Bank Asya Birinci Lig 9.Hafta | Giresunspor - Samsunspor'umuz: 0-1

Başlatan cembaba, 17 October 2010, 21:11:48

« önceki - sonraki »

Ahmeti

Alıntı yapılan: dilatino - 24 October 2010, 18:52:23
@serkancengiz
ben yurt disindayim hatta son milli macamiza berline gitmisdim 55 numaramla resimlerimde var forumda hayir kalpari tanimam keske onun yaninda calisma imkanim olsaydi...
ben begeniyorum hocayi...

Toprağım davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ::)

epçeli köylü

Alıntı yapılan: epçeli köylü - 23 October 2010, 21:48:20
Bu arada beğenmediğimiz tavşanlı 9 puan samsunspor 9 puan aynı puandayız yani. Bu hafta deplasmanda diyarbakırı yendiler. Matematiksel olarak hesaplarsak buna göre samsunsporunda giresınu 1-0 yenmesi gerekiyor.

Benden iyi tahmin yapan yok (baba hariç tabi). Okusak matematik profüsörü olacakmışız bea.

salihcakir

Kazandıysak Sebebi Sensin!

İlk on biri gördüğümde irkildim. Orta sahada üç tane basan adamın bile zaman zaman yetersiz kaldığını düşünürken, Giresun deplasmanında orta sahada sadece iki isim vardı mücade gücü yüksek. Bunlardan Hakan'ın maçın genelinde aynı direnci gösteremediğini de düşünürsek yükün sadece Turgay'da olacağı açıktı. Kağıt üstünde maçı kaybettik diye düşünmüştüm. Zira orta sahamız o haliyle çok yumuşak kalacaktı. Abdülaziz ve Agbetu savunmaya çok az yardımcı olan isimler hattı zatında.

Hüseyin Kalpar bence hata olan bu hamlesini savunmayı önde kurarak ve Savaşın ilerideki etkin presi ile bir nebze olsun dengelemişti. Bu durumun sıkıntısını oyun içerisinde zaman zaman yaşasakta Giresun orta sahasının yavaş ve teknik anlamda yetersiz olmasından dolayı çok büyük zaafiyet yaşamadık. Ama diri takımlara karşı böyle bir teknik hata büyük işler açar başımıza. Zaten Giresunda orta alandaki boşluktan istifade edip bir kaç tehlikeli akın gerçekleştirdi.

Gol'den sonra orta sahayı tekrar üçlemek doğru bir hamle idi. Muratta düşüş var bu belli oluyor. Ondan ısrara gerek yok diğer isimler ile gayet tabi doldurabiliriz boşluğu. Yalnız öne geçtikten sonra çok daha etkin olmamız gerekirken gol pozisyonlarına girmekte zorlandık. Salla pati çıkıyoruz kontraya. Topçuların böyle bir durum üzerine taktik çalışmadıkları çok açık. Maç 0-0 giderken belirlediğimiz bir şablon var. Az ya da çok. Ama maçın gidişatına göre değişiklik gösteremiyoruz.

Son olarak; gol'den sonra hocanın etrafında topçular olarak yapılan halka, bize bir şey söyleme hakkı bırakmadı. Demekki takımın geneli gidişattan memnun. O zaman kadroya giremeyen(veya alınmayan) isimler kendilerinde ne eksikse yapacaklar, bu takımın bir parçası olmak için özveride bulunacaklar.

Başlığımızın gerekçesi ile yazımızı noktalayalım. Savaşın attığı müthiş gol olmasa, sanırım maç 0-0 bitecekti. Son noktalarda ne yapacağını bilmeyen bir takıma hayat verdı Savaş attığı müthiş gol ile. Kazandıysak en önemli pay onundur.

