İlginç Samsunspor Diyaloglarımız

Başlatan mehmet yılmaz, 26 October 2010, 15:49:57

« önceki - sonraki »

Ajan

Muhsin abi ile BigBadMama5552 nickli kardeşim Samsunspor Dergimize de renk katabilirler. Aradaki kuşak cinsiyet ve dönem farklılıkları ile 2 ayrı kuşak aynı sevdayı farkli zorluklar altında geçirmiş geçiriyordur. Derginin Genel Yayın Yönetmeni böyle iki öyküyü eş geçmez diye düşünüyorum.

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: Ajan - 17 March 2012, 10:56:37
Muhsin abi ile BigBadMama5552 nickli kardeşim Samsunspor Dergimize de renk katabilirler. Aradaki kuşak cinsiyet ve dönem farklılıkları ile 2 ayrı kuşak aynı sevdayı farkli zorluklar altında geçirmiş geçiriyordur. Derginin Genel Yayın Yönetmeni böyle iki öyküyü eş geçmez diye düşünüyorum.

Eren, BigBad'in mesajını okuyunca aynısını düşünmüştüm ben de. Bakış açılarımız aynı, emin olabilirsin. Hatta bir Elbistanlı Lütfü Can var ;) O da Samsunlu olmayıp, Samsunsporlu olanlardan. Ancak dergi tek sayılık bir şey değil, ilerleyen sayılarda " Farklı Hikayeler" başlığıyla değerlendireceğimizden şüphen olmasın.

BigBadMama5552

Ya ben yazarken bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim, siteye yeni üye olduğum halde bu kadar destek görmek beni çok sevindirdi, çok mutlu oldum :) Ben de az da olsa Samsunluluk var, ama Muhsin Abi'nin hikayesi benimkinden de daha değişik, dergide bu temalı bir röportaj olacaksa benden ziyade Muhsin Abi'nin hakkıdır bence dergiye çıkmak :)

kalptenþimþek

25 January 2013, 18:24:14 #153 Son düzenlenme: 25 January 2013, 19:23:01 kalptenþimþek
hava ne güzel bugün günlük güneşlik! çocuklar da karnelerini almışlar cıvıl cıvıl geziyor, eğleniyorlar.. kuş sesleri bile duyuyorum, bahar mı geldi ne? çok mutluyum be!.. o da ne kırmızı beyaz bir mekan açılmış! balıkçı galiba?? evet evet balıkçı!..Allahım ne güzel bir gün bu..tanışmalıyım hemen; hayırlı olsun balıkçı kardeş istavrit ne kadar? hamsiler de çok inceymiş bu sene..kalkan da var ne güzel karıştırıyorum hep dişisi mi erkeği mi makbuldu bunların?? maksat kırmızı beyazın hatırına muhabbet olsun..Şu köşeye de Samsunspor flamalı bayrağı iyi gider değil mi? diyorum.... yüzü düşüyor balıkçının; Samsunspor mu? kırmızı beyaz olduğuna dua et ben itoşluyum tamam Samsunda ekmeğmizi kazanıyoruz ama vsvsvs.... tansiyonum çıkıyor bir an suratım düşüyor adamı duymuyorum artık sonra konuştuğuna da pişman oluyor konuyu değiştiriyor;kalkan diyor ;kalkan vs vs vs... dönüyorum sırtımı terbiyem müsaade etmiyor mırıldanıyorum içimden; kalkan...... tam o sırada rüzgar esiyor, yağmur başlıyor tövbe tövbee..o güzelim hava bulutlu artık.. güzel bir gün böyle bitiyor benim için..

seyf55

Ben Bafralıyım ve koyu bir samsun taraftarıyım samsun aşığıyım, ve ktü de okuyorum düşünün bendeki i.t.o.ş lulara tutumu bu sene dönem başında okula geleceğim sıra bafradan köyümüze amcamları babaannemi ziyarete gittim, ve benim köyümde bile trumzondan yerleşmiş insanlar var neyse ben amcamlara girdiğimde o trumzondan göçen ailedende 2 teyze de amcamlarda oturuyorlardı, ben oturdum   sonra yengemler falan otobüsün kaçta falan deyince bu teyzeler nereye gidecek falan dediler trabzonda okuyorum oraya gideceğim dediğim anda olay bambaşka biryere gitmeye başladı
Teyze: - ne güzel yere gidiyorsun
ben: + (ses yok duymamazlıktan geliyorum)
teyze: - güzel dimi bizim oralar çok güzeldir
ben: + yine aynı duymuyorum
teyze : - tam yaşanılacak yer havası suyu çok iyi dimi çok havadar dimi
ben bir şey demedikçe teyze üstüme gelip zorla he he güzel çok iyi trabzon dememi istiyor onu duymak istiyor ve böyle bi kere daha memleket demi çok güzel dimi deyince benim şarteller attı annem yaşında kadın en başından beri kendimle imtihan yaşıyorum cevap vermiyeyim ayıp olmasın diye üzülmesin annemle yaşıt diyorum ama yok zorladıkça zorluyor sonunda cevabımı verdim
ben: - Teyze madem o kadar güzeldi herşeyi havası suyu neden benim köyümdesin, o kadar güzel olsa sizin burada işiniz ne dedim
teyze de tık yok bi daha birşey diyemedi ve bende kalktım zaten, sonradan demesemiydim dedim kadın üzüldü belki de diye içimden geçirdim de onlar olmayan memleketi savunurken ben cennet memleketimi savunmadan eemezdim de kanaat getirdim.

