Bank Asya 1. lig 4. Hafta|Kartalspor- SAMSUNSPOR: 0-0

Başlatan celebi, 13 September 2010, 21:21:30

« önceki - sonraki »

Tufan

beğenmediğimiz dr. Hayrettin bile böyle bir 11 sahaya sürmezdi. Mersin maçı ve bu maç Hüseyin hoca çok saçmalamaya başladı. bi takımın 11i bellidir maksimum 1-2 adam değişik olur bizde her maç sürpriz yumurta gibi.

**KaR6**

Harcanan 2 Puan Daha

Mersin maçının yarattığı travmadan çıkmak ve üzerimizdeki ölü toprağı atmak için önemli olan bir maçı, hiçbir fayda görmeden ve zararla bitirdik. Maça gelen 1000 kadar Samsunspor izleyicisi (taraftarı değil) sadece göze hitap etmeyi seçti, kulağa değil. Sinema izleyicisinden hiçbir farkı olmayan bu kadar insanın ruhsuzluğundan, çok hassas(!) yapıya sahip futbolcularımız da etkilenince golsüz beraberliğe ve 1 puana razı olduk.

Dürüst olmak gerekirse, Kartal takımı kalite olarak çok altımızda. Bu sene 20'nin altında gol atarlarsa şaşmamak gerekir. Hücumdaki siyahi oyuncuları için skora etki edebilecek ne bir oyuncuları ne de bir organizasyonları var. Kendi sahalarında dahi kontra ile gol bulma çabalarının sonuç vermeyeceği maçın ilk dakikalarından itibaren belli oldu, tabii potansiyel tehlike olan defansımızın bariz bir hata yapmayacağını varsayarsak! Böyle bir takımı yenemiyorsak, ben bunun kabahatini ne takımın genelinde ararım, ne oyuncularda. Bu sonucun ve bu kısır oyunun tek sorumlusu Hüseyin Kalpar'dır. Zenke ve Agbetu'dan hedef santrafor yaratmaya çalışmak, intihardan başka bir şey değil! Hele de öyle bir ortasahamız varken! Ne Murat Ne Turgay ne de Hakan hücuma katkı sağlamanın yanına dahi yaklaşamadılar. Böyle olunca ileriye şişirilen topları Agbetu'nun(!) indirmesini bekledik gol atmak için. Oyun yapımızla oynattığımız oyuncular arasında büyük tezatlık var. Lig başlayalı 4 hafta oldu ama hala ideal 11'imiz yok! Bunun yanında Cenk, Jonathan, Anıl ve Alparslan'dan -ki Orhan'ın hakkını yemeyelim, bu maç beğendim, Mersin maçında Alparslan'ın halini gördükten sonra daha ılımlı bakıyorum Orhan'a- hala faydalanamamızın sebebini de çok merak ediyorum. Eğer Hüseyin Hoca bu oyuncuları hazır olmadıkları için oynatmıyorsa bu daha büyük facia! Takıma katılalı en az 1.5 ay olan oyuncunu arada 1 hafta da kamp yapmışken hala hazırlayamıyorsan, bunun vebalini yalnızca sen ödersin Hüseyin Kalpar. Sercan neredeyse 1 senedir sahaya çıkmadı, geçen 3 haftada sonradan dahi oyuna girmemişken ilk 11 başlatmak ne cesarettir? Cenk'i ayağının tozuyla sahaya sürdünüz kurtarıcı diye, oradan 3 hafta geçti, Cenk 1 dakika dahi oynamıyor, eğer bir sakatlığı yoksa bunun açıklamasını kim yapabilir?

Kendimizi kandırmanın manası yok. Eğer bu devran böyle giderse kurduğumuz şampiyonluk  hayallerini ancak gece yataklarımızda görmeye devam ederiz. Bizden çok daha oturmuş ve ne yaptığını bilen takımların olduğunu gördük bu ligde. Onların üstüne çıkabilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya başlamamız lazım, çok geç olmadan.

Son sözüm ise, gitmesi gereken yere: Ey bu takımın maddi sorununu çözmek için mücadele edenler, emeklerinize saygı duyuyorum, ancak madem takımın başında bir hoca var, işine karışmayın, herkes kendi işini bildiği gibi yapsın.

cembaba

Bana sorarsanız hiç bir maça taraftar gruplarımız gitmesin. Böyle oturalım maç seyredelim daha iyi. Hiç değilse kavga gürültü yok !

edmontdante

Sanırım geçen haftaki mersin maçı ile kartal maçını birlikte değerlendirmek gerekiyor.Çünkü milli maç sebebiyle verilen aradan beklentilerimiz çok fazlaydı.Takım  düzenini bulacak hazır olmayan oyuncular hazır hale gelecekti.Ancak gördük ki ne hazır olmayan oyuncular hazır hale geldi ne de takım oyunu anlamında bir gelişme oldu.