Ollivanders

Ben bugunku futbolu begenmedim. Girdigimiz pozisyonları comertce harcamasaydık  3 olurdu ama bu kotu oynadıgımız gercegini degiştirmezdi. Orta sahada oyunu dikine oynayan futbolcu eksikligi yasıyoruz. Ancak Huseyin Kalpar Anılı takım icine cekmeme konusunda kararlı. Anıl oynasa Savas daha etkili olacak bunu herkes biliyor. Harika bir gol attı. Dusundugunu sonunda yapabildi . Savas adına cok sevindim. 4 haftadır zenke sahada surunuyor. Murat sezon basından beri kotuydu ve kesik yedi . Bence dogru tercihti . Ama zenkeyi de kesmeyi denemeli. Kimse vazgecilmez degil hele hele bu takımda cenk gibi bir futbolcudan da vazgeciliyorsa. GBB denen takım gibi sistemimiz yok ne yazıkki . 7 hafta + bir sezonda huseyin kalpar sistemini yaratamadı. Takımda sistemsizlik cok acık ortada. Dogaçlama oynamak zorunda mıyız biz ? Karambol futbolu yani. Ezici oyna ama 2 puanı birak raziyim . Yeterki diger takımlar bizden korksun , çekinsin ama nerde.... Hoca korkuyor ilk basta . Bu takımdan cesur futbol nasıl beklenirki.

ChucKeR

kayseride bi ögrenci evindeyim. bi samsunlu bi giresunlu bi amasyalı bi tokatlı maçı izliyoruz. yani benden başka kimse samsunlu gözüyle bakmıyor olaylara.

giresunluyla yemegine iddaaya girmişim tansiyon da o biçim :D

cenk-kalpar-kenan-anıl-kavga-gürültü  hiçbirinden haberleri yok olsada benim anlattığım kadar.

maçı kazanıyoruz eve göre macın adamı ersin seçiliyo. şu niye yok bu niye yok derkken eldekilerin kıymetini bilemiyoruz sanırım.

edmontdante

2 saattir yazmaya çalışıyorum ama olmuyor.Kafam takılmış topçuların hocaya koşmasına.Bu kime ya da neye bir tepkiydi anlamadım.Hocalarını çok seviyor olsalar bundan önceki Kartal-Bolu ve Tavşanlı maçlarında ortaya koyulan ruhsuz oyun neydi.Bu,golden sonra hocaya koşmakla  uyuşmuyor.Cenk ve Kenan'ın olmamasının bir rahatlığımı acaba diye düşünmeye başladım.Bu oyuncular diğerlerinin huzurunu mu kaçırıyorlardı.

Diğer maçlara göre sahadaki tek fark topçuların galibiyeti daha fazla istemeleriydi.Sadece bu.Oyun anlamında  ümitlenebileceğimiz bir şey görmedim.Yukarıyla önemli bir fark bulunmadığı hikayesinin sürekli söylendiği ama her kaybedilen puanla farkın kapatılamayacak boyuta gelecek sınırda bulunduğumuzun bu hikaye ile gizlendiği bu dönemde alınan 3 puan  3 puandır her şeye rağmen.

Bence maçın adamı Hakan Bayraktar'dı.İlk kez böyle izledik onu.Son 10 dakikaya kadar diri kaldı.Savaş'ın attığı gol muhteşemdi ve presiyle takıma yardımcı oldu.Allahtan Kalede Ahmet ŞAHİN vardı.Hata yaptığı tek pozisyonda şansı yanındaydı top Erhan'ın önünde sekince kalemizde golü görmekten kurtulduk.Geçen sezon yediğimiz o basit ilk gol gözümün önünde canlandı ama Ahmet Şahin varken bunların tehlikeye dönüşmesi mümkün değil.Abdulaziz-Zenke ve Agbetu'dan ise bir şey anlamadım,ne yaptıklarını çözemedim.

