TFF 1.Lig, 12.Hafta | Eskişehirspor 2-1 SAMSUNSPOR

Başlatan harbisamsunsporlu5517, 03 November 2007, 16:15:41

« önceki - sonraki »

south_london

golden hemen sonra defansa cekilirsek yenilmemiz cok normal.adam gibi kontra atakda yapamazsan bu kadar savunmaya cekilince normaldir yenilmen.bu arada eseside begenmedim ben biz savunmaya cekilmeseydik biraz zor yenerlerdi bizi hic 1.lig havasi yok onlarda.

harbisamsunsporlu5517

eses in arkasında maliye bakanı ve sayın celalettin cerrah var tabiki iyi takım kurarlar biz iyi mücadele ettik yinede henuz çok mac var umutsuzluğa kapılmayalım

MeL_55

AlıntıEs-Es'in zirve yürüyüşü

TFF 1. Lig'de zirve mücadelesi yapan Eskişehirspor, yükselişini sürdürüyor. Sahasında Samsunspor'u konuk eden Kırmızı siyahlılar, geriye düştükleri maçı çevirmeyi başardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Eskişehir Atatük Stadı'ndaki maca ev sahibi ekip hızlı başladı ancak golü bulan konuk takım oldu. 14. dakikada hızlı gelişen bir Samsunspor atağında Caner, topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda aradığı golü bulamayan Eskişehir, 60. dakikada Serkan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Coşkun gole çevirmesiyle 1-1'lik beraberliği sağladı. Bu golün ardından galibiyet için baskısını artıran Kırmızı siyahlılar, 70. dakikada Ömer Yalçın'ın kafa vuruşu ile 2-1 öne geçti.
Bu gollerle maçı 2-1 kazanan Eskişehirspor, puanını 25'e yükselterek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

SaMsUnSpOr 55

bu teknik direktör ne yaptığını sanıyo ya bu takım bu teknik direktörle hiç bişey yapamaz ben bunu herzaman söylüyodum herkes karşı çıkıyodu

s_uzunkaya

Alıntı yapılan: "mctlçy"bu maç için söylenecek birşey yok 90dk defans yaptık es-es sonuna kadr haketti galibiyeti bizde attığımız golün üstüne yattık-yemedi,ama şu yönden bakalm birde;es-es süper bir takım kurmuş,tarfarı çok sağlam,kendi evlerinde müthiş bir grafkleri war ve bizm daha oturmamış takımımız buradan galibiyet beklior umutlarımızı yitrmeyelim ilk 6 bizm amacımızdır ilk 2hayal es-es,sakrya gib takımlar varken...

ölee taraftarın teee a....a koyimmm.. beni dellendirmeyin abuk sabuk şeyler yazarakkkk....

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: "samsunlu5516"bu teknik direktör ne yaptığını sanıyo ya bu takım bu teknik direktörle hiç bişey yapamaz ben bunu herzaman söylüyodum herkes karşı çıkıyodu

ya sen nasıl bi samsunsporlusun ya her yenilgide yücel hocaya mı yüklenceksin o zaman hiç yenilmeyelim çok saçma düşünüyorsun çok - maçı yücel hoca yüzünden değil mehmet bölükbaşı ve defansın çok boşluk bırakması yüzünden yenildik

mctlçy

Alıntı yapılan: "slazenger"
ölee taraftarın teee a....a k.. beni dellendirmeyin abuk sabuk şeyler yazarakkkk....

ne demk dellendirmeyin,önce adm ol adam gibi konuşş nolur delllensen??tarftara gelince yalanmı izlemednzmi tarftarlarını 90dk hiç susmadılar şerfsizlik yapmş olabilrler ama yğidin hakkı yiğide takımlarını müthiş destklediler...

south_london

eskisehirde oyle guzel bi atmosfer yoktu herkafadan ayri ses cikiyor ordada.bizim gecen haftaki atmosferden cook gerideydiler.

**KaR6**

öncelikle cok doluyum onu belirteyim.. Yenilgiyi belki kabullenebilirim ama golu bulduktan sonra bu kadar mahkum oynamayı kabul edemem.. Birileri hala bizim SAMSUNSPOR oldugumuzu kavrayamamıs sanırım.. Real Madrid le bile oynasak, bu takımı bu kadar defansa cekmeye karsıyım.. Biz bu ligin lokomotif ekiplerindensek ve hedefimiz Super Lig ise rakip ve sonuc ne olursa olsun aslanlar gibi kendi topumuzu oynamalıyız.. Özellikle 2.golu yedikten sonra korktugumuz takım geri çekiliyorsa demek ki futbolcularımız kendilerindeki potansiyelin farknda değiller..

