Sizce Bu Adaletmi? (8 Bin TL Ceza 5 Ay Sahalardan Men)

Başlatan çýlgýnlar1984, 13 April 2011, 15:14:19

« önceki - sonraki »

Kaya

Hakan abi tribünde gördüğüm en efendi insanlardan biridir..Uzun süredir bir yıldırma politikası uygulanmaya başlandı..Ne zaman iyiye gitsek,başımızı kaldırsak höööt diye bir sesle irkiliyoruz..Düştüğümüz yıl saha içi olaylarla bitirildik şimdi önlenemez yükselişimizi saha dışında yok etmeye çalışıyorlar.. :( >:( Bu maksatlı hareketlerin patlama noktası ne olacak bakalım.. :o

babasamsunlu

Bu işler ancak gerçkten Samsunlu Samsuncu ve Sadece ve Sadece Samsunsporlu olanların , şehir ve takımın yönetimine gelmesiyle düzelcek..
Gerisi osuruktan teyyare ....

CurvaSs

ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞE NEDEN OLABİLECEK AÇIKLAMALAR
AlıntıSpor müsabakalarının güvenlik veya düzenini bozabilecek ya da sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere 5 bin TL'den 50 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.Şiddeti teşvik edecek açıklamaları yayımlayan basın ve yayın organı işleticisine 100 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.HSYK'nın görevlendireceği asliye ve ağır ceza mahkemeleri bu suçlara bakacak.En üst futbol liginde bulunan kulüpler bir yıl, diğer kulüp veya kuruluşlar ise 3 yıl içinde maç biletlerini elektronik sistemde oluşturacak, kamera sistemini kuracak, ev sahibi ve misafir takımların bekletme odalarını oluşturacak.

bu maddeyi göz önüne alarak cezayı vermeleri gerekiyor. ama sporda şiddet yasasını cumhurbaşkanı daha yeni onayladı. yani onaylasa bile, resmi gazetede yayınlanmadı. neye göre bu cezayı verebiliyorlar anlamış değilim. hangi yasa veya kanun üzerinden bu yıldırma politikalarını devam ettiriyorlar.

ali ihsan

Organize işler bunlar gibime geliyor.20.000 kişi tribünlere gelince belli yerler rahatsız oluyor demek ki..

Çocuğuyla geleni alma,onca kapı varken 3 kapıdan milleti içeri al ,tribün liderlerine tırışkadan ceza ver...

Milleti delirtecekler sonunda

King Of The North

Bence tribünlere biletsiz taraftarlar alsınlar ama binlerce, hatta kendi ekipleriyle doldursunlar her maç küfür ve olay yapsınlar, taşkınlıklar, koltuk kırmalar, küfürler, çakmaklar yağsın, sahamız kapansın sürekli, para cezaları yiyelim yüklüce, hatta daha da ileri olsun delinin biri sahaya atlasın hakeme veya rakip oyuncuya yumruk atsın daha süper olur, böylesi daha iyi..

çýlgýnlar1984

Bu Gidişle Tribünde Cok İnsanın Canı Yanacak Emin OLabılırsınz Yakında Tribün Grupları Oturup Cekırdek Bile Cıtlatır Biler

ugurozkan

Spor müsabakalarının güvenlik veya düzenini bozabilecek ya da sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere 5 bin TL'den 50 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.

cumburbaşkanının 13 nisanda onayladığı paketten bir madde. henüz resmi gazetede yayınlanmadı. yani yasa çıkmadan o yasadan ceza alınamaz. hem cezayı alan kişiye yapılan bildirimde hangi açıklamadan ceza alındığı yazıyordur, o öğrenilse daha mantıklı yorumlar yapılır. hem bu açıklamalar kimi şiddete teşvik etti? samsun taraftarı diyarbakır'a gereken misafirperverliği yapmadı mı aynı şekilde diyarbakır taraftarı samsun'a bir yanlış yaptı mı?

yeni yasayla eski suçlar cezalandırılacaksa ben de başbakandan ve spordan sorumlu devlet bakanımızdan şikayetçiyim. wikileaks belgelerinde trabzonspor'a örtülü ödenekten para aktarıldığı söyleniyordu, bu olayın üzerine gidilmedi. başbakan destekli takım adaletsizlik oluşturur ve adalet inancının kaybolması şiddeti körükler. tafartarı cezalandırmak kendi pisliklerinizi temizlemekten daha kolay değil mi?

taraftarımızın yapması gereken böyle günlerde kenetlenmektir. tüm tribün hakan abinin maskesini takarsa konfeti yağmurundan daha etkili olur ve mesajı alması gerekenler de alır.

