27 Mayıs 2001 Fb maçında şike iddiası

Başlatan Sadece Samsunspor, 23 November 2006, 13:47:08

« önceki - sonraki »

yönetici

İddialar
AlıntıOskay'ın açıklamaları şöyle:

Kendimin yaşadığı olaydır. Türk halkının bunlarla yüzleşmesini istiyorum.
2000-2001 sezonunda son haftada oynanan Samsun'da oynanan Samsunspor-Fenerbahçe ve İstyanbul'da yapılan Galatasaray-Trabzonspor maçları ile ilgili hem şike hem teşvik olayında müdahalem oldu. Nasıl olduğunu öğrendim.

Benden istenen Trabzonsporlu futbolculara Oktay vasıtasıyla futbolculara prim vermem gerektiği söylendi. Samsun maçı içinde neler yapacağımı sordu. Ben de Mustafa Çebi'nin yardımcı olabileceğini söyledim ve O'nu aradım. O da bunu yapabileceğini Yücel Uyar'ın yardımcı olabileceğini söyledi. Salı günü Mustafa Çebi Samsun'a gitti. Bende Oktay'ı aradım. Durumu anlattım. O da arkadaşlarımla konuşayım sana döneyim dedi. Döndü 500 bin dolar istedi. Aziz Yıldırım'a aktardım 500 bin çok 250 bin dolar verebiliriz dedi. Tekrar Oktay'ı arayarak durumu anlattım o da tamam dedi ve elimizden geleni yaparız dedi.

Mustafa Çebi Samsun'a gitti. Samsun'dan bana bilgi aktardı. Yücel'e konuşacağız size bilgi vereceğim dedi. Öğleden sonra bilgi vererek arayarak başkanın yanında şöyle bir bilgi verdi. Bilgi şuydu Samsun Sinop'ta kampa girecekti. Hoca Fenerbahçe bizi normalde yener gerekirse 11 yapmam. İyi futbolcularımı oynatmam demiş. Başkan Samsun'un kampa girmemesini istedi, bizde kendisine ilettik. Samsun'un kampı iptal edildi.
Yücel'in petrol içinde olan borçları 840 milyar olduğu iletildi. Bülent Ünder'in de Galatasaray adına orada olduğu ama Samsun'un kampa alınmayacağı bildirildi.

Cihan Oskay şöyle devam etti, "Ben kullanıldığımı hissediyorum. Bunları nasıl yaptığımı bilemiyorum ve çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe'nin 2001'de yaşadığı şampiyonluğun ardından arkadaşlığım eskisi gibi olmadı. Ben vicdan azabı çektim ve bunun yeri zamanı, şekli olmaz. Ben burada her şeyi anlatıyorum. Burada benim anlattıklarım yargılanırsa, her şey eskisi gibi devam eder. Ben olayların baş aktörlerinden biriyim ve bundan büyük üzüntü duyuyorum. Benim ne olduğum çok önemli değil. 4.5 sene geçti ve Mustafa Çebi gibi temiz bir adam benimle de olsa bu olaylara maruz kalmıştır. Samsunspor hocası her gün kadroları bana anlattı. Bana telefonda ne dedilerse onu anlattılar. Sayın Aziz Yıldırım, Ertuğrul Sağlam'ın oynamasını istemedi ama hoca telefonda dedi ki "Ertuğrul oynasın çünkü hamdır 4 haftadır oynamadı, O oynarsa daha az tehlikeli olur." Yani benim burada anlatmaya çalıştığım Samsunspor'un kadrosunun İstanbul'dan yapıldığıdır.

Samsunspor'a giden para orada kaldı. Şu oyuncu aldı denmiyor ama bana oradan iletilen gerekirse kaleci de devreye girer Tümer'i oynatmam ama İlhan'a sahip olamam şeklindeydi.

İstanbul'a dönünce ben Aziz Yıldırım'ı aradım ama "boş ver dedi ne 150.000 doları takım oynadı kazandı" dedi. Bunun neticesinde de Mustafa abi çok üzüldü. Hatta "söz vermiştim ve Samsun'a giremiyorum" dedi.

