Bank Asya 1. lig 2. Hafta | Altay- SAMSUNSPORUMUZ: 0-1

Başlatan celebi, 21 August 2010, 23:14:16

« önceki - sonraki »

Sercan

Agbetu'nun kaçırdığı yanında Mandanda başarılı bile sayılır  ;D ;D

**KaR6**

o zaman hayrettin'e sallamışım ki pek yanlış yapmamışım demek ki ;D

vanlioglu

mandandaya top gelmedi zannedersem sadece zenkenin şutu vardı o da gol.

cembaba

Alıntı yapılan: **KaR6** - 30 August 2010, 02:59:06
o zaman hayrettin'e sallamışım ki pek yanlış yapmamışım demek ki ;D

Samsun'un Mourinho'su hakkında, böyle konuşmayın ya, adam tam bir futbol dehasıydı. :D

mehmet yılmaz

mandanda'yı idman sonrası çağırıp

leblebi koydum tasa
doldurdum basa basa
her yerini beğendim
azıcık boydan kısa...

diye türkü söylemişler  ;D :P :-*

ender

top kontrolu bizde iken pozisyonlara rahat girebiliyoruz tek sikinti son vuruslarda, top kontrolu rakip takimda oldugunda ise pozisyonlar verebiliyoruz defanstaki bu acigi yeni transfer umarim kapatir.Benim maci seyrederken sevindigim olay samsunspor 1-0 one gectikten sonra defansa tamamen gomulur defans hatalari yapar ve gol yer bu sahne bir cok kez oldu.fakat bu macta 1-0 dan sonra topa hakim olan pozisyon vermeyen bir samsunspor vardi.Umarim ilerleyen haftalarda ufak eksikliklerimizide giderir ve bu sene suoer lige cikariz.

Burak

gece nete girmeye üşenince 5 - 6 sayfa okumak zorunda kaldım valla :) takımımız izlediğimiz bir çok takımdan çok daha iyi oynuyor sonuçta daha 2.haftadayız. geçen sene 3-3 berabere kaldığımız karabük ün ligi forse edebileceğini kim tahmin edebilirdi. altay ın kalecisi mandanda tam rezalet çok çekerler bu kaleciden maçı beraber izlediğimiz altaylı kardeşimiz yedek olduğunu söylüyor inşallah öyledir. ilerleyen haftalarda takımımız çok daha iyi olacaktır hala tam hazır değiliz tabi ki ama hali hazır takımlar arasında en iyi top oynayan biziz dersek yalan olmaz

salihcakir

SKOR İYİ; PEKİ YA FUTBOL?

Bu hafta Akhisar maçındaki görüntüsünün üzerine bir şeyler koyarak futbol oynayan bir takım görmeyi ümit etmiştik. Yeni transferlerden bir kaçının daha takıma monte edildiğini, yeni haliyle de daha derli toplu bir takım görmeyi bekliyorduk; ama maalesef ki olmadı.

Altay maçında Samsunsporumuz beter bir ilk yarı oynadı. Pozitif futbol namına neredeyse hiçbir şey yapmadı. Ne savunmada ne de hücumda doğru şeyler yaptı. İkinci yarıya biraz silkelenerek başladı ve ihtiyacımız olan galibiyeti alması bildi fakat bu yeterli miydi? Şampiyonluk istiyorsak, ilk ikide yer almak istiyorsak böyle bir oyun kabul edilemez. Dün sergilediğimiz kötü oyunun sebeplerini oynadığımız futbol sistemine mi yoksa oyuncu tercihlerine kesmeli bunu analiz etmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada da 4-3-3 sistemine göre bir dizilim vardı. İlk on birimizde tek bir farklılık vardı. Savaş'ın yerine Cenk monte edilmişti ileri üçlünün ortasına. İleride sürekli bir üçlü bırakmak her ne kadar orta alanımızı etkinsizleştirse de, rakibin kanatları ile birlikte hücuma gelmesinin önünü tıkıyor. Bu haliyle de kalemizde doğru dürüst bir baskı hissetmiyoruz. Öte yandan, kanatlarımıza ve orta alanımıza binen yük ciddi oranda artıyor. Savunma yükünü çeken bu beşli aynı zamanda kazanılan topları hücum bölgesine taşıyabilmeli. Gerideki kenar ikili ve ortadaki üçlü çok uyumlu çalışıp aldıklarını topları birbirlerine oynamayı becerebilsinler ki oyunu domine edebilelim. Bu doğruyu koca doksan dakikanın 5-10 dakikasında yapabildik sadece.

