2013-14, 1. Transfer Dönemi Transfer Haber, Yorum ve Dedikoduları...

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 13 May 2013, 10:09:44

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

2008'de Mehmet Yıldız için şöyle bir yazı yazmışım Zaman'a... :)
Hey gidi günler...

AlıntıİÇİMİZDEN BİRİ; MEHMET YILDIZ

Bir kere ismi tam bizden; Mehmet. İsim-soy isim birlikteliği de çok ortalama; Mehmet Yıldız. Yani, içimizden birisi gibi, bir marka adı olmaz ama bir komşu adı olabilir pekâlâ. Sonra hal ve hareketleri de ismiyle müsemma. Köyden şehre geleli iki-üç yıl olmuş, mahcup edalı lise öğrencisi gibi sanki. Efendi, çalışkan ve Anadolulu. Yaptığı işi süslü kelimelerle tarif etmek pek ona göre değil, topunu oynamak daha cazip. Nitekim, hocası Bülent Uygun da onu öyle tarif etmiyor mu? "Ağzından lokmasını alabilirisiniz ama ayağından topu asla!"
   14 Eylül 1981'de Yozgat'ta dünyaya geldi Mehmet. Tigemspor'dan Sivasspor'a geçtiğinde profesyonelliğe de merhaba dedi. 2000-01 sezonunda Sivasspor, 2.Lig kademe grubundan bugünkü TFF 1. Lige yükselme mücadelesi veriyor ve sezon sonunda şampiyon oluyordu. Ancak fazla forma şansı bulamayan genç Mehmet, o sezonun devre arasında yarım sezonluğuna 3. Lig ekiplerinden Samsun Çarşambaspor'a yollandı. Çarşambaspor'da 2 gole imza atarken futbol hayatının ilk profesyonel golünü de Yeşilırmak Stadında 2-0 kazandıkları maçın 7. dakikasında D.Ç. Divriğispor ağlarına gönderdi. Ertesi sezon Sivasspor formasıyla ilki İzmir'de İzmirspor'a olmak üzere toplamda 8 gol attı. Takımı Süper Lige çıkamadı ama o yavaş yavaş form tutmaya başladı. 2002-03'ü 10 golle tamamladı fakat ertesi sezon bu kez Antalyaspor'a verildi. Orada da 4 gol attı. 2004-05 sezonuna Telekomspor'da başlayan Mehmet ilk devredeki iyi oyunu ve attığı 8 golden sonra devre arasında şampiyonluğa oynayan Sivasspor'a dönüş yaptı. Orada da 5 gol kaydetti. Hayrettin, Can, Hakkı, Mohammed Ali gibi isimlerle birlikte şampiyonlukta söz sahibi futbolculardan birisiydi ancak Werner Lorant tarafından pek tutulmadı. Süper Ligdeki ilk sezonunda ilk devreyi 2 golle kapadıktan sonra sezon ortasında Lig A takımlarından İstanbulspor'a kiralandı. İstanbulspor'u adeta tek başına Süper Lige Terfi Maçlarına taşıdı ve yarım sezonda 13 gol attı. Bu formu onu tekrar Sivas'a getirdi. Geçen sezon Beşiktaş'a İnönü'de attığı ilginç kafa golüyle birlikte iyice dikkatleri topladı ve sezonu 9 golle tamamladı. O zamana dek çeşitli sebeplerle sürekli gelgitler yaşadığı Sivasspor'da Mehmet Yıldız'a hak ettiği kıymeti veren isim ise Bülent Uygun oldu diyebiliriz. Üstelik sadece kıymet değil cesaret, güven ve forma da verdi Bülent Hoca.
   Mehmet Yıldız'ın kariyerinde sadece bir milli maç var; o da Norveç ile oynanan grup eleme maçının son on dakikası. Norveç ve Bosna maçlarında da aday kadroya çağrıldı ama oynamadı. Mehmet, tıpkı İlhan, Tümer, Yusuf Şimşek örneklerinde olduğu gibi geç keşfedilen isimlerden birisi oldu Türk futbolu için. Bu nedenle genç ya da ümit milli takımlarda hiç bulunamadı.
   Bu tür yazılar için illa bir gündem oluşmalı ya; işte o gündem ilk yarı bitiminde Süper Ligin zirvesine Sivasspor'un adının yazılmasıyla oluştu. Liderliği getiren gollerin ikisinde de Mehmet Yıldız'ın imzası vardı.
   Maddi sıkıntı dillendirilen bir gerçek Sivasspor cephesinde. Sivas bir sanayi şehri değil neticede ve belki de Mehmet Yıldız'ın satılmasıyla gelecek paraya muhtaç durumdalar bir bakıma. Zira, eğer sözleşmesi biterse bedelsiz çıkacak elden. Elbetteki hedefe ulaşmak için Sivas'ta kalmalı Mehmet ve Sivas şehri, lobisi buna bir çare üretmeli.  Maddi zorluğun yanında kadro darlığı ve kendi dışında oluşacak faktörler de Sivasspor'un önüne set çekecek gibi görünüyor ama Yiğidolar unvanlarına yakışan tavır sergiliyorlar...
Kuvvetle muhtemel sonu gelmeyecek bu masalın ama bir şehrin hafızasında güzel izler bırakacak bu takım ve yıllar sonra insanlar nasıl Fethi'li Ender'li Eskişehirspor, Tanju'lu Fatih'li Samsunspor, Saffet'li Ergun'lu Kocaelispor diyorlarsa Mehmet Yıldız'lı, Mohammed Ali'li Sivasspor diyecekler...

