[kaldıgı yerden devam edecek ] Samsunspor-Miy macindaki Olaylar Ve sonucları

Başlatan King1965, 13 September 2010, 21:37:45

« önceki - sonraki »

FaTiH_HaN

Bundan sonra maclara girerken didik didik corabimiza, donumuza kadar ararlar  :)

Serkan

İyide Samsunspor yönetimi güvenlik toplantısında istenilen  maddeleri yerine getirdi ise bizi nasıl suçlicaklar

Misal maçdan önce TFF görevlisi 400 polis 100 güvenlik görevlisi istedi ve samsunspor takımı bu isteği  yerine getirdi,

ama bu olay yaşandı bunda bize nasıl bir suç yüklicekler,,

demezlermi adama kardeşim sen benden bu kadar istedin ben yerine getidim  şu kadar daha isteseydin onuda gerçekleştirirdim vs vs.

KareAs55

Güvenlik ve polisin suçunu Samsunspor takımına yükleyemezler , sadece para cezası almalıyız adaletli olan budur,  oda küfürlü tezaruhat ve maç öncesi yakılan meşaleden  ;)

Nuri Asan

15 September 2010, 21:44:57 #183 Son düzenlenme: 15 September 2010, 21:47:01 Nuri Asan
Arama yapsalar ne olacak ki X ray cihazı yok ki kapıda her türlü emanet her stada girer yeterki sokmak iste.
Benim anlamadığım nokta;güvenlik stada değil yukarı tribünlere bakar,Avrupada maçları izleyin hiç bir güvenlik topa sahaya bakmaz.Ama bizimkiler azını açmış maç izliyorlar.Sen güvenliksin ya maç izliyecen ya işini yapacan adam gibi.bu adam camı kırmış aşağı inmiş en az 30-40sn.hiç mi oradaki güvenlik görmedi.hiç bir eğitim almadan oturduğun yerde verilen güvenlik sertifikaları böyle işte.Bende gittim güvenliğe topu topu 15 gün gidip oturduk ve her şey sanalda şöyle yapacan böyle yapacan.

oturduğun yerden 15 günlük eğitimle Stadı güvenliğe teslim eden zihniyete içişleri bakanlığına her ne haltsa selam olsun bir kere daha.Dedik ama dinletemedik.

Bu işin sonucu hele bi takıma kesilsin o zaman görürüz el mi yaman beymi yaman

lucarelli

Alıntı yapılan: silopili55 - 15 September 2010, 21:02:40
ist.bsb diyarbakır macı istanbula oynandı macın iptaline diyarbakırspor lular neden oldugu icin mac 3 . 0 ist.bsb ye verilmedimi. burda da macın iptaline sebep mersinidmanyurdudur niye biz ceza alalım neden 3 0 hükmen yenilelim.  boyle bir karar cok sacma olur ve takımı etkiler. hatırlayın trabzon macını lig 3cüsüydük o maçta 3.0 hukmen yenik sayıldıktan sonra takım kendini toparlayamadı tam havamızı bulmuşken böyle bir olay çok kötü olur

Çok güzel bir örnek. Sahaya giren kişi eğer Mersin İdman Yurdu taraftarı olarak kabul edilirse böyle bir karar çıkması gerekiyor.

Ancak burada durumlar biraz daha farklı. Sonuçta sahaya giren MIY'li biri değil.Samsunlu da değil. Adli bir durum var ortada. Olaydan ne MIY'liler sorumlu ne de Biz. Bence verilecek ceza maçın kaldığı yerden aynıu skorla devamıdır ve çıkacak karar da bu yönde olacaktır gibime geliyor.

