Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

Sol Açık

Mehmet Demirkol:
"Kural ortada. Bu kadar basit bir kuralı uygulayamadığı için işadamlarının, politikacıların vs içinde olduğu isimler istifa ediyor... Bu ülke futbolunun nasıl yönetildiğini gösteriyor hepimize."

Sol Açık

Mehmet Demirkol:
"5-10 satırlık bir kuralı uygulayamamak, baskı ile açıklanabilir birşey değil"
NTVSpor canlı yayında...

Sol Açık

Tayfun Bayındır:
"CAS, Fenerbahçe, UEFA, TFF arasındaki ilişkide yaşanan sorunlardan kaynaklanan bir istifa bu. Bana gelen bilgiler bu şekilde. Aslında sorun ilişkilerde de değil, uygulamalarda. Bunlar ön bilgi, tek kaynaktan onaylandığı için çok da kesin değil. TFF Başkanı dışında birinci ve ikinci başkanın da istifa etmesi anlamlı"
NTVSpor canlı yayında...

cany

şu düşme hattının içinde olmasak umurumda olmazdı kim istifa etmiş kim ne yapmış. şike yapanlar ligde kalıp biz düşersek ona yanarım. bu gidişle tek umudumuz bu puan lisme veya küme düşürmeler zaten :(

Ertuğrul Sağlam

Yeniden seçim sürecine girilmesi çok kötü oldu, şike kararı açıklanması geciktikçe işler iyice ..... sarıyor.

Sol Açık

Bağış Erten:
"Herşeyi kapalı kapılar ardında çözmeye çalışan bir irade var. Bilgiler sağlıksız akıyor ve şeffaflık yok. Kaosu karanlıkta çözemeyecekler!"
NTVSpor canlı yayında...

Sol Açık

Bağış Erten:
"Alınacak karar belli ama bu kararı kimin alacağı belli değil. Herkes topu birbirine atıyor. Genel Kurul, TFF, UEFA vs. Bu işi karanlıkta çözemeyeceğiz, herşeyin açıkta olması gerek, şeffaflığa ihtiyacımız var. Türkiye'de futbolun sorununun çözülmesi için devrimci iradeye sahip bir yönetime ihtiyaç var. Ancak siyasette böyle bir irade yokken, futbolda nasıl bulacağız ki?!"
NTVSpor canlı yayında...

berusa55

Bence Aydınlar ve ekibi PFDK'nın açıklayacağı sonuç esnasında yönetimde olmak istemediler. Fenerin küme düşürüldüğü sırada TFF başkanı olmak istemedi.

PFDK kararını verecektir merak etmeyelim. UEFA yoksa canlarına okuyacak Nisan ayında.

ali ihsan

Alıntı yapılan: Sol Açýk - 31 January 2012, 18:03:16
Mehmet Demirkol:
"Kural ortada. Bu kadar basit bir kuralý uygulayamadýðý için iþadamlarýnýn, politikacýlarýn vs içinde olduðu isimler istifa ediyor... Bu ülke futbolunun nasýl yönetildiðini gösteriyor hepimize."

İsin özeti bu iste.

Sol Açık

Mehmet Demirkol'a ve Bağış Erten'e kesinlikle katılıyorum. Yeter artık, bu nedir ya?! Birileri yapmış bir şerefsizliği, bunun cezası belli, kimse bunu uygulayamıyor.

Şerefsizlik açıkta yapılamaz. Şike açıkta yapılamaz. Bunun cezası da kapalı kapılar ardında verilemez. Pazarlıkların dönmesi, tutarsız bilgilerin ortalıkta dolaşması, kimsenin bu istifaları anlayamamasının nedeni bu.

yirmiuc

Şimdi asıl soru , fenerbahçe ve beşiktaş istediği kişiyi başkan yapabilecek mi?
Dün federasyonun görevden ayrılmaması için deklerasyon yayınlayan 10 süperlig kulübü ile 58. maddenin değiştirilmemesi için oy kullanan kulüpler seçimlerde de ortak hareket ederler inşallah.

Sol Açık

31 January 2012, 18:21:45 #1571 Son düzenlenme: 31 January 2012, 18:30:14 Sol Açýk
M.Ali Aydınlar'ın açıklaması:

"30 Ocak 2012 tarihinde yapmış olduğumuz TFF Yönetim Kurulu toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 17 kulübün ısrarları ve talepleri ve kamuoyundan gelen yoğun destek mesajları ile futboldaki kaos ortamının daha da derinleşmemesi için yönetime devam kararı almıştık.

Ancak aynı gün akşamında, bazı spor programlarındaki yorumcuların şahsıma hakarete varan söylemlerinin dozunu artırarak seviyesiz saldırıları, devam etmem konusunda yeniden düşünmeye sevk etti.

Ayrıca dün akşam bir haber kanalında, CAS Hakimi Sayın Av.Kısmet Erkiner'in açıklamalarını hayretler içerisinde izledim. Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef Federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner'in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim.

UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi.

Güven ortamının bulunmadığı, birçok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır.

Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım.

Bu nedenle 29 Haziran 2011'de başladığım Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Umarım bu çıkışım, Türk futbolunun geleceğini doğru şekillendirmek adına, konuya zarar verenlerin bir kez daha netleştirilebilmesine yardımcı olur ve futbol ailesi, kendisi için en doğru yolu bulur.

Bugüne kadar beni destekleyen tüm kulüp başkanlarına, TFF delegelerine, yazılı ve görsel basına, olumlu eleştirileri ile bize yol gösteren yazarlara ve spor yorumcularına, tüm TFF çalışanları ile özellikle TFF Kurullarında görev yapan başkan ve üyelere ve de Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Saygılarımla

Mehmet Ali AYDINLAR"

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=14402

ercan0655

fenerbahçe yoksa hiçbir Türk takımı ve milli takımı avrupaya gidemez diye hazırlanan senaryo uygulamada. Hayırlı olsun!!!!

masbene

engin55

Bu süreç çok uzayacak UEFA da cezayı yaslayacak :(