Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Dartagnan

pot üstüne pot kırıyor demek isterdim;ancak bilinerek söylenen sözler olunca olay değişiyor.

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: cany - 11 October 2011, 23:26:30
o maç da Shevchenko'nun ilk milli maçıymış
O dönem Tugay & Etkin, Alpay & Gamze furyası vardı. :D

kaptan 55

vatan'dan haberi olan varmı?noldu sayfası?

CurvaSs

Alıntı yapılan: kaptan 55 - 12 October 2011, 16:03:30
vatan'dan haberi olan varmı?noldu sayfası?

sayfa ve vatan uçuruldu. yanlış işlere kalkışmış vatan bey.

berusa55

-> Üst üste aldığı yenilgilerden sonra seyircisiyle barışmayı planlayan Menemenspor, Kurban Bayramı'nı bekliyor...  :D :D

özkan

Bunu kazım yılmaza iadeli taahhütlü olarak göndermek gerek  :holey:

Recep

Alıntı yapılan: seko - 12 October 2011, 15:45:49
Kazım Yılmaz, "Bizler yöneticisi, teknik heyeti, futbolcusu ve eşleriyle büyük bir aileyiz.''
Demekki biz taraftarlar bu aileden değilmişiz. >l<
aslında buna karşılık şöyle bir pankart yaptırılabilir
SS BİZİ ŞİRİNLERİ SÖĞÜTLÜBAHÇESİ MEKANSIZLARI VE TAKIMIMIZLA ÇOOOOOOOOOOOOOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

brigand

''Soğuk duş gibi haber... Motorlu taşıtlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre sigara, alkollü içki, cep telefonları, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc üzeri otomobiller ve yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV oranı bugünden itibaren artırılırken, kabul kredili vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta KKDF oranı yüzde 6'ya çıkarıldı. İşte kalem kalem gelen vergi zamları:

Sigarada ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarıldı, asgari maktu vergi tutarları artırıldı. Alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarları artırıldı.

Motor silindir hacmi 1,600 cc'yi geçmeyen otomobillerde ÖTV yüzde 37'de kaldı, 1,600-2,000 cc arası yüzde 60'tan yüzde 80'e; 2,000 cc'yi geçenler yüzde 84'ten yüzde 130'a çıkarıldı. Elektrikli araçlarda ÖTV değişikliği yapılmadı. Yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı, bu kapsamdaki elektrikli araçlardaki ÖTV yüzde 10 olarak bırakıldı. Cep telefonlarında ÖTV yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı, maktu vergi 40 liradan 100 liraya çıkarıldı.

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

ÖTV kararları bugünden itibaren geçerli olacak. Kabul kredili vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta KKDF yüzde 6'ya çıkarıldı.

BAKANDAN ZAM AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖTV ve KKDF artışlarıyla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, bugünkü önlemlerle 5,5 milyar lira gelir beklediklerini bildirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKDF oranlarının artırılması ve cep telefonlarındaki ÖTV artışının tamamen cari açığa yönelik bir tedbir olduğunu bildirdi.

Motorlu araç satışlarında binek muadili ticari araçlardaki artışın da haksız rekabeti azaltmaya yönelik olduğunu, buna karşı tütün mamullerindeki düzenlemenin ise tamamen bir güncelleme olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, otomobilde ÖTV oranlarındaki artış ile ilgili olarak "Motor hacmi 1,6 litrenin altındaki araçlarda hiç bir şey yok. 1,6 ile 2 litre arasındaki araçların anahtar teslim fiyatlarına yüzde 12,5, 2 litrenin üzerindeki araçların anahtar teslim fiyatlarına da yüzde 25'lik bir etkisi olacak"''

kaynak: www.milliyet.com.tr
??? :-X

Tufan

2000 motor üstü araca %130 ÖTV ne demektir yorum yapamıyorum birde bunun KDVsi var ne güzel memleket.

brigand

Alıntı yapılan: Tufan - 13 October 2011, 11:57:30
2000 motor üstü araca %130 ÖTV ne demektir yorum yapamıyorum birde bunun KDVsi var ne güzel memleket.

Ödediğin ötv sonrası oluşuyor birde kdv matrahı. Üretmeden, çalışmadan, sadece özelleştirerek, sadece vergiyle elde edilen kamu geliri. Balon hala şişiyor. Ne kadar fazla şişerse patlaması da o kadar büyük olacaktır. TL'nin değer sürecini ağzım açık izliyorum. başta aşırı değer kazandı sonra denge sağlandı gibi gözüktü şimdi hızla değer kaybediyor. Sürecin önü kesilemiyor. Arada duraksamalar olacaktır. Bakalım yılı hangi değerler ile tamamlayacağız. Merakla bekliyorum !

Burak

Alıntı yapılan: brigand - 13 October 2011, 12:22:46
Ödediğin ötv sonrası oluşuyor birde kdv matrahı. Üretmeden, çalışmadan, sadece özelleştirerek, sadece vergiyle elde edilen kamu geliri. Balon hala şişiyor. Ne kadar fazla şişerse patlaması da o kadar büyük olacaktır. TL'nin değer sürecini ağzım açık izliyorum. başta aşırı değer kazandı sonra denge sağlandı gibi gözüktü şimdi hızla değer kaybediyor. Sürecin önü kesilemiyor. Arada duraksamalar olacaktır. Bakalım yılı hangi değerler ile tamamlayacağız. Merakla bekliyorum !

olum ekonomist ekonomist konuşma :)

not: kişiye özel :) oğlum bizim hocalardan Cem Baydur , Kadir Eser , Faysal Gökalp Prof. olmuşlar  ???

brigand

Alıntı yapılan: Burak - 13 October 2011, 13:42:17
olum ekonomist ekonomist konuşma :)

not: kişiye özel :) oğlum bizim hocalardan Cem Baydur , Kadir Eser , Faysal Gökalp Prof. olmuşlar  ???

Cem Baydur'u anlarımda Kadir ve Faysal nasıl prof. olabiliyor çözemedim : ) Hayret Burak söylerdi ama bana kaçırmış demekki kankisinin haberlerini : )

fındık

olcay

abilerim kardeşlerim.nolur dua edin de dahiliyeden geçiym.2 hafta kaldı sınava.nolur bi duayı eksik etmeyin  :'(

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: olcay - 13 October 2011, 21:26:15
abilerim kardeşlerim.nolur dua edin de dahiliyeden geçiym.2 hafta kaldı sınava.nolur bi duayı eksik etmeyin  :'(

Allah yardımcın olsun; kavli dua bizden, fiili dua senden ;)