Hazırlık Maçı - İstanbul Büyükşehir BLD. - SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan berusa55, 08 August 2011, 23:26:33

« önceki - sonraki »

Lusage

Yakın bir zamanda "Sir Üseyin Kalpar olsaydı böyle olmazdı" demelerini bekliyorum..

emre

Aman hocam istikrar açısından öyle düşünen de var ama her şey bir yana bank asyada bile topun ağzından olan adam zaten bir iki kötü sonuçta gönderilirdi. Zaten genel anlamda da Giden gitmiştir arkasından konuşmanın bir anlamı yok.

Benim anlatmak istediğim örneğin maçta Zenke'yi kötüleyenler,yerin dibine sokarken,sadece bir pozisyonda başarılı olup gol attıktan sonra Zenkeeee Zenkeeee diye bağrılması. Yani  yorumlar çok duygusal yapılıyor...

AntZ

Polemik yaratmamak için cevap vermek istemiyorum ama vermek zorunda kalıyorum malesef.

Öncelikle 55_Orhan_55; neden no post cezası aldığın müdüriyette ilgili başlıkta yazıyor, kimsenin fikrinden dolayı ceza aldığı yok, seninde o yüzden ceza almadığını görebilirsin...

2-3 mesajından birinde biz zamanında şöyle dedik tepki gördük diyen arkadaşların da gördükleri tepki, söyledikleri ya da savundukları fikirlerden değil, aynı şeyleri defalarca yazıp ortamı sulandırdıkları, insanları forumdan soğuttukları içindir.

Bir hazırlık maçı yapmışız iyi oynamamışız, nerdeyse kimse takımı beğenmemiş, umutsuzluğa kapılmışlar, çıkmışlar fikirlerini yazmışlar... Bu arkadaşlara şimdi niye tepki gösterelim? Fikrini yazmış elbette saygı duyar, katılır ya da katılmayız. Ama çıkıpta zamanında biz şöyle dedik, o zaman böyle söyleyenler nerde gibi sataşmalarda bulunursan çıkar cevap veririm bende.

Takıma gelince, (benim fikrim kimse katılmak zorunda değil) sıfırdan takım kurmuşuz, yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz, hoca yeni, oyuncular yeni, 2 ayda oturmuş Ankaragücü, İBB gibi takımlarla başabaş oynamayı beklemiyordum zaten. Kaldıki defansımızın bel kemiği Kemal (Kendini geliştirmesi için sağda oynatıldığı için oynamamış sayıyorum) ve takımın forveti Ekigho oynamamış... Elbette takımda başta sol kanat, forvet olmak üzere eksiklerde var, yapılan transferlerde, yönetimin hamlelerinde elbette beğenmediğim birçok nokta da var. Ama genel anlamda transfer politikamızı o çok beğenilen! Mersin ve Ordu'dan başarılı buluyorum. Yeni kadro kurduk, diğer takımlar bize göre oturmuş ve hazırlar, Ordu ve Mersin de yeni takım kurmasına rağmen aynı hoca ve aynı sistemle! devam ettikleri için bize göre daha hazırlar, doğal olan da bu değil mi, hem yeni bir kadro kurduk, hem yeni bir hocayla alışılmamış bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Ligin başında elbette sıkıntı çekeriz, alışılan zihniyete göre hoca 5 hafta dayanmaz gider ama mantıklı olan hocaya sabır gösterip meyvelerini toplamak bana görede. 2 kötü sonuçta yerin dibine sokmayıp sabır gösterirsek  Bellinzona'daki, Young Boys'daki başarılarını tekrarlamaması için bir sebep yok... Kısaca başarılı olacağımıza inanıyorum, takımın paraşütlü ya da paraşütsüz düşeceğine ihtimal bile vermiyorum.

sersa

Kırmızı Beyazlı takımın Teknik Direktörü Vladimir Petkovic İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi. Petkovic, hem oyun, hemde pozisyon yakalama adına herşeyi yaptıklarını belirterek,"Hazırlık maçlarında skordan çok önemli olan neler yaptığımız ve yapamadığımız. Öncelikle iyi mücadele verdiğimiz söyleyebilirim. Sayısız gol pozisyonları yakaladık. Bunları değerlendiremedik. Gol yollarında sıkıntımız var, bunun yanı sıra defansımıza da bir çeki düzen vermeliyiz. Dersimizi aldık. Hatalarımızı hafta içinde yapacağımız çaylışmalarla gidereceğiz" dedi.