Her ne kadar yönetim tarafından hedef olarak süper lig belirtilmemiş olsa da yapılan bunca transfer ve transfer edilen isimlerin kalitesi göz önüne alındığında hedefin süper lig olduğu  görülüyor.İşte oynanan maçlarla ilgili yapılacak yorumların belirleyici noktası bu oluyor.Hedefi ligde kalmak yada 7-10 arası ligi bitirmek olan bir takım için Mersin ve Kartal maçları sonunda çok olumsuz şeyler söyleyemeyiz.Ancak hedefi süper lig olan bir takımın bu şekliyle süper lig hayalinden öteye gidemeyeceği net olarak anlaşılıyor.

Takımın defans zaafiyeti,orta sahasının  etkili olmayışı vs gibi konulardan daha sonra bahsederiz.Bana göre geçmiş 4 maçın ortak noktası Hüseyin Hocanın  futbol taktikleri yerine şans denemeleri.Akhisar maçında kurtarıcı olarak oyuna dahil ettiği Sinan AYAR'ın A2 takımına gönderilmesi,Mersin maçında Kemal,Abdulaziz,Alparslan tercileri,Turgay'ın oyun dışında tutulması,şimdiyse sercan'ın ilk 11 de başlaması,Cenk'in yedek kulübesinde oturtularak santraforsuz geçirilen 80 dakika.Aradan geçen bunca zamana ve oynanan 4 maça rağmen  her maçta kadrolarda yapılan bu oynamaları anlamak mümkün değil.Benim bildiğim bu denemeler idmanlarda ya da hazırlık maçlarında yapılır ve bunların sonucuna göre  bir tercih belirlenir.Ancak geldiğimiz noktada Hüseyin Hoca bu denemeleri sanki maçlarda yapıyor gibime geliyor.Bana kalırsa bu da Hüseyin Hocanın taktik teknik anlamda yetersizliğini daha doğrusu bu anlamda bir şey ortaya koyamadığını gösteriyor ve bu durum süper lig yolunda bize büyük zarar veriyor.3-4 hafta daha böyle sürerse,yarım kalan Mersin maçından olumsuz bir sonuç çıkarsa  bizim için bunların telafisi çok zor olur.

Takıma bakınca Zenke dışında bir isim göremiyorum.O da tamamen kendi becerisi ve fizik gücü ile bir şeyler ortaya koyuyor.Bugün biraz da Hakan BAYRAKTAR.Ayrıca sınırlı  kapasitelerine rağmen Turgay ve Orhan.Bunun dışında gerisi yalan.Ahmet ŞAHİN'i zaten bu değerlendirmelerin içine hiç almıyorum  onun durumu farklı.Murat YILDIRIM bence tam bir fiyasko.Eski günlerinden eser yok.Kredisini tüketmek üzere.Top kullanmakta bu kadar zorlanmasına anlam veremiyorum.Topa bir türlü hakim olamıyor ve doğru pası atamıyor.

Defansımızın maçın ilk bölümünde yaptıklarını hatırlatmak yeterli olacaktır.Tek bir yorum yapmaya dahi gerek yok.Akla  Jonathan geliyor.İnsan "Madem bu adam iyi değildi neden bu kadar ilgilendiniz ve aldınız" demekten kendini alıkoyamıyor.Yoksa bir menajer kazığı daha mı yedik?

Akhisar maçında takımın geçen seneden çok fazlası var demiştim.Hem kadro kalitesi,hem  kadro derinliği,hem de taraftarın tepkisini üzerinde toplayan isimler olmaması  yönünden ama bugüne kadar geldiğimiz süreçte bunlar avantaja dönüşmedi maalesef.Yine de  tüm bunlara rağmen Mersin maçının olumsuz sonuçlanmaması durumunda kaybedilmiş bir şey yok.Olumsuz sonuçlansa da telafisi şimdilik mümkün ama bu şekilde değil.İnşaallah bir an önce kadroyu belirler ve bir sistem oluşturabiliriz.Beceremezsek süper lig hayal .olur

cem 55

bugun bi özeleştiri de kendimize yapmamız gerekiyo bugün tribun anlamındada çok çok kötüydük grup istanbul olarak nedenini anlayamadıgım şekilde çok tutuktuk tribunde bi türlü aktif olamadık insanları maç havasına sokamadık grubumuzdan bazı arkadaşların hala samsunda olmasıda performansımızı etkiledi ama bizde bunun nedenleri sorgulayıp diger maçlarda daha aktif olmalıyız

ali ihsan

VAKİT GEÇ OLMADAN

Takım ısınmak için sahaya çıkıp kadroyu görünce maçın çok sıkıntılı geçeceğini anlamak zor olmadı.Bank Asya liginde Cenk İşler'i kenarda tutuyorsan demek ki forvet ve gol sıkıntın hiç yok.Ama tablo öyle değil.Attığımız tek gol var 4. haftaya kadar.

