Samsunspor Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul Kararı Aldı

Başlatan 55.hakan, 20 May 2013, 18:22:50

« önceki - sonraki »

samsunmania

31 May 2013, 00:34:56 #150 Son düzenlenme: 31 May 2013, 00:42:03 samsunmania
Arkadaşlar, pek umutlu olmamakla birlikte resmi açıklamayı dinlemekte fayda var diye düşünüyorum. Belki bu 550 bin ilk etapta lazar ve diğer 2 eski yabancı oyunculara 10 gün içinde ödenmesi gereken para olabilir. Teknik olarak bu toplantıdan bu sonucun çıkmaması lazım. Telefonla da toplanabilecek bir meblağ bu. Belki de tamamen balon haber.

FaTiH_HaN

30 mart 2014 de belediye seçimleri olacak. ama Samsunsporun menfaatine ama koltuklarının sevdasına orası bilinmez tek gerçek bu sene için Samsunsporun başarılı olması işlerine geliyor. Kalıcı gelir kaynağı sağlayama ihtimalleri %1 bile değil ama bu sene maddi yönden sıkıntısız bir sene olacağa benziyor.

lato

Beyler hemen giydirmeye gerek yok çok fevri davranıyorsunuz. Zaten çok büyük beklenti yok bir umut bekledi herkes bırakın resmi ağızdan açıklama gelsin istediğinize o zaman giydirirsiniz

seyf55

sakin olalım durumu iyice anlayalım en azından 550 bin tl de bazı şeylerimizi kapatır devede kulak ama buda bir şeydir sürekli gelir kaynağı istiyoruz hepimiz inşallah sağlanır

teksas3455

10 ayda toplam 10 milyon geleceği söyleniyor bazı sayfalarda. Burada yazılan rakamlar bir ay için geçerli olan rakamlarmış her ay devam edecekmiş yardımlar.

Integral

AlıntıSAMSUNSPOR'A 10 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK

Samsunspor'da yaşanan belirsizliğin giderilmesi ve gelecek adına yol haritası çizmek adına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda takıma destek kararı çıktı. Toplantıda Samsunspor'a destek amacı ile başlangıç olarak 620.00 TL toplandı. 10 ayda ise kulübe 10 milyon TL destek verilecek. Kampanya'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 10 ayda 300 bin TL ile destek verirken, Samsun Ticaret Sanayi Odası 300 bin TL, Ticaret Sanayi Borsası 100 bin TL, Samsun Genç İş Adamları Derneği 15 bin TL, Ayakkabıcılar odası 15 bin TL, ASKON 15 bin TL, Off Çaykara Derneği 15 bin TL ile destek vererek kampanyanın açılışını yaptılar. Diğer Meslek Odaları ve Sivil toplum Kuruluşları ise en kısa zamanda üyeleri ile toplantı gerçekleştirerek destek vereceklerini belirttiler.

80lerden

Yzy ile akp il başkanı geçen yıl ne kadar destek sözü verdi ne kadar para verdi çıksın açıklasınlar.

Ertuğrul Sağlam

Toplantinin sonucunu 1-2 gun bekleyip gormekte fayda sadece 620.000 tl icin toplanilmamistir elbet, toplantida sabit gelir kaynaklari'da gorusulmus ama icerigi nedir bilmiyoruz.
Eger sonuc burada yazildigi gibi ise gercekten tam bir fiyasko olur.

özkan

Özcan İNAN

Olacak bir şeyler herhalde ama hayırlısı inşallah...

mehmet yılmaz

Alıntı4 saatlik toplantıdan Samsunspor'a destek kararı çıktı

31 Mayıs 2013  02:21

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Samsunspor'a maddi destek sağlamak amacıyla biraraya gelen ve 4 saat boyunca çeşitli önerileri değerlendiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, takıma ilk etapta lazım olan 10 milyon liranın 10 aylık dönemde toplanabilmesi için yardım kampanyası başlatılması konusunda karar aldı.