Sol Açık

Maçı seyredemedim, sadece yorumları okudum.

Takım kötü oynamış olabilir, ama yorumlarda aşırıya kaçıldığını düşünüyorum. Misal Mersin'in transfer politikası ile kıyaslanmak!.. Nobre gibi adamların bizim takıma doldurulması ile kümede kalınacağına inanmadığım gibi, kalınsa da o takıma "benim" takımım demekte de zorlanacağımı düşünüyorum.

Samsunspor sağdan soldan "artık yıldız" toplayarak tarihini yazmış bir takım değil. Bir arkadaş "zor yol tercih edildi" diyor, doğrudur ve yapılması gereken de budur. Zor olan, yani genç ve yetenekli oyunculardan takım kurarak yola devam etmek. 2010 yılı başından bu yana Samsunspor'un yaptığı transferlerin (eksikleri ve yanlışlarıyla beraber) toplamda doğru olduğunu düşünüyorum. 2010 başında takım Bank Asya'da küme düşme potasındaydı ve 1.5 yılda "büyük" paralar harcamadan, "yıldız" falan da transfer etmeden oluşturulan takım Süper lige çıktı.

O takımdaki Ahmet Şahin, Kenan Yelek, Kemal Tokak, Ersin Veli, Orhan Taşdelen, Adem Alkaşi, Hakan Bayraktar, Murat Yıldırım, Dilaver Güçlü, Ufuk Bayraktar, Simon Zenke'nin kalması, üzerine 5'i yabancı 13 oyuncu eklenmesi, bu 13 oyuncudan 10'unun 23 yaş altında olması gibi şeyler beni mutlu ediyor. Hocamızın göze hoş gelen bir hücum futbolunu hedeflemesi de bence doğrusu.

Diğer alternatif, takımdaki neredeyse tüm oyuncuları yollamak, üzerine bu sezonu kurtarmak hedefiyle "Süper Lig'in gediklisi" yerli-yabancı oyuncular transfer etmek, "kaybetmemek" için oynayan bir takımla kümede kalmak!

Samsunspor'un tarihi "kaybetmemek için oynayan bir takımla kümede kalmak" gibi "başarılar"ın tarihi değildir! Samsunspor benim için, "başarı kültürünün kutsanması"na karşı mücadele, yeri geldiğinde kaybetmek, dibe vurmak, ama düştüğü yerden bir avuç toprakla yeniden ayağa kalkmaktır! Hem de "başarı kültürüne" teslim olmadan, başka yollara sapmadan ayağa kalkmak!

Ben güzel oynamayı hedefleyen, ülke futboluna yeni yıldızlar hediye eden, bunları yapamazsa da küme düşüp, yapabildiğinde geri gelen ve tarihe yeni çentikler atan bir takımın taraftarıyım, öyle kalmak isterim. Bizim "büyüklüğümüzün" başarılı olmaktan kaynaklanmadığını unutmadan...

Tüm bunları takımımız "başarılı olacak" falan iddiasıyla yazmadım. Kümede kalmak için önce kaybetmemeli, "hoca bu taktik bu ülkede tutmaz", garanti 11'de oynayacak en az 5 oyuncu şart falan gibi yorumları okumaktan sıkıldığımdan yazdım.

ender

maci seyretmedik ama anlayamadigim hickimse takimi begenmemisken teknik direktorun oyunumuzu begenip sayisiz gol pozisyonuna girdik demesi.

celebi

Alıntı yapılan: 55_OrHaN_55 - 14 August 2011, 15:59:49
polemik yaratmak istemem ama forum çöplüğündeki 3115-3119 arasındaki yorumları okursanız her şey ortada. saygılarımla.

evet ortada. arkadaşlar benim gördüğüm garip bir şey yazmamış. ama sen millete ahkaretvari şeyler yazmışsın gibime geliyor.

celebi

Alıntı yapılan: 55_OrHaN_55 - 14 August 2011, 16:13:01
Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır."   MEVLANA

çok doğru yazmışsın.

holigan5565

ben şunu anlamadım hoca diyorki takımdan memnunum birçok pozisyona girdik ama atamadık taraftar diyoki sonuç sizi aldatmasın i.b.b. istese 5 atardı.biz maçı izlemeyenler olarak hangisine inanalım acab?gazetelerde iyi futbol kötü sonuç diyolar.hangisi doğru?

