Osman Genç müjde üstüne müjde verdi

Başlatan holigan_itü, 29 January 2010, 18:49:07

« önceki - sonraki »

holigan_itü

ilk defa konu açtıgım ıcın tam olarak nereye acmam gerektıgını bulamadım gereklı duzeltmeler yapılabılır kusuruma bakmayın

MÜSİAD'lı iş adamları ile bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başarı'dan sonra 2 üniversite, 5 yıldızlı 2 otel ve iki yapı marketin Canik'e geleceğini müjdeledi.
Mustafa BİLİK/ Haberexen.com

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun gündemini en çok meşgul eden 5 Yıldızlı otel, ikinci devlet üniversitesi, yeni çevre yolu gibi konularda gün yüzü görmemiş açıklamalar yaptı.

Samsun 4 üniversiteli olacak

Samsun şehrinin istihdam sorununun çözülmesi için hizmet sektörüne yatırım yapılması gerektiğine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te kurulması planlanan Karadeniz'in ilk özel üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi'nin ardından Devlet Üniversitesi müjdesi verdi.

Genç," Bölgemizde kurulacak Başarı Üniversitesi'nin ardından yine Canik'te ikinci özel üniversitenin ve ikinci devlet üniversitesinin kurulması yolunda adımlar atıyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile ortaklaşa çalıştığımız ve netice itibari ile karar verdiğimiz dört üniversite ve bir öğrenci yurdu Canik ilçemizde kurulacak. Bunlardan birtanesi Meslek Yüksek Okulu olacak. Bu proje için Düvecik köyünde 20 bin dönüm arazi ürettik. Bu araziyi OMÜ'ye devredeceğiz. Samsun'da var olmayan Hukuk ve Mimarlık Fakülteleri ile bir de Edebiyat Fakültesi de bu proje içerisinde yer alıyor. Bu fakülteler içinde OMÜ senatosu ve Rektörünün beğenmiş olduğu yerlerde arazi ürettik. 2010 yılının ilk 6 ayında bu yerlerin tahsisini yapmış ve OMÜ'ye devretmiş olacağız. Öğrenci sayısı 30 bini aşan tüm şehirlerde ikinci üniversiteler kuruldu. Samsun'a da bu hizmeti kazandıracağız. Böylece Ondokuz Mayıs Üniversitesi şehrin merkezinde de olabilecek." dedi.

Canik 5 yıldızlı oteller üssü oluyor

Samsun'da konaklama ile ilgili sorun olduğunu da dikkat çeken Genç, bir de 5 yıldızlı otel müjdesi verdi.

" Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile Torunlar ve Turkmall ortak girişim grubu tarafından ihale sonucu alınan TEKEL binalarında otel ve alış veriş merkezi yapılması projesi var. Ancak, anıtlar kurulu ile birlikte yürütülecek bu projenin uzun süreceğini düşünüyorum" diyen Osman Genç," Samsun'da konaklama sorunu acil bir sorundur. Kütahya Porselen, Güral Porselen, Clup Alibey Otelleri ve Güral Sapanca Otelleri'nin sahibi Nafi Güral Samsun'a 3 defa gelerek otel yeri araştırması yaptı. Nafi bey'in otel yeri için Canik bölgesinden talebi oldu. Bu yerlerden bir tanesi Medi marin hastahanesinin yapıldığı alanın karşısında, diğeri ise Canik Belediyesi Meşe Tesisleri alanı içerisinde oldu. Bu çalışmaların neticesi bir aya kadar belli olacak. Karar olumlu olursa Nisan ayı içersinde temeller atılacak." şeklinde konuştu.

Atakum'da bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü arazisine Hilton'un otel yapmak istediği zannedilirken, bir çok basın organı tarafından da konu bu şekilde yansıtılırken Genç'in " Samsun'da otel konusunda büyük bir bilgi kirliliği var." diyerek yaptığı açıklama Hilton oteller zincirinin 3 aydır Canik bölgesinde otel yapmak için çalışma yaptığı yönünde oldu.

Genç," Kosifler grubu ve Kvk grubu bölgemizde Hilton oteller zincirine otel yapmak amacı ile çalışmalar yürütüyorlar. Bu çalışmaların neticesi Mart ayında belli olacak. Bu projeler sayesinde Samsun'un hem istihdam hemde konaklama sorununu çözeceğiz." dedi.

Bauhaus ve Koçtaş da gözünü Canik'e dikti

Canik'te kurulan Baumax yapı marketler zincirinin ardından yapı marketleri kültürünün oluşacağını belirten Genç, Koçtaş'ın, Bauhaus'un bölgelerinde cirit atmaya başlamasının bunun kanıtı olduğunu söyleyerek," Şehre bir markayı kazandırdıktan sonra peşine diğer markalar geliyor. Bu nedenle diyoruz ki; Bir otel gelse Samsun'a arkası çorap söküğü gibi gelecek. Canik'i iyi takip etmek gerek. Şehrin geleceği caniktedir. Bu şehirin hem batısı hem doğusu Canik'tir. Şehirin batısının Atakum olduğu yanlış bir kanıdır Atakum Kuzeydir. İnsanlarında batısı Atakum diyerek akılları çelinmiştir" dedi.

