Sinop-Samsun birlikteliği!

Başlatan eren55, 30 December 2010, 03:24:06

« önceki - sonraki »

eren55

Arkadaşlar,Sinop'ta yaşayan bir Samsunlu'yum.Her birinizden rica ediyorum.Bu konu başlığı altında Sinop ve Sinoplular hakkındaki görüşleriniz paylaşınız.Olumsuz intiba sahibi olan arkadaşlar lütfen kimseyi rencide etmeyecek şekilde fikirlerini beyan etsin.Şunu belirtmek isterim ki konuyu açmaktaki niyetim Sinop'taki Samsunspor'a olan sevgi ve saygıyı sizlere bir nebze olsun gösterebilmek ve bu şehirdeki olumlu daha da artırıp kalıcı hale getirmektir.19 Mayıs Stadı'nda izlediğim her maçta birkaç Sinoplu 'ya rastlamışımdır.Bu şehrin sokaklarında Samsunspor atkısıyla gezen bir hayli insan var.Sinop'un eski delikanlıları Samsunspor'dan bahsederken hep kıvançla söz ediyorlar.Tek sitemleri koskoca Samsun,yarısı kadar Trabzondan çok daha başarılı olmalıydı şeklinde. Az da olsa vitrininde Samsunspor atkısı olan esnaflar,arabasının arkasına Samsunsporlu yazdıranlar var kaldı ki bu insanlar Sinoplu.Birkaç ilçede Samsun adında sokak isimleri var.Şayet gelip bu şehirde Samsunspor muhabbeti çevirenler varsa çok iyi anlarlar beni.

berusa55

Bu konu için yanlış bölüm açılan yer ama taşırlar arkadaşlar ilgili bölüme sevgili Eren...

Nerdeyse Samsunu'umuzun bazı büyük mahalleleri kadar bir nüfusa sahip olan Sinop merkez'e birkaç kez gittim. Çok şirin bir yer koylarıyla, güzel kıyılarıyla küçük bir Cennet gibi ama yazları! Kışın ölü şehir adeta. Sinopluların gözünde Samsun Paris. Tüm ticari ve sosyal ilişkilerini hemen hemen burayla sağlıyorlar. Yanı başlarındaki bir büyükşehir olarak onların gözündeki bu intibamızı Samsunspor'umuzla da göstermek gerekiyor; sadece Sinop'a değil tüm Türkiye'ye aslında. Sinoplular Samsun'u sever ve sempatiyle bakarlar buna şahit de oldum. Ah o eski başarılı günlerimize tekrar bir geri dönsek tüm Sinop Samsunspor sempatizanı olur ve bunla da gurur duyarlar. Boşuna çırpınmıyoruz bizim yerimiz burası değil diye.

Ahmeti

saha kapatma cezası alırız doğru gideriz yozgata ne işimiz var bizim sevilmediğimiz bir ortamda yokmu hemen yanı başımızdaki komşumuz sinop'ta maç yapabilecek stad.
Ünye bizimle nasıl iç içe ise sinop'un da öyle olduğunu düşünüyorum.

mehmet yılmaz

30 December 2010, 11:38:10 #3 Son düzenlenme: 30 December 2010, 12:15:05 samsuni
Sinop'un Durağan ilçesinde 4 yıl görev yaptım. Samsun futbol dışında da onlar için bir merkez. Alışveriş için, sağlık için, eğitim için, yatırım için... Bir cazibe alanı Samsun. Kaldı ki futbolda da öyle. Şunu kesinlikle söyleyebilirim her Durağanlının 2. takımı Samsunspor'du. Kümede kalma mücadelesi verdiğimiz 2001-02'deki 1-1 biten Malatya maçını Durağan'da kahvede izlemek zorunda kalmıştım, son haturladığım Ercan'ın golünden sonra herkesin birbirine sarıldığıydı! :) Mesela benim okul müdürüm bir İstanbul takımı tutuyordu ama 1989'da doğan oğlunun adını Mete koymuştu! Bir yöre takımı olarak Samsunspor onlar için çok özel anlamlar taşıyor.

Arada bir Samsun'daki herhangi bir maça gelirlerdi. Onlar için unutulmaz bir anı olurdu 19 Mayıs Stadı, Süper Lig maçı... Sinop merkezle ilgili çok net izlenimlerim yok, pek fazla kalamadım orada ama benzer hisler tasıdıklarına eminim.

fotograf da durağan'daki bir pideci dükkanına ait.

ayrıca şu an sinoplu birkaç eski öğrencim var, Samsun'da üniversite okuyan ve Sadece Samsunspor'u tutan kişiler bunlar.

lucarelli

Sinop'a bir kaç kez gitmiştim. Bir iki yaz tatilimi orada geçirmiştim. Çok güzeldi. Bir iki sefer de Ayancık ilçesine gitmiştim. Sinop gerçekten çok güzel bir şehir. İnşallah yeni kurulacak nükleer santral şehri olumsuz yönde etkilemez. Her zaman gönlümde iyi bir yere sahiptir.