Gelecek sezon PTT 1. Ligde mücadele edecek olan ve önümüzdeki ay olağanüstü genel kurul toplantısını yapacak Samsunspor'a maddi katkıda bulunmak için Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında biraraya gelen sivil toplum kuruluşları, takımın ilk etapta ihtiyaç duyduğu 10 milyon liranın karşılanması için yardım kampanyası başlatılması konusunda karar aldı. Yardım kampanyası için kısa vadede 10 ay gibi bir zaman dilimi belirlenirken, kampanyanın işadamı, esnaf, işçi, öğrenci gibi toplumun bütün kesimlerine yayılması hedefleniyor.

Toplantıda sivil toplum kuruluş temsilcilerinin önerileri değerlendirilirken daha sonra konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Zor bir yıl geçti ve Samsunspor kümede kaldı. Önümüzdeki sezon için takıma herkesin gücü oranında katkı sağlaması hepimizin beklentisidir. Samsunsporumuzu ayağa kaldırmak süper lige çıkarmak adına yaptığımız toplantıyı önemsiyorum ve önemli bir başlangıç noktası oluşturacağına inanıyorum. Paralar nereye gidecek sorularını sormak makuldür. Para toplanıp Samsunspor'un direk hesabına aktarılmıyor. Aktarıldığı zaman temlikte kimin sırası varsa bu parayı alacak. Samsunspor'un eline geçmeden para gidecek. Nereye harcandığını soracağız. Çünkü bizim kafamızda soru işareti varsa bizde bu işin içinde olmayız. Kim ne varsa kendi haline bırakırız, onunda açıklamasını da kamuoyuna yaparız. "Biz para veriyoruz, para nereye gidiyor? 'şeklinde kafada soru işareti olmasın diye her türlü titizliği göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz." dedi.

SAMSEV BAŞKANI ARABOĞLU "YARDIM YAPAN AYNI KİŞİLER BIKTI "

Toplantıda söz alan Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı İbrahim Ülker, Samsunpor'a benzin istasyonu ve otopark gibi düzenli gelir getirecek işletmelerin dahil edilmesi gerektiğini belirtirken, Samsun Spor Eğitim ve Tanıtma Vakfı(SAM-SEV) Başkanı Rüştü Araboğlu, takıma ciddi anlamda istikrar kazandırılması gerektiğini söyledi. SAMSEV Başkanı Araboğlu "Samsunspor'a bu sene için 10 milyon lira lazım. Peki gelecek yıl ne olacak? Samsunspor'a geçmişte kentin önde gelen işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri olan aynı kişiler yardımda bulunmuştur. Artık bu kişiler bıktı. Samsunspor'da ciddi bir istikrarın sağlanması lazım. Mesela Samsunspor'un kendi lisanslı ürünlerini satacak düzgün bir yeri yok. Takıma lisanslı ürünleri satarak ve diğer gelir yöntemleri ile sabit bir maddi kaynak akışı sağlanabilir "diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ OTOPARK TALEBİNE CEVAP VERDİ

Samsunspor'a otopark ve benzin istasyonu gibi işletmelerin verilmesi konusuna değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Takıma benzin istasyonu ve otopark gibi işletmelerin verilmesi mevzuat olarak mümkün değil. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün kullanımında olan bir dozer Samsunspor'un kullanımına verilemiyorsa, Büyükşehir Belediyesi içinde aynı kural geçerlidir. Devlet harcamalarında ihale mevzuatına göre İhale yapmak zorundasınız. Belirlenen usullere göre devlet harcamalarının yapılıp yapılmadığını, Sayıştay bize soruyor. Samsunspor ile ilgili ne yapılacaksa yarından itibaren önerisi olan söylemeli. İlk olarak tabandan başlatılarak toplumun bütün kesimine yayılacak bir kampanyaya imza atılmalıdır "şeklinde konuştu.

KÖKTAŞ TARAFTARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Samsunspor Kulübü Eski Başkanı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise toplantıda yaptığı açıklamada taraftara çağrıda bulunarak şunları kaydetti;" Samsunspor kafaya oynarken yada düşme potasına yaklaştığında stad taraftarlar tarafından dolduruluyor. Oysaki taraftarlık böyle olmamalı. Taraftar takımını sahiplenmeli. Taraftar başkasından bir şey beklememeli. Önce taraftar kendi üzerine düşeni yerine getirmeli. Samsunspor ile ilgili olarak puan silinmesine kadar varacak ödenmesi gereken paralar var. Mutlaka takıma sabit giderlerini karşılayacak bir kampanya yapılması gerekiyor."

