Sinop-Samsun birlikteliği!

Başlatan eren55, 30 December 2010, 03:24:06

« önceki - sonraki »

celebi

Alıntı yapılan: eren55 - 30 December 2010, 14:55:59
Arkadaşım Sinop merkezde Samsunspor'a dair bir şeyler göremediğini söylemişsin.Belediye binasının üst tarafında özel idare binası vardır.Giriş kattaki çiçekçiye nasip olur da gelirsen bir uğra.Madem yazın geliyorsun,Yalı kahvesinin methini duymuşsundur.Otur bir bak bakalım.Samsunspor formalı insanlar var mı yok mu?Ha göremedin mi kimse,sor Serdar Abi'ye(yalı kahvesinin sahibi kaldı ki sever Samsunspor'u) sana illa ki birkaç kişi gösterir Samsunsporlu.Hiç olmadı bizi görürsün.Ayakkabı boyacısı vardır.Lakabı Nalbant.Yazları çıkar piyasaya.İlçedendi galiba.Sandığının üstündeki el işi yakmalar çok hoşuma gider mesela.Bu şehirde Samsunspor fazlasıyla sevilmektedir.En azından Samsunspor forması,atkısı,vb. kimseyi rahatsız etmez.Ama bir Orduspor için aynı şeyi söyleyemem.Hele ki Sinopspor 3.lig'deyken Trabzon takımlarıyla fena didişmişti.Trabzonspor 'a o kadar olmasa da türevi ilçelerine özellikle Of'a çok gıcıklar.Yalan yok burada Samsunlu da çok.Özellikle Bafralı,Alaçamlı,Yakakentli.Diğer arkadaşlarında dediği gibi insanlar önemli işlerini Samsun'da hallediyorlar.En ufak bir kompleks yok buna karşın.Herkesin dediği şu Samsun büyükşehir,endüstri şehri;Sinop turizm.Diğer komşu Kastamonu'dan hiç hoşlanmaz mesela Sinoplu.Ben buradaki vaziyetten bahsediyorum.Hani bilin,ona göre davranın.Kimisi Bozüyük'ten bahsetmiş.Çok iyi bir örnek.Neticede aynı kültürün insanlarıyız.

KAR 6 YA ÇOK GEREKSİZ BİR AÇIKLAMA OLMUŞ O SADECEBEN GÖREMEDİM DEMİŞ. SİNOPTA HİÇ YOK DEMEDİ. bununla birlikte verdiğin bilgiler için sağolasın.

eren55

Bu arad stad mevzusuna gelince,Sinop'taki arkadaşlar için de fazlasıyla cevapladığım bir konudur.Sinoplu arkadaşların dediği Sinop varken niye Yozgat'a gidiliyor.Öncelikle cezalı olduğu durumlarda klupler seçmiyor stadı diye biliyorum.Eğer öyle olsaydı elbetteki en mantıklı tercih Sinop olurdu.Ama Sinop'taki stad berbat bir durumda.Sanmıyorum ki maç verilsin.Tribün yok denecek kadar az.Fakat kale arkasındaki kavak ağaçları bambaşka bir mizansen yaratıyor.Yalnız denize sıfırdır,belirteyim.Demem o ki stad Samsunspor'u kaldırmaz.Ama o stad,stad olsaydı ve Samsunspor burada maç yapsaydı o zaman Karadeniz'in hakikatli kardeşleri çıkardı ortaya.

**KaR6**

müdür, görmedim dedim yok demedim.. madem o kadar uzun yazdın, şunu ekleyeyim, baska takım atkıları olmasına ragmen merkezde valiliğin oralarda, Samsunspor ile ilgili hiçbir şey görmedim.. varsa ne güzel ama ben görmedim, bu kadar..

eren55

30 December 2010, 15:13:34 #18 Son düzenlenme: 30 December 2010, 15:23:37 Ant55
Alıntı yapılan: **KaR6** - 30 December 2010, 15:06:41müdür, görmedim dedim yok demedim.. madem o kadar uzun yazdın, şunu ekleyeyim, baska takım atkıları olmasına ragmen merkezde valiliğin oralarda, Samsunspor ile ilgili hiçbir şey görmedim.. varsa ne güzel ama ben görmedim, bu kadar..