SGK Canik'e taşınacak

Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürlüğü için Canik'te 9 dönüm arazinin sağlandığını da duyuran Osman Genç, Canik Belediyesi'nin SGK'ya olan yapıllandırılmış 11 buçuk milyon TL'lik sigorta prim borçlarının bu arsa devrinde halledileceğini söyledi. Pazartesi günü SGK ile masaya oturacaklarını da sözlerine ekleyen Genç," Günlük 4 ila 5 bin insanın gelip gittiğinin söylendiği bir kurumu da bölgemize kazandıracağız. Tahsis edilecek arazimiz de ulaşım açısından oldukça kolay bir yerde ve birinci, ikinci bulvar yolunun ve çevre yolunun kesiştiği bir noktada." şeklinde konuştu.

Müsiad Başkanı Mehmet Köse'nin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e; Doğu çevre yolu projesi ve üst yol konusunu sorması ve Belediyeevlerinde üst yol ile yeni bir çevre yolu yapılması, 10 km'lik bir tünel yapılması konularını sorması üzerine Genç;" Takriben 4 yıldır bu fikir ve düşünceye karşı mücadele ediyorum. Şehircilik ve estetiklik açısından şehre hiç bir katma değeri olmayacağı ve şehir ikiye böleceğini her yerde söyledim. Milletvekillerimize ilettim. Ulaşım Bakanlığına da Asarcık Köprüsünden Belediye evlerine kadar üst yol olamayacağını ve bizim Canik halkı olarak uygun görmediğimiz konusunda resmi yazımızı yazdık. Sadece bununlada kalmadık. Şimdiki otogardan Canik arkasından tünellerle geçecek ve Çınarlık ilçesine bağlanacak olan bir çevre yolu önerisinde de bulunduk. Bu projenin maliyetinin yüksek olduğu düşünüldü. Bu nedenle bir karşı çıkış var. Canik'te şuan bulunan çevre yolu 1964 yılında projelendirildi. Yani benim doğum tarihimde. 45 yıl sonra bitirildi. Bu çevre yolu bir bulvar yolu görünümüne büründü. Üst köprünün yapılması Canik'e yapılacak en büyük kötülüktür. Bu şehrin trafiğinin en yoğun olduğu yer Atakum ilçesinden Sanayiye ulaşan Karadeniz Sahil Yoludur. Durum böyle iken Atakum'dan Sanayiye üst köprü yapılsın. Canik şehrin feda edilebilecek bir yeri değil gözbebeğidir. Bütün sivil toplum örgütlerinin bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz. Biz tüm yasal kalmak kaydı ile üstümüze düşen tüm görevi yapacağız." ifadelerini kullandı.

kuzey55

bu adam harbiden iyi çalışıyo.helal olsun valla.

Sercan

Alıntı yapılan: kuzey55 - 29 January 2010, 19:24:24
bu adam harbiden iyi çalışıyo.helal olsun valla.

Aynen helal olsun Canik harbiden gelişti.Hele TOKİ ile ortak bir konut projeleri var gerçekten çok kaliteli..

alperen

hadi hayılısı bakalım..canik iyi gelişiyo

beşnumara

bu stadı yapsa yapsa osman genç yapar :D  yürü osman baba yzy park yapsın dursun.helal olsunn ben de senin arkandanım :D

adam iyi çalışyıor görünelere göre.inşaalla projeler lafta kalmaz

celebi

Ertuğrul Sağlam

Güzel söylemler güzel projeler ama, benim için içinde Samsunspor olmayan herşeh sönük kalıyor gözüm hep Samsunspor'ile ilgili düşünceler projeler arıyor....

ankarta 55

kayacan

Ben bunları 1-2 yıl önce forumda yazmıştım.Samsuna 2. devlet üniversitesi kurulmalı diye.Bununda ancak OMÜ nün bölünerek yapılabileceğini yazmıştım.Canikte OMÜ ye bağlı fakülteler açılacak ve bir müddet sonra bu fakülteler üniversiteleşecek.2. ve 3. özel üniversiteninde kurulması gerektiğini yazmıştım.Bence siyasiler bizim forumu okuyarak vaad yapsalar Samsun 1-2 yıl önden gidecek.

KocumVolkan

europe_55

alperen

merkeze yakın çevrede tek belediyesi ak parti olan yer canik..bence bu yüzden milletvekilleri veya büyükşehir belediyesi canik e yatırım yapıyo.canikte bu tür haberleri çok duycaz...

ramcQ_55

osman gencin gözü büyükşehirde bence büyük oynuyo ama konu samsunspora gelince cok zor
kendisi trabzonlu hiç macagelmeyen bi adam ne yardım edecekki samsunspora bırak yardımı maca bi gelmiyo kendisi

stadı ve tesisleri taşımak lazım ordan  ;D ;D ;D

Tribün_ali

Bende bir canikli olarak osman genç oflu ama gercekten canikte güzel işler yapiyor canik cok değişti varoşluktan cıktı şehrin arka mahallesi görünümü sildirdi bütün yatırımları canike yaptırıyor ama yapısal anlamda futbolu hiç sevmeyen biri

Pergani 55

hayırlı olsun diyelim...nereli oldugu önemli degil işini iyi yapması önemli