2001 yılının son maçı Samsunspor taraftarı açısından birçok açıdan unutulmayacak derecede sıkıntılı geçmişti. O günden beri de düşüşteyiz. Hala yansımaları ile karşılaşıyoruz. Yazık..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

veis

zaten nerde pis kokon haberler var biz oradayız.dün tv de konuyu açarken dedim ya biz kesin varıza.bu takımın içinde kansızlar var halen biz bu yüzden adam olamıyoruz.adı geçen adamlara bak yücel uyar tamer tuna oktay derelioglu alayı bizim adamlarımızdı.bide ordulu bi adam vermiş parayı uyara.lan allahın ordulusu bile bu takıma karışıyor ne günlere kaldık yaaa.

piyanist

O Gün olay çıkartanların içinde Bende vardım.İyikide vardım.İlk Önce Fenerliler Başlattı Kocaman Hela Taşlarını Kafamıza Attılar.Gösterdik O Tribünlerin Satılmayacağını.Bunun için ölümüne Girdik.Sırtımda Hala O Maçtan Kalan morluk Durur.Bunlar *******.Ne Demek Stadın Fenerbahçeye Verilmesi.Ne Oldu Alın Kına Yakın Şimdi.O 200 Milyar Kime Kaldı.Cüneyt Abi Demiş ki Samsunspor Tribününü 10 Yıl Geriye Götürdü.Ne 10 yılı Abi 50 Yıl Geriye Gittik.Bu Stadı Satanlar Samsunsporlu Olamaz.Allah Topunun Belasını Versin.Ey O Günkü Yönetimin Baş Mimarları!.. Deseydinizki Arkadaşlar Fener Tribünleri İstiyor Karşılığında 200 Milyar Verecek.Bu Şehir Bulamazmıydı Size 200 Milyar Yada 200 milyar Açımıydınız.Şerefsizler.Resmen Sattınız Lan O Gün Bizi.Resmen Sattınız Samsunu.Ne Dedik Size Samsunu Satanı Bizde Satarız.Az Bekleyin Asılma Gününüz Yakındır Bu Şehir Size Soracak Hesabını.Aç Herifler.Köpekler.Hemde Aziz Yıldırımın Köpekleri.Alayı Yalaka Bunların.Ulan Ben İnsanların Yüzüne Bakamadım Sizin Yüzünüzden Günlerce.Yazacak çok Şeyler Var Ama Terbiyem Müsade Etmiyor.

Bi Sözümde Ali Akdenize.Ne Demek Lazarov Üstüme Geldi.Vurdum Gol Oldu.Çok Güldük Ona.Ali Akdeniz Meselesini Tam Anlamadım Ama Bişeyler Döndüğü Kesin.

Olayın Aslını Tam Bilmiyorum.Benim Tepkim Tribünlerin Fenere Verilmesiydi...

piyanist

Alıntı yapılan: "veis"

bu takımın içinde kansızlar var halen biz bu yüzden adam olamıyoruz.adı geçen adamlara bak yücel uyar tamer tuna oktay derelioglu alayı bizim adamlarımızdı..

Onlar 2000-2001 Sezonunda Trabzonspordaydı.Veis kardeş Demişsinki ''bu takımın içinde kansızlar var halen biz bu yüzden adam olamıyoruz.''

Eğer Bu Takımın İçinde Bu Adamlar Tespit Edilirse Bu Şehir Affetmez.Sen Merak Etme.Bunların İdam Zamanın Gelmiştir

piyanist

Alıntı

Futbol Federasyonu şike iddiları üzerine inceleme başlattı

Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Star Televizyonu tarafından yapılan program sonrası bir açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programın kasetini ve tarafların iddialarını dinlemek için inceleme başlattıklarını ve konunun bu inceleme kurulunda görüşüldükten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna geleceğini söyledi.