jean

ben havaaalaninda calisiyorum isten cikarken jandarma durdurdu bagaj ve kimlik kontrolu icin gitmeden dedi arkadan yazan samsunspor neresinin takimi dedim turkiyenin adam hangi ligde oynuyor dedi 5 yildir 2.ligdeyiz deyince sen gercek bir taraftarmisin dedi tam giderken baktim baska bir jandarma fransiz lisaniyla samsunspor demeye calisiyor  :D hic yoktan takimin reklamini yaptik

oguzhann555

Alıntı yapılan: Jnr.Serkan - 14 February 2012, 20:39:43
Geometri hocamız fanatik trabzonsporlu.Her ders garanti 5 dakika atışıyoruz adam laf cambazı yalnız ters köşeye yatmıyor hiç : ) Bugün derste biri sordu hocam psv maçı ne olcak diye.Yencez farklı dedi.Perşembe akşamı psv'liyiz dedim.Kim onu diyen dedi arkayı döndü.Benim dedim.Niye oğlum sende azizin takımlarınımı tutuyosun dedi.Yok hocam ben Samsunsporu tututorum illa başka takım tutmam gerekirsede kendi takımlarımı tutuyorum dedim.Hem psv'ninde renkleri kırmızı-beyaz tabi psv'yi tutmayimde kimi tutim dedim.Sen çakma Samsunsporlusun,Samsunsporlular trabzonsporluları sever destekler dedi.Asıl trabzonu seven Samsunsporlu çakmadır dedim öyle atıştık atıştık,soruyu çözdü geldi yanıma oğlum biz yiğidin bol çıktığı yerden geliyoruz dedi,hocam Samsunlu olduğunuzu biliyordum şimdi kendinizde söylediniz dedim arkasını döndü gitti (= Bu trabzonsporluları kaynar kazana atıp yakmalı

O hoca kesinlikle YFK ! :) Kendisi benimde hocamdı geçen sene kendisiyle her gün atışırdık klasik Trabzonlu tip. Trabzondan trabzonludan daha iyisi başarılısı olamaz mantığı var her trabzonluda olduğu gibi. Ama kendisi çok eğlencelidir canım sıkıldıkça arıyorum kendisini :)

oguzhann555

Evett daha önce bahsedilen trabzonlu geometri hocasıyla ilgili benim anım da :)

Geçen sene yıllardır beklediğimiz trabzon deplasmanının haftasıydı.. Daha önce hiç deplasmana gitmemiştim; ailenin tek çocuğu olunca ve bendeki fanatiklikliği göz önüne alınca bizimkiler izin vermeyecekti belli ama ben naptın geceyi bir arkadaşta geçirip sabah deplasmana. Daha önce dediğim gibi dershanedeki geometrici koyu tsli ama hayatında ts maçına gittin mi diye sorsan hemen lafı başka yana çevirir falan fişman..
Neyse biz deplasmana giderken yolda, tribünde ve dönüşte Samsunspoluluğun hakkını verdik ve trabzonun girilmez kale hikayesini yırttık attık. Sahadaki futbolcular bizim tribünde ve deplasman yolunda verdiğimiz gayretin 1/10 ini vermediler; sonuç olarak yenildik ama şehrimiz ve takımımız için gerekeni yapmış olmanın huzuruyla Samsun'a döndük.
Tabi ötesiki gün dershaneye gittim. Hoca benim Samsunspor muhabbetlerimde gerektiğinde küfür ettiğimi de bildiği için ilk başlarda bişe demedi sınıftan bir kaç elaman ortalığı kızıştırmak için konuyu açınca ''ya 4 tane attık konuşmaya gerek var mı ?'' dedi.
Benim kafa attı tabi dedim hocam sen dün akşam neredeydin dedim. Misafirlikteydim dedi. Ayenn böyle ulan daha maçı izlememişsin konuşuyorsun ben dün senin yıllardır gitmediğin memleketinde  belki yolunu bile unuttuğun trabzon stadındaydım sen ne konuşuyosun burda daha maçı bile izlememişsin dedim sustu.
Sonra birer test dağıttı ben fotokopi çektiricem diyip çıktı :))