Ortada bir konu daha var. Adamı tartaklayan ve tribünlerle tartışan futbolculara ne olacak? Zamanında Kendisine küfür eden tarfatar uçan tekme atan Cantona İki haftalık hapis cezası 120 saat kamu yararına hizmete dönüştürülen Cantona aynı zamanda 9 ayda futboldan uzaklaştırılma almıştı. Tabi bu durum çok aşırı bir örnek ama bazı MIY'li oyuncuların ve teknik ekibin de ceza alması gerekiyor. Bu oyunculara ceza gelecek mi? Gelirse ve bizim maç kaldığı yerden oynatılırsa bu oyuncular ne olacak? Ya da arada oynanan maçta sakatlanan veya ceza alacak oyuncular ne olacak. Taraftar olayı olmadığı için verilecek karar çok dikkatli verilmeli. Yoksa ligin çivisi çıkabilir. Atıyorum X-Y play off final maçına çıkıyor,  X takımı galip iken X takımına düşman Z takımının bir taraftarı biri sahaya girip X süper lige çıkmasın diye X tribününden gidip  Y takımı teknik direktörüne saldırırsa yine aynı cezayı vermek durumunda kalırlar felan filan.
Bu gibi olayları engellemk için mecburen maçı olduğu yerden olduğu gibi başlatacaklar.

Allah Federasyona kolaylık versin.

Not: Senaryo konusunda Ahmet Çakar'ı geçtim valla

mehmet yılmaz

Gözlemci ve temsilci raporlarımız tertemiz çıkmış. Ayrıca saldırgan savcılıktaki ifadesinde de arandığını ancak katlanabilir bir bıçak olduğu için fark edilemediğini söylemiş. Savunma hazırlanmış kulüp tarafından, yarın federasyona verilecekmiş. Bence bize çok fazla bir ceza veremezler bu şartlarda.

berusa55

Maçımız seyircili olarak kaldığı yerden devam eder stadımızda; ayrıca bir miktar da para cezası alırız hepsi bu gibime geliyor. Aksini düşünmek istemiyorum.

Ayberk

Alıntı yapılan: 55sercan55 - 15 September 2010, 21:06:31
Ortada adamın kafileyle girdiği söylentisi var,ne kadar doğru acaba.Ayrıca vip tribüne girildiği zaman arama yapılıyor mu?

VIP'de arama yapılıyor. Ama diğer tribünlerde olduğu gibi göstermelik ;)

Ayrıca adamı donuna kadar da arasalar ayakkabısını çıkarttırmazlar, bu tip olaylar kafaya koyduktan sonra yapılabilir. Ayrıca PFDK talimatına da göz attım. Bir yerde "seyircisinin neden olduğu eylemler..." diye devam ediyor. Şimbi bu apdiler adam samsun tribününden atladı filan demez inşallah. Neyse bu dakikadan sonra hepimize dua etmek düşer abilerim, kardeşlerim ;) Biz yine en iyisini düşünelim, yardım edebilecek mercilerden yardımımızı isteyelim :D

berusa55

Bu arada macın kaldığı yerden seyircili tekrarı durumunda sembolik bir ücret (1-3 TL olabilir) karşılığında bilet satışıyla maçı izleriz sanırım. Malum oynanan maçta biletleri alıp yırtıyorlar...

Burak

Alıntı yapılan: berusa55 - 15 September 2010, 22:14:58
Bu arada macın kaldığı yerden seyircili tekrarı durumunda sembolik bir ücret (1-3 TL olabilir) karşılığında bilet satışıyla maçı izleriz sanırım. Malum oynanan maçta biletleri alıp yırtıyorlar...

bu seferde yoğunluktan biz giremeyiz :)

berusa55

Razıyız Burak'cığım yeter ki şu rahatsızlara üç puanı vermeyelim...

sersa

Alıntı yapılan: berusa55 - 15 September 2010, 22:14:58

Ben biletimi aldım atmadım olma mı :)

Burak

bende atmadım zaten hiç bir zaman görevliye vermiyorum tırtıklı kısmı yırttırıp diğerini geri alıyorum :)

sersa

Alıntı yapılan: Burak - 15 September 2010, 22:35:16
bende atmadım zaten hiç bir zaman görevliye vermiyorum tırtıklı kısmı yırttırıp diğerini geri alıyorum :)

Bende ilk defa bu maçta aldım her işte bir hayır var demekki :)

berusa55

Alıntı yapılan: sersa - 15 September 2010, 22:33:46
Ben biletimi aldım atmadım olma mı :)

Elinde bileti olanlar zaten direkt girer maça ayrıca ücret almazlar sanmıyorum dostum...