TFF 1.Lig, 12.Hafta | Eskişehirspor 2-1 SAMSUNSPOR

Başlatan harbisamsunsporlu5517, 03 November 2007, 16:15:41

« önceki - sonraki »

timofte

Yücel hocayı eleştirmekle Samsunsporluluk arasında ilişki kuran kardeşimize katılamıyorum. Bavulunu toplayıp gitsin diyen yok sonuçta, ama yanlış bulduğumuz şeyleri burada eleştireceğiz. Edmondante'nin yorumlarına tamamen katılıyorum. Özellikle sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Fatih Aytekin'in neden o kadar sahada kaldığı konusuna! Kemal Akbaba oyuna ancak iş işten geçtikten sonra dahil edildi.

Teknik taktik yönlerine, oyuncularla ilişkilerine bir şey diyemeyeceğim ama oyunu okuma, anlık müdahaleler gibi hususlarda kendisi hakkında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor doğrusu..

Yine de Mehmet o penaltıyı yaptırmasa maç öylece bitecek gibi bir hava vardı. O ana kadar pek öyle net pozisyon bulamayan Eskişehir takımı, yediğimiz penaltı golü yüzünden dengemiz bozulunca galibiyete kadar gitti. Bir de orta sahada adam karşılayacak oyunculardan Ömür'ün çıkıp yaşlı Sinan'ın girmesi hiçbir katkı sağlamadı. Emre Balak gibi pırlanta gibi gencimiz bu takımda neden düşünülmez anlamak çok zor.

Bu maça gidemeyip tv den izlemek zorunda kaldım. Maç boyunca bir gözüm hep taraftarımızın bulunduğu yerdeydi ve onlarla gurur duydum. Şimdi bile kahroldum ki orada olan arkadaşların durumunu daha iyi anlıyorum. Ayrıca o küfürler evsahibi seyirciye bir şey kazandırmadı, kendilerine yakıştırıyorlarsa devam etsinler aynı yolda..

D Spor denilen kanalda spiker Eskişehir'i öveceğim diye o kadar kantarın topuzunu kaçırdı ki övmek istediği camiayı antipatik hale bile getirdi. Bilen zaten bilir bazı şeyleri. Eskişehirlilerin deplasmana gittiğini falan anlatana kadar bir kez olsun oradaki Samsunsporlu deplasman taraftarından söz etmedi. Kamerayı bir kez de bizimkilere çevirmediler. Bu konuda mail gönderip tepki göstermek lazım.
Bizi ne sanıyor bunlar böyle?

edmontdante

Alıntı yapılan: "faust"Yazımda Sakaryanın 6 puan gerisinde yerine Samsun yazmışım,herhalde farketmişsinizdir.Bu arada Esesin hiç haketmediğini söyleyen arkadaşa da tek bir sorum var.Tek bir gol pozisyonuna bile girmeyen,kaleyi bulan tek bir şutu bile olmayan Samsunu bugün gerçekten beğendi mi?

Yazıyı net okursan anlarsın.Samsun kötüydü de Es-Es mi iyiyidi?Kim galibiyeti haketti ki bugün.Evet ES-Es haketti diyebiliyor musun ?Evet diyebiliyorsan bu haklı galibiyetinizden ötürü tebrik ediyorum

mctlçy

Alıntı yapılan: "edmontdante"
Maçın tamamını  TV den izledim.

1-Eskişehirspor'un bir şeyi hakettiği falan yok.
2-Denildiği gibi Süper bir takım olmadığını net gördük.Aksine vasat bir takım.Bizim takımdan hiçbir artısı yok.
3-Taraftarının çok sağlam olduğuna da katılmıyorum.Aynı havayı SAMSUSPOR yakalamış olsa tribünde boş yer bulamazsın.

Gelelim gerekçelere.

1-Eskişehir'in bir şeyi hakettiği falan yok dedim.Çünk maç boyu Sergen'in paslarından başka  pas
2-Süper bir takım kurdukları olayına gelince neyi yada kimi görüpte bu sonuca varılıyor anlamıyorum.Bir tek Sergen 'mi yani.Serkan ÖZDEMİR bile ilk 11 oynuyor gerisini siz düşünün artık.Coşkun 5 sene önce bu takımda oynarken beğenmeyen biz değilmiydik.Geçen sene ki kadrosunda daha iyi adamlar vardı bu takımın Ümit AYDIN,Serkan Rençber falan.Bana kalırsa  sıradan bir takım Eskişehirspor.Diyelim ki  isim olarak değilde sistem olarak süper.Ne yaptılarda süperler  peki.