Bundan sonra ne olacak.Pek ümitli değilim açıkçası.Koca bir sezonun Savaş'la geçmeyeceği ortada.Orta sahamız hala kısır.Jonathon diye biri var ne olduğunu hala göremedik.Hocanın  onu yakın zamanda sahaya süreceği ancak  Cenk'in kazanılmaması durumunda yabancı bir golcü alınarak Jonathon'ın gönderileceği senaryoları yazılmaya başlandı.Anıl ise ortada yok.Bu takım bu orta saha yapısı ve forvetlerin bu formsuzluğu ile zor yol alır.

cembaba

Alıntı yapılan: edmontdante - 24 October 2010, 21:05:51
2 saattir yazmaya çalışıyorum ama olmuyor.Kafam takılmış topçuların hocaya koşmasına.Bu kime ya da neye bir tepkiydi anlamadım.Hocalarını çok seviyor olsalar bundan önceki Kartal-Bolu ve Tavşanlı maçlarında ortaya koyulan ruhsuz oyun neydi.Bu,golden sonra hocaya koşmakla  uyuşmuyor.Cenk ve Kenan'ın olmamasının bir rahatlığımı acaba diye düşünmeye başladım.Bu oyuncular diğerlerinin huzurunu mu kaçırıyorlardı.

Diğer maçlara göre sahadaki tek fark topçuların galibiyeti daha fazla istemeleriydi.Sadece bu.Oyun anlamında  ümitlenebileceğimiz bir şey görmedim.Yukarıyla önemli bir fark bulunmadığı hikayesinin sürekli söylendiği ama her kaybedilen puanla farkın kapatılamayacak boyuta gelecek sınırda bulunduğumuzun bu hikaye ile gizlendiği bu dönemde alınan 3 puan  3 puandır her şeye rağmen.

Bence maçın adamı Hakan Bayraktar'dı.İlk kez böyle izledik onu.Son 10 dakikaya kadar diri kaldı.Savaş'ın attığı gol muhteşemdi ve presiyle takıma yardımcı oldu.Allahtan Kalede Ahmet ŞAHİN vardı.Hata yaptığı tek pozisyonda şansı yanındaydı top Erhan'ın önünde sekince kalemizde golü görmekten kurtulduk.Geçen sezon yediğimiz o basit ilk gol gözümün önünde canlandı ama Ahmet Şahin varken bunların tehlikeye dönüşmesi mümkün değil.Abdulaziz-Zenke ve Agbetu'dan ise bir şey anlamadım,ne yaptıklarını çözemedim.

Bundan sonra ne olacak.Pek ümitli değilim açıkçası.Koca bir sezonun Savaş'la geçmeyeceği ortada.Orta sahamız hala kısır.Jonathon diye biri var ne olduğunu hala göremedik.Hocanın  onu yakın zamanda sahaya süreceği ancak  Cenk'in kazanılmaması durumunda yabancı bir golcü alınarak Jonathon'ın gönderileceği senaryoları yazılmaya başlandı.Anıl ise ortada yok.Bu takım bu orta saha yapısı ve forvetlerin bu formsuzluğu ile zor yol alır.

Abi kelimesi kelimesine katılıyorum !

celebi

supernatural_55

''Jonathon diye biri var ne olduğunu hala göremedik.Hocanın  onu yakın zamanda sahaya süreceği ancak  Cenk'in kazanılmaması durumunda yabancı bir golcü alınarak Jonathon'ın gönderileceği senaryoları yazılmaya başlandı''

Engin abi iyi ki varsın sen de olmasan takım içinde olan bitenlerden,takımla ilgili konuşulanlardan haberimiz olmayacak.

Yönetimi tebrik etmek lazım şeffaflık parolasıyla başladıkları sezonda mükemmel bi şekilde ilerliyolar!!...

Mustee13

Taktiksizlik denildi ya. Ben maçı izlerken şöyle bir şey dikkatimi çekti.

İlk otuz dakikada, geriden rakip defansın arkasına atılacak yüksek toplarla (şişirmelerle değil), kanatlarda hızlı futbolcular olan Aziz, Zenke ve Agbetu üçlüsünü buluşturmak ve rakip defansın arkasına bu şekilde sarkmak. Kanatlardan içeriye çıkarılacak toplarla Savaş'ı ve Zenke'yi gol pozisyonuna sokmak. Özellikle zeminin de bozuk olması sebebiyle bu taktik ilk başta mantıklı gibi gözüktü. Fakat başarılı olmadı.