Recep

dün haberlerde izliyorum devrimci karargah diye bir dava var ve adliye dışındaki 500 kişilik bir grup olay çıkarıyor polise saldırıyor eline ne geçerse fırlatıyor ve adliyeyi basmak için saldırıyor ve ve polis savunmada kalıyor acaba kaç tanesi yakalandı yada yakalanacak ve ne ceza verilecek çok merek ediyorum
eee polise saldıracan adliyeyi işgal etmeye çalışacan bir şey yok ama yapılmış olan bir açıklamadan dolayı bu açıklamada ise kardeşlikten misafirperverlikten bahsedilecek ceza verecen oh ne ala
ne biçim bir çifte standart bu ya acaba bazıları için söz konusu Samsunsporsa gerisi teferruat açısından bakıp haklı yada haksız nasıl cezalandırılabilir mantığımı güdülüyor
Çekemiyorlar arkadaş ne Samsunu nede Samsunsporu iki kere iki dört eder kadar açık ve net

usare

Ya aslında sadece Samsunsporumuz değil diğer taraftarlara da bundan sonra çok fazla ceza gelebilir. Dün akşam spor bakanı canlı yayındaydı. Hemen ceza  veremeyiz, önce eğitim vereceğiz. Bunları bunları yaparsanız şu cezayı alırsınız diyekonuştu. Şimdi eğer bu ceza yeni sporda şiddet yasasına göre verildiyse; yasa daha uygulamaya geçmemişki nasıl veriyorsun. eskisine göre verildiyse, eskisinde böyle bir ceza yok diye biliyorum. Sanırım bizden istedikleri stadyumlarda da koyun gibi izlememiz. Kimse bağırmasın, ses çıkarmasın, bence bu yasanın bazı yönlerinin tekrar tartışılması gerekiyor.

King1965

RECEP TAYYIP ERDOGANA KUFUR ETTILER TT ARENA DA CEZASI NE OLDU ? ?? Ona ceza yok burada adam kufursuz basın açıklaması yapıyor buna ceza var !

Sonuna Kadar 55

usare

http://www.spor3.com/kanun-yururluge-girdi-769657h.htm
İşte!Kanun daha bugün resmi gazetede yayınlanmış. Eğer buna göre ceza verdilerse itiraza bunu da eklemek gerekebilir. İnşallah itirazı kabul ederler.

usare

Arka arkaya mesaj yazıyorum affedin ama öncekiyle alakası olmadığı için ayrı bi mesaja yazayım dedim.
Alıntı
Aşırı ve orantısız müdahaleler hiçbir belirgin nedenleri göstermeden stadyum yasakları. Gereksiz bahaneler öne sürerek pankart ve bayrakların yasaklanması. Münferit cezaların yanı sıra topluca taraftar gruplarının yasaklanmaları ve fişlenmeler. Geçtiğimiz son yıllarda Tribün kovalayan taraftarlar buna benzer cezalarla iç ve dış saha müsabakalarında karşılaştılar.

Yaşanan olumsuzluklar yüzünden, görevi halkı korumayla mükellef olan devletin emniyet güçlerini taraftarın gözünde bir numaralı düşmanı haline getirdi. Tribüncüler bu uygulamaları "modern futbolun" bir parçası olduğundan eminler. Kulüp yönetimleri ile çıkan sorunlar, polisin verdiği ağır cezalar ve toplu fişlenmeler maalesef tribün kovalayan taraftarların hayatının bir parçası oldu.

Stadyumların içi son yıllarda değişti. Aşırı derecede artan endüstriyel futbol kulüpleri hatta ligleri sponsorlara yayıncı kuruluşlara ve zengin yatırımcılara bağımlı bıraktı. Bundan dolayı çıkarılan yeni yasalar yürütmeler statlarda güvenliği arttırdı. Meşale yakma vb. yasakları getirenler tüm Avrupa'da taraftarları ağır baskılarla mağdur durumda bırakarak özgürlüklerini ellerinden aldılar.