İlk haftalarda takım henüz oturmadığı için kötü futbola rağmen iyimserdik.Fakat haftalar ilerledikçe takım üstüne koyacağına geriye gitmeye başladı.Bunda da baş aktör bence Hüseyin Kalpar.Takımla çok fazla oynuyor.Klasik bir takım tertibi oluşturamadığı gibi,nasıl bir taktik anlayış sahaya yansıtmak istiyor anlayabilmiş değilim.Organize gelişen numunelik atağımız yok.Çizgiye inerek yapılan bir orta yok.Hücum varyasyonu diyebileceğimiz tek atak yok.Agbetu ve Zenke hızlı isimler,defansın arkasına atılacak toplarla pozisyon bulmayı umut ediyoruz ama nafile.Bu iki isim araya koşu yapacaklarına ya kenara koşu yapıyorlar ya da orta sahaya top almaya geliyorlar.Kısaca bugün sahada şut atmaktan aciz ve şuursuz oynayan bir takım vardı.

Öncelikle Kenan ısrarı devam ederse işimiz zor.Güçsüz Kartal forvetlerine bile epey ikramda bulundu.Hedefi olan takımlar bu hataları affetmez.Sercan bu takımda nasıl şans bulur anlamak zor.Devre arası Çorum'a yollasak hiç fena olmaz .Geçen senenin etkili ismi Sezer Sezgin neden kullanılmaz.Anıl gibi Süper Lig oynamış bir ismi bu takıma monte edebilmek için neden çaba gösterilmez.Alparslan gibi tecrübeli bir sol ayak neden kesik yer ? En önemlisi Cenk İşler gibi bir gol makinesi nasıl 90 dk. kulübede oturur.Hocanın görevi oyuncuları küstürmek mi yoksa onları kazanmak mıdır anlayamadım.Kalpar yanlışlarından dönmezse bunun faturası ağır olur.Zenke sağ açık olursa eyvallah ama en uçta ne o ne de Agbetu oynar.1.70 boy ortalaması olan bu ikiliye şişirilen hava toplarıyla nasıl pozisyon bulmayı hedefledik anlayamadım doğrusu.

Uzun lafın kısası bu kadro yapısı ve taktik anlayışla bir arpa boyu yol alamayız.Takım zoraki oynar havada ve bir sıkıntı olduğu çok açık.Yönetimin gerekli tedbirleri alması şart.Vakit geç olmadan ...

Ayberk

Bence Kalpar bugün çok doğru işler yaptı! Niye mi? Ersin, Orhan, Turgay takıma döndü. Eee? Tek doğrun bu da hoca, doğru dediğimiz bu değişiklikler de yanlışından dönmenin ötesine geçemedi!

Orta saha kesinlikle Turgay-Murat-Hakan üçlüsünden oluşmalı, eğer gol yemiyorsak, rakip forvetler kadar bu orta sahadaki dinamolara da teşekkür etmeliyiz. Yoksa defans yine kalbimizi güp güp attırıyor! Hücum hattımız iyi diyorduk da bakıyorum, gol yok. Onu da geçtim adam akıllı pozisyon yok. Neyse çok ümit verici bir oyunumuz olmasa da daha biiiir sürü maçımız var diyorum, kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Geçen seneki 5 maçlık seriyi yakaladığımızda bir anda potaya girmemizi hatırlıyor, bu sene de bir kıpırdanma yeterli olabilir diyorum. Belki çok iyimser davrandım farkındayım. Lig başlarken yaşadığım heyecanı büyük oranda yitirdim. Ne diyelim, ilk 6'ya oynarız herhalde!