Serkan

Gitmeyi çok istiyorum, umarım nasip olur...

celebi

Alıntı yapılan: AHMETİ*55* - 30 December 2010, 10:50:53
saha kapatma cezası alırız doğru gideriz yozgata ne işimiz var bizim sevilmediğimiz bir ortamda yokmu hemen yanı başımızdaki komşumuz sinop'ta maç yapabilecek stad.

bence süper bir fikir.

celebi

İstanbuldaki Sinoplularda benim tanıdığım arkadaşlarım Samsunspora gerçekten çok farklı bakıyorlar. Her zaman Samsunspora karşı müthiş sevgi ve saygıları olmuştur.

ibo055

Alıntı yapılan: AHMETİ*55* - 30 December 2010, 10:50:53

çok güzel bir fikir

celebi

Alıntı yapılan: celebi - 30 December 2010, 12:19:29
bence süper bir fikir.

bence süper bir fikir. fakat yer mevzusunu biz mi belirliyoruz bilemiyorum tabii. tff ayarlıyor diye biliyoruum ben

Serkan

Saha kapama olaylarında tff belirliyor oynanıcak yeri..

kuzey55

aslında bu zamanlarda çevremizdeki illere açılma fikri çok mantıklı.sinop,amasya,çorum,ünye,tokat samsunsporun sempatiyle bakıldığı yerler.her konuda bu şehirlerle ve takımlarıyla işbirliği içinde olunmalı.

kabacevizli55

sinop amasya buraları hep SAMSUNSPORLU yapmaK lazım

**KaR6**

sinop'u severim, 2 senedir yazları geliyorum ama 2 senedir Samsunspor'a dair hiçbir emare görmedim sinop'ta özellikle bakmama rağmen.. merkezden bahsediyorum tabii, ilçelerde durum nedir bilemiyorum ama seviyorum orayı..

eren55

Alıntı yapılan: **KaR6** - 30 December 2010, 12:49:51
sinop'u severim, 2 senedir yazları geliyorum ama 2 senedir Samsunspor'a dair hiçbir emare görmedim sinop'ta özellikle bakmama rağmen.. merkezden bahsediyorum tabii, ilçelerde durum nedir bilemiyorum ama seviyorum orayı..

Arkadaşım Sinop merkezde Samsunspor'a dair bir şeyler göremediğini söylemişsin.Belediye binasının üst tarafında özel idare binası vardır.Giriş kattaki çiçekçiye nasip olur da gelirsen bir uğra.Madem yazın geliyorsun,Yalı kahvesinin methini duymuşsundur.Otur bir bak bakalım.Samsunspor formalı insanlar var mı yok mu?Ha göremedin mi kimse,sor Serdar Abi'ye(yalı kahvesinin sahibi kaldı ki sever Samsunspor'u) sana illa ki birkaç kişi gösterir Samsunsporlu.Hiç olmadı bizi görürsün.Ayakkabı boyacısı vardır.Lakabı Nalbant.Yazları çıkar piyasaya.İlçedendi galiba.Sandığının üstündeki el işi yakmalar çok hoşuma gider mesela.Bu şehirde Samsunspor fazlasıyla sevilmektedir.En azından Samsunspor forması,atkısı,vb. kimseyi rahatsız etmez.Ama bir Orduspor için aynı şeyi söyleyemem.Hele ki Sinopspor 3.lig'deyken Trabzon takımlarıyla fena didişmişti.Trabzonspor 'a o kadar olmasa da türevi ilçelerine özellikle Of'a çok gıcıklar.Yalan yok burada Samsunlu da çok.Özellikle Bafralı,Alaçamlı,Yakakentli.Diğer arkadaşlarında dediği gibi insanlar önemli işlerini Samsun'da hallediyorlar.En ufak bir kompleks yok buna karşın.Herkesin dediği şu Samsun büyükşehir,endüstri şehri;Sinop turizm.Diğer komşu Kastamonu'dan hiç hoşlanmaz mesela Sinoplu.Ben buradaki vaziyetten bahsediyorum.Hani bilin,ona göre davranın.Kimisi Bozüyük'ten bahsetmiş.Çok iyi bir örnek.Neticede aynı kültürün insanlarıyız.