Kalpar gitmeli mi kalmalı mı?

Başlatan Nuri Asan, 19 May 2014, 12:19:07

« önceki - sonraki »

holigan5565

Bence maceraya gerek yok daha iyisini denemeden göremeyiz ama bana göre 1 sene daha heba olur gider.Başkalarınındadediği gibi kalpar bizi 1 kere çıkardı bir kerede süperligin kapısından döndük bencede kalmalı

ask55

hedefimiz şampiyonluksa bence kalsın.
sonuçta kalpar 2 sene takım yönetti ve birinde şampiyon olduk diğerinde son maçta (dış etkenlerin büyük katkısıyla) elendik.

ama hedefimiz ligde kalalım orta sıralarda takılalım ise o zaman genç ve iştahlı bir hocayla altyapıya yönelebilriz.

her halükarda zor günler bizi bekliyor.

jean

Devam etmeli saglam forvet olmadi adamin elinde

altunay

kalpar kesin kalmalı defans bloğu kalmalı mevcut kadro korunup ortasahaya 1 tane oyun kurucu lazım

Furkan

Paralı bi yönetim gelmezse kesinlikle devam edilmeli hocayla

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaya

Daha önce de birçok kez yazıldı.Bir maç hatırlıyor musunuz ? yaptığı taktiksel değişiklikler ile maçı çevirdiğimizi.Malesef..

Rakibe göre sistem değişikliğine gittiğini hatırlıyor musunuz ? Kazanmamız gereken maçta da beraberliğin yeteceği maçta da aynı kalıp sisteme sadık kalması ne kadar doğru ve normal ? İç sahada eze eze yeneceğimiz takımlara karşı bile deplasmandaymış gibi oynatması hangimizi çileden çıkarmadı.

Musa Aydın'ın bireysel serbest vuruşları dışında herhangi bir hucum taktiği,duran top organizasyonu v.s izledik mi ?

Gençlerimizden Canberk hariç (ki sakatlanmadan önce mecburen oynatmak zorunda kaldı) kazandığı bir isim söyleyebilir miyiz ?

Kısacası onun futbol düzeni bu!! Oynamaya değil de oynatmamaya yönelik.Rakibi bekle gör taktiği.Orta alanda top tekniği yüksek oyunculara nazaran ;topu kullanmayan,çok koşan,rakibi bozan ancak yanındaki adama pas atabilen,dikine top sürmekten çekinen oyuncuları tercih etmesi onun oynamak değil oynatmamak taktiğinin en açık göstergesi.Sezon öncesi top şişirip düşen toplardan pozisyon kovalarız dediğimde ''Olur mu yaa kalpar ayağa top oynatır'' diyen birçok kişi hatırlıyorum sitede.Seneye devam ederse değişecek hiçbir şey olmaz..Kalpar'ın bu ligde başarılı olmasının en büyük sebebi kış şartlarında ki zeminler ve alt lig olması sebebiyle rakip takımlarda teknik özellikte oyuncuların bulunmamasıdır.

Başlık sorusuna gelince. Ekonomik şartlarımız iyi bir kadro kurmayı bize sağlayacak ise Kalpar ile devam etmek intihar olur.Tam tersi olur da yine düşük maliyetli bir takıma sahip olursak,kısıtla kadro ile rakibi bozan,basan mücadele eden bir takımla yine bu başarıyı! tekrar edecektir.

lato

Alıntı yapılan: Kaya - 20 May 2014, 00:48:42
Daha önce de birçok kez yazıldı.Bir maç hatırlıyor musunuz ? yaptığı taktiksel değişiklikler ile maçı çevirdiğimizi.Malesef..

Rakibe göre sistem değişikliğine gittiğini hatırlıyor musunuz ? Kazanmamız gereken maçta da beraberliğin yeteceği maçta da aynı kalıp sisteme sadık kalması ne kadar doğru ve normal ? İç sahada eze eze yeneceğimiz takımlara karşı bile deplasmandaymış gibi oynatması hangimizi çileden çıkarmadı.

Musa Aydın'ın bireysel serbest vuruşları dışında herhangi bir hucum taktiği,duran top organizasyonu v.s izledik mi ?

Gençlerimizden Canberk hariç (ki sakatlanmadan önce mecburen oynatmak zorunda kaldı) kazandığı bir isim söyleyebilir miyiz ?

Kısacası onun futbol düzeni bu!! Oynamaya değil de oynatmamaya yönelik.Rakibi bekle gör taktiği.Orta alanda top tekniği yüksek oyunculara nazaran ;topu kullanmayan,çok koşan,rakibi bozan ancak yanındaki adama pas atabilen,dikine top sürmekten çekinen oyuncuları tercih etmesi onun oynamak değil oynatmamak taktiğinin en açık göstergesi.Sezon öncesi top şişirip düşen toplardan pozisyon kovalarız dediğimde ''Olur mu yaa kalpar ayağa top oynatır'' diyen birçok kişi hatırlıyorum sitede.Seneye devam ederse değişecek hiçbir şey olmaz..Kalpar'ın bu ligde başarılı olmasının en büyük sebebi kış şartlarında ki zeminler ve alt lig olması sebebiyle rakip takımlarda teknik özellikte oyuncuların bulunmamasıdır.