Kapulluoğlu, konu ile ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu sözlerine ekledi

bengülü

ŞOK İDDİA: FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLDUĞU MAÇTA ŞİKE YAPILDI

Fenebahçe camiasına yakınlığı ile bilinen Cihan Oskay'dan bomba iddialar: "O maçın F.Bahçe'nin lehine sonuçlanması için Aziz Yıldırım'dan 150 bin dolar aldım..."

"2000-01 sezonunda F.Bahçe'nin, Samsun'u 3-1 yenerek şampiyon olduğu maçta şike yapıldı. O maçın F.Bahçe lehine sonuçlanması için Aziz Yıldırım'dan 150 bin dolar aldım. Trabzon'a da 250 bin dolar teşvik primi götürdüm."

F.BAHÇE camiasına yakınlığı ile bilinen Cihan Oskay, dün akşam katıldığı Star TV'deki Telegol Programı'nda, "2000-2001 sezonunda F.Bahçe'nin, Samsunspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan ettiği maçta şike yapıldığını" iddia etti. Oskay, "O maçın F.Bahçe'nin lehine sonuçlanması için Aziz Yıldırım'dan 150 bin dolar" aldım. Trabzonspor'a da, G.Saray'a yenilmemeleri ya da 1 farkla kaybetmeleri için 250 bin dolar teşvik primi götürdüm" dedi.

Selpak gibi kullanıp kenara atıyorlar

Star TV'de Serhat Ulueren'e konuşan Cihan Oskay'ın iddiaları şöyle;

Herkes Türkiye'de şike ve teşvik konusunda, 'kardeşim biri çıksın bunu anlatsın' diyordu. İşte ben çıktım. Türkiye'nin en büyük kulübünün başkanından şahsen direkt parayı alıp, hem teşvik girişimi, hem de şikeyi şahsen yaptım ve buradayım. Yıllar sonra kullanıldığımı hissettim. Fenerbahçe için bunu yaptığımı zannediyordum. Şahıslara hizmet olduğunu anladım. İnsanları selpak gibi kullanıp bir kenara atıyorlar. Konuşmamın birinci nedeni bu. İkincisi de çok eskiye gitmek istemiyorum. Rahmetli oğlumu öldüren kişiyle yakın arkadaş olan genel sekreterin tavrı çok yanlıştı. Bunları üst üste koyduğunuz zaman belki bunlar tetiklemiş olabilir.

Aziz Yıldırım'ın ilk şampiyonluğu

Şimdi olayı anlatayım, sezon 2000-2001... Yani Aziz Yıldırım'ın göreve geldikten sonraki ilk şampiyonluğu. Eğer bu şampiyonluğu Fenerbahçe alamazsa Galatasaray üst üste 5. kez şampiyon olacaktı. Aziz Yıldırım üç sene sonunda yine başarıya ulaşmamış bir başkan olacaktı."

SORU: Bu notları size biri mi yazdırdı?

"Hayır hayır... Bunu kim yazdırabilir? Bunu bilen biri, yapan benim. Ben size şöyle söyleyeyim. 2000-2001 sezonunun en son haftası Fenarbahçe ile Galatasaray şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bir önceki hafta Fenerbahçe, Bursaspor ile oynadı ve maçı 2-0 kazandı. Aynı gün de Galatasaray, G.Antep'te Gaziantep'i 2-0 yendi, şampiyonluk son haftaya kaldı.

0532 547 **** nolu telefonumdan aradı

G.Saray, Gaziantep'te puan kaybetse, F.Bahçe Stadı'nda o gün her şey hazırdı. Kutlamalar, son haftaya kalınca gözler Samsun-F.Bahçe ve İstanbul'da oynanacak olan G.Saray-Trabzon maçlarına çevrildi. Buradaki hassasiyet şuydu: Bugünkü statü yoktu, yani ikili averaj değil, genel averaj vardı. O genel averaj konusunda da F.Bahçe artı üç gol avantajlıydı. Yani Samsun'da Fenerbahçe yenilir, G.Saray üç farkla yenerse G.Saray şampiyon oluyordu. Bursaspor maçının akşamı üstüme kayıtlı olan 0532 547 **** nolu cep telefonuma 0535 899 **** nolu telefondan Aziz Yıldırım arayarak, Samsun maçının önemini belirtti ve bu konuda bir şey yapmamı ve ertesi gün kulübe gelmemi istedi.