Bir diğer konu ise oyuncularımız ve perormansları.. özellikle 2 isme butun mac boyunca dikkat ettim.. Furkan ve Can her ne kadar iyi niyetle mucadele etseler de kapasiteleri bu takımın cok altında kalıyor.. Hala Furkanın bu mac hangi mevkide oynadıgını anlayabilmiş değilim.. Onun yerinde gecen sene ilk macları olmasına ragmen gayet iyi oynayan Sercan niye düşünülmüyo anlamıyorum.. Ayrıca Can da bu kadar ısrar etmenin manasını da çözebilmiş değilim.. Madem Sinan oynayabilcek durumda, bu tecrubedeki bi oyuncunun sahada olması lazım.. Nitekim 2.golu can'ın kademe hatası sonucunda gorduk kalemizde.. Kaleci Mehmet e ise ne diyeceğimi inanın bilmiyorum.. Macın basında cıkardıgı bi-iki topla guven vermişti ancak hemen ardından bosa cıkınca bi yan topta yine hayalkırıklıgı yasattı.. Penaltı pozisyonu ise resmen acemilik.. auta cıkan bi topa dogru yanında kademeye girebilecek defans oyuncusu varken kaleden fırlayıp adamı biçmenin anlamı neydi?
Yine de tüm bunlara ragmen biz bu macı kazanabilirdik eğer SAMSUNSPOR oldugumuzu unutmasaydık ve kendimize guvenseydik..

Bi parantez de taraftarlarımza açmak istiyorum.. SOnuc ne olursa olsun ben gurur duydum hepsiyle.. Sögutlubahçeli Çılgınlar ve Canikli MEkansızlar pankartlarını gormek Eskişehirde beni çok mutlu etti.. Ayrıca azımsanmayacakta bir kalabalık olmustu kale arkasında.. Hepsine cok tesekkur ediyorum..

Son olarak hakeme değinicem.. Belki mahkum oynadık, belki istediğimizi sahaya yansıtamadık ancak; son dakikalarda celil in karsı karsıya kalacagı pozisyonda oyunu durduran hakeme supheyle bakarım.. Resmen kumpastı yaptıgı.. Ayrıca ilk yarı Birol tarafından Fatihe atılan 'kasıtlı' tekmeye goz yumması inanılır gibi değil.. BUnun yanında rakibinde bi kornerini vermedi ki evlere şenlik.. Tum bunlar umarım yetersizliğinden kaynaklanıyordur da bu sene de bize kompla kurulmamıstır..

Bize düşen klasik futbol özdeyişini kullanmak artık..
Önümüzdeki maçlara bakıcaz..

harbisamsunsporlu5517

yazık bu sene sadece üç defa yenildik hemen hocaya yüklenmeyin aramızdada tartışmayalım bu takımı begenmeyenler gırsın trspor a gecen yılkı puan durumuna baksınlar sonra hocaya yüklensınler http://www.trt.net.tr/wwwtrt/ligler.aspx?tur=futbol&tip=7&grup=604&sezon=2006-2007&hafta=12&yer=genel

mctlçy

geçen seneki fikstüre baktımda geçen sene ile armzda sadece 2puan fark var demekki biz geçen seneden çok iyi değiliz rakiplerimiz daha kötü ama sezon başını düşünürsek müthiş bir iş bizm içn

SaMsUnSpOr 55

Alıntı yapılan: "tuqberk"
ya sen nasıl bi samsunsporlusun ya her yenilgide yücel hocaya mı yüklenceksin o zaman hiç yenilmeyelim çok saçma düşünüyorsun çok - maçı yücel hoca yüzünden değil mehmet bölükbaşı ve defansın çok boşluk bırakması yüzünden yenildik

teknik direktör oyunu kurmuyomu kaleciyide o belirlemiyomu onun hatası ercüment dururken mehmetin kalede ne işi var

edmontdante

Alıntı yapılan: "mctlçy"bu maç için söylenecek birşey yok 90dk defans yaptık es-es sonuna kadr haketti galibiyeti bizde attığımız golün üstüne yattık-yemedi,ama şu yönden bakalm birde;es-es süper bir takım kurmuş,tarfarı çok sağlam,kendi evlerinde müthiş ...

Maçın tamamını  TV den izledim.

1-Eskişehirspor'un bir şeyi hakettiği falan yok.
2-Denildiği gibi Süper bir takım olmadığını net gördük.Aksine vasat bir takım.Bizim takımdan hiçbir artısı yok.
3-Taraftarının çok sağlam olduğuna da katılmıyorum.Aynı havayı SAMSUSPOR yakalamış olsa tribünde boş yer bulamazsın.

Gelelim gerekçelere.