Usta yanlış anlaşılmasın,eleştirmek için yazmadım onları.Bilinsin istedim.kaldı ki Özel idare binası dediğim yer valiliğe 200 metre yok.Muhtemelen önünden geçmişsindir.Öyle ya o kadar gelipte Aşıklar'a inmişsindir.Neyse tekrar söylüyorum.Seni eleştirmek için falan yazmadım onları.Yanlış anlaşılmasın.

lucarelli

Cezayı ünye veya sinopta çekemeyebiliriz. Çünkü başka sahada oynama cezalarında bazen bulunduğu şehirden XXX km kadar uzakta oynanacak diye şartlar oluyor. Bu mesafe kuralı hangi durumlarda oluyor onu çok iyi bilmiyorum.

King Of The North

30 December 2010, 18:42:09 #20 Son düzenlenme: 30 December 2010, 18:45:19 Sapýna Kadar 55
Alıntı yapılan: lucarelli - 30 December 2010, 15:33:14
Cezayı ünye veya sinopta çekemeyebiliriz. Çünkü başka sahada oynama cezalarında bazen bulunduğu şehirden XXX km kadar uzakta oynanacak diye şartlar oluyor. Bu mesafe kuralı hangi durumlarda oluyor onu çok iyi bilmiyorum.

Takım Yozgat gibi yere gideceğine gelsin başkente biz de yapalım şeklimizi, neyseki artık kongre üyesi üeyelerimiz çoğunlukta, artık ceza almamız durumunda tarafsız saha olayında başkente aldırılabilir maçlarımız, km olarak ben de bilmiyorum ama sanırım yeterince uzaklıktadır Ankara..
Bu arada Sinop güzel yer, Samsunsporluların artması hepimizin temennisi, nerede doğduğun değil kime aşık olduğun önemlidir, Ordu Rize Trabzon gibi takımlara nefretle bakılması da iyi ama 3 eziklerin de çoğunlukta olması da iyi değil tabiki.

Ayberk

Sinopluların genelindeki güzel hislerin farkındayım ben de buraya yazan diğer abilerimiz kardeşlerimiz gibi. Ama bizim sınıfta bir eleman var, adama Samsunspor'u sevdiremedim gitti! Önce Samsunluyum diyordu, ben "çakma Samsunlusun oğlum" diye takılıyordum. Çareyi Gerzeliyim demekte buldu. Ne olur girsin okusun bu başlığı ;D ;D ;D

eren55

30 December 2010, 20:21:46 #22 Son düzenlenme: 30 December 2010, 20:32:38 eren55
Kardeşim Gerzeli arkadaşına sor da sana Gerze'den beş tane cadde ismi saysın içine Samsun ve Samsun'a dair isimler katmadan.Samsun cad.,Bafra cad.,Çarşamba sok. uydurmuyorum gir netten bak.Gerze'de  yalan olmasın 50li,60lı yıllarda çok büyük bir yangın olmuş.İlçenin yarısı yanmış.Evi ocağı yanan insanların neredeyse tamamı Samsun' göç etmiş.Özellikle Atakum ilçesinde epey Gerzeli var bildiğim.Birde İlkadım'da Selahiye Mahallesinde çoktur Gerze'den göç eden.Sinop'un şu an ki belediye başkanı Samsun'da DSİ bölge müdürlüğü yapmış,uzun yıllar Samsun'da yaşamış bir adamdır.Bir keresinde hiç unutmam Samsun'da Dsi de çalışan bir abimiz başkanın Samsunlu olduğunu iddia edip,Samsunlu'yu mu seçtiniz diye dalgaya almıştı.

