Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Hazırlık Maçlarımız

Başlatan ahmetsefa55, 06 July 2011, 14:20:23

« önceki - sonraki »

samuray

zenke ekingho.nun vize işini hala çözemediler ya hayret nasıl oluyor onlar samsunda hala ne zaman uyum salayacaklar takıma

Harun55

Alıntı yapılan: tanju55 - 25 July 2011, 18:04:51
evet ben dünkü maca gittim cokda güzeldi...carsamba yine gitmek isterim ama araba yok...
kenan (yelek) saat 18.00 de baslayacagini söyledi...

Iyi oldu bende Çarsamba büyük bir olasilikla gitmek istiyorum..
Hayirlisi.. :))

tanju55

Alıntı yapılan: Harun55 - 25 July 2011, 21:25:44
Iyi oldu bende Çarsamba büyük bir olasilikla gitmek istiyorum..
Hayirlisi.. :))

insallah gidersin...
carsamba son mac oldugu icin formalar dagitacaklar...

holigan5565

maçları izleyen hollandadaki arkadaşlara soruyorum antreman yorgunluklarınıda dikkate alırsak takımı nasıl buldunuz bu sezon için nasıl bir takım görüntüsü veriyor bilgi verirseniz sevinirim.

Harun55

Alıntı yapılan: tanju55 - 25 July 2011, 21:31:21
insallah gidersin...
carsamba son mac oldugu icin formalar dagitacaklar...

Ooo iyi ozman kesin gidiyorumm  ;D

Samsun55ramazaN

Harun55

Alıntı yapılan: holigan5565 - 25 July 2011, 22:59:40
maçları izleyen hollandadaki arkadaşlara soruyorum antreman yorgunluklarınıda dikkate alırsak takımı nasıl buldunuz bu sezon için nasıl bir takım görüntüsü veriyor bilgi verirseniz sevinirim.

Vallah holigan ben kendi bakis açimdan bakarsam...

Defans: Kemal Valdo Bahia 3 lu defans sistemi uygulucaksa kanatlardada pal lazar (adem) Orhan...Ozaman bu takima kolay kolay gol atamicaklar..özelikle Bahia ve Valdomiro Kafa toplarinda müthisler..!!Top geçmez adamda geçmez anlicagin..Valdomiro boyundan bide fiziginden kazaniyor..Bahia'da boyuna göre topu uzaklastirmada bire bir!
Orta sahaya gelince Murati daha henuz göremedim insallah çarsamba günü onuda görecegim ama murattan hic bir süphem yok aslanlar gibi cikar oynar.Ufuk bayraktar hirsli azimlli bence superligde daha iyi ve basarili olacaktir diye inaniyorum. Selim Tebere ve Hakan Bayraktara gelince Selim baya hosuma gitti..Hakan abide herzamanki gibi soguk kanliligiyla topu iyi saklamaya devam ediyor..
Onur Türk ve Burak Çalik bence biraz daha çalismalari gerekiyor ama Onur dedikleri kadar var genç yetenek bence samsunsporda uzun yillar kalirsa ilk 11'de yerini bulup birakmaz..
Zenke bildigimiz gibi insallah bu sene daha iyi bir performans gösterir..Ekigho ya gelince Beklentim büyük henüz bu oyunculari göremedim o yüzden bi açiklama yapamicagim..

Alvaroo Jose DOminguezzzzz bu oyuncuda insallah güzel paslariyla golleriyle zenke ve ekigho yu besler.. :)

Hazirlik maçlarinda hic bir oyuncu 100% vermiyor..Lig olsun bi hedefin olsun 100% oynarlar diye inaniyorum ve oynadiklarindada bu zamana kadar Samsunsporu nasil gördüyseniz sok olacaksiniz diyorum baska bisey demiyorum..  :evet:
Ben zamaninda samsunsporu izledigimde cok top kaybi gözüme çarpiyordu bu sezon baskaydi ama..
bence çok farkli bir samsunspor görecek herkez..keske bende Samsunda otursaydim maçlara beraber gitseydik.. ;D neyse ben yatarr

Sana bi cevap yazim dedim buyur kardes..

Hadi iyi geceler...

holigan5565

harun 55 saolasın içimirahatlattın sanada iyi geceler

minci

Gayet güzel olmuş. Çok güzel özetledin. Saol. Bizim gazeteci müsvetteleri bir türlü bu işi beceremiyorlar.

