Bank Asya 1. lig 2. Hafta | Altay- SAMSUNSPORUMUZ: 0-1

Başlatan celebi, 21 August 2010, 23:14:16

« önceki - sonraki »

deado

30 August 2010, 01:08:06 #465 Son düzenlenme: 30 August 2010, 01:10:26 deado
yolda olduğumdan maçın tamamını izleyemedim. sonuç olarak çok önemli bir 3 puan kazandık. maçın son bölümlerini izlerken bile galip geleceğimizden emindim. bu bence takımımız adına çok önemli bir gelişme.

ve tabi ki biz de buradan Altay taraftarını alkışlıyoruz. Kendilerine yakışanı yaptılar tebrikler.

millwall

topic tam sayfasına gelmiş: )
samsunspor oynadı haketti kazandı.tebrikler başarılar.
bizim takım için yazacak bişey yok.cacığa salatalık olacak adam yok takımda.orta sıralarda play off illetine bulaşmadan bitirelim yeter bu seneyi...

cembaba

SerhaT55

Alıntı yapılan: CemBaba - 30 August 2010, 01:32:09

Vay be 5.ciyiz :D
daha dur o güzell ALLAHIM bize 1 sıralarıda göstericek inşllh :P

cembaba

Kaya

Havanın sıcaklığımı dersiniz,zeminin ağırlığımı,ligin başımı bilemem ama  kötü oynadık.ALLAHtan karşımızda iyi bir takım yoktu.Yeni transferlerin biran önce takıma yerleştirilmesi gerekiyor.Hocanın 27 numara sevdasından vazgeçmesi,turgaydan sol orta alan oyuncusu olmayacağı olamayacağını görmesi için daha ne gerekiyor acaba.Sonuçta kazanmak güzeldir ve kazandıkça daha da iyi olacağız inşallah...Gel mersiiiin geeeel şimdiden heyecan sardı....

çýlgýnlar1984

Her Zamankı Gıbı Yanındayız Samsunsporum

Turuncu

30 August 2010, 01:42:33 #472 Son düzenlenme: 30 August 2010, 01:45:35 Turuncu
Güzel maç oldu.4lük maç 1 -0 bitti.Müsait pozisyonları değerlendiremedik.15 günlük aradan sonra bizim takımı düşünemiyorum.  :)

Biri facebook mu açcaktı. :) Altay yaktın beni  :)

**KaR6**

Alıntı  1 Gol 4 Puan

Olası bir puan kaybının kurduğumuz hayallerin suya düşmesi anlamına geldiği kritik bir dönemeçti bizim için Altay maçı. Beklenmedik 2 puan kaybettiğimiz Akhisar maçı sonrası hem telafi hem de hedef belirlemek açısından önemliydi. Uzun zaman sonra bir kırılma maçından galip ayrılmanın tadına varmak zamanıdır şimdi. Tebrikler şanlı formayı terleten her bir futbolcumuza.

3 puan ile ayrıldığımız bir maçtan sonra iyi anlamda göze batanları yazılacak ve konuşulacaktır kuşkusuz. Ancak testi kırılmadan şamarı atmanın daha önemli olduğunu kanaatindeyim ben. Tabii ki galibiyeti hazırlayanlara da değineceğim ama ilk olarak eksiklerden başlamak şart. Geçen sezonun en formda isimlerinden Adem mesela. Ne eskisi kadar hücuma katkısı var ne de savunmada sağam kalıyor. Bu kadar basit çalım yemesinin sonucunu çok ağır ödeyebileceğimiz bir çok pozisyon mevcuttu Altay maçında. En kısa zamanda kendisini toparlaması şart. Bir diğer şaşırtan isimse Murat. Aşırı özgüveni sonucu kaptırdığı toplar kontra olarak geri döndü her seferinde. Eskisi gibi takıma oynamaktan ziyade kendine çalışması hoş görünmüyor Murat severlere. Biz atom karınca Murat'ı izlemek istiyoruz her zaman olduğu gibi. Olumsuz cümlelerin tartışılmaz öznesi Orhan'a ise daha diyecek söz yok. Benim lügatımda sarfedecek kelime kalmadı O'nun için. Agbetu ile Zenke kesinlikle etkili hücum güçleri bizim adımıza. Ancak defansif olarak hiç katkı sağlamamaları düşen ortasahamızla birlikte ilerde başımıza çok iş açar. Hüseyin Kalpar'ın doğru fakat geç gelen müdahaleleri kalemizde golü görmemize sebep olabilirdi. Hakan Bayraktar'ın ne kadar doğru kullanıldığı konusunda da şüphelerim var. Transferi gerçekleştiğinde hücuma yönelik olacağını düşünmüştük, fakat Kalpar Hakan'ı çapa olarak kullanmaya devam ediyor. Bu da hem takıma hem Hakan'a zarar veriyor. Değinilmesi gereken son nokta ise Hüseyin Hoca'nın ısrarcılığı. Takıntı haline getirdiği bazı isimler ve oyun şablonundaki yanlışlar göz tırmalamasına rağmen bunlarda ısrar etmesi büyük problem. Hataları görmenin ve düzeltmek için çabalamanın en büyük erdemlerden olduğunu unutmamak gerekir. Geçen sezon kadro darlığı sebebiyle fazla tercih şansı yoktu ama bu sene yapabileceği çok hamlesi var Hocanın. Eğer oyuna gerekli etkiyi yapamıyorsa bu takımdan değil kendisinden kaynaklıdır.