**KaR6**

19 September 2010, 22:30:34 #232 Son düzenlenme: 19 September 2010, 22:40:02 **KaR6**

bunlar da benim çektiklerim..

mehmet yılmaz

erkut tutu maçı taraftarın arasında mı izledi?

ayrıca bu pankartı trt göstermedi mallaesef ( ya da ben kaçırdım )

sayımız fazla olmasına rağmen sadece iki yerde "samsun gol gol gol" ve "saldır samsunspor oley" derken sesi duyuldu tirübnlerin. kötü bir performans gerçekten de... yalnız görüntü olarak güzeldi, iki kişiden birinde forma ya da atkı vardı, yani görüntü var ses yoktu!

radikal-fma

maçın kısa özeti şu güven veren bir kaleci ve ona güvenen futbolcu topluluğu  yani 1 puan garanti........futbolcuları tek tek değerlendirirsek Ahmet Şahine laf yok kenan iyi niyetli ama artık bırakmalı ersin döküldü orhan yüreğiyle oynuyor takdir ettim azmini adem ikinci yarı saçbaş yoldurdu hakan bayraktar bilerek oynuyor ama vucudu artık futbolu reddediyor agbetü çok gayretli idi ilk yarı ikinci yarı bitikti zenke ısrarla söylüyorum bal yapmayan arı gibi Sercana gelince gazı alınmış kola gibi fiyakasından eser kalmamış çok gayretli idi olumlu hareketler yaptı bence ama gücü kuvveti kalmamış turgayın ne yaptığını pek anlamadım abdulaziz fizik olarak kuvvetlenmiş ama gol atacak yeteneğe sahip değil mustafa gürel zamana ihtiyacı var savaş çok kısa oynadı cenk işler sakat değilse neden yedek kulübesinde bacak bacak üstüne atarak oturdu sormak lazım ben şu sonuca vardım biraz acı ama hüseyin kalparın görevine son verilmeli oynattığı futbolla süper lige çıkılmaz tahminim Cenk'e de tavır yapıyor

mehmet yılmaz

Alıntı

http://www.samsunspor.biz/haber-Grup_Istanbul55ten_Yesilovaya_Gonderme-8089-

Grup İstanbul55'ten Yeşilova'ya Gönderme

Samsunspor taraftar gruplarından İstanbul55, Kartal maçında açtığı pankartla Yüksel Yeşilova'ya göndermede bulundu.

19.09.2010 / 22:38:06

Samsunspor taraftar gruplarından İstanbul55, Kartal maçında açtığı pankartla çarpık aile içi ilişkileri iddialarıyla gündeme gelen ve abisi tarafından saldırıya uğrayan Yüksel Yeşilova'ya ve tuhaf bir şekilde 3-0'lık hükmen galibiyetten bahseden bazı Mersin İdman Yurdu yöneticilerine  göndermede bulundu. Pankartta şu cümleler yazıyordu; yeğenlere yan gözle bakmıyoruz; aklımız futbolda, şampiyonluğa bakıyoruz...

samsunspor.biz

epçeli köylü

Maçın sonucu kalpar gitmeli.Besim durmuş yada bu işi bilen bir teknik adam gelmeli.

erkutdem55

Hüseyin KALPAR,ilk 6'dan çok fazla uzaklaşmadan takımdan ayrılmalı.Bu kadar kuvvetli bir kadro,hocanın yıllardır tatmin edemediği egolarına emanet edilemez.

Nuri Asan

Geçen sene gol sıkıntımız yoktu gol yiyorduk.Bu sene tam tersi oldu 4 haftada sadece 1 gol atabildik,yediğimiz 1.
Bir senede yüzümüz gülsün artık

kıbrıslı_mete

Yıllardır ilk kez böyle bir kadro kurmuşuz hocamız sağolsun eline yüzüne bulaştırdı. Real madrid yönetimi olsa bu kadroyu nasıl böyle oynatırsın diye hemen kovardı hocayı. tv yi açıp sercanı 11de görünce resmen şoke oldum. adamın daha tek dk sı yok ligde ilk 11 başlıyor. mersin maçında da kadro rezaletti ki o olay yaşanmayıp maç devam etse eminim mersin yenerdi bizi. cenk işlerin yedek oturması futboldan anlmamanın ispatıdır. bu takıma herhangi bir vatandaşı hoca yapsan ilk onu koyar takıma. kaldi ki bu takımda direkt 11de oynaması gereken ilk 2 kişiden biridir cenk, diğeri de ahmet şahin. Allahtan ahmet var kalede ki az rahatız. bu agbetunun gol kaçırma durumları taraftar olarak bizleri deli ediyor. bir futbolcu bu kadar mı beceriksiz olur hem de forvet yahu. abdulaziz desen kafasına göre takılıyor, savaş sanki kariyerinin sonlarında gibi. orhanı beğenmeye başladım. çocuk bir de isabetli orta yapabilse. Allah için milli takım oyuncusu hakan baltadan daha iyi bir hucumcu. neyse inşallah bu seneyi böyle yeyip bertaraf ettirmezler. böyle bir kadro ve ortamda süper lige çıkamazsak yönetim ve hocamız sokağa çıkmasın