Harun55

Estaffirullah beyler lafimi olur..Hepimiz biriz sonuçta !
Yarin kesinlesti benim gitme olasiligim..Almanya sinirdan orda tanistigim bi kardesle beraber gidecegiz..

Allahin izniyle sag salim oraya varmak sonra maçi izleyip sizlere özetlemek benim yarinki amacim..
Insallah hayirlisiyla güzel bi gun geçirmek dilegi ile.. ;D

Harun55

Woensdag 27 Juli is er de volgende wedstrijd op sportpark"De Westeneng" :

Ergotellis ( Gri ) - Samsunspor ( Tur). Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur
Ergotellis is in Garderen op trainingskamp , en heeft ze'n tenten opgeslagen bij Hotel Restaurant Overbosch.
Samsunspor is de nieuwe club van André Bahia ( ex-Feyenoord ).

Yani diyorki tercüme edim...

Çarsamba günü 27 Temmuz gelecek maç Sportpark "De Westeneng"de var:

Ergotellis (Yunanistan) - Samsunspor (Turkiye) Maç Saati 18.00'da.
Ergotellis Garderen kasabasinda kampa gelmistir ve Hotel Restaurant Overbosch'da konaklanmaktadir.
Samsunspor eski Feyenoord oyuncusu André Bahia'nin yeni takimidir.

Maça gelmek istiyenlere yeni adres.. HERKEZIN DIKKATINE ESKI YERDE OYNANMICAK YANI 2 MAÇ AYNI SAHADA OYNADILAR BU MAÇ BASKA ADRES...

Sportpark
"De Westeneng"

Hogesteeg 28
3886 MA Garderen

YANLISLIKLA KAMP YAPTIGI YERE GITMEYIN, SAYGILARIMLA...

