Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

samuray

7 aydır karar alamayan aciz yinetim diyorum çünkü bunun başka izah edilebilir bi tarafı yok uefa kriterler ne diyor şikeye teşebbüs etmek dahi küme düşürülme nedenidir ey federasyon senin elinde anayasal bir hakkın var ama sen onu 7 aydır kullanamadın velhasıl ortada f.b bşk tls gibi takımlar olunca küme düşürme kararını bir türlü veremediniz bu süreç elbette zaman kazanmaya çalışan f.b bşk gibi vede adı gecen dier kulüplere yarayacak kaos devam ediyor şu kirli ligi pis kokuşmuş ligi devam ettirmeniz bile herşeyi açıkça ortaya koyuyor işler iyice çorbaya döndü bu kşikeyii yapan çemişkezekk olsa gözünüz kapalı küme düşürmüştünüz evet sen fb yi küme düşüren tff bşk.ı olmak istemiyordun olmadın yazıklar olsun hepinize hepiniz türk spor tarihine bi kara leke olarak geçeceksiniz  :kafa:

engin55

Yılmaz'dan "istifa" değerlendirmesi

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, TFF'de yaşanan istifa depreminin kendisini şoke ettiğini söyledi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve 2. Başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın istifa etmesiyle ilgili İHA'ya açıklama yapan Başkan Kazım Yılmaz, "Federasyon, genel kurulda 58. madde ile ilgili çıkan kararı devam ettirir, bu kaos çözülür diye düşünüyorduk ama federasyon istifa etmiş, olay dağıldı. Şoke oldum, şaşırdım. Türk futbolu adına olmaması gereken pozisyondu" dedi.

http://www.haberexen.com/yilmazdan-istifa-degerlendirmesi-38796h.htm

Serkan

Şu olaylar etkilese Fener'i de bizim maçda kafaları karışık girseler:d

Sol Açık

Alıntı yapılan: Serkan - 31 January 2012, 20:21:07
Şu olaylar etkilese Fener'i de bizim maçda kafaları karışık girseler:d

Sanmıyorum. Bu Fener'i kurtarma operasyonu. Yani moralli çıkarlar...

Sol Açık

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 18:03:16
Mehmet Demirkol:
"Kural ortada. Bu kadar basit bir kuralı uygulayamadığı için işadamlarının, politikacıların vs içinde olduğu isimler istifa ediyor... Bu ülke futbolunun nasıl yönetildiğini gösteriyor hepimize."
NTVSpor canlı yayında...

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 18:04:26
Mehmet Demirkol:
"5-10 satırlık bir kuralı uygulayamamak, baskı ile açıklanabilir birşey değil"
NTVSpor canlı yayında...

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 18:07:46
Tayfun Bayındır:
"CAS, Fenerbahçe, UEFA, TFF arasındaki ilişkide yaşanan sorunlardan kaynaklanan bir istifa bu. Bana gelen bilgiler bu şekilde. Aslında sorun ilişkilerde de değil, uygulamalarda. Bunlar ön bilgi, tek kaynaktan onaylandığı için çok da kesin değil. TFF Başkanı dışında birinci ve ikinci başkanın da istifa etmesi anlamlı"
NTVSpor canlı yayında...

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 18:09:56
Bağış Erten:
"Herşeyi kapalı kapılar ardında çözmeye çalışan bir irade var. Bilgiler sağlıksız akıyor ve şeffaflık yok. Kaosu karanlıkta çözemeyecekler!"
NTVSpor canlı yayında...

Alıntı yapılan: Sol Açık - 31 January 2012, 18:12:50
Bağış Erten:
"Alınacak karar belli ama bu kararı kimin alacağı belli değil. Herkes topu birbirine atıyor. Genel Kurul, TFF, UEFA vs. Bu işi karanlıkta çözemeyeceğiz, herşeyin açıkta olması gerek, şeffaflığa ihtiyacımız var. Türkiye'de futbolun sorununun çözülmesi için devrimci iradeye sahip bir yönetime ihtiyaç var. Ancak siyasette böyle bir irade yokken, futbolda nasıl bulacağız ki?!"
NTVSpor canlı yayında...

İstifa haberlerinden hemen sonra NTVSpor'daki canlı bağlantılarda yapılan yorumlar yukarıda (Rıdvan Dilmen'i almadım, dediği sadece M.Ali Aydınlar'ın bahsettiği belgelerden haberdar olmamasına dair şaşkınlıktı). Takip eden bültenleri de izledim ve Mehmet Demirkol tekrar yayına bağlandı ve özetle aşağıdaki yorumu yaptı:

"Kısmet Erkiner ile daha önce 90+1'de görüşmüştük ve CAS hakimi olması nedeniyle konuyla direkt ilgili bir yorum yapamayacağını söylemişti (ben de o programı seyretmiştim, aynen böyle demişti). Ne değişti de yorum yaptı, bilemiyorum. Ama söylediklerinde "yeni" birşey yok. F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenin TFF olduğunu, yerine Trabzon'u alanın da UEFA olduğunu herkes zaten biliyor. Bu açıklamalarda yeni hiçbir şey yok.