Başkanla çok iyi ilişkilerimiz vardı

SORU: Niye sizi aracı kullandı?

Başkanla çok iyi ilişkilerimiz oldu. Mesela F.Bahçe, Alpay'ı transfer ederken, onu başkana ben önermiştim. Ertesi gün kulüpte buluşacağız, ben akşam düşündüm.Orduspor'un eski başkanı Mustafa Çebi, F.Bahçe kongre üyesiydi. Dedim böyle böyle bir durum var, onu da oğlu Tamer Çebi'ye ait 0532 487 **** nolu telefondan arayarak önce Tamer'e açtım durumu. Sonra Mustafa Bey'le görüştüm, buluştuk.

Mustafa Çebi aracılık yaptı

Bu işin nasıl olup olmayacağını, yardım edip edemeyeceğini sordum, o da Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar'ın, Orduspor'da iken kendi futbolcusu olduğunu, babasını tanıdığını, çok iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi. 'O zaman' dedi, 'ben gideyim bir Samsun'a. Bu görüşmeleri yapayım' dedi. 'Yalnız' dedim, 'başkana iletmem lazım', sonra ben Aziz Yıldırım'ı 0216 418 **** nolu telefondan arayarak bu bilgiyi verdim. 'Hemen gitsin' dedi, 'fakat bugün pazartesi, ben işlerimi ayarlayayım, salı günü gideyim' dedi Mustafa Bey. Bunun üzerine başkan, kulübün resmi iş yaptığı turizm şirketinden uçak biletini aldırdı, Mustafa Bey'in gidiş-dönüş biletini kulüp aldı ve Mustafa Bey salı günü Samsun'a gitti.

Kampı belirli güçler finanse ediyor

Yücel Uyar'ın babası ile oturmuşlar, Yücel'i de çağırmışlar. Mustafa Bey anlatmış, 'Fenerbahçe gelecek, buradan şampiyon dönmek zorunda' demiş. Bunun üzerine Yücel Uyar'ın ilk tepkisi, 'Fenerbahçe iyi takım, bizi normalde yener', olmuş. Mustafa Bey de, 'Ben bu işin garanti olmasını istiyorum' deyince, Yücel Uyar, 'Salı günü Sinop'ta kampa giriyoruz. Kampı belirli güçler finanse ediyor' yanıtını vermiş ve ne yapabileceğini söylemiş. 'Takımı motive etmeyeceğim, üç önemli oyuncuyu; İlhan, Tümer ve Ali Akdeniz'i oynatacağım. Ama İlhan, Galatasaray ile anlaştı. O iyi oynar. Tümer'i oyundan erken alırım. Ali Akdeniz de zaten Fenerbahçe ile anlaştı, sezon biter bitmez Fenerbahçe'ye gidecek.'

Ertuğrul Sağlam bu maçta oynamasın

Ayrıca içeride üç adamım var, bunlar gerekeni yaparlar. Yalnız bunların ismini veremem, transfer sezonudur. Bu işi bana bırakın, gerekirse maçın durumuna göre ikinci yarı kaleci de devreye girer, bu şekilde Fenerbahçe kazanır.' Mustafa Bey, ofisten beni aradı Yücel ile birlikte. Ben bu bilgileri Yıldırım'a anlattım. Yıldırım, Samsunspor'un kamp yapmasını istemedi. Bunu Yücel Uyar kabul etti. Ayrıca nasıl bir kadro çıkaracağını sorduk, kadroyu okudu Yücel Uyar. Aziz Yıldırım, Ertuğrul Sağlam'ın oynamasını istemedi. Karşıdan da Yücel Uyar, 'Ertuğrul beş haftadır sakat, o günkü şeyleri araştırırsanız bunlar çıkar, çok kilo aldı ağırlaştı' dedi.