Oyun sistemimizin bu ligde iş yapabileceğini hissettim dün. Belki stres yükü çok ağır maçlarda, rakibin güç olarak süper lig mertebesinde olduğunu bildiğimiz zamanlarda ileri üçlünün açıklarını iptal edip tam birer sağ ve sol orta saha ile oynamak, klasik 4-5-1 ya da ileri ucu ikileyerek 4-4-2 düzenine geçiş yapmak gerekebilir. Buna da hazırlıklı olmak lazım. Peki bizim oynamaya çalıştığımız 4-3-3 sistemini sahaya çıkan oyuncularımız doğru işletebildiler mi?
Yukarıda üzerine vurgu yaptığımız 5'linin 3 kişisi dün çok ciddi arızalar verdi. Arlarında bu sisteme oyun tarzı ile en çok uyum sağlayabileceğini düşündüğüm isim Adem idi fakat en büyük hayal kırıklığını kendisi yarattı. Hücuma bildiğimiz katkılarını yapamadı, savunmada yerini çokça kaybetti. Çok savruktu. Orhan beklediğimizin çok çok altında idi. Israr etmeyip Alparslan'a şans vermeliyiz artık. Orta alandaki üçlüden Murat ve Hakan çok başarılı sayılmasalar da en azından orada oynayabileceklerini hissettirdiler. Top ayaklarına yakışıyor, pas trafiği içerisinde sırıtmadan, sistemi kesinlikle işletebileceklerini düşünüyorum. Fakat aynı şeyi Turgay için söyleme şansımız yok. Tam bir çapa. Top kazanır, onu en yakınındakine vermeyi çalışır. Hani dün o top kazanma hırsı da yoktu ama yine de kumaşı daha ötesine geçmesine müsaade etmez. Bu sistemde yer bulabileceği yer, ya sağ bek ya da savunmanın göbeğidir. O bölge de Anıl'a şans verilmeli artık.

İleri üçlüye hiç lafım yok zaten. Bitiricilik yönü eksik bir forvet hattı ama topu ileride tutabilen, rakiplerini kolay geçebilen, çizgiye inebilen bu üçlü zamanla çok daha iyi işler yapacaklardır eminim.
Birkaç kelam da savunmanın göbeği için edip yazıyı özetleyelim. Ersin eh işte ama Kenan artık olmuyor. İlk yarı yaptığı iki çok kritik hata belki maçı kaybettirecekti bize. Yanındaki arkadaşına bazen zor top geçiriyor. Bu ağır haliyle dan dundan oynamaktan başka çaresi yokmuş gibi zaten. Halbuki bizim topa hakim olmamız lazım. Şampiyon gibi oynamak ve bu sistemi doğru işletmek istiyorsak rakibe çok az topla oynama şansı vermeliyiz. Hazırlık kampının en iyileri arasında gösterilen Kemal veya yeni transfer Jonathan adapte edilmelidir. Ben sekiz kişilik savunma kurgusu ile oynasam yine de Kenan'a şans vermem diye düşünürken Hüseyin Hoca'nın bu anlamsız ısrarını anlayamıyorum.

Takımın en iyisi Ahmet Şahin'e bir tebrik yollayarak, kafamdaki ideal 11'in kalanını yazayım, Adem-Jonathan-Ersin(Kemal)-Alparslan(?); Murat-Hakan-Anıl; Zenke-Cenk-Agbetu.

ahmetsefa55

oncelıkle kazasız belasız eve ulastık allaha şükür. sayfaları göz ucuyla okudum herkes taktık konularda bişeyler söylemıs ben de işin biraz daha eğlenceli kısmını anlatayım.

saat 9 gıbı cıktık yola 2 araç 11 kısı konvoy halınde.cok guzel bır yolculuktu yol boyunca uzum bağları, kavun tarlaları, at çiftlikleri, zeytinlikler aklımda kalanlar tabı bı de cem abı mıdeyı bozunca  ;D ;D bıraz ( yaklasık 1 saat ) mola vermek zorunda kaldık.

neyse ızmıre ulastık gercektende anlatıldıgı kadar varmıs hayatımda ılk defa gıttım ızmıre vallahı donmek ıstemedım :D meshur kordon denılen yere gıttık hemen altaylı taraftarlar geldıler slmlastık konustuk baya bı foto cekındık.ben gercekten baska hıc bır takım taraftarından bu kadar sıcak,dostca bır karsılama gormedım.

altaylılarla yaptıgımız sohbette ızmırın ne kadar bolunmus oldugunu anladık ızmır takımlarının aralarındakı dusmanlıgın bu denlı buyuk oldugunu bılmıyodum neredeyse her mahalle her kose bası parsellenmıs şurası karsıyakanın surası altayın surası goztepenın ve bunlarda kendı ıclerınde bolunmusler cok karısık yanı  :)

mactan once takımın kaldıgı otelı tesadufen bulduk baktık ısa hoca ordaydı quarteyı sorduk geldı dedı sercanın 18 e alındıgını duyunca moralımız bozuldu sınırlendık cıldırdık ama takımın havasını bozmamak ıcın bıse yapmadık.o terbıyesızı de gorsenız hareketlerını allahım gozumun onune geldıkce cıldırıyorum p.ç sercan nolcak.sercanın bu takımda hala nasıl barındıgını anlamak zor degıl kımlerın onu korudugu cok acık bellı oluyodu.