Öte yandan toplantıda önümüzdeki 10 aylık dönemde Samsunspor'a maddi anlamda yardımda bulunacağını taahhüt eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 300 bin lira, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu 300 bin lira, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır 100 bin lira, Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Levent Özden 15 bin lira, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş il yönetimi adına 100 bin lira, Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş 15 bin lira ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak 15 bin lira bağışta bulunarak kampanyanın açılışını yaptı.

(CİHAN)

Karabudun

*Vali bahaneler öne sürüp ufak ufak uzamış: Kim ne varsa kendi haline bırakırız, onunda açıklamasını da kamuoyuna yaparız.
*YZY klasiklere devam. Benim anlamadığım bu Sayıştay' ın bizim Büyükşehir Belediye ile bir marazı mı var? Mersin, Bolu Belediyeleri yardırıyor. Sayıştay' dan tık yok!
*Fuat Köktaş ise en temizini yapmış. Pası taraftara vermekle kalmayıp taraftar nasıl olunur dersi vermiş. Taraftarın başkasından bir şey beklememesi gerektiğini ifade edip faturayı taraftara kesmiş. Anlamıyorum yani nasıl taraftarsınız arkadaş? Az kulak verin de bir şeyler kapın! :-*

Neyse kampanya dedikleri otogara falan yardım kumbaraları koymaktan ibaret değildir inşallah.

samsunmania

Zaten kumbara ile falan toplanamaz. Bir kere denendi, hem sonu hüsran oldu, hem de toplanan cüzi miktara da sgk el koydu alacaklarına karşılık. Yine de bekleyip görmek isterim şahsen. Böyle bir toplantı bile ilk kez yapılıyor neredeyse. Herşeyin bir başlangıcı vardır demek istiyorum. Ya da öyle düşünmeyi arzu ediyorum. Allah'tan umut kesilmez.

Karabudun

Alıntı yapılan: samsunmania - 31 May 2013, 10:21:41
Zaten kumbara ile falan toplanamaz. Bir kere denendi, hem sonu hüsran oldu, hem de toplanan cüzi miktara da sgk el koydu alacaklarına karşılık. Yine de bekleyip görmek isterim şahsen. Böyle bir toplantı bile ilk kez yapılıyor neredeyse. Herşeyin bir başlangıcı vardır demek istiyorum. Ya da öyle düşünmeyi arzu ediyorum. Allah'tan umut kesilmez.

Artık günü kurtarmakla olmuyor. Kalıcı çözümler üretmek gerek. Bu tarz toplantılardan para yardımı,kampanya gibi anlık çüzümlerden ziyade sağlam projeler çıkmalı. Ben kendi adıma toplananların adet yerini bulsun diye bir araya geldiklerini düşünüyorum.( Ha, aralarında cidden samimi olanları da vardır elbette. ) ALLAH büyük , lakin bu nedenlerle bu toplantılardan umutlanamıyor ve makam sahiplerine inanamıyorum.

Bu arada aramızda hukukçu arkadaşlar vardır. Bu YZY' nin bahsettiği Sayıştay olayı nedir? Hayır takımına otopark veya gelirini hibe eden belediyeler nasıl yürütüyor?

Ahmeti

Benmi yanlış hatırlıyorum
millet kılıfına uydurup temsili paraya 1 lira'ya 50 yıl stad kiralıyordu bir dönemler biz neden o temsili parayla meydanın altındaki otoparkı ve fuar içi otoparkı kiralayamıyoruz
Yzy işine geldiği gibi konuşmuş.
Öyle yada böyle verileceği söylenen 10 milyon var bunu iyi değerlendirmemiz lazım.
Bizim için tek kurtuluş yolu süper lig gerisi y.z.y ve fuat köktaşın anlattığı gibi hikaye.