Sen ayağındaki her topu sallapati vurursan,Fatih AYTEKİN ve Caner nedeniyle 9 kişi oynarsan olacağı budur.

3-Aynı konumda SAMSUNSPOR olsa bu stad bugün tıklım tıklım olurdu ve grupların birleştiği bu dönemde atmosferde müthiş olurdu eminim.

1)siz maçı izleyenler DOĞA denen adamı hiçmi farketmediniz??yada sergen-çoşkun-doğa paslaşmalırını görmednzmi??serkan özdemir geçen sene bizde oynarken bukadr iyimi oynuordu??ve madem hiçbrişey yapamdılar neden70dakika bizm yarı-sahamzdan çıkmadılar...attığımız her top onlara gitmedimi??bu yapılan presten dolayı değilmidir??bence eskişehir bu lige fazla öle yada böle
2)onların artısı sergendi arkadaşım çok büüyk artıları vardı
3)maçı tv den izleyen arkadaşım esesle aramızdaki 5puanlık farkmı bizi havaya sokamadı??geçen hfta tekrarını tv de izledğim SAMSUNSPOR-malatyaspor taftarı ile bu maçtaki eskişehirspor tarftarı birmiydi yapmayın allah aşkına...

ÇaÇa

D Spor'a tepki mailleri atmamız gerekir Timofte bununla ilgili bir tepki maili hazırlarsan bizde topluca saldırabiliriz D Spor'a taraftarımız onca kilometreleri aşsın tribündeki yerini alsın sen bizim taraftardan basetme yazıklar olsun hepsine

Tufan

maçı canlı izledim diyebileceğim şu maçı memhmetin gereksiz penaltısı ve 2. goldeki defans hatasından kaybettik yücel hocaya yüklenenlere sorarım 2. golde yandan gelen topta adamı kacıran defans oyuncusuna hoca naapsın girip sahaya futbol dersimi versin ilk6dan cıkmamız kötü oldu zaten galibiyet değildi beklentimiz ama 1 puanı haketmiştik

bi lafımda sana faust macın sonunda sürtüşme olduda ilk golden önce macın basında karsılıklı yaptığınız tezahuratlar kışkırtıcı değil miydi

ayrıca eses seyircisini takdir ettim 1-2 arkadas yüzünden maçı onların arasında izlemek zorunda kaldık acık olsun kapalı olsun cok iyi organize oluyorlar sbç ve sirinler bundan ders almalı artık birlik olmalıyız

Sol Açık

Evet Samsun kapalı oynadı, ama birşeyi bilmekte fayda var, şu anda Samsunspor deplasmanda Eskişehir'i hapsedecek bir güçte değil. 15. dakikada gol bulunca da skoru koruma arzusu "kısmen" normal...

Kesinlikle maçın dönüm noktası 60.dakikada Mehmet'in yaptığı penaltıydı. Maçı seyrederken Mehmet'in topa koşuşuyla "eyvah" dedim. Yani göz göre göre penaltı! Bizim kesinlikle kaleciye ihtiyacımız var...

Eskişehir'in pozisyonları meselesinde ise 60'dan önce pek çok pozisyon buldular ama ben bu pozisyonların "net" olduğunu düşünmüyorum. Yani kalecimiz çok mu top çıkardı ki Eskişehir gol atamadı! Evet topa Eskişehir sahipti, topla oynama yüzdesi %60'a varmıştı, ama 60'a kadar Eskişehir kazanacak bir oyun oynamadı.

60'dan sonra ise Samsunspor'un dengesi bozuldu ve net pozisyon bulmaya başladılar.

