2010-11, 1. Transfer Dönemi Transfer Haber, Yorum ve Dedikoduları...

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 11 May 2010, 18:21:48

« önceki - sonraki »

ahmetsefa55

hayır yanı bu sene cıksak seneye dussek bıle gelecek olan para bızı cok rahatlatır bunu kımse dusunmuyomu bızden baska herhalde bı tek akıllı bız degılız ya anlamadım bu ısten bıse

Mesudiyeli

TFF 1.Lig'in yayın hakkını yıllık 40 Milyon bedel ile 4 yıllığına TRT aldı. % 10'luk TFF payını çıktıktan sonra geriye 36 Milyon dolar kalıyor.

36 Milyon Dolar / 18 takım = 2 Milyon dolar ( takım başı) yani yıllık naklen yayın geliri TL bazında 3 Milyon TL ( 3 trilyon lira ) yaklaşık olarak. Bu sezon naklen yayınların  TRT'ye geçmesi sebebi ile kulüplerin naklen yayın geliri yaklaşık 7-8 kat artış sağlamış oldu.

TFF 1.Lig takımlarının iddaa,spor-toto gibi kuponlara her hafta isimleri yazıldığına göre ortalama yıllık 1,5 Milyon TL ( 1,5 Trilyon) gibi bir para yine kulüplerin kasasına giriyor.

Yukarıdaki rakamlar taraftar desdeği olmayan g.b.b , erciyes gibi takımların eline 1 yılda net geçebilecek yaklaşık rakamlar.Samsun gibi potansiyeli olan , taraftarı olan , gişe hasılatı , reklam ve vs. gelirleri olan takımların yukarıdaki gelirlere exstra olarak tribün geliri,bağışlar ve reklam geliri olarak 1,5 Milyon TL ile 2,5 Milyon TL gelir elde edebilecekleri varsayımı ile 6 ila 7 trilyon lira yıllık geliri olan bir sezon yaşanacak diye düşünüyorum.

6-7 trilyon gelir ile yola çıkan takım akıllı bir transfer politikası ile hem borç eder hemde zirve mücadelesi verebilir.

kuzey55

bu saydıgın gelirlerin hepsi maliye ssk ve eski alacaklara gidiyo malesef mesudeyeli.tek umudumuz belediye ve işadamları.bu hafta onların da ne denli destek olacagı kesinleşecek.ona göre hedefimizi belirleyeceğiz.destek olmazsa kongre olacakmış.

usare

Allah bunların topunun..... >:(
Ya arkadaş yani akıllı olan adam biraz düşünür. Eğer tabi SAMSUNSPOR'a aşıksa;
Şu takımı süper lige çıkartır. Süper ligden düşen taakımları bile eline en az 15-20 milyon lira geçecek gelecek seneden itibarn. Bu takımın gelceği ve kurtuluşu da süper lig. Çünkü bi çıkıyorsun borçlarını karşılayacak para veriyorlar. Bir sene kalıyorsun altyapı ve transfer parasını da kazanıyorsun. Tüm dertler bitiyor. Tabi vizyonu olana...

mehmet yılmaz

Akıl ve Samsunsporluluk...

Biri bile değil kardeşim, her ikisi de yok ki bunlarda!  >:(

Ertuğrul Sağlam

Tekbir hamle ile bu takıma 450-500,000,00 TL para kazandırırım ve düşündüğüm fikir gibi çok şey bulurum ama kim takar beni.....

**KaR6**

bu sene de hüsran olacak.. sözler geri alınmaya başlandı bile, kongre yakındır, senaryo aynen devam..

sadece55

Bu sene de olmazsa zaten daha hiç olmaz öyle gideriz düşene kadar

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: 6 Ertuğrul Sağlam - 18 May 2010, 18:27:43
Tekbir hamle ile bu takıma 450-500,000,00 TL para kazandırırım ve düşündüğüm fikir gibi çok şey bulurum ama kim takar beni.....

sen soyle abı belkı bı kulak veren olur ???