AhmetDenizci

Bahia, Valdomiro, Başaran, Kemal, Gurur ile başlamışız. Başaran sol bek, Kemal sağ bek oynadıysa 3 tane stoper nasıl yerleşti ? Acaba dizilim nasıldı arkadaşlar maçı izleyenler yazabilir mi?

Kaya

İzlemedim ama şöyle  :evet:

Gurur Valdomiro  Bahia
   Kemal                                      Başaran

binikalamadım

arkadaşlar lütfen sakin olalım...taraftarlar olarak bizlerin beklentisi tabiidirki galibiyet goller iyi futbol ve taraftarı olmaktan gurur duyulan bir takımdır...ancak hoca bir şeyler denemek zorunda bazı riskler alıyor ister istemez..şunu bu mevkiye koysam nasıl olur diyor...442 , 352 , 433 vb deniyor denemek zorunda....belki bir çok arkadaş bana itiraz edecek ama ben bu maçta takım 6-2-2 oynuyormuş gibi hissettim...

twitter

ahmet
             voldomiro
     gurur                bahia
kemal                        başaran

hoca top rakipteyken defansı 5'li dağıtıyor top bizdeyken 4'e dönüyor bir bek ileri çıkıyor muhtemelen kemali 4'e dönünce arkayı sağlamlamak için deniyodur fakat pek başarılı olmuyoruz gibi

AhmetDenizci

Alıntı yapılan: iak5529 - 14 August 2011, 17:16:27
İzlemedim ama şöyle  :evet:

Gurur Valdomiro  Bahia
   Kemal                                      Başaran

3-4-3 oynattığını düşünürsek 3lü defansı Gurur, Valdomiro, Bahia yaptığına göre Kemal'i sağ açık oynatıyor demektir ?

Alıntı yapılan: twitter - 14 August 2011, 17:30:16
               ahmet
             voldomiro
     gurur                bahia
kemal                        başaran

hoca top rakipteyken defansı 5'li dağıtıyor top bizdeyken 4'e dönüyor bir bek ileri çıkıyor muhtemelen kemali 4'e dönünce arkayı sağlamlamak için deniyodur fakat pek başarılı olmuyoruz gibi

Bahia sol ayaklı bir oyuncu, Feyenoord'a da sol bekte oynamış bir oyuncu yani orada sırıtmaz. Zaten Başaran'ı neredeyse tüm hazırlık maçlarında sol açıkta oynattı. Fakat Gurur benim bildiğim kadarıyla tam ortada oynayan bir oyuncu yani sağ beki ve sağ açığı stoperden devşirme oyuncularla deniyor Petkovic.

samuray

1 hafta maçı bekledik son anda maçın seyircisiz oynanacağını öğrenince tabiki vazgeçtik dünden beride siteye giremedim maç seyircili oynanmış ya böyle bir yönetim acizliği olabilirmi bu işi son ana bırakacağına zamanında halletseydiniz ya bu 1 ikincisi arkadaşların yorumlarından okuduğum kadarıyla pek tatmin edici bioyun ortaya koyamamışız hoca oyundan memnunum diyor, bunuda anlamış değilim kemalden sağbek yaryatmak nesi bunuda analmış değilim bu sistemi yani 3.4.3 türkiyede heleki eldleki bu topçularla oynatmak elde dinamit tutmak gibiher an patlayabilir hoca bu inadından vazgeç yeter geldiğimiz gibi geri dönmeyelim 5 sene bekledik bi 5 seneye daha hiç tahammülümüz yok şuda bi gerçek bizimle birlikte süper liğe çıkan tk.lar mersin ve ordu bizden daha olumlu transferler yapxmışlar biz hala iki oyuncu daha alacaz şu gelecek bu gelecek diye sayıklıyoruz bi kemal sorununu hala çözmüş değiller yönetim de kopmalar sinyaller hiç iyi değil S.O.S veriyor takımımız allah sonumuzu hayır etsin yöneticiler uyumayın bizleri karamsarlığa sokmaya hakkınız yok gerekein bir an önce yapın