1-Eskişehir'in bir şeyi hakettiği falan yok dedim.Çünk maç boyu Sergen'in paslarından başka  pas yapabilen bir tane adamları yok.Şişirme toplar sürekli.Ne bir ver kaç ne başka bir şey.Zaten koskoca ilk yarıda  yaptıkları bir tane olumlu iş yoktu.2.Yarı baskılı göründüler.Tek nedeni takımın anlamsızca arkaya yaslanması ve takımın defans oyuncularının  aldıkları her topu dan dun ileri vurmalarıydı.Kazandığın her topu amaçsız ileri vurursan adamlar baskılı görünür tabiki.Bu noktada  HAKKI'yı açıkca eleştiriyorum.Bu kadar dan-dunculuk  fazla.

2-Süper bir takım kurdukları olayına gelince neyi yada kimi görüpte bu sonuca varılıyor anlamıyorum.Bir tek Sergen 'mi yani.Serkan ÖZDEMİR bile ilk 11 oynuyor gerisini siz düşünün artık.Coşkun 5 sene önce bu takımda oynarken beğenmeyen biz değilmiydik.Geçen sene ki kadrosunda daha iyi adamlar vardı bu takımın Ümit AYDIN,Serkan Rençber falan.Bana kalırsa  sıradan bir takım Eskişehirspor.Diyelim ki  isim olarak değilde sistem olarak süper.Ne yaptılarda süperler  peki.

Sen ayağındaki her topu sallapati vurursan,Fatih AYTEKİN ve Caner nedeniyle 9 kişi oynarsan olacağı budur.

3-Aynı konumda SAMSUNSPOR olsa bu stad bugün tıklım tıklım olurdu ve grupların birleştiği bu dönemde atmosferde müthiş olurdu eminim.

Hoca'ya eleştiriler var ve bence eleştriler haklı.Fatih AYTEKİN'i 85 dakika sahada tuttu.Tamam geçen hafta çok iyiydi (Kaldı ki ben de Fatih'i beğenenlerdenim ) ama bugün 3 metrede oynadı.Ne ofansta be defansta vardı.Hiçbirşey yapmadı.Sadece sonlara doğru  dikine  3 metre topu sürdü süper pozisyonda buluna   Caner ve Celil'in ortasına öyle bir top attı ki  onlarda kime attığını anlamadılar.

Hoca maç 1-0 iken gerekli değişikliği Kemal AKBABA ile yapmalıydı.Adamlar 5 numaralı oyuncularını çıkarıp 2.yarıya 4 forvete dönerek başladılar.Yani her şey istediğimiz gibi gelişirken bundan faydalanamadık.Çünkü golü düşünmedik.Golü düşünmüyorsan defans ve orta sahada topu aldığında  tutman lazım ama her topu ileri vurusan golü bir şekilde yersin.

Altın çocuk falan  golünüde attı ama malesef çok ama çok ağır.Furkan'ın attığı pasta golü atıp santrayı yaptırıyor olması lazımken 2 adım önündeki topa yetişemedi.

Ömür'le Sinan değişikliğini de anlamak mümkün değil.Zaten Eskişihir'in en etkili yönü SERGEN.Ortasahanın ortasından Ömür'ü almak ne demekti anlamadım.Al Caner yada Fatih'i.2-1 den sonra Kemal ve Samet'i koyuyorsun ne anlamı varsa.Bu adamlar sana 1-0 kem lazım Yücel Hoca.

Mehmet BÖLÜKBAŞI'nın yaptığı penaltı tam bir skandal.

Sonuç olarak kendi kendimize,herşey lehimize iken maçı verdik.En kötü beraberebe bitmesi gereken maçı ellerimizle adamlara verdik.

Kimse umutsuzluğa kapılmasın öyle denildiği gibi bu ligde süper takım falan yok.İşte abartılan Eskişehir'i hep beraber gördük.Önemli olan bir hava yakalayabilmek biz bunu bugün yakalayabilirdik rahatlıkla ama malesef ufak tefek bazı ayrıntılara dikkat etmediğimizden bu fırsatı kaçırdık.