Mehmet YILDIZ'ın karnesi

Maç Kategorisi    Toplam Maç Toplam Gol
Türkiye Kupası    10       1
Turkcell Süper Lig    55       18
3. Lig          14       2
TFF 1. Lig       122       48
A Milli Takım    1       0
2. Lig          4       0

Sivas'ın kafaya oynadığı yıllarda Musa Aydın'la birlikte çok başarılılardı. Tabii aradan 5 yıl geçti. Eski Mehmet Yıldız mı, değil ki PTT Birinci Lig'e geliyor. Ama bu liginde bazen bir kör dövüşüne döndüğünü unutmamak lazım. Dağıtan, iri yarı adamlarla iş yapabiliyorsunuz. İki sezon önce Karabük'te 2-1 yenildiğimiz maçta tek başına dağıtmıştı bizim savunmayı. Kırmızı karta sebep olmuş, prnaltı kazandırmıştı. Mehmet Yıldız'ın gelişi bence bize güç katar ancak iki şartla :)

birincisi fiyatında normal ölçülere inmesi
ikincisi abdülkadir'in de cebren ve hile ile alınması. benim duyduğum apo gelmeyi çok istiyormuş, iletmiş de ancak mecnun odyakmaz ısrarla tutuyormuş.

Ahmeti

Ulan Mecnun turşusunumu kuracaksın Abdülkadir'in bi sal daha adamın yakasını

SSKLA

Alıntı yapılan: Cheregi - 09 August 2013, 22:52:54
Baþkaným Abdül'le anlaþýldýysa ve maçta sürpriz olsun diye açýklanmýyorsa valla darýlýrým  :hnk: Biraz fare daða küsmüþ daðýn haberi olmamýþ durumlarý olur ama olsun  :D

Ekigho ve M.Yýldýz açýklandý, bunlar dahil kim oynasa sürpriz olmaz kanýmca... Sürpriz mürpriz hayýrdýr inþallah...

bkz: dana altında buzağı aramak. :)

cakir55

Ehiosun Ekigho 2011-12 Assist & Goals

Kara oğlandan ses yok hala gelmedi bir türlü.

Cheregi

Alıntı yapılan: Bakican55 - 09 August 2013, 18:33:19
Sivassporun baskanin telefon numarasini bulsak herkes arasin belki sallar abdulkadiri

Aradım şimdi;
- Alo Mecnun, ben Ronaldinho. Carlos la çalışmayı çok istiyorum, para sorun değil ama oynama garantisi istiyorum, Abdül varken gelmem ona göre  :peeh:

Alıntı yapılan: Berkay Yelken - 09 August 2013, 23:07:53
bkz: dana altında buzağı aramak. :)

Pire altında dinazor arayacak psikolojideyiz hacı sen ne diyosun  :( Abdüüüüüüüüllll  :D

Tarık M.

Alıntı yapılan: Cheregi - 09 August 2013, 22:52:54
Başkanım Abdül'le anlaşıldıysa ve maçta sürpriz olsun diye açıklanmıyorsa valla darılırım  :hnk: Biraz fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış durumları olur ama olsun  :D

Ekigho ve M.Yıldız açıklandı, bunlar dahil kim oynasa sürpriz olmaz kanımca... Sürpriz mürpriz hayırdır inşallah...

Benim böyle bir açıklamam olmadı sevgili Cheregi.

Bakican55

Abdulkadirden baskasi yalan bu takima ulan mecnun bu kadar taraftarın beddua alacak hadi yolla

Cheregi

Alıntı yapılan: Tarık M. - 09 August 2013, 23:13:22
Benim böyle bir açıklamam olmadı sevgili Cheregi.

Kaynağa dikkat etmedim başganım, Arena'da yazmış demekki  :o

Bakican55

Pankart mi yapsak yarin ki maca mecnun sal abdulkadiri diye

Tarık M.

Cheregi

Alıntı yapılan: Tarık M. - 09 August 2013, 23:20:24
Arena'da var mıdır? Vardır.

İstemediğimiz bir oyuncunun adı arena da geçince rahatlıyoruz başganım. En iyi haber kaynağımız arena, eksik olmasın. Abdül haberi yapmamışlar, geleceğine dair umutlarım arttı fena halde. Sizin yönetiminizde lütfen sahip çıkın bu değerlerimize.  1dk!!!

teksas3455

Alıntı yapılan: cakir55 - 09 August 2013, 23:08:49
Ehiosun Ekigho 2011-12 Assist & Goals

Kara oğlandan ses yok hala gelmedi bir türlü.

O değil de Ekigho neymiş ya :)
Benim aklımda nedense boş kaleye kaçırdığı goller kalmış.
Gelsin gelsin PTT 1. Lig'de rakibi çuval eder bu ya  :holey:

hacettepeli

Mehmet Yıldız ın nesini beğenmiyoruz arkadaşlar bilmiyorum. sonuçta ptt 1. ligde oynayacağız süper lig desek bi nebze hak vericem ama bu lig için gayet yeterli. çok zor beğeniyorsunuz gibi geliyor bana :)

Cheregi

Mesela geçen sezonki kadromuzun karşısında, rakip takımda Umar, Ekigho, Abdülkadir, M.Yıldız ın olduğunu düşünüyorumda, maçı izlerken dizlerim titrerdi alimAllah  .:.:. Abdülkadir i de alırsak çok mu olacağız acaba? Rakipler nereye s..., pardon kimi tutacaklar?

Shane_Falco

Ekigho adamım.Gel artık şöyle ördek gibi yürüyerek tozunu attır bu sezonun :)