Lusage

AlıntıHollanda kampından izlenimler  26 Temmuz 2011, 01:53

Levent TEKİNTÜRK

Yıllardır özlemle Samsunsporumuz'un Hollanda'da kamp yapmasını bekledim. Süper lige çıkmamız ile birlikte takımımız sezon öncesi kampı için yurt dışını seçenler kervanına katıldı ve özlemim sona erdi. Ne yazık ki hava şartları geldikleri günden beri çok kötü. Hollanda'nın havasına zaten güven olmaz ama Temmuz ayını bitireceğiz ve daha halen yaz gelmedi. Takımımızın şansına günler kapalı ve yağmurlu geçiyor.
Kadromuzun büyük ölçüde korunması beni çok sevindirdi. Lige yeni çıkan takımların yaptığı hataları yapmamızı görmek yeni sezon öncesi bana umut veriyor. Vladimir Petkovic ve ekibinin güzel işler yapacağını düşünüyorum. Hoca konusunda da iyi bir tercih yapıldı. Sportif Direktör olarak İsa Turan'ın da tekrardan görevine geri dönmesi bu olumlu üçgeni tamamlıyor. Petkovic belki Türk ligini iyi tanımayabilir ama İsa Turan'ın Türkiye liginden öte Samsunspor'u çok iyi tanıması ve yapılanmasına büyük katkıları olan birisi olarak bence çok güzel bir denge sağlandı. Futbolcu transferlerinde de sadece hocanın istediği futbolcuların alınmaması bu dengenin güzel bir örneği.
Vladimir Petkovic'e olumlu bakmamın sebeplerinden ilki iyi bir ekibinin olması. Kondisyoner Paolo Rongoni Hollanda'da da sistemli ama ağır yüklemelerine devam ediyor. Kendisini gördüğünüz zaman da fiziği ile dikkat çeken birisi ve umuyorum ki bu ağır ama sistemli yüklemeleri sezon içinde takımımıza olumlu yansır. İkinci sebep ise oynatılan sistem. Ben hücum futbolunu seven birisi olduğum için şahsen bu yüzden hocaya olumlu bakıyorum. Hazırlık maçlarından edindiğim izlenimler ile bu konuyu yorumlayacağım.
Hocamızın oynattırdığı sistem 3-4-3. Hollanda'da oynadığımız iki hazırlık maçında da bu sistem üzerine prova yapıldı. Kalede Ahmet Beerschot maçında yaptığı kurtarışlarla gecen seneki çizgisini devam ettireceğini gösterdi. Zaten kale en az tartışacağımız mevki olacaktır.
Önümüzdeki sene en büyük değişiklik hiç kuşkusuz ki defansta olacak. Üçlü defansın solunda Bahia olacak gibi. Solak olması onu diğer defans oyuncularından farklı kılıyor. Ortada Valdomiro düşünülüyor. O da uzun boyu ile dikkat çekiyor. Sağda ise Ersin ve Kemal görev aldılar. Kenan'da görev aldığı dakikalarda ortada oynadı. Şu an 3 pozisyon için 5 oyuncu görünüyor ve bana göre defansa Bahia'ya alternatif bir solak oyuncu düşünülebilir. Adı geçen Saffet Gurur Yazar solak mı bilmiyorum. Açık konuşmak gerekirse yeni Brezilyalıların oynanan maçlarda tutup tutmayacaklarına daha kanaat getiremedim ama tecrübeli olmaları ve takımı yönlendirmeleri dikkat çekiyor.
Orta sahaya gelirsek iki kanat oyuncusu çok önemli hale geliyor çünkü yeni sistemde bek yok ve bu oyuncular hem bek hem de açık oyuncusu olarak görev yapacaklar. Oyunu iki yönlü oynayabilmeleri gerekiyor. Sol kanat için şu an iki isim var; Orhan ve genç Başaran. Orhan'ın geçen sene hücum konusunda zaman zaman iyi işler yapabildiğini gördük. Başaran da altyapıdan takıma girebilen tek oyuncu olması ile dikkat çekiyor. Ben kendisini beğendim ama formayı kapması zor. Zamanlan olur ama şu an için erken ve fizik olarak da kendisini daha geliştirmesi gerekiyor, o yüzden ben sol kanada bir transfer yapılacağını düşünüyorum. Sağ kanatta ise Adem ve Pal Lazar ikilisi var. Adem de hücuma katılmayı seven bir oyuncu o yüzden bu görevi yadırgamaz ama bence yeni transfer Pal Lazar bu pozisyonda formayı kapar. Dun Beerschot maçında adeta bir sağ açık gibi oynadı. Defansa çabuk geri dönüşleri ile dikkat çekti ve çok iyi ataklar geliştirdi. Bana göre yapılan en iyi transfer.
Orta sahanın göbeğinde ise iki kişi yer alacak. Bu iki oyuncuda biraz ön libero gibi olacak. Zaten kadromuza bakarsak bu mevki için adı geçen bütün oyuncuların bu tarz oyuncular olduğunu görebiliriz. Adaylar Hakan Bayraktar, Murat, Selim, Hakan Arslan ve kampa bugün katılması beklenen yeni transfer Dominguez. Bence en çok spekülasyon yapılacak mevki burası çünkü aday çok. Hakan Bayraktar geçtiğimiz sezon takımın en kilit oyuncularından bir tanesiydi ve yine böyle olmaya devam edecek gibi. Murat ise bitmek bilmeyen enerjisi ve takıma sağladığı katkı ile takımın değişmezi. Dominguez bana göre yedek oturtulmak için alınmadı ve beklediğim gibi çıkarsa takıma çok faydası olur. Selim için şu an fazla yorum yapamayacağım ama o da formaya aday ve attığı uzun toplar ile dikkat çekiyor. Kadro derinliği