Sonra ilk yarının son 15 dakikası ve ikinci yarı set oyunuyla yerden oynamaya çalıştık. Fakat bu da pek etki etmedi topa hakimiyet konusunda öne geçmemiz dışında. Hakan ve Turgay'da yorgunluk belirtileri başladı. Kalpar, oyuna Murat'ı alarak orta sahayı üçledi, sonra Mustafa ile dörtledi. Bunu yaparak 1-0 'a mahkum etti takımı. Gerçi o zamana kadar da Zenke- Aziz ve kısmen Agbetu üçlüsünden istenen verimi alamadı.

İşin özü aslında şu: Bu iki taktik varyasyonda da oyunu merkezden kanatlara (Zenke-Agbetu-Aziz) ve dikine ilerdeki santrafora(Savaş-Emre-Cenk) ulaştırabilecek yaratıcı, bire iki oynayabilecek, orta sahadan (Hakan-Turgay-Murat) aldığı topları ileriye taşıyabilen futbolcu yok. Ne Zenke ne Aziz ne de Agbetu bunu sürekli yapabiliyorlar. Süreklilikleri yok.

Bu taktik içerisinde olması gereken ve bu görevleri üstlenebilcek iki isim var :

Biri kadroya alınmayan Anıl. Diğeri de aslında yetenekleri doğrultusunda yanlış yerde oynatıldığına inandığım, ön libero olmamasına rağmen çok iyi mücadele eden, tam bir 10 numara Murat Yıldırım... O bizim Nuri'miz, Fabregas'ımız olabilir.

Ollivanders

İşin özü aslında şu: Bu iki taktik varyasyonda da oyunu merkezden kanatlara (Zenke-Agbetu-Aziz) ve dikine ilerdeki santrafora(Savaş-Emre-Cenk) ulaştırabilecek yaratıcı, bire iki oynayabilecek, orta sahadan (Hakan-Turgay-Murat) aldığı topları ileriye taşıyabilen futbolcu yok. Ne Zenke ne Aziz ne de Agbetu bunu sürekli yapabiliyorlar. Süreklilikleri yok.

Bu taktik içerisinde olması gereken ve bu görevleri üstlenebilcek iki isim var :

Biri kadroya alınmayan Anıl. Diğeri de aslında yetenekleri doğrultusunda yanlış yerde oynatıldığına inandığım, ön libero olmamasına rağmen çok iyi mücadele eden, tam bir 10 numara Murat Yıldırım... O bizim Nuri'miz, Fabregas'ımız olabilir.

Aynı Fikirdeyim ustad. Ne zamandır bunu soyluyoruz . Huseyin kalpar en yakın zamanda bunu gorur inşallah.

red_white

Alıntı yapılan: edmontdante - 24 October 2010, 21:05:51
2 saattir yazmaya çalışıyorum ama olmuyor.Kafam takılmış topçuların hocaya koşmasına.Bu kime ya da neye bir tepkiydi anlamadım.Hocalarını çok seviyor olsalar bundan önceki Kartal-Bolu ve Tavşanlı maçlarında ortaya koyulan ruhsuz oyun neydi.Bu,golden sonra hocaya koşmakla  uyuşmuyor.Cenk ve Kenan'ın olmamasının bir rahatlığımı acaba diye düşünmeye başladım.Bu oyuncular diğerlerinin huzurunu mu kaçırıyorlardı.

Diğer maçlara göre sahadaki tek fark topçuların galibiyeti daha fazla istemeleriydi.Sadece bu.Oyun anlamında  ümitlenebileceğimiz bir şey görmedim.Yukarıyla önemli bir fark bulunmadığı hikayesinin sürekli söylendiği ama her kaybedilen puanla farkın kapatılamayacak boyuta gelecek sınırda bulunduğumuzun bu hikaye ile gizlendiği bu dönemde alınan 3 puan  3 puandır her şeye rağmen.

Bundan sonra ne olacak.Pek ümitli değilim açıkçası.Koca bir sezonun Savaş'la geçmeyeceği ortada.Orta sahamız hala kısır.Jonathon diye biri var ne olduğunu hala göremedik.Hocanın  onu yakın zamanda sahaya süreceği ancak  Cenk'in kazanılmaması durumunda yabancı bir golcü alınarak Jonathon'ın gönderileceği senaryoları yazılmaya başlandı.Anıl ise ortada yok.Bu takım bu orta saha yapısı ve forvetlerin bu formsuzluğu ile zor yol alır.