faust

Tekrar merhaba arkadaşlar,az önce maçtan geldim,Esesin bu sene en zor maçıydı.Daha önce kazandığı 7 maçın 5ini farklı almış,tek farkla yendiği 2 maçta da(Giresun ve Diyarbakır) son dakika golleri ile 2 fark 1e inmişti.Yani ilk kez bu kadar zorlanarak maç aldı.Eskişehir seyircisine ve hakeme kızan arkadaşa bir çift lafım var.Eskişehirin en fanatik tribünü o da maç bitiminde sizin seyircinizle kontak kurunca ne yazık ki bu sevimsiz tablo ortaya çıktı.Ama Samsunda ya da herhangi bir başka şehirde rakip seyirciyle bu tür diyaloğun hiç olmadığına ınanamam;bu Türkiyenin gerçeği.Taraftar dediğinin içinde,zamanında top da oynamış bu işi bilen adamlar da var, tinercisi vb.de.Ama tüm tribünlerin ortak bir tepkisi değil,çoğunluk da bile böyle bir reaksiyon yoktu.Hakeme gelince bu maçta hakeme veryansın ederseniz çok yanılırsınız,penaltı tamamen kalecinizin aptallığı.Hakem,ilk yarı boyunca vakit geçiren kalecinize sarı kart vermez ve uyarmazken Cenke hemen sarıyı bastırdı.Canerle kazandığınız golde pozisyonun tam hizasındaydım,kılpayı ofsayttan kurtuldu,maça giden Eseslilere sorarsan 5 mt ofsayttı Caner.Ben de bugün Samsunu beklediğimden çok kötü buldum,90 dakika boyunca ofsayt tartışmalı birgolün dışında tek bir pozisyon bile yok.Esesin direkten dönen topun dışında karşıkarşıya 3 %100 gollük pozisyonu ve 3 tane de ceza sahasında net gollük pozisyonlarda dışarı atılan kafa vuruşları var,isteyenlere tek tek anlatırım.Samsunun bu defansla işi çok zor.Maçta topla oynama yüzdesine bakılsa Esesin %65-70 çıkar.Samsun,maç 2-1 olunca saldırmaya çalıştı ama sadece doldur boşalt yaptı.Samsunun bugün bu anlayış ve bu antifutbolla puan alması mucizeydi,olmadı.Sergen en kötü günlerinden birindeydi,iki tane net gol pozisyonunu dışarı attı.Bu özet için de kızabilirsiniz ama samimiyetime inanın,tribünde Canerin golünden sonra herkes yan hakeme küfrederken ben 'buz gibi gol,hiçbir şey yok' diye milleti sakinleştiriyordum.Bu maçın o dakikaya 1-0 gelmesi Samsunun şansıydı,kendinizi aldatmayın.Benim seyrettiğim Samsun,ilk 6ya zorlanmadan girer,ama ilk 2 şansı yok.Bugün puan ya da puanlar da alabilirdiniz ama bu görüşüm değişmezdi.Eses defansdaki en önemli adamının yokluğuna ve Zaferin formsuzluğuna rağmen defansda hiç zorlanmadı,bunda da Samsunun hiç atak yapma niyetinin olmaması en önemli neden.Serkan olsaydı,Samsun kontaradan 2-3üde bulabilir maç çok değişik bir skorla da bitebilirdi.Özetle dostlar bence bugün sahada Samsun daha fazlasını haketmedi,maçın hakemine iki takımın da diyebileceği birşey yok,Samsun golü de Esesin penaltısı da doğru karardı,onların dışında da çok tartışılacak birşey olmadı,elbet herkes birşeyler söyleyebilir,mesela Sergenin düşürüldüğü bir pozisyonda Eses lehine frikik vermesi gerekirken devam ettirdi,
Samsun kontraya çıktı,bitime 3-5 dakika kala Caner,kaptan Zafere hakemin gözüönünde kafa attı,hakem görmezden geldi vb.Bunları sırf hakeme isyan eden arkadaş için yazıyorum,ille birisi hakeme kızacaksa Esesin daha fazla şikayete hakkı var.Şu siyasilerin meselesine gelince,Unakıtan meselesi Eskişehirde hiçkimsenin hoşuna gitmedi,ama dürüst olun,bir bakanın size 2-3 oyuncu alımında aracı olsa 'yok istemeyiz mi dersiniz'. Ben pekçok taraftar sitesinde niye bizimkiler birşey yapmıyor diyen taraftarlar gördüm.Üstelik Esesin bu sene hakemle kaybettiği puanlar var ama hakemle alınmış tek puanı yok.B u sonuç kimseyi fazla üzmesin,Eses bir kaç hafta önce Samsunun 6 puan gerisindeydi,şu an maç fazlasıyla da olsa 1 puan önüne geçti.Bu ligde herkes herkesi heryerde yenebilir.Ama sonunda ilk 2 Eses ve Antalyanın olur,Samsun kesin ilk 6ya kalır,ondan sonrası topun sizi sevmesine ve taraftarın hep takımın arkasında olmasına bağlı.Bence Yücel Hocanın arkasında da kapı gibi durmanız gerekir.Saygılar..

faust

Yazımda Sakaryanın 6 puan gerisinde yerine Samsun yazmışım,herhalde farketmişsinizdir.Bu arada Esesin hiç haketmediğini söyleyen arkadaşa da tek bir sorum var.Tek bir gol pozisyonuna bile girmeyen,kaleyi bulan tek bir şutu bile olmayan Samsunu bugün gerçekten beğendi mi?