150 bin USD'yi alıp Mustafa Çebi'ye teslim ettim

Yücel Uyar'ın babası petrol işi yapıyor ve büyük maddi sıkıntı içinde. Mustafa Amca ilk önce cebinde olan 840 milyon lirayı verdiğini söyledi. Bunun üzerine ben Aziz Yıldırım'dan Altunizade'deki bürosundan 150 bin USD'yi, kendisinden bizzat şahsen alarak, kullandığım Renault marka araba ile bizzat karayolu ile bu parayı Mustafa Çebi'ye teslim ettim, gerekli harcamalar için.

SORU: Yıldırım'dan mı yoksa sekreterinden mi?

Hayır hayır kendisinden aldım.

SORU: Bizzat kendisinden.

Evet, bana tekrar dönmem istendi. İstanbul'a ben onu teslim ettim. Gerekli organizasyonların yapılacağı bu çerçeve içinde ama Samsun'da yaprak oynasa 10 dakika içerisinde Mustafa Çebi arayarak gerekli bilgileri veriyordu.

Ne parası, maçı hakkımızla kazandık

Samsun'da olan başka bir olay daha var. 150 bin USD daha ihtiyaç doğuyor. Mustafa Çebi direkt başkana söylüyor, başkan da 'hallederiz' diyor. Yani 330'a bitecek iş. Öyle olunca İstanbul'a dönüşten bir-iki gün sonra ben başkana telefon ettim, 'Sen böyle bir söz vermişsin, 150 bin USD daha söz vermişsin' dedim, 'Ne parası?' diye karşılık verdi. 'Olan oldu, biz zaten oynadık ve aldık' diye kestirip attı. Mustafa Amca yanımdan Abdullah Kiğılı'yı aradı, Kiğılı, 'beni bu işlere bulaştırmayın' dedi. O maçta Ali Akdeniz F.Bahçe'ye gol attı. Ali'ye, 'niye bize gol attın?' dediğimde, 'Abi, Lazetiç üstüme geldi, vurmazsam ayağımı kıracak, topa vurdum gol oldu' dedi.

ŞİKE Mİ, EVLAT ACISI ÖFKESİ Mİ?

CİHAN Oskay yıllar önce çok acı bir olay yaşadı. Bir tekne turunda 9 yaşındaki çocuğunu kaybeden Oskay'ın bu olaydan Fenerbahçe genel sekreterini sorumlu tuttuğu iddia edildi. F.Bahçeli yönetici ve futbolcularla işletmeciliğini yaptığı restaurantlarda sık sık bir araya gelen Oskay, Oktay Derelioğlu ve Alpay Özalan'ın transferlerinde de ön plana çıkmıştı.

Ünder ile Çolak da oradaymış

Maç 3-1 bitmiş Fenerbahçe uzun bir aradan sonra şampiyon olmuş. Aziz Yıldırım Bey'in ilk şampiyonluğu. Türkiye yerinden oynuyor. Hafıza sıfırlandı. Cihan Oskay kim tanımıyorum. Mustafa Çebi dönüş uçağına zor binmiş almıyorlarmış, düşün artık. Bence büyük payı var şampiyonlukta ama öyle ama böyle. Uçağa zor binmiş zaten size verdiğim kayıtta var. Bu arada şampiyonluktaki rakiplerden insanların da orada olduklarını öğrendik. Karşılıklı bir çatışmaydı bu. Bülent Ünder ve Tanju Çolak'ın da salı ve çarşamba gününden itibaren Samsun'da olduğunu öğrendik. Yani hiçbir kulüp hiçbir şeyi boş bırakmıyor..

