenme: 12 March 2008, 22:27:35 samsuni
Alıntı yapılan: samsuni - 12 March 2008, 21:29:28
downbeat
11 yıllık geçmişini ben bilemem. ELBETTE BİLEMEZSİN..BİLMEK ZORUNDA DA DEĞİLSİN..ben sorumlusu olduğum forumdaki mazine bakarım.SEN KENDİ SORUMLULUĞUNA BAKACAKSIN BEN DE KENDİMİNKİNEÇÇFORUM DEMEK DEMOKRASİ DEMEK..TAHAMMÜL EDECEĞİZ BİRBİRİMİZE..EDEMİYORSAN TAHAMMÜL SORUMLU DA OLMA:) bu bir sürattir, HAYIR DEĞİLDİR...ASIL SÜRAT BENİM AÇTIĞIM TOPİĞE CEVAP YAZMAK YETERLİLİĞİNİ GÖSTERMEK YERİNE ALAY EDEN AŞAĞILAYAN ARKADAŞIN YAPTIĞIDIR...AŞIRI SÜRAT FELAKETTİR..kirpi dikenleri vs. gibi cümleler de tahkir etmektir. KİRPİ DİKENİ, EĞRETİLEMEDİR..HAKARET DEĞİLDİR..KİRPİLER DE YÜCE ALLAHIN YARATTIĞI MAHLUKATTAN..ASLANIM BENİM DEDİĞİMİZDE HAKARET OLUYOR MU? ASLAN DA HAYVAN OYSA...Tahkir etmek de hakaret etmek değil, aşağılamak, küçümsemek manasına gelir. TAHKİR KÖKÜ HAKİR OLAN BİR SÖZ..HAKARETİN DE KÖKÜ AYNI..SÖZ BİLİMCİ DEĞİLİM AMA İYİ BİR EDEBİYAT TAKİPÇİSİ VE UYGULAYICISIYIM..DERS VERMEYİ DE BİLİRİM DERS ALMAYI DA.. SAYGI SEVGİ

Samsun BK'nın asıl başarısını Hakkı Yeşilyurt yazmış;
Samsun BK'nın ismi, renkleri ve varlığı bile bizler için bir başarıdır.

YAZI GÜZEL..AMA AŞIRI ROMANTİK..BEN DAHA GERÇEKÇİ YAZILAR BEKLERİM MESELE BAŞARI OLUNCA.. son cümle= buraya şiir yazmaya gelmedim..tartışmaya geldim.. tartışmanın altını çizerim kavga etmek değil maksat..tartışmak..doğruyu bulmak..proje üretmek..canım kadar çok sevdiğim (başkanından masörüne, menejerinden büyük taraftarına, sporcusundan sevgili kardeşim head coach una kadar) bir camianın daha ileri gitmesi için neler yapabileceğimizi saptamak..hepsi bu... hayat da bu!

veis

downbeat ilgi çekmenin daha farklı yönleri vardır.mesela tebessüm etmek yerine teesüf ederim kullansan daha hoş olurdu. :P bide burda duygusal yazılar olmaz pek aşk meşk olaylarını biz aşdık hatta biz samsunspora aşıgız.

DOWNBEAT

''takım yıldızı demek... takıma tek başına maç kazandıran oyuncu demektir'' evet yıldız budur ve bu terim basketbolda gerçeğin ta kendisidir. İşte bir ihtimal belkide biliyorsundur Kobe bir yıldızdır LeBron Bir yıldızdır KG bir yıldızdır. Hepsinin ortak özelliğide bu terimde kendini bulmaktadır. Hal böyle iken neye göre yıldız yıldız ne demek gibi sözler demogojiden(sen anlayasın diye -TERBİYESİLİĞE TERBİYESİZLEŞEREK YANIT VERMEK ADETİM DEĞİL - yazıyorum: Laf salatası) başka bir şey değildir. KOBE BU SENE GÖMLEK DEĞİŞTİRDİ..ŞİMDİLERDE ASİST YETENEĞİNİ KULLANIYOR..O BİR YILDIZ...EVET,,,,, LE BRON DA YILDIZ AMA YÜZÜĞÜ YOK...DEMEKKİ EKSİK BİR YILDIZ.. KG HELE BOSTON A ŞAMPİYONLUK GETİRSİN O ZAMAN KONUŞURUZ..MİNESOTA DAĞLARINDA EFE OLMAKLA BOSTON KIYILARINDA BÜYÜK OLMAK ÇOK FARKLI..O ŞEHİRDEN ÇOK YILDIZ GELDİ GEÇTİ.. LARRY BIRD UN GÖLGESİ HALA ÜZERLERİNDE.. gel gelelim nacizane fikrime: takım oyunlarında yıldızlardan çok askerlerin önemidir.. bu takımın savunma yıldızı fadik mesela...fadiğin savunma gayretinin yarısını diğer 6-7 oyuncu gösterse şu an namağlup olan takım tarsus değil biz olurduk..

bütün maç kötü performans gösteren bir oyuncu son saniye 3lüğü sokup da o takımın yıldızı olabilir mi? Hayır o takımın yıldızı olamaz o maçın yıldızı olur. (Yazmadan düşün diyecem ama ÖNCE DE DEDİM ŞİMDİ DE DİYECEĞİM... MONİTÖR BAŞI TERBİYESİZLERİNE AYNI ŞEKİLDE YANIT VERMEM..BAŞKA TABİRLE BU DOLMUŞA BEN BİNMEM, GİDECEĞİM YERE KENDİ ARABAMLA GİDERİM !!!.)