baha55

Üniv. de genetik dersinde,  ülkenin yetiştirdigi en önemli genetikçilerinden birisi olan hocayla futbol muhabbetti  açılır...Muhabbete hocanın hangi takımı tuttugunu öğrenme gayreti ile devam edilirken,  gevsek gevsek konusan istanbul takımları taraftarı arkadasların ısrarına ragmen hoca inatla söylememektedir. Muhabbetin sonuna  dogru bütün sınıfın ısrarla ögrenmek istemesinin ardından hoca dayanamaz ve takımını acıklar...SAMSUNSPOR.... ORTA SIRALARDA OTURAN BEN DUYDUGUMA İNANAMAYARAK NASIL AYAGA  FIRLADIYSAM BİR BAGARMISIMMM...HERKEZ SUSTUU  BİR ANDA  BEN AYAKTAA...bütün okulun hayran oldugu, Halı sahalarda fırtına gibi esen , okuldaki en popüler ve basarılı, bütün Türkiyenin tanıdıgı hoca SAMSUNSPOR LU....sonra hoca baslıyor anlatmaya ; üniv. yi Samsun da okudugunu , futbola olan alakasından doılayı Samsun maçlarını kaçırmadıgını ve dahada önemlisi eşinin Samsunlu oldugundn dolayı SAMSUNSPOR taraftarı oldugunu...Hatta sıkı bir  Celil hayranı oldugunu anlatıyor...
O dönem Celil2' ile bi kaç sefer  msn de  yazmıstım ve 1-2 defa cvp vermişti...kendisinden forma istedim Hocaya vermek için..sagolsun celil gönderdi, ama o kadar güzel bi formaydı ki celil imzalı vermeye kıyamadım...Samsuna gittigimde gönderirim hocaya  diye de teselli  ettim kendimi ama gönderme içimde kaldı...
Benim en ilginç SAMSUNSPOR diyalogum bu olsa gerek...

Stoper

15 July 2013, 02:12:19 #159 Son düzenlenme: 15 July 2013, 02:17:18 Stoper
Süper lige çıktığımız sene,sezon öncesi Ordusporla hazırlık maçı yapmıştık.Maç bitti,dayı oğlu duruşehir taraflarında oturuyor ben ise Atakum.. Arabasıyla beni Liman'ın orada ki tramvay durağına bıraktı.. Durağa doğru yöneldim,güvenlik görevlisi hemen oturduğu kulubeden çıktı ; Samsunspor formamı görünce  soru yağmuruna tuttu

Maçdan mı geliyorsun?
Kaç kaç bitti?
Yeni transferler nasıldı?
vs
vs

Ben de maça gidecektim ama çalışıyorum gidemedim şu ligler başlasın maçlara göre işimi ayarlamaya çalışıcam dedi.. Neyse 3-4 dk muhabbet ettik,turnikeye doğru yöneldim samkartımı çıkarttım ve yetersiz bakiye ifadesiyle döt oldum.

Görevliye gittim,Samkartımı nerede yükleyebilirim dedim. İlerde bir tane market var ama biraz uzaktır dedi.Tamam deyip ayrıldım yanından.4-5 adım attıktan sonra bana seslendi.

O zamanlar kamera sistemi henüz duraklarda yoktu,şöyle bir çevre kontrolu yaptı ; geç kardeşim..

Gece gece o kadar yol yürümek yorucu olacaktı ama renkler bir olunca olmadı..Bu jestden sonra içimden , iyi ki varsın ,çok yaşa Samsunspor dedim.   :)

Ve hayatımda ilk belki de son defa Samsunsporlu olmak cebime de yansıdı. 1.50 TL.Çorbanın tadına ben de baktım ama bizim çorba farklıydı biraz =)

Hayatta unutmam bu dayanışmayı.

grkn55

Alıntı yapılan: Stoper - 15 July 2013, 02:12:19
Süper lige çıktığımız sene,sezon öncesi Ordusporla hazırlık maçı yapmıştık.Maç bitti,dayı oğlu duruşehir taraflarında oturuyor ben ise Atakum.. Arabasıyla beni Liman'ın orada ki tramvay durağına bıraktı.. Durağa doğru yöneldim,güvenlik görevlisi hemen oturduğu kulubeden çıktı ; Samsunspor formamı görünce  soru yağmuruna tuttu

Maçdan mı geliyorsun?
Kaç kaç bitti?
Yeni transferler nasıldı?
vs
vs

Ben de maça gidecektim ama çalışıyorum gidemedim şu ligler başlasın maçlara göre işimi ayarlamaya çalışıcam dedi.. Neyse 3-4 dk muhabbet ettik,turnikeye doğru yöneldim samkartımı çıkarttım ve yetersiz bakiye ifadesiyle döt oldum.