Daha önce de yazmıştım, Eskişehir'den 3 puan süper, 1 puan da güzel olur diye, olmadı. Ama paniğe gerek yok, kalecimiz öylesi bir acemilik yapmasaydı, biz bu maçtan en az 1 puanla, KESİN dönerdik... Serkan'ın yokluğu hissedildi ve yönetime devre arası transferi için kaleci ihtiyacının altı kalın kalın çizildi...

faust

Hiç skora göre yazı yazmadım,Eses bu sene Kartalla içerde 1-1 berabere kaldığında beraberlik golünü 85de yedi,neredeyse yeniyordu,ama o gün berbat oynadı.Kartal golden önce 4 net gol kaçırdı,gol bağıra bağıra geldi,tıpkı bugün kü Eses golleri gibi.Devre arasında 'ne olur abi' diyen arkadaşa tek şey söyledim,'Metin DİYADİN hücumu dörtledi,Samsun geriye yaslanırsa rahat alırız,yeter ki önce onlar ikiyi bulmasın' dedim,öyle de oldu.Bugün hangi maçı seyrettiniz, bilmiyorum; Eses çok sayıda pozisyon yakaladı ama anormal beceriksiz günündeydi,defansınız da hiçiyi değildi,maçda en az 6-7 gol pozisyonu veren defansa iyi denmez.Sergen sağ ayağıyla karşıkarşıya yan ağlara attı,ceza sahasında iki ayrı pozisyonda da artistik gol atma sevdası yüzünden auta plaseledi,Serkan Canerin gol attığı pozisyonun aynısında topu ayağından açıp topu kaleciye kaptırdı,ilk yarının son dakikasınsa Sergenin kornerinde kaleciniz boşa çıktı,arkada 3 Esesli boş kaleye dokunamadı,Coşkun-Serkan-öMER kaleciyle karşıkarşıya kimse rahatsız etmezken bomboş kafaları dışarı vurdular vb.Bunlar ilk aklıma gelenler.Sonuçta BJK-Liverpol maçı değil ki, daha ne kadar pozisyon olsun;maçta bu üç oldu diye diye tam 8 pozisyon saydım.Herbirini ayrıntılı anlatabilirim.Samsunlu bir arkadaş Hakkının attığı orta rüzgarda falso alıp az daha gol oluyordu,onu kaçan pozisyon diye sayıyor, karşıkarşıyaları hatırlamıyor.Taraftarlık böyle birşey işte.Bugün Samsun hiçiyi oynamadı,hiç hücumu düşünmedi,şans biryere kadar,sonunda golleri yedi,bence Esesde iyiydi,yenilebilirdi de ama önemli olan o pozisyonlara girebilmekdi,evet bence haketti.Yücel Hocanın bu maçta hata yapıp yapmadığını bilemem,Samsunu  o kadar iyi tanımıyorum,ama maçın özeti şansınız biryere kadar yaver gitti,sonra kalecinizin iki hatası(ikinci golde de çıksa Ömer o kafayı o kadar rahat vuramazdı) maçı Eses getirdi.Bu sene krizdeki Elazığ ve Mardin dahil,Eskişehirde bu kadar az hücumu düşünen hiçbir takım olmadı.Bu forvetlerle Esesin bu defansına karşı bu büyük bir hata..

Sol Açık

Ayrıca Samsunspor'un bu sezondki durumunu geçen sezonla kıyaslayacaksak, bence ilk devre sonu durumuna bakmakta fayda var:

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/ligler.aspx?tur=futbol&tip=7&grup=604&sezon=2006-2007&hafta=17&yer=genel

Devreyi 15 gol atıp 20 puanla bitirmişiz. Bu sezon büyük sorunlarla başlamamıza rağmen, daha 5 maçımız olmasına rağmen 21 gol attık ve 17 puandayız. Bence geçen sezondan kesinlikle daha iyiyiz, çünkü takımız. Yönetim, seyirci, futbolcu, teknik adam bütünleşmemiz çok iyi ve bence bunu yitirmemeliyiz. İnancımızı yitirmemeliyiz, çünkü bu takım bu haliyle ilk 6'ya girer, devre arası iyi takviyelerle bence ilk 2'yi zorlar...

Ayrıca bu haftaki lig sıralaması için de biz yenilince bizi geçebilecek takımlardan sadece Erciyes puan farkıyla bizi geçebilir, ki o da Malatya'yı Malatya'da yenerse. Ben Malatya'nın kaybedeceğiniz sanmıyorum. Diğerlerinden averajı iyi olan D.Bakır deplasmanda Giresun'u bence yenemez, K.Yaka ise içeride Elazığ ile berabere kaldı.