Ayberk

Alıntı yapılan: eren55 - 30 December 2010, 20:21:46
Kardeşim Gerzeli arkadaşına sor da sana Gerze'den beş tane cadde ismi saysın içine Samsun ve Samsun'a dair isimler katmadan.Samsun cad.,Bafra cad.,Çarşamba sok. uydurmuyorum gir netten bak.Gerze'de  yalan olmasın 50li,60lı yıllarda çok büyük bir yangın olmuş.İlçenin yarısı yanmış.Evi ocağı yanan insanların neredeyse tamamı Samsun' göç etmiş.Özellikle Atakum ilçesinde epey Gerzeli var bildiğim.Birde İlkadım'da Selahiye Mahallesinde çoktur Gerze'den göç eden.

Eyvallah ona şüphe yok da, bu bizimkisi Samsunspor'dan kaçmak için bahane sürüyor öne. Kendi kişisel durumudur tabi, ilçenin tümünde böyle bir kanı olduğunu sanmıyorum

eren55

Yok kardeşim yok.Gerze'de sana iddia ediyorum Samsunlular Sinop merkezden daha fazla sevilirler.Samsunspor'un hani taraftarının yoğun olduğu bir yer diyemeyiz ama kesinlikle sevildiği bir yer.Gerze'de öyle,Ayancık'ta,Durağan'da...

irFan_55

samsun - sinop olay budur işte ::)

radikal-fma

sinop doğa harikası muazzam bir şehir hele yukardan seyretmek sinobu müthiş! ama maalesef arazi şartları ve bir yarımada olması yani yol güzargahı olmaması gelişmesini önlemiş. yine de profosyonel liglerde bir futbol takımının olmamasını yadırgamışımdır hep. inşallah allah nasip eder

kavak_55

sinoptan bahsetmişken bende sinop ta görev yapıyorum. 6 yıldır sinoptayım koyu bir samsulu ve samsunspor taraftarı olarak sinopta samsunspor seviliyor zaten dışarıdan gelen memurların çoğunluğunu samsunlu hemşerileriz oluşturuyor.tarbzonuda tutmayan yok değil ama daha çok samsupor seviliyor burda ama tarbzonlu memurlarda var yok değil arabalrının arkasına finama yaptıyorlar gıcık oluyorum. bizde samsunlu arkadaşlar tabiki samsun finaması takıyoruz arabaların arkasına kısacası sinop çoğunlukta samsunspor taraftarıdır. herkese selamlar

eren55

Kısmetse bizimde bir oluşumumuz olur Sinop'ta.Evvelinde varmış,tekrar niye olmasın.Hele bir süper lige çıkalım o zaman enfes olur işte.

KotuCocuk55

Samsun karadeniz"in baskentiyse sinpota incisidir.Nokta.
Bu guzelliklerine havasi da ayak uydurabilseydi bir bodrum antalya olurdu ama bu haliylede oldukca guzel.Ayni zamanda golge etme baska ihsan istemem diyen diyojenin memleketi. Nuh"un tufanindan once dunyanin en eski sehirlerinden birinin oldugu soylenir sinop aciklarinda.Her yaz arastirmacilar geliyor,bir keresinde discovery channelde bile izlemistim.Türkiyemizin iki dogal limanindan biridir.Kuzeyden en uc noktasidir..Yazlari asiklar caddesinde dolasmak,deniy kenarinda bir bira icmek,kamp yapmak,yali kahvesinde oturmak,hamsirosa mangala gitmek sinop"un olmazsa olmasidir.

Orta karadeniz hattinda ordu-samsun-sinop-amasya hatirlamiyorum tokat ve corumda giriyormu ama.Bu sehirlerin insani bariscil uyumlu sevecen insanlar....

Bence halki futbolla pek ilgili degildir,zaten mahallede top oynicam desen nerdeyse ona bile alan yok..
Daha cok istanbul takimlarini destekler,samsunspor diyincede tanidik bir takim olarak kabullenirler..Samsunlularin disinda cok ay sinoplunun bizler gibi oldugunu dusunuyorum..

Basligi acan arkadas,samsunspor sinop kolu uzerine calismalar yapsa cok iyi olur.Buyuk dusunup bolge takimi olmak lazim.Devir endustri ve pazarlama devri.