kıbrıs şehitliği caddesı mıdır nedır ole bı caddede yuruduk herkes bıze bakıyodu vaay samsunlular gelmıs fln gıbılerınden bızde tabı gururla dolanıyoruz kızlara fln bakıyoruz arada tabı  :P sora tam caddenın sonuna geldık gercekten hatrı sayılır bır taraftar grubu yuruyus yaptılar onumuzden gectıler mesalelerle her gecen de slm verdı atkı degıstırmek ıstedıler ( gıttı gul gıbı atkım )

ondan sonra ıftar yaptık ( burayı hızlı gecıyorum nedenını sormayın  ;D ;D )ha bıde bız ızmırde ıftar saatını 20:15 biliyoduk megerse 19:55 mıs bırden top patlayınca arıf abının gozlerını gormelıydınız  ;D

ıftardan sora maca gectık mac boyunca ne altaylı taraftarlardan ne de bızden herhangı bır tahrık olmadı kotu soz olmadı cok dostca baslayan ızmır yolculugumuz dostca bıttı

mac sonrası takımımızı sampıyon sloganlarıyla ugurladık yaklasık 80 90 kısılık bır trıbun vardı aıleler bayan taraftarlarda vardı
ıyı kı de gıtmısım dıyorum cok guzel bır deplasmandı ılk ızmır deplasmanımda ılk galıbıyet yaklasık 30 35 saatlık uykusuzluga değdi  >l< >l< >l<

not: hayatımda gordugum en aptal polısler vardı macta bunlar ızmır derbılerını nasıl ıdare edıyolar anlamıs degılım

kaptan 55

30 August 2010, 09:33:50 #489 Son düzenlenme: 30 August 2010, 09:35:26 kaptan 55
Alıntı yapılan: kaptan 55 - 26 August 2010, 17:27:55
altay yıllardır bize ters gelen bir ekip geçen sezon bolu deplasmanında şeytanın bacağını kırdık bu senede altay deplasmanı aradan çıkarıcaz.

bu sefer basıcaz altay'a üstelik izmir'de.

basıcaz dedik mi basarız. :D

bu takım bu sene deplasmanlardan çok puan getirir.üstelik daha cenk form tutmadı,süratiyle defansa Jonathon'ın çok şey katacağı aşikar.başka bir hoca olsaydı sola alpaslan'ı şimdiye dek çokdan monte etmişti.ama hemşerisini kayırıcak tabi?
iki haftada ondan fazla net pozisyonumuz,direkten dönen toplarımız var.çok kaçırıyoruz çook.

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: çılgınlar1984 - 30 August 2010, 01:39:47
Her Zamankı Gıbı Yanındayız Samsunsporum

evet sogutlubahceden de bır arkadasımız geldı katkısı da oldu beraber az kısıyle ıyı trıbun yaptık şiirinler gelecek dıye bılıyodum ama gelmedıler gelselerdı bız bastırırdık altaylıların sesını adamlar sezon acılısına 5 bın kısıyle oynuyolar

King1965

önemlı olan 3 puan dı gerısı önemlı deıl öle böle gecelım bu seneyı cıkalım super lıge

_SoN_

çok güzel netice , hayırlı olsun, bu hafta staddayız inşallah.

fairplay_55

Alsancak stadında süper bir gece yaşadık,50 civarinda taraftarımız vardı.Samsunspor çok baskılı oynadı ama kaçırılan gol fırsatları ve pas hataları üzerine çalışılması lazım.İleri uçta koordinasyon tam oturmuş değil.İleriki haftalarda Samsun gerçek gücünü gösterecek.Bu arada,2 haftada direkten dönen şut sayısı sanırım 4 etti.Stad çıkışında takım otobüsünü "alemin kralı geliyor "tezahüratları ile birlikte bolca alkışladık ve otobüstekilerden de karşılığını aldık.Mutlu bir gecenin sonunda taraftarlarımız Alcancak caddelerini inlettiler..Maçtan sonra Alsancak stadının yanından araba ile korna çalarak ve "samsunspor" şeklinde bağırarak  taraftarlarımızı selamlayan bendim..Manisa!dan selamlar..SAMSUNSPOR 2015 / 50.YIL

SerhaT55

Alıntı yapılan: Cezo - 30 August 2010, 02:26:44
Altay Bu Sezon Şüphesiz Süper Lig Hedefliyodu Bizde Altayı Yenerek Ne Kadar Güclü Ve İddalı Olduğumuzu Gösterdik Ayrıca Önemli Bir Rakibimizden Puan Caldık
Altayın bu sene hiç bir iddası yok altayın geçen seneki kadrodan 14 kişi giti 14 kişi geldi ve genç takım altay bu sene takımı otutturup seneye süper lige oynucak adamlar bıktı artık 3-4 sene playof oyna hepsındede elen :D bu sene iddalı takımlar hep karadenizden