furkan5534

YaşarDoğu

Kulak değilde bu aralar g.t veren çok

Ollivanders

Su ordu , giresun sehri kadar olamamak bana cok koyuyor. Ordu brunoyu almaya calısıyormus. Biz kucuk dusunenlerin yonetimde oldugu buyuk takımız. Ordusporun onun bunun aldıgı adamları biz alamayacaksak ey yonetim sen neden oradasın. Adam izlemenize ne gerek var? 20 kusur gol atmıs bir adamı butun sezon herkes izledi de siz mi goremediniz. Yeter artık ya uyuttunuz da kardesim artık bir yere kadar en sonunda patlayacagız yıkacagız o kulup binasını yetti ya

germencisse

Alıntı yapılan: Serpico55 - 18 May 2010, 21:45:51
Su ordu , giresun sehri kadar olamamak bana cok koyuyor. Ordu brunoyu almaya calısıyormus. Biz kucuk dusunenlerin yonetimde oldugu buyuk takımız. Ordusporun onun bunun aldıgı adamları biz alamayacaksak ey yonetim sen neden oradasın. Adam izlemenize ne gerek var? 20 kusur gol atmıs bir adamı butun sezon herkes izledi de siz mi goremediniz. Yeter artık ya uyuttunuz da kardesim artık bir yere kadar en sonunda patlayacagız yıkacagız o kulup binasını yetti ya

Haklısınız ama ordu giresun dediğimiz takımlara şehirlerinin ileri gelen kişilerinin katkısı ile oluyor bu işler..ancak bizim sahipsiz takımımıza sahip çıkan yok...

Ollivanders

işte adama da bu koyuyor ya . Potansiyel var evet fazlasıyla. Ama oyle bir guven eksikligi var ki tarif edilemez. Sogumak az kalır... Gizli bir yapılanma bu iş adamlarının belediye baskanlarının akıllarını mı yıkıyor. Tas olsa yerlerinde bu kadar baskıya bu kadar siteme dayanamaz. Catlar ortadan ikiye ayrılır. Ama ne hikmetse bu adamlar hicbirsey olmamıs gibi dayaniyorlar koltuklarında keyif çatıyorlar. Cidden koyuyor

samsunmania

Alıntı yapılan: Mesudiyeli - 18 May 2010, 17:02:02
TFF 1.Lig'in yayın hakkını yıllık 40 Milyon bedel ile 4 yıllığına TRT aldı. % 10'luk TFF payını çıktıktan sonra geriye 36 Milyon dolar kalıyor.

36 Milyon Dolar / 18 takım = 2 Milyon dolar ( takım başı) yani yıllık naklen yayın geliri TL bazında 3 Milyon TL ( 3 trilyon lira ) yaklaşık olarak. Bu sezon naklen yayınların  TRT'ye geçmesi sebebi ile kulüplerin naklen yayın geliri yaklaşık 7-8 kat artış sağlamış oldu.

TFF 1.Lig takımlarının iddaa,spor-toto gibi kuponlara her hafta isimleri yazıldığına göre ortalama yıllık 1,5 Milyon TL ( 1,5 Trilyon) gibi bir para yine kulüplerin kasasına giriyor.

Yukarıdaki rakamlar taraftar desdeği olmayan g.b.b , erciyes gibi takımların eline 1 yılda net geçebilecek yaklaşık rakamlar.Samsun gibi potansiyeli olan , taraftarı olan , gişe hasılatı , reklam ve vs. gelirleri olan takımların yukarıdaki gelirlere exstra olarak tribün geliri,bağışlar ve reklam geliri olarak 1,5 Milyon TL ile 2,5 Milyon TL gelir elde edebilecekleri varsayımı ile 6 ila 7 trilyon lira yıllık geliri olan bir sezon yaşanacak diye düşünüyorum.

6-7 trilyon gelir ile yola çıkan takım akıllı bir transfer politikası ile hem borç eder hemde zirve mücadelesi verebilir.

Bu paralar kulübümüzün kasasına değil, temlikçilerin ve eski alacaklı futbolcuların cebine akıyor. Biz de meteliğe roketatar atıyoruz.