Olumlu bir değerlendirmenin ilk cümlesinde Ahmet Şahin'in olmaması büyük haksızlık olur. O'na duyduğumuz güveni sonuna kadar hak ediyor. Tecrübesiyle ve yeteneğiyle bu takımın en önemli parçası Ahmet Şahin'dir. Maçın tek golünün sahibi Zenke'den de bahsetmemek olmaz. Gücü ve çabukluluğu ile 3 puanı getiren golü tamamen şahsi becerisiyle attı. Özlediğimiz, istediğimiz ve aradığımız isim Simon Zenke! Cenk İşler'in ise oyunundan ziyade takım için kazanma hırsı ve isteği göze çarpan bir detaydı. Oyun sıkıştığında ortasahaya top almaya gelmesi, gerektiğinde kanatlara açılıp orta yaparak pozisyon hazırlaması ve isteğinin takdir edilmesi gerekir, her ne kadar direkten dönen topu bitiriciliğine yakışmasa da.

2 haftada gol yememiş, attığı 1 golle 4 puan toplamış bir takım var ortada. Oynanan oyun umut verici. Yapılan hatalar var ama düzeltilemeyecek hiçbir şey yok bizim adımıza. Önümüzde 1 haftalık Gerede Kampı var. Yeni yabancımız Jonathan Quartey'in takıma adaptasyon ve Cenk'in de kondüsyon problemini çözmesi açısından önemli bir kamp olacak. Ben eminim ki 15 gün sonra Mersin maçında çok daha iyi bir Samsunspor izleyeceğiz ve sonuçta istediğimiz gibi olacak...

ali ihsan

Sezonun ilk deplasman maçında ligin iddialı ekiplerinden olan Altay ile karşılaştık.İlk yarıda iki takım da net fırsatları harcadı.Ahmet Şahin'in gününde olması ve güven vermesi bizi maçta geriye düşmekten kurtardı.Kenan ve Ersin ikilisinin ağır olması,defansımızın arkasına ve araya atılan toplarda sıkıntı yaşamamıza sebep oluyor.Yeni transfer edilen Jonathan'ı henüz izlemedik.Lakin hızlı bir oyuncu olmasını umut etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.Kalemiz emin ellerde zaten.Hızlı bir stoperle defans kurgumuzu takviye edersek savunma anlamında sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

Orta sahada Murat ve Turgay geçen sene kaldıkları yerden devam ediyorlar.Lige oldukça iyi bir giriş yaptılar.Hakan Bayraktar'ın ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğu açık.Sorumluluk almıyor henüz.Lige verilen arada eksiklerini kapatıp,orta sahada beklentileri karşılayacağını düşünüyorum.İleri yaştaki oyuncuların biraz geç form tuttukları malum.Bu nedenle Hakan ve Cenk'in biraz daha zamana ihtiyaçları var.