Şu sıralar Avrupa'nın her ülkesinde yeni yasalar çıkarıldı ağır yöntemler yürürlüğe koyuldu. Örneğin yeni kamera sistemleri ve taraftar kartları bunlardan bazıları. Pek çok taraftar statlarda polisin ve özel güvenlik güçlerinin baskısıyla karşılaşıyor. Her ikisi de aldıkları yetersiz eğitimden dolayı taraftarla irtibat kurmakta zorlanıyorlar ve bu da gereksiz yere arbede çıkmasına neden oluyor. Sorumluluğu taraftarla paylaşarak onlara kendilerini kontrol etme fırsatı vermek yerine pasifleştirerek sıradan müşteriye dönüştürüyorlar. Ufak bir azınlığın çıkardığı olaylar yüzünden topluca cezalar verilerek masum taraftarlar cezalandırılıyor, en çarpıcı örneği seyircisiz maç cezaları. Ortada somut kanıtlar olmadığı halde her sene binlerce tribüncü stat yasağı alıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen biz Avrupa'da tribün kovalayan taraftarlar futbolun vazgeçilmez önemli parçası olduğumuzu yüksek sesle dile getirmeliyiz! Tribüncü olduğumuzdan dolayı ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz. Bu ağır baskılara karşı hep beraber organize olarak direnişe geçmeliyiz. Tribün kültürünü koruma altına almanın vakti geldi!

Avrupa'nın her ülkesinde yaşayan tribüncülerin ortak istekleri;

. Kulüpler ve kulüpler birliğini federasyonları taraftar kartları çıkartmalarını durdurmalarını istiyoruz
. Yeni yasalar çerçevesinde polislerin yaka numarası taşımaları kanunen zorunlu tutulmasını istiyoruz
. Statlarda polis istemiyoruz. Onun yerine Taraftarla irtibatı sağlayacak iyi eğitimli özel güvenlik güçleri istiyoruz.
. Pankart yasaklarının kalkmasını istiyoruz.
. Taraftara kendi içinde kontrolü sağlayacak imkânların sunulması için UEFA ve ülke federasyonları yetkililerinden destek olmalarını istiyoruz.

Biz futbol taraftarları takımlarımıza verdiğimiz desteği, tutkumuzu özgürce ve misafirperver ortamda yaşamak istiyoruz. Eğer bizi ciddiye alır kulak verirseniz sorunun değil çözümün önemli parçası olduğumuzu anlayacaksınız.

Gelin, yok etmeye çalıştıkları Tribün Kültürünün futbolun önemli unsuru olduğunu dünya âleme gösterelim.
29 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında tüm Avrupa'da tribüncülere uygulanan baskılara karşı ortak eylemine "Save Fan Culture!" (Tribün kültürünü kurtaralım) sizde katılın. Pankartlar, koreografiler hazırlayın. Bildiriler dağıtın herkese haber verin.
....................................................................................................................................
Orijinal metni burada >>>http://fanseurope.org/en/activities/save-fan-culture-action-days.html elimden geldiği kadar çevirmeye çalıştım. Eyleme Fenerbahçeli(Unifeb1907) Arkadaşlarda katılıyor >>>http://fanseurope.org/en/activities/save-fan-culture-action-days.html?start=1 detaylı bilgiler verirlerse ortak eylem düzenlenir.

Tüm husumetleri ezeli rekabeti renk ve kulüp aşkını bir kenara bırakıp Unifeb1907 öncülüğünde 29 Nisan 16 Mayıs tarihleri arasında ortak eylem düzenlenebilir diye düşünüyorum. Sesimizi duyurmanın zamanı geldi henüz geç değil. Gelin, bir kere olsun taraftarın gücünü gösterelim.

kaynak:http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=76501

veis

saçmalıkdan başka bişey degil.gerçi şimdi saçmalık dedim ya benide alırlar.iyice zıvanadan çıkdılar.anlamsız kararlar almakda üstlerine yok.bu sorunun yönetim tarafından üstesinden gelinecegini düşünüyorum.

SametYılmaz55

gerçekten çok yazık olmuş ayıptır günahtır ya böyle bir saçmalık olabilir mi yönetimin falan bir şeyler yapması lazım ama onu yapacak yönetim nerdeee >:( >:( >:( >:( >:( >:(