Nba'in yıldızları hemen hemen ellerine geçen her topu sallarlar. Üstelikde yüzde 30-40 larla 30-35 sayı atarlar. Bunlar maçlarının en skorerleridir ve de yıldızlarıdır.(Bunu bilmek için eğitimi tamamlamaya gerek de yok hani.) YILDIZ DERKEN SKORER TANIMININ KAPSAMINDA YAZDIĞININ FARKINDA MISIN???

Hepsi başımızın tacıdır evet .ama hepsi yıldız değildir.

BU TAKIM ÇOK BAŞARILI TAKIM. BİZ HERŞEYİN FARKINDAYIZ. VE BU TAKIMI ÇOK SEVİYOR VE DESTEKLİYORUZ.  aferin sana....

DOWNBEAT

Alıntı yapılan: veis - 12 March 2008, 22:16:25
downbeat ilgi çekmenin daha farklı yönleri vardır.mesela tebessüm etmek yerine teesüf ederim kullansan daha hoş olurdu. :P bide burda duygusal yazılar olmaz pek aşk meşk olaylarını biz aşdık hatta biz samsunspora aşıgız.

topiğin amacına uygun olmayan yazılara yanıt vermeyeceğim.. önce topiğe yanıt..sonra muhabbet:)

veis

sbk nın gerçek başarısı zaten geldigi noktadır bundan sonra yaptıgı veya aldıgı herbaşarı üstüne katlamakdır.sezon öncesi playof bana göre hayaldi.sonuçda saglam il takımları vardı.ama sbk kotayı kendi yükseltdi ve artık seyirci ve potansiyel olarak 1.lige oynuyor ve artık olmasıda gerekiyor.ben takım oyunundan yanayımdır.ve bana göre takım oyununda iyiler.dedigim gibi kotayı biz koyduk onlar aştı ve artık 1.ligde hatta istanbulda onları görmek istiyoruz.

T-Mac

12 March 2008, 22:24:54 #727 Son düzenlenme: 12 March 2008, 23:02:24 T-Mac
MONİTÖR BAŞI TERBİYESİZLERİNE AYNI ŞEKİLDE YANIT VERİRİM..  ayrıca bu kadar hızlı yazabildiğin içinde benden de sana AFFERİN.

mehmet yılmaz

@Downbeat
Evet, tartışacaksak ve birbirimizden birşeyler öğreneceksek -ki forumun amacı elbette bu- devam edelim ama bir yandan "sevgi ve saygı" yazıp üstünde de "Sürüler, aslan da hayvan" gibi ifadeler hiç yakışık almamış. Yüce Allah'ın yarattığı mahlukat binbir çeşit ama imalı da olsa bazı şeyleri zikretmekten ar ederim. Bu nedenle o ifadeleri silersen memnun olacağım. İşte o zaman sevgi ve saygı çerçevesinde konuşmaya başlayabiliriz.

Forum demek demokrasi demek ama forumun bazı kuralları var, örneğin büyük harfle yazmamak gibi; tahammül edememek gibi bir derdim de yok ama şahsileştiği anda bize de söz düşüyor. Yoksa Samsun BK'nın başarısındaki izafi noktaları konuşmamızın bir manası kalmıyor.

Kişiselleşmesin ve sadece Samsun Basket konuşulsun istiyoruz biz de.

T-Mac

Terbiyesizlik yaparsan göreceğin tek şey terbiyesizlik olur. Kobe asist yeteneğini daha bu yıl ancak kullanmaya başladı ama bunu yaparken sayı atmaya hala devem ediyor. KOBE BİR YILDIZ AMA AYNI ZAMANDA BİR SKORER. james'in şampiyonluk yüzüğü takmaması onun yıldızlığından bir şey eksiltmez. JAMES BİR YILDIZ AMA AYNI ZAMANDA BİR SKORER. Robert HORRY en büyük yıldızdır senin için. Hatta bizim Mehmet. Yüzüğü de var. All star da oldu. JAMES'DEN DAHA BÜYÜKTÜDÜR SENCE BU.tabi bu kafaya göre. Yada her neye göre ise. Fadime'nin savunması komik .buna yazacak bir cevabım yok.

ibocan_55

Tarsus Belediyespor maçındaki tribün desteği için herkese teşekkürler...

ibocan_55

Samsunspor-Mersin Büyükşehir Belediyesi erkek maçından sonra Yaşar Doğu Spor Salonu ilk kez doldu... Tribünlerin maça katkısı mükemmeldi... Konfeti şovu çok hoştu... Takımımızın galip gelmesi için inanılmaz bir şekilde tezahürat yapan, ıslıklarıyla, tezahüratlarıyla maçın içinde olan basketbolseverlere galibiyet armağan edememek hem beni hem de yönetimimizi çok üzdü... Bunun bilinmesini isterim... Bu arada hem yöneticilerimizin hem de oyuncularımızın desteğiniz için teşekkürlerini buradan iletmek isterim...

veis

hermaç galibiyet gelmek zorunda degildir.sonuçda emeklerine yüreklerine saglık.sbk samsunsporun yeni yüzü ve artık futboldan sonra basketbolu bize sevdirdiler bundada aldıkları başarılar ön planda.esasında sorunda burda seyircisini kötü alıştırdı galibiyetlere.

jean

su andaki konumu basari degildir bence kadro zaten guzel rakipler fazla guclu degil tarsus bide izmir var 1.lige cikarsa basarsi sayilir

jean