bengülü

yücel uyar hocamız böyle bir şey yok diyor dün akşam ben izledim tvde yücel hoca diyorki eğer ben böyle bir şike yada para aldıysam belgeleriyle çıksınlar ben hocalık diplamamı yırtıcam dedi tv yücel hoca çok ağır kelimeler kullandı şerefsizler diyerek bağırdı ordaki konuklara ve serhat ulu erene doğrumudur değilmidir bilemem yücel uyar hocamıza çok üzüldüm çünkü 17 U milli takıma çağrılmıştı bu olaylardan sonra tekrar görevinden alınmış biliyorsunuz hepimiz yücel hocamızı severiz nerdeyse ağlıyordu tv canlı yayında ben gene çok kahroldum neden hep samsusporun üzerinde şike iddaları çıkıyor 2000-2001 yılında klup başkanı sayın y.z.yılmaz neden bir basın toplantısı yapmıyorsun yazık adamın ekmeğiyle oynadılar çok üzüldüm

bodensee55

yaramaz adi yücel senin zaten ne  oldunu ben 1999 anlamisdim ahlaksiz teklufde bulunmusdun bize....topril olur demisdin.. ....bi de utanmadan mili takim hocasi olacakdin ne iyi ki bu olay ortaya cikdi....... ..  herif  840 milyona 150 000 usd satdin bizi ...  herif samsundan kayboil herkez senin yuzune tukurmeli ordulu .. herif  yemedi tvde olim sen bittin

piyanist

AlıntıSuat45

Merhaba arkadaşlar,

Bu günki Hürriyet gazetesinin sür manşetinde yer alan 150 Bin Dolarlık Şike Düellosu olayını iri puntolarla vurgulanan o kahredici ve utanç verici satılmışlığımızın ortaya sergilenmesi inanın beni derinden sarstı ve yaraladı.

Çok sağlammış gibi görünüşünde olan Fenarbahçe isimli çürük elmanın içindeki bir kurdun itiraf ettiği yada bir gaflet anında dile getirdiği ve dönemediği, yada sonrasında çıkarlarına menfeat sağlamak için beklide bilinçli olarak ortaya attığı bu kokuşluşmuğun en bariz bir şekilde ortaya sergilendiği futbol dünyasındaki olması beklenen şok sarsıntıları, daha büyük dalgalar halinde tüm Türkiye'yi saracak beklide bir çok kellelerin gitmesine yol açacaktır.

Sevgili arkadaşlar buradan ben şimdi bu olaylara adı karışanlara, suçlu yada suçsuz kimseyi yargılamak gibi bir haddimiz olmamalı ama şunu da bilmeleri gerekir ki, izniniz olursa eğer onlara seslenmek istiyorum en siz gafiller, ey siz vicdansızlar nasıl böyle bir şey yapabildiniz, arkasında yüz binlerce taraftarı olan ve umudunu sevgisini bağlamış olan takımını desteklemekten başka hiçbir amacı olmayan masum ve safiyane sevgisini yaşayan bizlere birer özür ve hesap verme borcunuz bulunmaktadır. Bizlerinde sizlerden bunu beklemeye hakkımız var, eğerki bir gün hak vaki bulduğunda mahşer gününde iki elimiz yakanızda olacaktır.

İşte bu nedenle bu özür ve itirafnamenizi en kısa zamanda kamuoyuna açıklamanızı bekliyor
Ve şiddetle sizleri şahsım nezdinde protesto ediyorum. Yazıklar olsun bu olayda çıkar amaçlı olarak takımını ve taraftarlarını satanlara.

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM AŞAĞIDA FENERBAHÇENİN İNTERNET ADRESİNE HEPİNİZİN BU ÇİRKİN OLAYLA İLGİLİ OLARAK PROTESTO MAİLLERİNİZİ GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM. BU OLAYIN ÖRTBAS EDİLMEMESİ İÇİN BİZLERDEN NE KADAR ÇOK MAİL GİDERSE OKADAR ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM BEN. NE OLUR DİĞER OLAYLARDA OLDUĞU GİBİ BU OLAYDA DA DUYARSIZ OLMAYALIM HAYDİ GELİN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BİRBİRİMİZE SAMSUN SPORUMUZA DESTEK OLALIM. DAHA DA ÖNEMLİSİ HAKKIMIZI ARAYALIM....

Fenerbahçe'nin internet sitesi : www.fenerium.com
www.fenerbahçecumhuriyeti.org

Suat Abi topic kitlendi Aynı Başlıktan Devam Etcez.Bende buraya Taşıdım.