Gelelim forvetimize.Deplasmanda çok daha iyi işler yapacaklarına inandığım Zenke-Agbetu ikilisi özellikle ilk yarıda oldukça etkisizdiler.Taktik gereği olsa gerek çok içeride kaldılar.Halbuki daha kenarda topla buluşup,çizgiyi kullanarak rakip defansın dengesini rahatlıkla bozmaları mümkündü.Cenk ise oyunda kaldığı sürece,gücü ölçüsünde iyi işler yaptı.Direkten dönen vuruşu gol olsa idi daha da morallenebilirdi.Top ayağına yakışıyor.Oyunun sıkıştığı anlarda insiyatif alabilecek,olmadık zamanda goller atabilecek bir isim.Lige verilen arada fiziki açıdan hazır hale gelebilirse golleri sıralamaya başlayacaktır.

Takımda artık kimsenin yeri garanti değil.Herkesin alternatifi var.Kulübede oyunun akışını değiştirecek isimler olması,sahada olan oyuncuları da olumlu etkiliyor.Kulübede Kılıçarslan,Anıl,Sezer gibi isimleri bulunan bir kadronun ilk 2 mücadelesi vermesi çok doğal bence.Bu anlamda İzmir'den 3 puanla dönmek çok önemliydi.Hem moral-motivasyon açısından hem de ligin başında üst sıralara yerleşmek adına.Tek golle de olsa kazanmak çok güzel bir duygu.

Lige verilen arada takımın bol hazırlık maçı yaparak kaynaşması çok önemli.Özellikle hücum varyasyonları noktasında bir sıkıntı var.Maç oynadıkça bu sıkıntı giderilecektir.Ayrıca sezon başı kamp yapmamış olan Cenk'in ritmini bulması,Alparslan'ın hazır hale gelebilmesi,yeni transfer ettiğimiz stoperimizin takıma uyumu açısından bu zaman dilimini verimli kullanmak gerekiyor.Bu sebeple Gerede kampı çok önem arz ediyor.Umarım faydalı geçer.

Zor bir deplasmanı kayıpsız geçmek gelecek adına umudumuzu daha da kuvvetlendirdi.Zirve mücadelesi  yolunda bu puanlar belirleyici olacaktır.Takımda ki oyuncuların inancını görünce,bu takımın önü açık demek çok kolay artık.Buradan takımlarını coşkulu desteklemenin yanında galip takımı alkışlama nezaketini gösteren Altay taraftarına da teşekkür ediyorum.

http://www.samsunspor.biz/koseyazisi-Guzel_Gunler_Gorecegiz-7921-

Cezo

Altay Bu Sezon Şüphesiz Süper Lig Hedefliyodu Bizde Altayı Yenerek Ne Kadar Güclü Ve İddalı Olduğumuzu Gösterdik Ayrıca Önemli Bir Rakibimizden Puan Caldık

5trawberry

En kötü hedefimiz ilk 6 ise.
Bu yolda en önemli rakipten 3 puanı söktük.
Hem de deplasmanda.
Belki de ilk 6 yolundaki diğer takımlar Altay deplasmanından puansız dönecekler.

mehmet yılmaz

Bu arada Alty'ın kalecisi Parfarit Mandanda, 2 sezon önce sene başı kampında denenip, bizimle 3-4 maça da çıkmıştı. Beğenilmişti ama hem para hem de boyu kısa diye imza atılmamıştı. Ahmet Şahin ile kıyaslamam bile, kaleden yana çok şanslıyız Allah'a şükür.

**KaR6**

Alıntı yapılan: samsuni - 30 August 2010, 02:49:46
Bu arada Alty'ın kalecisi Parfarit Mandanda, 2 sezon önce sene başı kampında denenip, bizimle 3-4 maça da çıkmıştı. Beğenilmişti ama hem para hem de boyu kısa diye imza atılmamıştı. Ahmet Şahin ile kıyaslamam bile, kaleden yana çok şanslıyız Allah'a şükür.

valla ben biraz daha sert olacam, bu parfait kaleci maleci değil ;D kalpar'a o zaman iyi sallamıştık ama iyi ki almamış, yenecek gol değildi yediği.. doğru düzgün bi top aldıgını da görmedim.. :)

mehmet yılmaz

O vakitler Kalpar değildi hoca, taktik dehası, Türk futbolunun kıymeti bilinmeyen futbol adamı Hayrettin Gümüşdağ idi. :)