için transfer edilen Hakan Arslan ise seyrettiğim maçlarda en çok beğendiğim oyuncu oldu. Simdi gel de işin içinden çık. Hakan Arslan için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Top alışverişi çok iyi olan bir futbolcu. Hani derler ya top ayağına yakışıyor, işte o tarz bir futbolcu. Dun maçta Lazar ile dar alanda yaptıkları kısa paslar harikaydı. Bu ikili çok iyi anlaşıyor. Hakanın kariyerine baktığımız zamanda gol yüzdesi mevkisine göre çok yüksek o yüzden bence çok değerli bir oyuncu olabilir. Bir ufak parantezde takımdan gönderilen Turgay için açmak istiyorum. Orta saha oyuncusu olmayan Turgay'ın bu adaylar arasında takımda yer bulabilmesi bana göre imkansız olduğu için gönderilmesi sürpriz olmasa gerek.
Hücum hattı da iki kanat oyuncusu olmak üzere 3 kişiden oluşacak. Simon Zenke ve Ehiosun vize alamadıkları için Hollanda'ya gelemediler ve onların yokluğunda Burak santrafor mevkiinde neredeyse tek isim olarak dikkat çekti. Zenke yine o mevki'in bir numaralı adayı olur ve Burak da onun alternatifi. Burak iyi bir görüntü çizdi ama bu maçlar üzerinden değerlendirme yapmak özellikle onun mevkisi için biraz zor. Kanatlara gelince solak Ufuk sol kanatta Dilaver ise sağ kanatta yer aldı. Zaman zaman değişken oynayan bu ikilin en büyük özellikleri topa çok hakim olmaları. Ufuk sol açık olmasına rağmen sahanın adeta her yerinde göründü acaba bu hocanın taktiği doğrultusunda mı gerçekleşti yoksa göbekte oynamayı daha çok sevdiği için mi bilmiyorum ama Ufuk hakiki bir sol açık mevkisine biraz daha alışması lazım. Hollanda ekolünde yetişen birisi olarak sol ve sağ açık oyuncularının nasıl pozisyon almaları gerektiğini çok iyi bildiğimden bunu özellikle fark ettim. Bu konuda bence Lazar'dan çok şey öğrenebilir çünkü hücuma kalktığımızda Ufuk pozisyon almakta biraz geç kalıyor ve boş alanlara kaçmıyor; daha çok topa girmek istediği için oluyor bu. Aslına bakılırsa 10 numara diye tabir edilen oyuncu tarzı tipi tek futbolcu Ufuk. Kendisi hem sol kanat için hem de orta sahanın göbeğinde ileriye dönük oyun kurucu görevinde düşünülebilir. Bu durumda yukarıda saydığım 5 adaya bir kişi daha eklenmiş oluyor. Ehiosun'un ise Ufuk ve Dilaver ile kanatların diğer adayı olacak. Tabi birde yeni transferimiz Onur Türk var. Onur da beğendiğim bir oyuncu. Yetenekli olduğu belli oluyor ama bence onunda biraz pişmesi gerekiyor ve takıma hemen giremez gibi.
Oynadığımız iki hazırlık maçında takımımız neticeden daha çok antrenmanlarda öğrendikleri taktikleri uygulamaya çalıştılar. Hem yeni sisteme alışmak hem de yeni kadronun birbirine uyumunu geliştirmek için yapılan provalar oldu. O yüzden alınan beraberliklere takılmamalı. 2 gün ara ile olsa da iki maç arasındaki fark çok büyüktü. Beerschot maçındaki taktik uygulaması, ayağa yapılan paslar ve oyun kurmalar hakikaten çok güzeldi. Üstelik şiddetli bir yağmur altında oynanmasına rağmen takımız topa çok hakim oynadı. Çok zevkli bir takım izleyeceğimizi şimdiden söyleyebilirim. Hocamız kendisinden bekleneni vereceğe benziyor. Çarşamba günkü maçta daha da iyi bir takım izleyeceğimize eminim. Birde bu takıma daha Zenke, Ehiosun, Dominguez ve olası iki transferin daha gireceğini düşünürsek çok iyi yoldayız diyebilirim.
Uzun bir yazı oldu ancak sizlere yeni sezon öncesi gözlerden uzak olan Samsunsporumuz'un yeni sistemini ve mevkilere göre alternatiflerin kimler olduğunu aktarmak istedim.
Amsterdam'dan selamlar.

http://www.samsunsporluyuz.net/yazar.asp?yaziID=2352

KotuCocuk55

Son uc ayda forumda okudugum en tatmin edici yazilardan biriydi.Yazana zaman ayirdigi ve bizleri aydinlattigi icin tesekkurlerimi sunuyorum.

emre

yazı yazılırken duygusal davranılmamışsa takım çok iyi yolda demektir.liglerin ertelenmesini fırsat bilerek takım olmasını becerebilirsek güzel günler göreceğiz güneşli günler  :)

SSKLA

Karlı çıkarız

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen şike skandalının ardından TFF Spor Toto Süper Lig'in 9 Eylül tarinde başlamısına karar verdi

Bu kararın Samsunspor'a fayda sağlayacağını belirten Samsunspor Şube Sorumlusu Suat Çakır,''Aslında ligin uzaması bizim için de iyi oldu.Çünkü hocamızın Vladimir Petkovic'in oyun düzenini takıma en iyi şekilde yansıtabilmek için zamana ihtiyacı var.Zamana karşı yarışımız artık sona erdi.Teknik ekip ile yeniden bir araya gelip sezona hazırlık dönemi için yeni bir yol haritası belirleyeceğiz'' dedi.

Kaynak : Netkulis.com