Yani bu hafta en kötü 8.bitiririz, ama bence yine 6. kalacağız...

vlkn55

Arkadaşlar maçtan yeni geldim. Hemen yazmak istedim. Maç çok güzel başladı. Herşey çok iyiydi.. Eskişehir inanın böyle seyirci görmemiştir. Canerle öne geçtik sevinçden çıldırdık.. İlk yarıyı Samsunun güzel oyunu ile kapattık. ama 2. yarı inanın samsunumu tanıyamadım. Çok basit bi kaleci hatasından bu şekil bi gol yemek inanın kahretti. Sonuçta ilk golu yedik beraberlik geldikten sonra es es ateşlendi ve 2. golü buldu.. Takımız oyun disiplininden koptu ve oyun bu skorla bitti. Yalnız Cnerin son dakikalarda kaçırdığı pozisyon inanın profosyonel bi futbolcuya yakışmadı..

Maçtan sonra çıkan olaylar ise tamamen özel güvenliklerin yapmış olduğu bir kışkırtmaydı.. Ben size güvenlik şirketinin iletişim bilgilerinin bulunduğu linki koyacağım.. Lütfen Samsunsporumuza yapılan bu terbiyesizliği ve kışkırtmayı özellikle görevi güvenliği sağlamak olan birinin bu tarz hareket yapmasına sessiz kalmayalım.. Sizi de bu olaya tepkisiz kalmamaya çağırıyorum..  

http://www.ucelguvenlik.com/iletisim.php

mctlçy

maçtan sonraki olaylar tam olarak ne oldu anlatabilirmisnz arkadaşlar

Tufan

acıkdaki altes grubu ile sürtüşme sonra kapalıdaki neferinde küfürlü tezahüratları bizimkilerde karşılık verince ortam gerildi

faust

Arkadaşım ehvenişer diye bir deyim vardır herhalde bilirsin.Eses seyircisi sütten çıkmış akkaşık değildir,ama bu ülkede futbolu ençok bilen 4-5 trübünden biridir.Ben maçları bile çıt çıkarmadan,sinema gibi seyreden seyirci tipindenim, maça kombine kartımla kızkardeşimle gidiyorum,o bile benden daha ateşli.Hiçbir sahada hiçbir taraftarın küfrünü onaylamam,maça 2.dakikada girdim,kombinem olduğu için yerim hazır.Maç öncesini bilemem,anlattığına göre doğrudur,ama bazı şeyler seçici algı meselesidir,eminim Samsunda da rakip takımın seyircisi olursa bu kadar onlara da tepki olur.Keşke olmasa.Eskişehirde eğer hakem ve rakip takım maçı germezse kazansa da herkes alkışlanarak gider.Esesin sahasında kaybettiği son 10 maçın en az 8-9unda rakip alkışlanmıştır.Ne yazık ki geçen sene bu sahneyi sıkca yaşadık.Oftaş,Kasımpaşa vb hep alkışlarla uğurlandı. Eses seyircisinin 2 tane düşmanı var,Ordu ve Sakarya.Diğer takımlarla hiçbir alıp veremediği olmaz.Maçın tansiyonuyla anlık tepkiler de her stadda eminim oluyordur.Bizim deplasmana giden seyircimiz biraz fanatikdir,pek rahat durmaz,mesela Samsundaki maçda ben Samsunun daha çok tepki göstereceğine eminim,hepdediğim gibi önemli olan çoğunluğun tutumu.Bugünde Samsuna topyekün bir tepki olmadı.Maçın hakemine devre arasında ve hatta maç sonunda yapılan tepkinin yarısı bile sizlere yapılmadı

Tufan

dogrdur faust hakeme söwülen kadar bize bişe yapılmadı ama sonucta altes grubu kıskırttı bizi

vlkn55

Ben kız arkadaşımla beraber geldim. Herşey çok güzel gidiodu.. Bir iki sürtüşme oldu o da gayet normal. Ama Maç olmuş bitmiş hala nie küfür ediolar onu anlamıyorum.. e bizimkiler de çıktı zıvanadan tabi. Ama o güvenlik görevlisi varya o güvenlik görevlisi.. ah ah..

faust

Bu arada maçın en önemli pozisyonunu da unutmuşum, maçı televizyondan tekrar sakin sakin seyretmek lazım,daha 2.dakikada kalecinin uzun degajında defansınız topu sektirince Ömer kaleciyle karşıkarşıya kaldı,vursa gol,aşırtmaya çalıştı,beceremedi,dediğim gibi 8 net pozisyon var maçta.