Başlık sorusuna gelince. Ekonomik şartlarımız iyi bir kadro kurmayı bize sağlayacak ise Kalpar ile devam etmek intihar olur.Tam tersi olur da yine düşük maliyetli bir takıma sahip olursak,kısıtla kadro ile rakibi bozan,basan mücadele eden bir takımla yine bu başarıyı! tekrar edecektir.

Söylediklerinin altına imzamı atarım. Soruya verdiğin cevabın olma ihtimali yok denecek kadar az. Yani Süper Lig'de olmayan bir Samsunspor'u hiç bir akbaba paraya boğmaz. Kalpar'ın taktik, teknik hiç bir şey kattığını düşünmüyorum. Bir tek disiplini var onunla takımı topluyor. Ama parasızlıkta Kalpar'ın yerine gelecek adam da ondan farklı olmayacak. Son 3 teknik direktörümüz: Erhan ALTIN, Besim DURMUŞ,Hüseyin KALPAR.. Yani al birini vur ötekisine. O yüzden macera aramaya gerek yok. Kalpar yağlı bir kapı bulmazsa devam edilir. Giderse de kimse arkasından ah vah etmez.

55ertan

Besim durmuş veya benzeri gelirse düşeriz. Maceraya gerek yok. Kalpardan iyisini alma gücümüz yok. Her sezon kadromuz değişiyor. Kadro oturana kadar lig bitiyor. Ayni kadro 3-4 kişi hariç ve iyi bir golcü ve oyun kurucu birde bu hırsla kesin çıkarız. Büyük ihtimal iyiler gider para sikintisi bizi boğar bide amatör teknik direktör gelirse besim durmuş gibi düşeriz

uykan

Neden herkez besim durmuş diyor anlamıyorum?
(Kenan Yelek), Uğur tütüneker,Sakıp özberk, vb gibi bir çok hoca var piyasada

Shane_Falco

Valla aldığımız puan yapılan seri bi yere kadar.

Eğer bir takımın sezonun ilk maçında yediği gol ile son maçında yediği gol aynı ise bir eksik var demektir...

nomak55

Beyler formül net kalpar kalsın orta sahaya iyi bir oyun kurucu forvete abdülkadir Erdem Şen' de gitti onun yerine de iyi bir orta saha adnan musa yedek olsun defans hattı fena değil kanatlarımızda idare eder bu şekilde olursa en kötü yine play off oynaırz forvete karşıyakadaki ars ta olabilir enteresan bi adam tam kalparın istediği forvet tipi aslında

nomak55

Alıntı yapılan: uykan - 20 May 2014, 09:25:13
Neden herkez besim durmuş diyor anlamıyorum?
(Kenan Yelek), Uğur tütüneker,Sakıp özberk, vb gibi bir çok hoca var piyasada

Kardeş uğur tütüneker biize gelmez unut onu sen kenanı bilmiyoruz sakıp ne zamandaır piyasda yok

mimar55

beşnumara

Kim gelirse gelsin altyapidaki yeteneklerimizi kullanalım artık. Dışardan saçma sapan adamlar getirip bir yıl boyunca yatıp para alacak adamları getirten oynatan hoca olmasın yeter.

brigand

Kalpar için söylenecek pek fazla söz yok. Sezon başı oluşan düşünceye göre başarılı oldu. Ancak sezon için gelişen süreç sonunda ekstra birşey katamadı. Maraş maçı gibi birçok maç var +2 puan yazılması gereken. Sezon içi 2 mersin maçı travmaları da eklenince ortaya negatif bir sonuç çıkıyor. Hatta biz içeride dışarıda mersini yenip, finalde yine mersinle karşılaşsaydık psikolojik olarak daha sağlam olan taraf biz olurduk.

Kısıtlı kadroyu kendi oyun anlayışıyla yönetimi nasıl iyiyse, maç içi gelişen noktalardaki etkisi ligin gidişatına ayak uydurmaması da o kadar kötü.

Bu yorumları yapıyoruz şuan evet ama esas beklenilmesi gereken ve tartışılacak olan yeni yönetim olmalı. Çünkü mevcut yönetim kısıtlı imkanlara rağmen, eleştirilen tüm olaylara rağmen buraya kadar getirdi bu takımı. Şimdi bu dönem bitecek. Yeni yönetime talip bir kadro çıkar mı? Çıksa bile kimlerden oluşur? Kaynak aktarımını sağlayabilecek miyiz? Saha dışı aylık ödemelerin bile yüksek olduğu bir ortam var. 50. yılımızı kötü bir şekilde karşılamak bizi iyiden iyiye yıkar. Böyle bir senaryoyu düşünmek bile istemiyorum. Umarım bir sürpriz olur ki bu lazım toparlanabileceğimiz umut veren bir oluşumla devam edebiliriz.