Katılıyorum bence bizimde bilmediğimiz çok şey var

eren55

Kimse kusura bakmasın.Şansa inanmam kazanmak kaderimizmiş,kazandık ama hakketmedik.Herkes elini vicdanına koysun.Takım Akhisar,Kartal ve Adana maçlarında gerçekten iyi oynadı.Bu maçlarda futbol namına güzel şeyler seyrettirdiler.Ama diğer maçlar vasat ve  vasatın altındaydı.Bugün Samsun top mu oynadı.Gol pozisyonu ve Zenke'nin Fevzi'nin kucağına attığı top dışında ne yaptı Samsunspor.Kaldı ki bugüne kadar oynadığımız tek dişli takım Boluspor.Asıl maçlar geride.Bu şekilde devam ederse Denizli,Erciyes maçları nasıl biter?Ordu bile bizden iyi oynuyor.Kafaya oynayan bir takım Giresun'a karşı böyle oynamaz.Gerçek ortada, hocanın derdi şampiyonluk değil!Play-off'a götürsem bu takımı yeter mantığında adam.Samsunspor'un büyüklüğünün farkında değil.Bizim gibi şampiyonluk hesaplarında hiç değil!Tavşanlı beraberliğine sevinen adama minnet ediyoruz.Kusuruma bakmayın arkadaşlar ama bu mantıkla bok gelir şampiyonluk,play off yalan olur süper lig hayal!Yanlışsa yanlış deyiverin.Ben mi abartıyorum Samsunspor'u?Bize yakışan bu futbol mu?Sinop'tan sevgiler.

rass

oh be. bu galibiyte en çok ben sevinmişimdir heralde. kaç yıldır girsunda makara konusu olduk. çok şükür yendik.
son iki yıla göre daha az seyircimiz vardı. giresunun kale arkası da boştu. maçtan sonra giresun tribünleri takımımızı çağırdı alkışladı, bizi de alkışldılar. tesşekkür ediyorum jestleri için. bugün ahmet harikaydı kalede. geçen yıl gerizekalı okanın yüzünden yenilmiştik. ersinle kemalde çok iyiydiler. ancak zenke, a.aziz ve agbetuh çok kötüydüler. savaş müthiş gol attı. açıyı yaptığında ahada atacak dedim. çok güzel bir galibiyet oldu.

berusa55

Alıntı"Galibiyetle ayrılmaktan mutluyuz"
24 Ekim 2010 / 22:24
Samsunspor teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Deplasmanda tek golle alınan 3 puanın ardından futbolcularını kutladı.

Giresunspor karşılaşmasından üç puanla ayrılan Kırmızı Beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise zorlu bir mücadeleden galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek futbolcularını kutladı.

Samsunsporlu futbolculardan Emre ise "Her iki tarafta bir çok pozisyon buldu. Ancak bulduğu pozisyonu değerlendiren biz olduk. Artık önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız. Aynı çıkışı önümüzdeki maçlarda da sürdürmek istiyoruz. Giresun'a beraberlik değil sadece galibiyet için gelmiştik. Bu galibiyete yarıştan kopmamak adına ihtiyacımız vardı. Diğer maçlarda da bu çıkışı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sonrasında futbolcularından Cem ile basının karşısına geçen Giresunspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, "Maça iyi başladık. İlk 30 dakika istediğimizi yaptık. Baskın ve üretken bir futbol ortaya koyduk. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısının son 10 dakikası ise istediğimiz gibi gitmedi. Genel olarak iyi top yapan, üretken olan Giresunspor'du fakat son vuruşları yapamadık. Her geçen hafta düzelen bir takım var. Takım olma yolunda mesafe kat ediyoruz. Camiaya seslenmek istiyorum. Hiçbir şey bir anda olmaz. Futbolcuları ağır eleştirerek, baskı altında tutarak bu işler olmaz. Biraz zaman tanımak gerekli" dedi. (İHA)