Görevliye gittim,Samkartımı nerede yükleyebilirim dedim. İlerde bir tane market var ama biraz uzaktır dedi.Tamam deyip ayrıldım yanından.4-5 adım attıktan sonra bana seslendi.

O zamanlar kamera sistemi henüz duraklarda yoktu,şöyle bir çevre kontrolu yaptı ; geç kardeşim..

Gece gece o kadar yol yürümek yorucu olacaktı ama renkler bir olunca olmadı..Bu jestden sonra içimden , iyi ki varsın ,çok yaşa Samsunspor dedim.   :)

Ve hayatımda ilk belki de son defa Samsunsporlu olmak cebime de yansıdı. 1.50 TL.Çorbanın tadına ben de baktım ama bizim çorba farklıydı biraz =)

Hayatta unutmam bu dayanışmayı.
j

sanirim o ben degildim :)

bizim sirkette var sağlam Samsunsporlu arkadaslarimiz

benim icin kamera fark etmezdi Samsunsporlu oldugunu soylemen yeterli ;)

emre

Bunun gibi ufak bir olay da ben yaşadım. Bir gün otogara giderken Makro markete uğramam gerekti. Yanımda sırt çantam vardı, kapıdan girince dedektör ötmeye başladı doğal olarak, sonra görevli elinde ki aletle kontrol edince yine öttü. Çantanızı açar mısınız dedi. Fermuarı açınca en üstte Samsunspor formasını gördü. Samsunspor taraftarı mısınız sorusuna aldığı yanıtla daha kontrolle uğraşmadan içeri girdik  :)  Böyle de bir anım var  :)

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: grkn55 - 15 July 2013, 07:23:33
j

sanirim o ben degildim :)

bizim sirkette var sağlam Samsunsporlu arkadaslarimiz

benim icin kamera fark etmezdi Samsunsporlu oldugunu soylemen yeterli ;)

Ben de tam 'Gürkandır o' diyecektim ama... :)
Samulaş iyidir Samsunsporluluk konusunda ;)

doðan

Gaziantep bb maçı esnasında şirketin dönemsel olarak yaptığı bir toplantıdaydım , velhasıl yoğunluktan vetoplantı programından kaynaklı maçı izleyemedim,son 5 dk içinde bir streji belirleme toplantısı yapmak için toplandık , genel müdür , director , satış müdürleri ve tüm müdürlerin olduğu bir toplantıdan bahsediyorum , genel müdür konuyu anlatmaya başlar bende eldeki multifonksion tel le maça bağlanırım ,tam arkamda bir ts li ki (marathon , samsuni tanır bizim ege bölge müdürü) oda lig tv de canlı skordan bizim maçı takip eder , ben maçı açtım Genel m. hararetle strateji yi anlatır ama o sırada erdem adama takar hakemde penaltıyı çalar ... bendeki hali düşünmeyin ... yüzüm perşembe pazarı ve tüm gardım düşer , ama müdür anlatmaya devam ediyor ve sadece 1 metre önümde , ben dua ediyorumki Soner kurtar diye ... derken golü yedik ben telin koruma kapağını kapattım ..  yeniden dua etmeye devam ederken dayanamadım ve tekrar izlemeye başladım , arkamdaki ts li bir heyecanla  2-1 oldu diye omzuma vurdu , ama ben maçı izliyorum 1-1 , o hala ısrar ediyor attınız erdem attı diye ben hadi ordan be  git başkasıyla kafa yap darken benim ekranda Erdeeeem ve GOOOOOLLL... diyerek ben sağımdaki solumdaki müdür arkadaşlarımı inceden dağıttım , genel müdür bana bir baktı .. diyemem ya SAMSUNSPOR gol attı müdürüm.... ooooo SAMSUNSPOR oleeeyyy içimden tabiii .... meğer internetten izlediğim için 30 saniye kadar görüntü geç intikal ediyormuş ekrana ... ama ne strateji ürettim ondan sonra ..... OOOO SAMSUNSPOR oleeeeyyyy ... 

Ertuğrul Sağlam

Dogan abi halen ise devam ediyorsan "sizin genel mudur bir melek" :D