M.Ali Aydınlar'ın istifasına Kısmet Erkiner'in açıklamalarının neden olduğunu düşünmüyorum. Yorumcuların eleştirilerinin neden olduğuna da inanmıyorum. M.Ali Aydınlar'ın açıklaması benim için hiç tatmin edici değil.

Bu süreçte, doğru bulduğumu söylemiyorum, ama F.Bahçe'nin çok etkili ve sonuç alıcı bir çalışma yürüttüğünü söyleyebiliriz. Bu son gelişmelerden sonra, artık sezon sonunda şike nedeniyle hiçbir takımın ceza alacağını düşünmüyorum."

Süreci üzgün bir şekilde böyle yorumladı, bizim açımızdan da açıklayıcı olabilir. Umarım dediği gibi sonuçlanmaz, ama F.Bahçe'nin istediği oluyor denebilir...

Sercan

ibrahim hacıosmanoğlu TFF başkanlığı için adaymış galiba, ertem şener paylaşmış twitter da....

Sol Açık

Alıntı yapılan: Sercan - 31 January 2012, 21:12:30
ibrahim hacıosmanoğlu TFF başkanlığı için adaymış galiba, ertem şener paylaşmış twitter da....

Ekşi Sözlük'te de başkan adaylığını resmen açıkladığı yazılmış...

epçeli köylü

Bu trabzondan biri başkan olursa hiç umutlanmayın önce bizi düşürürler...

engin55

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı na aday olan ilk isim, Trabzonspor Kulübü nün eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

havzalı55

"Çok üzgünüz"
Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasını üzüntü ile karşıladıklarını söyledi.
31.01.2012 - 23:42
A+ A-
1

Diğer Haberler
"Çok üzgünüz"
"Şaşkınlık içindeyiz"
"Kaos bitmeyecek"
Cavcav'dan istifa değerlendirmesi
Kazım resmen Oliympiakos'ta
önceki haber
sonraki haber
Başkan Yılmaz, kulüp olarak Mehmet Ali Aydınlar'ın arkasında olduklarını belirterek, "Neden böyle bir karar aldı anlamış değiliz. Üzüntü ve hayretle karşılıyoruz. Türk futbolu nereye gidiyor bilemiyoruz. Şimdi seçim olacak. Umarım en kısa sürede sorunlar çözülür ve Türk futbolu bu kaos ortamından kurtulur" dedi.

Murat SANDIKÇI/SAMSUN, (DHA)

Levent ÖCAL

Adamın fenerin düştüğünü söylemeye dili varmıyor ondan istifa etti, haysiyetsiz herif  :kafa:

davidsavage

AlıntıBJK, Fener ve Trabzonspor'a UEFA engeli
Avrupa futbolunun patronu UEFA TFF'ye gönderdiği mektupta 'adı şaibeye karışmış hiçbir takımın play-off'a alınmaması' istedi. ...

Avrupa futbolunun patronu konumundaki durumun, TFF'ye gönderdiği mektupta 'adı şaibeye karışmış hiçbir takımın play-off'a alınmaması' isteniyor.

Bu konumda sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da şike davasında zanlı konumunda oldukları için play-off'ta yer almaması gerektiği bildirildiği iddia edildi.

TFF'nin verdiği kararı UEFA'ya bildirmek için 15 Nisan'a kadar zamanı var.

TFF'ye bağlı olan PFDK, şike ve teşvik soruşturması kapsamında ismi iddianamede geçen 93 kişinin savunmalarını talep etmeye başladı. Hukuk kurulu tarafından disiplin kuruluna sevkedilen kişilerin avukatlarına iddialarla ilgili birer CD ve dilekçe gönderilerek, "20 gün içinde savunmanızı tarafımıza yazılı olarak bildirin" çağrısı yaptı.

http://www.sicakgundem.com/HD75384_bjk-fener-ve-trabzonspor-a-uefa-engeli.html

jean

playy offa alinmamasini istiyonda niye sampiyonlar ligiyle uefaya aliyon sunlari yusuf yusuf ettirmiyon

Cheregi

Bu durumda lig şu anda bitse Galatasaray, Gençler, Kayseri, Antalya şampiyonluk için, Ordu, Bursa, Manisa, Antep Uefa için play off oynayacak. Bugün kazanırsak Antalya ile 9 puan farkımız kalıyor, ha gayret çocuklar şampiyonluk için play off a az kaldı  :D Düşmek mi? O da ne?  :o

samuray

ya tam bi arap saçına döndü bu iş m.ali aydyınların istifası yeni gelnel kurul yapılacak oması bu işi dahada sulandıracak sırf fb yi düşürmemek iin istifa etti ben fb yi düşüren başkan olmak istemem deyip duruyordu dediğini de yaptı