V.Terranova

Şike diye adlandırılan olay,ispatı çok zor bir  durumdur.Görgü tanığıyla,hesap hareketleriyle vs ispatlanamaz.Hele hele ki ülkemizde  her şeye bir kılıf bulunurken.Bunun tek kanıtı görüntülerdir.Ve bu nedenle görüntüler elde olmayınca söylenenler maalesef havada kalır.Belki söylenenlerin tamamı doğrudur belki de birilerinin kişiliği ve kariyerine çamur atmak amaçlı yapılıyordur.Bunları kimse bilemez.

Yukarıdaki açıklamalarım bu ülkede şike olup olmadığı  hususunda değil.Hepimiz biliyoruz  şikenin varlığını.En net olarak geçen sene son 7-8 haftada yaşananlar.Biz attığımız golden sonra deliler gibi sevinip gözyaşı dökerken futbolcularımız,V.Manisa-Diyarbakır maçında ,can derdinde olan DİYARBAKIR'lı oyuncuların attıkları golden sonra  sanki halısaha maçında gol atmış gibi sevinmeleri zaten herşeyi ortaya koyuyordu.

Şimdi birisi çıkıp somut bir örnek veriyor.Olayda 6-7 kişinin ismi geçiyor futbolcularla birlikte,belki de daha fazla.Çok net şeyler söylüyor.Peki ya ispatı.Tabiki yok.Çünkü bu olayın ispatı pekde mümkün değil.TV ye çıkan herkes bunu inkar edecek zaten.Bu nedenle canlı bağlantıları falan beklemenin de bir anlamı yok.

Federasyon şike izleme komitesi kuruyor dönem dönem.Peki sonuç Şike tespit edilemiyor her zamanki gibi ama herkes olduğunu biliyor.

O maçı unutmuyorum.Maraton tribününün FB ye verildiği maç.Hepimiz FB yi şampiyonluktan etme  hevesiyle maça gitmişken bizleri kale arkalarına hapsetmelerini zaten unutmak mümkün değil.

O maçta hakemi de unutmamak lazım.Revivo Frikikten gol yapıyor diye 10 tane faul uydurmuştu ceza sahası önünde.

Bu söylentilerden sonra Yücel UYAR görevinden alınmış.Peki ya bu sadece bir iftira ise ne olacak o zaman.iddia ispatlanana kadar kişi masum değil midir bu ülkede.

Birde ne hikmetse bu tarz şeyler hep SERHAT ULUEREN  denilen lavuğun programında çıkıyor.Ya adam gerçekten çok iyi bir araştırmacı yayıncı yada gerçekten bir sahtekar.Ama hep bunun programında çıkıyor bu tarz olaylar ve bir iki gün sonra unutulup gidiyor.

Şimdi ne olacak peki.Doğru mu yalan mı bu adamın dedikleri.Bir kaç gün gündemde kalacak sonra yalanlamalar vs peşinede bir kaç gündem değişikliği unutulup gidecek.Sonuç sadece bu işte.Eğer yalansa birileri karalanacak ve karalananlar ömür boyu bununla yaşayacaklar.

Bu takıma  maç satacak karakterde oyuncu,yönetici ve teknik adam gelmemesi en büyük dileğim.Zaten bu karakterdeki adamlardan futbolcu olarak da bir şey bekleyemezsin.Satıcı heryerde satıcıdır........

suat45

Onur55 kardeşim ilgihe çok teşekkürler sağolasın.

piyanist

Usta Eyvallah iyi Yazmışsında Beni Ne İlgilendirir Biliyormusun.Bu Tribünler Fenere Verildimi Verilmedimi? Hangi Akla Hizmetle Verdiler Fener Köpeklerine Maratonu.Şerefsizler Bilmiyorki O Maraton Bizim Namusumuz.

Eğer Federasyon Adamsa Feneri ligden Düşürür.Nasıl Juvantus Düştü Milan Eksilerden Başladı O Şekil.Feneri Lig A Ya Atacaksın.Yeter Ya Adamların Parası Var Diye Her Türlü pislik Bunların Başından Çıkıyor.

Dikkat Çekmek İstediğim Başka Nokta.bizim Geçen Sezon V.Manisa-Kayserispor-Malatya Maçlarını 90 Dk izlesinler(Fener Maçına Gerek Yok) Kasıt Varmı Yokmu.Kasıt Varsa Samsun 1.Lige Çıkarılcakmı Hayır.Ne Olcak Düşen Düştüğüyle Kalacak,Bu Köpeklerde Şampiyon Olduk 15 Kere 3 yıldızımız Var Diyecekler Hava Atacaklar.Buda Yetmiyormuş Gibi tribünlerimizi Sözüm Ona Yöneticilerden Satın Alacak.Çok Sinirlendim Aslında Ama Daha Fazla Yazmak istemiyorum

piyanist

Alıntı yapılan: "suat45"Onur55 kardeşim ilgihe çok teşekkürler sağolasın.

Bişey Değil Abi.Sende Sağol

veis

nezaman kıçımız sıkışsa ya menajer yada hoca olarak getiriyoruz bu adamı.zaten baştan belliydi gereksiz adam millete rezil oluyoruz ya.

hasselbaink

Alıntı yapılan: "Suat45"
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM AŞAĞIDA FENERBAHÇENİN İNTERNET ADRESİNE HEPİNİZİN BU ÇİRKİN OLAYLA İLGİLİ OLARAK PROTESTO MAİLLERİNİZİ GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM. BU OLAYIN ÖRTBAS EDİLMEMESİ İÇİN BİZLERDEN NE KADAR ÇOK MAİL GİDERSE OKADAR ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM BEN. NE OLUR DİĞER OLAYLARDA OLDUĞU GİBİ BU OLAYDA DA DUYARSIZ OLMAYALIM HAYDİ GELİN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BİRBİRİMİZE SAMSUN SPORUMUZA DESTEK OLALIM. DAHA DA ÖNEMLİSİ HAKKIMIZI ARAYALIM....

Fenerbahçe'nin internet sitesi : www.fenerium.com
www.fenerbahçecumhuriyeti.org

F.Bahçe'nin mail adresi bunLar değil. fenerbahce@fenerbahce.org

ayrıca neyin mailini atacağız, anlamış değilim. Böyle birşey olmuş ya da olmamıştan da önemli olan Samsunspor'umuzun adının bir şekilde bu hadiseye karıştırılmış olmasıdır.

Alıntı yapılan: "Onur_55"Eğer Federasyon Adamsa Feneri ligden Düşürür.Nasıl Juvantus Düştü Milan Eksilerden Başladı O Şekil.

Ortada bir suç varsa ve bu suçu kişiler işlemişse maalesef bir tane de bizden karışan olmuş demektir. Yani, biz de burada F.Bahçe ile aynı kategoride yer alıyor durumundayız. Fener küme düşerse bizi komple kapatır bu adamlar.

AlıntıŞike iddialarını kabul etmedi  

Dönemin Samsunspor teknik direktörü Yücel Uyar şike iddialarını reddetti. Yücel Uyar, Samsunspor'un Sinop kampının iptal edildiği iddialarının yersiz olduğunu, Samsunspor'un hiç bir zaman Sinop'ta kamp yapmadığını söyledi. Yücel Uyar, Serhat Ulueren'in "kaleci Allum Buker yerine neden Göksel'i oynattınız" sorusuna ise "Göksel o sezon bir çok maçta oynadı. 5 sene öncesini hatırlamıyorum sakat ya da formsuz olabilir" şeklinde cevap verdi. Uyar, Cihan Oskay'ı hiç görmedim tanımam. 15 sene futbol oynadım, 10 sene antrenörlük yaptım. Hiçbir zaman şike gibi kötü olaya adım karışmadı. Ben iddiaları kabul etmiyorum. Babam petrolcü değil, kamyoncu. F.Bahçe maçında da aslanlar gibi oynadık." diye konuştu.

[/img]